Προς το περιεχόμενο

Δημήτρης_Β

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    7
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή Δημήτρης_Β

0

Φήμη

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας :) Έχω υπόψιν μου ότι διαφέρουν τα χρώματα από μάρκα σε μάρκα Είναι τσεκαρισμενο ότι είναι ίδια η χρωματική κωδικοποίηση Άρα πιθανό είναι να έχω κάνει άθελα μου κάποιο ground loop;; ??? Σκέφτομαι όμως ότι παίζει να έχω φτιάξει το κύκλωμα γύρω στις 5 φορές Και τις 5 κάνω το ίδιο λάθος; ??? Satanas Φωτό θα έχει σύντομα ;)
  2. https://bareknucklepickups.co.uk/main/downloads/schematics/general/humbuckers/2_hum__2_vol__2_push_pull_tone_coilsplit__3_way_toggle.pdf Αυτό το σχεδιάγραμμα χρησιμοποίησα. Οι μαγνήτες μου έχουν 4 καλωδιάκια ίδιου χρώματος με αυτά στο σχεδιάγραμμα.
  3. Το κύκλωμα του σχεδιαγράμματος που χρησιμοποίησα;
  4. Αρα το λάθος μου είναι σίγουρα στα ηλεκτρολογικά; :-\
  5. Satanas Το σχεδιάγραμμα το χρησιμοποίησα για να είμαι σίγουρος ότι δεν κάνω κάτι λάθος Kwstas79 Είχα διαβάσει το συγκεκριμένο θέμα σε κάποιο φόρουμ με παρόμοιο θέμα.. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί οι ίδιοι μαγνήτες με την ίδια συνδεσμολογία, στην μια κιθάρα κάνουν φασαρία και στην άλλη όχι.
  6. Το έχω καταλάβει, αλλά δεν ξέρω που κάνω το λάθος, εφόσον κάνω τις συνδέσεις σύμφωνα με διάγραμμα.
  7. Καλημέρα σας, χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχετε με υγεία ευτυχία και χαρά! Θα προσπαθήσω να είμαι οσο πιο αναλυτικός γίνεται. Πριν κάποιους μήνες αποφάσισα να φτίαξω μόνος μου μια κιθάρα, έτσι για να δω την διαδικασία. Όλα είναι κομπλε! Εκτός απ´ τους μαγνήτες. Στην αρχή, έβαλα τους παλιούς μαγνήτες της άλλης μου κιθάρας (μια epiphone sg-g310) οι οποίοι δεν εχουν καπάκια. Και άκουγα μονίμως έναν ηχο (κατι σαν βζζζζ) απ´ τον ενισχυτή. Μετά από πολλές μάταιες προσπάθειες να το επιδιορθώσω δεν τα κατάφερα. Μια μέρα σύνδεσα τους μαγνήτες κατευθείαν στο jack και από εκεί στον ενισχυτή. Και ακουγόταν ο ίδιος ήχος με πριν. Έβγαλα λοιπόν το συμπέρασμα ότι φταίνε οι μαγνήτες. Αντικαθιστώ τους μαγνήτες με τους gibson 498t και gibson 490r. Κάνω τις απαραίτητες συνδέσεις και οταν συνδέω την κιθάρα στον ενισχυτή ξανα, ξανά ο ίδιος ήχος. Στην παλιά μου κιθάρα όμως είναι όλα οκ. Δεν ακούγεται αυτός ο ήχος με κανένα απ τα δυο ζευγάρια μαγνήτες που έχω. Να πω επίσης ότι έχω ανοίξει μια τρύπα για να γειώνω την γέφυρα της κιθάρας, μιας και διάβασα ότι οι μαγνήτες χωρίς καπάκια χρειάζονται αυτήν την γείωση. Παρόλα αυτά δεν είδα κάποια αλλαγή. Ακολούθησα και σχεδιαγράμματα για την συνδεσμολογία (μήπως κάνω κάποιο λάθος) αλλά τίποτα. Μήπως γνωρίζετε τι θα μπορούσε να φταίει; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου