Προς το περιεχόμενο

PaulVon

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    208
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από PaulVon

  1. Έμενα προσωπικά η συγγραφέας που μου προκαλεί συνεχώς κόλλημα είναι η Virginia Woolf. Η ψυχανάλυση των χαρακτήρων της είναι τουλάχιστον εκπληκτική, όπως επίσης και η τεχνική της πρόζας της. Το "To the Lighthouse" είναι πιθανόν το αγαπημένο μου βιβλίο.  Επίσης είμαι θαυμαστής του Tolkien,της Donna Tart και του Raymond Chandler. Τελευταίο βιβλίο που διάβασα ήταν το πάρα πολύ επιβλητικό Heart of Darkness. Το συνιστώ. Από ποίηση προτιμώ Καβάφη (κυρίως), Καββαδία και Καρυωτάκη από έλληνες. Άπο ξένους William Blake, Charles Baudelaire και TS Elliot. 

     

    ΟΛΑ του θεού Τζων Σταϊνμπεκ.

     

    Δεν έχω διαβάσει κανένα του. από που αρχίζω?

     

     

    Με τα κομικς εχω πολύ καλυτερη επαφη...Όποτε μπορω παιρνω τις συλλογες του Αρκά κ εχω περισωσει ενα αξιολογο μερος απο τη συλλογη μου των ΚΟΜΙΞ,αλλα τελευταια δεν το αγοραζω γιατι νομιζω οτι δεν εχουν μεινει πολλες ιστοριες του Carl Barks που ειναι ο αγαπημενος μου και του Don Rosa.Σε παρομοια εκτιμηση εχω και τα Αστεριξ,τα οποια θελω καποια στιγμη να αγορασω απο την αρχη...

    Απο ελληνες δημιουργους, συστηνω ανεπιφυλακτα την "χωματερη" του Λεανδρου ( http://www.comicart.gr/bb06/viewtopic.php?t=823 )

     

    Don Rossa = Respect. Ο βίος και η πολιτεία του Σκρούτζ Μακντάκ είναι ΈΠΟΣ.

  2. Κι εγώ την ερωτεύομαι  :P  αλλά εξίσου ερωτεύομαι την παραγωγή και την ενορχήστρωση των κομματιών της. Υπάρχουν κάπου τα ονόματα αυτών που έχουν αναλάβει αυτά τα δύο στο δίσκο της?

     

    Mark Ronson

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Ronson

     

     

     

    αν και προσωπικά δεν μου κάνει κλικ η Winehouse

  3. Κάτι ολίγον άσχετο και κάπως κουφό: υπάρχει ψηφιακή που τραβάει ασπρόμαυρες φωτό; Ψήνομαι για κάτι τέτοιο.

     

    το καλλίτερο είναι να την τραβήξεις με χρώματα και να την κάνεις ασπρόμαυρη στο photoshop. έτσι θα μπορείς να ελέγξεις αρκετούς παράγοντες ώστε να βγει μια καλή ασπρόμαυρη που προσεγγίζει αυτές του φιλμ (οι ψηφιακές γενικά δεν τραβούν από την αρχή καλές ασπρόμαυρες). Γενικά τις χρωματικές απόψεις μπορείς να τις αφήσεις για πιο μετά στην επεξεργασία (cyanotype, sepia κλπ).

  4. Για άλλη μια φόρα τα έκαναν σαλάτα στις πανελλήνιες.

    την εννοούν Παράδοση?

    Τα έθιμα και την λαογραφία?

    Τα πολιτιστικά στοιχεία που προέρχονται από την προηγούμενη γενιά?

    Τα ήθη και τους θεσμούς του παρελθόντος?

     

    Ότι έκαναν πέρυσι (που έδωσα εγώ) με τον ανθρωπισμό και την φιλανθρωπία (αν είναι δυνατόν να ταυτίζουν τις δύο αυτές έννοιες καθηγητές πανεπιστημίου)το έκαναν και φέτος.

     

    όχι, γιατί πληροφορήθηκα πως το θέμα "παράδοση" ήταν εντός ύλης..και ειχε διδαχθεί

     

    ευτυχώς δηλαδή. φαντάσου να έβαζαν κάτι ΕΚΤΟΣ ύλης. Όπως τα "ανθρώπινα δικαιώματα" ή (god forbid) τη "πραγματική αξία του σχολείου και το ρόλο του στην κοινωνία". Θα έβγαιναν μάνες με παιδιά και θα φώναζαν "γιατί να τα ξέρουμε αυτά?"

     

     

     

  5. Ουάου. Δεν ήξερα πως είτε είσαι αριστερός είτε δεξιός είτε....απαθής!!!! ΕΛΕΟΣ

     

    Με όρους του 1954 κρίνεις την καλλιτεχνική αξία ανθρώπων που δεν γνωρίζεις. Χμμμμ....

     

    κάτι πιο εξελιγμένο που ίσως να σε αποτρέψει από το να βλέπεις τα πράγματα ασπρόμαυρα (ξέρεις...όπως αυτοί οι...... ακροδεξιοί....)

    http://politicalcompass.org/

     

    Ο Βάγκνερ ήταν φασίστας. Ήταν επίσης ο σημαντικότερος κλασσικός συνθέτης όλων των εποχών σε ζήτημα επιρροής (προσωπικά προτιμώ άλλους).

     

    Το στρατευμένο τραγούδι είναι μια βλακεία και μισή. Αλίμονο αν μπορεί κάποιος να επηρεάσει τις πολιτικές πεποιθήσεις με την μουσική. το μόνο που μπορεί να κάνει ένας καλλιτέχνης είναι να "παρατηρεί" και να "καταγράφει". από κει και πέρα οι πολιτικοί στα πολιτικά, οι μουσικοί στη μουσική και ο ακάκιος στα μισκο.

     

  6. σε ηλικια 7 χρονων, το πρωτο cd που αγόρασα ηταν το...μακαρενα

     

    όμοίως  ;D ;D

    μάλλον έχει να κάνει με την ηλικία μας τότε  ;D

     

    πάντως το πρώτο cd που αγόρασα σε κάποια ελαφρώς πιο ώριμη ηλικία ήταν το nightfall in middle-earth των blind guardian και είναι από τα λίγα albums που πάντα με συγκινούν.

     

     

  7. Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα για το ποιος είναι ο καλύτερος sequencer. Τουλάχιστον αυτην την στιγμή το τοπίο είναι ξεκάθαρο. 

     

    Ο καλύτερος sequencer είναι το ableton live και αυτό γιατί συνδυάζει το ιδανικό για το μέσο χρήστη, ευκολία , δύναμη σταθερότητα και πρωτοτυπία. Ο κάθε sequencer έχει τα δυνάτα και τα κακά του , κανένας όμως δεν φτάνει την ποιότητα του Ableton Live που είναι και ο πιο ισορροπημένος όλων. Ο ableton live βγαινει ξεκάθα νικητής ειδικά στο θέμα ευκολία και ευελιξία , σε αυτό τον τομέα απλώς δεν πίανεται . Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά είναι τα sequencer που τον αντιγράφουν αλλά δυστηχως όχι μέ εξίσου εύχρηστο τρόπο.

     

    Νομίζω για ένα αρχάριο μουσική έχει μεγάλη σημασία το βάθος του προγράμματος αλλά για έναν πιο έμεπειρο η ευχρηστία. Όσο αναπτήσεις τις ικανότητες σου τόσο θα εκτιμάς την δύναμη και ευφυία της απλότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι χρήστες του ableton live είναι πρωην χρήστες cubase , sonar κτλ.

     

    Το Live δινει τεράστια έμφαση στην ταχύτητα παραγωγής μουσικής χωρίς να συμβιβάζει την ποιότητα για αυτό έχει καταφέρει να είναι το πιο αγαπητό sequencer αυτήν την στιγμή. 

     

     

    Το ableton live είναι το αγαπημένο μου. Όμως σου επιβάλλει μια συγκεκριμένη λογική σκέψης (loop jamming) ή οποία αν και μου αρέσει, θα δυσκολέψει πάρα πολύ όποιον πάει να ηχογραφήσει την μπάντα του.

  8.  

    το ελ ειναι προθεμα(νομιζω ειναι σωστος ο ορος) ο οποιος σημαινει φως. προερχεται απο τη λεξη ηλιος και μπορεις να το δεις και σε λεξεις οπως ελευθερια,ελπιδα κλπ.

     

    τα -λας εχει καποια σχεση με τη λεξη λιθος αρα και ελ-λας σημαινει φωτεινη πετρα 8)

     

    λας έχω την αίσθηση ότι είναι ινδοευρωπαϊκή λέξη και σημαίνει γη. Από εκέι προέρχεται και το αγγλικό land (βλέπε finland = χώρα των fin) Κανένας φιλόλογος ρε παιδιά? :D

  9.  

    Τι είναι πολιτισμός;

     

     

    εγώ υποστηρίζω την κοινωνιολογική θεωρία ότι πολιτισμός είναι το αποτέλεσμα κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας. Από τον πόλεμο, τη παρασκευή του φαγητού και τις στάσεις του σεξ μέχρι την αρχιτεκτονική, την γλυπτική και την ποιήση. Ο παρθενώνας είναι πολιτιστικό στοιχείο όπως και το blitzkrieg. Οι πυραμίδες είναι πολιτισμός όπως και τα μεσοποταμιακά βασανιστήρια. Μια θεωρία για έναν αντικειμενικά ανώτερο πολιτισμό δεν νομίζω ότι θα είχε οποιαδήποτε εγκυρότητα.

  10. Γιατί η λέξη Ελλάς γράφεται με δύο Λ;

     

     

    Δεν ξέρω αν είναι πραγματική απορία που θέτεις ή όχι αλλά εχώ την αίσθηση ότι είναι ετυμολογικό. "Χώρα του ήλιου" αν δεν κάνω λάθος. αλλα ο λιάκος το έκανε χώρα των Ελ.  :D

     

     

    Με την εννοια ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ οι περισσοτεροι επιστημονες προσδιοριζουν την οργανωμενη κοινωνια η οποια εχει ΓΕΩΡΓΙΑ και κατοικει σε πολεις...

     

     

    Αν και σχεδόν σε όλα όσα λες συμφωνώ, στο παραπάνω δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω. Και φυλές που λειτουργούν ως κυνηγοί-συλλέκτες έχουν πολιτισμό.

     

     

     

  11.  

     

    Ο σεξουαλικός προσανατολισμός, όπως και κάθε άλλη ανθρώπινη συμπεριφορά, είναι ένας συγκερασμός γονιδιακών, ορμονικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

    Εγώ δε θα πόνταρα τα λεφτά μου στην ελεύθερη βούληση...

     

    +10

     

  12.  

     

     

     

    Δεν νομίζω ότι αν κάποιος θέλει να γίνει gay θα περιμένει να χορέψει latin για να διαπιστώσει ότι κουνάει ωραία τον κώλο του και να πει "τετοιο κούνημα και να μην μου τον καρφώνουν?" "αμαρτία απο το θεό"

     

    θέλει να γίνει gay? γιατί να θέλει κάποιος? Για να τον χλευάζουν αυτόν και την σεξουαλικότητα του διάφοροι τύποι σε fora?

     

     

     

    Η επιστήμη έχει πεί ότι είναι γονιδιακό. Ο φρουντ ότι φταίνε οι μανάδες.

    Κανέναν δεν πιστεύω.

    Αν ίσχυαν αυτά που έλεγε ο φρουντ δεν θα υπήρχε άντρας στον κόσμο.

    Αν ήταν γονιδιακό πάλι δεν θα υπήρχε άντρας στον κόσμο με τη λογική 2-4-8-16

     

     

    αυτό με τον φρούντ που το διάβασες? στις απόκρυφες θεωρίες του?

     

     

     

    Ακόμη δεν ξέρω τι φταίει, αλλα με ενοχλέι το ότι το θέμα παίρνει διαστάσεις.

     

    ναι, είναι μια επιδημία η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί ταχύτατα για το καλό της κοινωνίας μας.  ::)

     

     

     

    καλά είπα ότι δεν είναι ο χώρος και ο χρόνος αυτός για τέτοιες συζητήσεις.

  13.  

    Άντε και σ' ανώτερα. Ξέρεις... της μορφής: "Είναι οι υδροχόοι καλλιτεχνικές φλέβες?"

     

    αυτό δεν τίθεται προς συζήτηση....είναι εξακριβωμένο.

     

    Ναι το διάβασα στην Expresso τις προάλλες, στη στήλη "Έρευνα και Τεχνολογία".

     

    ήταν στο ίδιο φύλλο με το cd των deep purple?

     

    Γκανγκανκγκαν-γκανγκανγκανγκαν

  14. Πολύ σοβαρό θέμα για τέτοια συζήτηση διότι βγαίνουν όλες οι προκαταλήψεις και των μεν και των δε για τους bi.

    Όχι, δεν είναι οι περισσότεροι του καλλιτεχνικού bi. ούτε καν gay. αυτά είναι στερεότυπα.

     

     

    Επισης θα ηθελα να μαθω, αν καποιος απο σας ηταν gay η bi θα το ελεγε στους γονεις του? και με τι τροπο? Θα εριχναν οι γονεις το φταιξιμο στη μουσικη/τραγουδι/χορο που μπορει να σπουδασατε???

     

     

    Εξαρτάται από τους γονείς και τα παιδιά. Επιστημονικά μιλώντας καμμία θεωρία σεξουαλικότητας δεν υποστηρίζει ότι κάποιος μπορεί να "γίνει" ομοφυλόφιλος ή αμφιφυλόφιλος απο κάποια εξωσχολική δραστηριότητα. Αλίμονο σε όποιον υποστηρίξει σοβαρά αυτό το επιχείρημα.

     

    Εγώ κουρεύομαι μόνος μου. Δεν είμαι κομμωτής. Δεν είμαι gay. Αυτοκουρεύομαι μέτρια.

     

    Κότσα...το όνομα σου βγαίνει από το κωνσταντίνα?

  15. η ελληνικη μουσικη σημερα στη συντριπτικη της πλειοψηφια αντι κατοπτριζει τα λαλακισμενα αυτια αυτων που την ακουν καθως επισης και το βαθμο βαριεμαρας του.

     

    σωστός....αλλα μην τα ρίχνεις μόνο στους ακροατές. Και οι μουσικοί κάθονται (βλέπε Πάρανοιντ και Σμοκονδεγουότερ).

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου