Προς το περιεχόμενο

maroras

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    70
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από maroras

  1. 4 ώρες πριν, BillTrantos είπε

     

    Δεκτό και σεβαστό. Όμως:

     

    - Θέλεις ποικιλία ήχων, ύπαρξη presets και λειτουργία tap tempo.

    - Δε θέλεις menu και πολυπλοκότητα, ή μεμονωμένα πετάλια.

     

    Αυτά τα "θέλω" και "δε θέλω" συνδυαστικά σε οδηγούν λίγο σε αδιέξοδο. Ακόμα και το Boss MD-200 έχει μενού και σίγουρα δεν είναι plug n play. Με το Wampler δεν έχω εμπειρία, μόνο ό,τι έχω ακούσει online ή από demo φίλων.

     

    Πριν πάμε λοιπόν σε συγκεκριμένη πρόταση, θα πρότεινα να σκεφτείς πού μπορείς να βάλεις νερό στο κρασί σου, δηλαδή με ποιο από τα "θέλω" και "δε θέλω" θα μπορούσες να ζήσεις πιο εύκολα. Το λέω γιατί κατά τη γνώμη μου όλα αυτά μαζί που ζητάς δεν υπάρχουν.

    Και το wamper και το boss έχουν ποικιλία εφφέ και tap tempo. Όσο αφορά το μενού, συμφωνώ πως το boss έχει, αλλά φαντάζομαι είναι κάτι πολύπλοκο τύπου strymon mobius. Όσο αφορά αυτό το κομμάτι, από όσο ξέρω, το wampler δεν έχει καθόλου μενού. Άρα είναι σχεδόν αυτό που θέλω, απλώς δε ξέρω αν αξίζει τα χρήματα του όσο αφορά την ποιότητα ήχου, σε σχέση με άλλα πολυεφφε. Γι' αυτό και ζητάω τη γνώμη σας.

    4 ώρες πριν, fusiongtr είπε

    Δυστυχώς με ενδιαφέρει το flanger.

    Όσο αφορά το mooer, είναι καλό ηχητικά; Δε βλέπω και πολύ καλές κριτικές στο διαδίκτυο.

  2. 1 ώρα πριν, BillTrantos είπε

    Αν είναι να δώσεις τέτοια λεφτά και χώρο στο pedalboard για modulation, καλύτερα να πάρεις μεταχειρισμένο Strymon Mobius. Για μένα 1 σκαλί πάνω από τον ανταγωνισμό.

    Το πρόβλημα είναι πως δε θέλω να μπω καθόλου στη διαδικασία του μενού, υπο-μενού, οθόνης κλπ. Και νομίζω πως το strymon το έχει αυτό το θέμα. Θέλω κάτι που να είναι όσο πιο απλό γίνεται, περίπου σαν ένα αναλογικό πετάλι.

  3. 1 ώρα πριν, gkourmoul1 είπε

    Άρα ο ήχος του strymon "σπάει" σε χαμηλότερο volume, οπότε ίσως δεν έχει και τα πιο κρυστάλλινα καθαρά.

    45 λεπτά πριν, Lord_Goumis είπε

     

    Εξαρτάται για τι το θες... Αν η μπάντα έχει ηλεκτρονικά ντραμς, ο μπασίστας παίζει συνδεδεμένος στην κονσόλα με κάποια προενίσχυση κτλ, μια χαρά είσαι με την προσομοίωση.

     

    Αν τώρα παίζεις σε old school πάλκο με κανονικά ντραμς και μπασοκαμπίνες κτλ, νομίζω ότι ο ενισχυτής είναι μονόδρομος... ξέρω πολλοί θα διαφωνήσουν με αυτό αλλά προσωπικά ακόμα και axe fx που είχα δει κάποιον να χρησιμοποιεί δεν με ''έπεισε''... όχι γιατί δεν ήταν καλό το axe fx αλλά γιατί το μόνιτορ δεν ταίριαξε ηχητικά με τον ''φυσικό ήχο'' του πάλκου (ντραμς και μπάσο) που ''δένει'' με τον ήχο του PA που ακούμε εμείς οι ακροατές...

    Κυρίως old school.. Καταλαβαίνω ακριβώς αυτό που θέλεις να πεις. Ακούγεται κάπως πιο "στείρο" το αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια το iridium ακούγεται περισσότερο σαν ψηφιακή πεταλιερα παρά σαν ενισχυτής, σωστά;

  4. Κυριακή σήμερα και η μέρα μάλλον έχει αφιερωθεί σε μουσικά θέματα και προβληματισμούς. 😅 Ψάχνω για ένα πετάλι με ποικιλία modulation εφφέ. Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως δε θέλω μεμονωμένα πετάλια, γιατί θέλω να έχω την επιλογή των preset και του tap tempo για τον έλεγχο των εφφέ. Τα παραπάνω μου έκαναν κλικ και ταιριάζουν και στο χώρο του pedalboard μου. Εσείς τι λέτε;

  5. 15 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Γιατί δεν αγοράζεις 2 πετάλια? Πχ ένα sd1 και ένα rat.

    Τσεκαρε, επίσης, το t rex moller 2. Διπλό πετάλι, οικονομικό, κλώνος του king of tone. Μαζί με ένα rat ή φαζ, έχεις πλήρη ηχητική παλέτα.

    Το sd1 και το rat τα είχα παλιότερα. Το rat δε μου άρεσε και τόσο, όπως και το sd1 (το οποίο όμως μου άρεσε περισσότερο από το ts9). Γενικώς τα θέλω όλα σε ένα πετάλι, για να μην μπαίνω στη διαδικασία συνδυασμού, επειδή κάποια ξεχωριστά πετάλια δεν ταιριάζουν τόσο καλά μεταξύ τους. Επίσης, προτιμώ το κάθε πετάλι να καλύπτει το φάσμα της κατηγορίας του (πχ ένα διπλό ή τριπλό πετάλι για overdrive/distortion, ένα πετάλι με εφφέ modulation, ένα πετάλι με εφφέ delay κλπ). Δε θέλω μεμονωμένα πετάλια.

    Μόλις τώρα, maroras είπε

    Το sd1 και το rat τα είχα παλιότερα. Το rat δε μου άρεσε και τόσο, όπως και το sd1 (το οποίο όμως μου άρεσε περισσότερο από το ts9). Γενικώς τα θέλω όλα σε ένα πετάλι, για να μην μπαίνω στη διαδικασία συνδυασμού, επειδή κάποια ξεχωριστά πετάλια δεν ταιριάζουν τόσο καλά μεταξύ τους. Επίσης, προτιμώ το κάθε πετάλι να καλύπτει το φάσμα της κατηγορίας του (πχ ένα διπλό ή τριπλό πετάλι για overdrive/distortion, ένα πετάλι με εφφέ modulation, ένα πετάλι με εφφέ delay κλπ). Δε θέλω μεμονωμένα πετάλια.

    Το moller το έχω δει σαν επιλογή, αλλά δεν το έχω ακούσει. Θα το τσεκαρω όμως.

  6. Γεια και πάλι! Σκέφτομαι για την αγορά ενισχυτή. Ένας ενισχυτής που είχα δοκιμάσει παλιότερα και μου άρεσε πολύ (αν και υβριδικός) ήταν ο Fender super champ, ο οποίος είναι πλέον discontinued και μετάνιωσα που δεν τον αγόρασα τότε (γιατί είναι μικρός, ελαφρύς, με ωραίο ήχο και έπαιρνε πολύ καλά τα πετάλια).. Άρα υπάρχει η επιλογή μόνο μεταχειρισμένου. Ωστόσο μου έχουν κάνει φοβερή εντύπωση οι προσομοιώσεις ενισχυτών, όπως το Strymon iridium και το Warlus audio acs-1, με τα οποία καταργείς το κουβάλημα ενισχυτή, αλλά χρειάζεσαι monitor για να παίξεις (το οποίο είναι σχεδόν πάντα διαθέσιμο στα live). Ποια είναι η γνώμη σας αν συγκρίνουμε τις προσομοιώσεις αυτές με τον γνήσιο λαμπάτο ήχο; Προσομοίωση ή ενισχυτής;

  7. Γεια χαρά! Ψάχνω για διπλό ή τριπλό πετάλι overdrive/distortion, με ζεστό ήχο. Για την ώρα παίζω με το T-rex Dual 60 anniversary και το είδος που παίζω είναι ελληνόφωνο ροκ. Μου έχουν κάνει εντύπωση τα παραπάνω, αλλά το Rodenberg λόγω της χαμηλότερης τιμής του θεωρώ πως είναι πιο value for money, από τη στιγμή που έχει και booster. Ηχητικά όμως δεν ξέρω αν με καλύπτει. Από την άλλη το Sunset (ψηφιακό..) και το Palisades σου δίνουν περισσότερες επιλογές, όμως ανεβαίνουν αρκετά στην τιμή. Επίσης, ένα μείον του Sunset είναι ότι δεν έχει booster και αλλά έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις extra. Τι θα μου προτείνατε, πάντα με προτεραιότητα τον καλό ήχο;

  8. Γεια χαρά! Για να κλείσει και επίσημα αυτό το θέμα 😅 (αν και κάπως καθυστερημένα!), τελικά πήρα και δεύτερο wha για να κάνω αυτό που θέλω. Δεν ήθελα να μπλέξω με ένα σωρό aby box και midi footswitches, οπότε κινήθηκα δια της αφαιρετικής μεθόδου. Όπως και να 'χει σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!

  9. Γεια χαρά! Στο pedalboard μου συνήθως χρησιμοποιούσα δύο wah, ένα πριν το drive (για τον κλασικό-συνηθισμένο  ήχο wha) και ένα μετά το drive (για ένα πιο synth wah ήχο).

    Η σειρά των πεταλιων ήταν η εξής: Κιθάρα > Tuner > Wha 1 > Compressor > Drive > Wha 2 > Equalizer > Modulation/Delay/Reverb > Ενισχυτής.

    Η απορία μου είναι αν θα μπορούσα, με τη χρήση aby box, να μπορέσω να συνδέσω ένα μόνο wha πριν και μετά το drive, έτσι ώστε να έχω δύο διαφορετικούς ήχους wha με ένα μόνο πετάλι. Δηλαδή να είναι σαν να έχω ένα wha πριν το drive και ένα μετά, αλλά με ένα μόνο πετάλι wha.

    Γίνεται αυτό;

    Αν ναι, ποια είναι η συνδεσμολογία που πρέπει να κάνω για να το πετύχω;

    Ευχαριστώ!

     

    • Like 1
  10. Καλημέρα παιδιά! Τελικά αγόρασα τη squier vintage modified jaguar. Οι εντυπώσεις μου είναι θετικές για αρχή. Έχει πολύ βολικό μπράτσο-ταστιέρα και γενικώς ωραίο ήχο στο neck μαγνήτη (και στο rhythm και στο lead κύκλωμα). Ο ήχος του bridge μαγνήτη δε μου αρέσει ιδιαίτερα, γιατί "ξυρίζει αρκετά"! Το μόνο ελάττωμα είναι το ότι ήρθε με ένα χτύπημα στο σκάφος, ευτυχώς όχι σε εμφανές σημείο. Μόλις πήρα την κιθάρα την πήγα σε τεχνικό και την τσέκαρε. Μου είπε ότι είναι μια χαρά για την τιμή της αλλά χρειάζεται άλλες χορδές, ένα καλό σετάρισμα για να στρώσει και τοποθέτηση ενός εξαρτήματος πάνω στο τρέμολο για να μην τρίζουν οι χορδές και να μη φεύγουν από τη θέση τους.

    Εσείς τι είχατε να μου προτείνετε όσο αφορά το σετάρισμα και ποιους τεχνικούς;

    thumbnail_IMG_20200117_185325.jpg

    • Like 1
  11. 6 λεπτά πριν, maroras είπε

     

    Θεωρείς δηλαδή πως η VM αξίζει σε σχέση με τη CV ή είναι πεταμένα λεφτά;

    Δηλαδή γενικώς από ότι κατάλαβα οι low output μαγνήτες είναι πιο κατάλληλοι από τους high output. Το θέμα του κομπρεσαρίσματος του ήχου το επηρεάζει αν οι μαγνήτες είναι low ή high;

  12. 23 ώρες πριν, Superfunk είπε

     

    Ε τοτε δεν θα την παρεις ,το νο.1 σε μια κιθαρα ειναι η ΕΜΦΑΝΙΣΗ αν δεν αρεσει στον παικτη κλαφτα Χαραλαμπε

     

     

    Ναι εχουν μεγαλη εξοδο.

     

    Παντα μια κιθαρα με low output μαγνητες ειναι πιο ευέλικτη (η κιθαρα δεν εχει "γκαζι" ο ενισχυτης και τα πεταλια σου εχουν) μια και μπορεις να εχεις και εξαιρετικο  καθαρο και  εξαιρετικο βρωμικο ηχο (με πεταλια ή βρωμικα καναλια ενισχυτων).

     

    Παντως αν ο ενισχυτης σου εχει headroom δεν θα εχεις προβλημα με τα καθαρα ουτε με την VM.

     

    Θεωρείς δηλαδή πως η VM αξίζει σε σχέση με τη CV ή είναι πεταμένα λεφτά;

  13. 1 ώρα πριν, Superfunk είπε

     

    Jaguar θελει να παρει. 😊

     

    Μια χαρα all around οργανο ειναι αν ξερεις τι θες και πως να το..αποκτησεις ,ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ κιθαριστας ΟΛΩΝ των εποχων  😁 πλεον χρησιμοποιει σχεδον αποκλειστικα Jaguar 

     

     

     

     

     

    Του 69 ηταν,το 78 δεν εβγαιναν πλεον Jaguar.

     

    ΦΥΣΙΚΑ ο οp θα παρει αυτην

     

    https://www.thomann.de/gr/fender_sq_cv_70s_jaguar_lrl_bk.htm

     

    εχει BLOCK inlays & binding! (οπως ΠΡΕΠΕΙ δηλαδη)

     

    επισης οι  ΜΑΓΝΗΤΕΣ της ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ακούγονται ακριβως οπως πρέπει να ακουγεται ενας μαγνητης Jaguar. (της VM ειναι πολυ hot για αυθεντικο ηχο)

     

    επισης βλεπω οτι ηδη φοραει γεφυρα Mustang οποτε θα ταλαιπωρηθεις λιγοτερο στο σεταρισμα.

     

    επισης βλεπω οτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η τρΟΥπα του trussrod στο headstock ΔΕΝ ειναι πλεον απο ΑΠΑΙΣΙΟ μαυρο πλαστικο αλλα απο κΣυλο.

     

    Παρτην λοιπον και μολις την παρεις ξανα-ελα για να σου δωσουμε οδηγιες για σωστο SET UP (ζητημα 1-2 "μαστορες" στην Ελλαδα να ξερουν να τις σεταρουν σωστα)

    Πραγματικά αυτό που με ξενερώνει είναι τα block inlays. Με τη σπάνε δυστυχώς.

    Τι εννοείς ότι είναι πιο hot οι μαγνήτες; Ότι δεν είναι τόσο vintage; 

    Εγώ παίζω ροκ, κυρίως ελληνικό. Με ενδιαφέρει το καλό καθαρό, αλλά και το να έχει γκάζι η κιθάρα. Ποια από τις δύο νομίζεις ότι με καλύπτει καλύτερα;

  14. Προφανώς, λογικά θα έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις στην CV (σαν νέα σειρά που είναι) σε σύγκριση με τη VM.

     

    Αυτό που μου τη δίνει όμως στη CV είναι τα "κουτάκια'' πάνω στην ταστιέρα, που μου φαίνονται τελείως ηλίθια! 😥   

    Αισθητική βέβαια η παρατήρηση, αλλά δεν μπορώ να τη βλέπω έτσι.. 😂

    10 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    ναι..αλλα οπως λεει το βιντεο καποιες περιπτωσεις ξεχωριζουν.

    πρεπει να δεις αν οντως ισχυει.

    Γενικα δεν ισχυει

    Γενικά έχω ακούσει ότι οι Squier CV είναι καλύτερες από τις μεξικάνικες Fender. Κυρίως για τις telecaster. Για τις jaguar δεν έχω κάτι ακουστά..

  15. 1 ώρα πριν, dimsonic είπε

    δεν έχω ψάξει, αλλά θα έλεγα να κάνεις μια έρευνα δίπλα δίπλα με το σκεπτικό αυτό εδώ.

    Και να τσεκάρεις τα σημεία στα οποία επικεντρώνει την προσοχή του.

     

     

    Με αυτό το σκεπτικό πάω σε squier..γιατί βλέπω ότι με την αντίστοιχη fender ενώ έχουν σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά, μάλλον πληρώνεις extra 400 ευρώ για το λογότυπο της fender. Δεν ξέρω αν εννοείς αυτό το πράγμα.

     

    https://www.thomann.de/gr/search_compare.html?art[]=467987&pc=cb&art[]=457299

    34 λεπτά πριν, otto## είπε

     

    ίσως να είναι άκυρο αυτό που θα γράψω αλλά αφού έφτασαν 400 ευρω οi squire, γιατί δε δίνεις 600 να πάρεις fender?

     

    https://www.thomann.de/gr/fender_player_series_jaguar_pf_blk.htm

     

    Μτχ?

    Θέλω να είναι μια κλασική jaguar εμφανισιακά. Αυτή που μου έστειλες είναι μια παραλλαγή της. Η φθηνότερη κλασική jaguar της fender είναι στα 870 ευρώ.

     

    https://www.thomann.de/gr/fender_vintera_60s_jaguar_3_sb.htm

     

  16. 54 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Απο μενα cv. Πιο φρεσκο οργανο, χωρις τους χαλια duncen designed μαγνητες.

     

    Τσεκαρε και αυτο ομως...

    https://www.jhs.co.uk/vintage-v65-reissued-vibrato-electric-guitar-vintage-white

     

     

    Τόσο χάλια είναι δηλαδή οι duncan μαγνήτες;

  17. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους! Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το παραπάνω δίλημμα. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στις δυο κιθάρες ώστε να ξεχωρίζει κάποια από τις δυο; Ευχαριστώ.

     

    https://www.guitarcenter.com/Squier/Vintage-Modified-Jaguar-Electric-Guitar.gc

     

    https://www.thomann.de/gr/fender_sq_cv_70s_jaguar_lrl_bk.htm

  18. 5 λεπτά πριν, BillTrantos είπε

    Αναφορικά με τα μεταχειρισμένα, μπορείς στο μέλλον να ζητήσεις από κάποιο άτομο που εμπιστεύεσαι να πάει να τον δοκιμάσει εκ μέρους σου, αν βρίσκεται σε περιοχή που βολεύει. Είναι κρίμα να χάνονται ευκαιρίες για αυτό το λόγο. Γενικά πάντως να ξέρεις ότι σπάνια στο forum θα βρεθεί άτομο να σπρώξει αγγελία, άσε που συνήθως κάνει μπαμ. :classic_smile:

     

    Εφόσον καταλήγεις προς τον V22, σίγουρα δοκίμασε αυτόν που θα πάρει ο gkourmoul1 για να πάρεις μία ιδέα δια δόσης. Κι εγώ πιστεύω ότι είναι προτιμότερη λύση από τον 55άρη.

     

    Το θετικό με τον Bugera είναι ότι αποτελεί μια πολύ καλή βάση, ίσως την καλύτερη στα χρήματα αυτά και μελλοντικά με 2-3 αναβαθμίσεις (λυχνίες-μεγάφωνο κυρίως) γίνεται ένας πάρα πολύ αξιόλογος ενισχυτής για πετάλια. 

     

    Δεν ξέρω το υπόλοιπο rig σου και τι είδος θέλεις να παίξεις, αλλά αν βάλεις λάμπες τύπου Groove Tubes, Tung Sol, κλπ και ένα Jensen μεγαφωνάκι θα είναι άλλος ενισχυτής. 

     

     

     

     

    Μια σκέψη έκανα ρε παιδιά, χαχαχα! Πάντως γέλασα γιατί φάνηκε ότι το πήρες πολύ προσωπικά! 😛

     

    Ναι, σύμφωνα με αυτά που θέλω και τα λεγόμενα εδώ μέσα κλίνω προς τον V22 και το πολύ πολύ να κάνω ένα upgrade λαμπών στην πορεία αν δεν μου αρέσουν οι stock. Θα περιμένω βέβαια εντυπώσεις κι από τον gkourmoul1 και βλέπουμε. Για τη χρήση πεταλιών-πεταλιέρας τον χρειάζομαι κι εγώ, γι' αυτό δεν θέλω να σπάνε εύκολα τα καθαρά του.

     

    Ναι, τις έψαξα λίγο τις λάμπες στο google..άλλες έχουν περισσότερο gain, άλλες λιγότερο. Αυτά θα τα δω στην πορεία όμως. Αν δω πως αρχικά με καλύπτει ο stock ήχος, όλα καλά!

     

    Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες!

  19. 1 ώρα πριν, BillTrantos είπε

     

    Επειδή προφανώς παρεξηγήθηκαν τα posts μου, αν και θεωρώ ότι κατέχω τουλάχιστον αρκετά καλά την ελληνική γλώσσα, θα γράψω 2-3 πράγματα παραπάνω έχοντας εμπειρία από πρώτο χέρι για τον Bugera V55 και τον Fender Hot Rod Deluxe που αντιπρότεινα πριν με επιβεβαιώσουν παιδιά που ξέρουν από ήχο όπως ο Superfunk, ο degdekis και ο Lord_Goumis. (με συγχωρείτε και οι 3 που σας αναφέρω ονομαστικά) 

     

    Αρχικά θα πω το αυτονόητο. Δεν είμαι ο πωλητής και δεν έχω καμία σχέση με τον πωλητή του Fender Hot Rod Deluxe που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο smartnoiz. Πάει αυτό από τη μέση, το θεώρησα αυτονόητο αλλά προφανώς δεν ήταν.

     

    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν έπαιζα σε μπάντα πριν 5-6 χρόνια, χρειάστηκε ο φίλος μου και συμπαίκτης μου εκεί να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό του. Εγώ ο ίδιος μετά από ψαχτήρι τότε του πρότεινα να πάρει τον Bugera V55 γιατί τον ήθελε ως pedal platform και για το καθαρό του κανάλι. Εγώ είχα τότε έναν 50άρη Marshall JVM. Ο ενισχυτής μόνος του ήταν μια χαρά, καθαρός, έπαιρνε ωραία τα πετάλια και η λούπα του ήταν αξιοπρεπέστατη. Στις πρόβες όμως όταν άνοιγα τον δικό μου ενισχυτή πάνω από το 4-5, ανέβαζε κι εκείνος τον Bugera αντίστοιχα, όπου πλέον ο ενισχυτής ήταν σε breakup tones. Εμάς δε μας χαλούσε, γιατί παίζαμε διαφόρων ειδών ροκ, αλλά πρέπει να το αναφέρω.

     

    Δεύτερον. Ο Fender Hot Rod Deluxe που αναφέρθηκε από 4 ανθρώπους, οι 3 εκ των οποίων έχουν φάει χρόνια και χρόνια με ενισχυτές, πετάλια και ήχους, είναι φτιαγμένος Αμερική ή Μεξικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είναι 40w και δεν σπάει ούτε με το Master Volume στο 7-8 και φοράει επώνυμες λάμπες και ηχείο. (ανάλογα το μοντέλο πάνε και αυτά, μερικοί φοράνε και Celestion ηχεία που είναι κορυφαία για αυτού του είδους τους ενισχυτές) Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιείται από όλα τα YouTube κανάλια που ασχολούνται με pedal demoing/testing. Ούτε είναι τυχαίο ότι κυκλοφορεί από το 1992 μέχρι σήμερα. 

     

    Βλέποντας τις ερωτήσεις σου και τις υποθέσεις τύπου "ο Blues Junior μάλλον κάνει μόνο για blues αφού το έχει και στο όνομά του" στο thread υποθέτω ότι τώρα ξεκινάς να ασχολείσαι σοβαρά με το σπορ, οπότε καλό θα ήταν να παίρνεις τις απόψεις όλων υπόψιν και τουλάχιστον να τις εξετάζεις. Σε ένα forum πάντα θα ακούγονται κι άλλες απόψεις, ο ορισμός του forum είναι η ανταλλαγή απόψεων πάνω σε δοσμένα από τον OP θέματα. Αυτό έγινε και εδώ, προτάσεις και αντιπροτάσεις. Μπορεί ο Superfunk να ήταν λίγο καυστικός στις συγκρίσεις του, αλλά η πραγματικότητα εκεί έξω είναι πως "ό,τι πληρώνεις παίρνεις". 

     

    Εγώ προσωπικά δεν είπα πουθενά ότι ο Bugera είναι κιζενιά και θα κλαις τα λεφτά σου, αλλά είπα το για μένα αυτονόητο, ότι δηλαδή είναι κρίμα να μπορείς να πάρεις έναν top ενισχυτή για αυτό που θέλεις και εν τέλει να πηγαίνεις στον Bugera. Ούτε ποσοστά παίρνω από τη Fender (μακάρι να έπαιρνα), ούτε σου πίεσα καμία ατζέντα. Αντικειμενική αλήθεια δεν υπάρχει, σου είπε ο καθένας μας τη δική του, έχοντας φάει 2-3 έως 100 φάπες από αγοραπωλησίες καινούργιων και μεταχειρισμένων πραγμάτων μουσικής τεχνολογίας. 

     

    Με συγχωρείτε άπαντες για το σεντόνι και τον έντονο λόγο μου, αλλά δυστυχώς πλέον στα interwebs οι παρεξηγήσεις πέφτουν με το τσουβάλι. Την επόμενη φορά που θα δώσω το feedback μου σε κάποιον θα έχω γράψει από πριν 3-4 disclaimers, όπως ότι δεν ξέρω όλους τους πωλητές του smartnoiz και ότι δεν είμαι endorser ή salesman της εκάστοτε εταιρίας. 

     

    Καλή τύχη στην αγορά σου manoras.

     

     

    Καμία σχέση με αυτά που έγραψες bill και ούτε λέω κάτι προσωπικά σε κάποιον, απλά έκανα κάποιες σκέψεις..ότι υπάρχει πιθανότητα κάποιος να προσπαθεί να σπρώξει τον εξοπλισμό του μέσω του forum. Και δεν λέω ότι έγινε στο συγκεκριμένο post, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να συμβαίνει..έτσι δεν είναι; Δεν στοχοποιώ κάποιον, ίσα ίσα να βοηθήσετε προσπαθείτε. 

    Να ξεκαθαρίσω απλά πως στην αρχή του post δεν με βοηθούσε ο τρόπος των απαντήσεων. Εννοώ δεν ήθελα απλά να μου πει κάποιος αν είναι ή όχι μάπα ο οποιοσδήποτε ενισχυτής. Ήθελα να αναφέρει τους λόγους που του αρέσει ή όχι κάποιος ενισχυτής. Βέβαια καταλαβαίνω πως δεν έχουμε όλοι το χρόνο να γράφουμε κατεβατά και το σέβομαι, αλλά απαντήσεις του τύπου "μάπα", ''πεταμένα λεφτά'',''τέλειος" κλπ  δίνουν μια γενική εικόνα χωρίς αιτιολόγηση.

    Σε καμία περίπτωση δεν είπα πως ο οποιοσδήποτε είναι πωλητής κάποιας εταιρείας ή ότι ξέρει όλους τους πωλητές στο noiz..απλά έκανα μια σκέψη ότι μπορεί να συμβαίνει η προσπάθεια προώθησης εξοπλισμού και στο forum..δεν είναι απίθανο.

    Ευχαριστώ για την ανάλυση σου,  μου έδωσες χρήσιμες πληροφορίες. Nαι, είμαι καινούριος στην αγορά λαμπάτου ενισχυτή..δεν είπα ότι έχω εμπειρία. Το ξέρω πως ο fender hot rod deluxe είναι πολύ καλός, όμως δεν θέλω να πάρω μεταχειρισμένο γιατί είμαι στην επαρχία και δεν μπορώ να τον δοκιμάσω. Καινούριος κάνει περίπου 800 ευρώ.

    Να ξέρεις διάβασα και εξέτασα τις προτάσεις του καθενός ξεχωριστά, απλά σου είπα παραπάνω τι με χάλασε. Αυτό που μου άρεσε ήταν όταν είδα απαντήσεις με γεγονότα και εντυπώσεις (όπως τη δική σου τώρα) που με έκαναν να ξεδιαλύνω κάπως τα πράγματα.

    Δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση ούτε με εσένα ούτε με τα υπόλοιπα μέλη στη συζήτηση. Απλώς έκανα κάποιες σκέψεις και επιπλέον ο γραπτός λόγος είναι εύκολο να παρεξηγηθεί. Ευχαριστώ πολύ!

  20. 18 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Νοτιος νομος Ηρακλειου.

     

    Και να εισαι σιγουρος οτι οσοι συμμετειχαν στην κουβεντα, καλοπροεραιτα εδιναν τις συμβουλες τους.

    Εγώ είμαι στα βόρεια, χαχα. Έλεγα αν ήμασταν κοντά και δεν είχες πρόβλημα να δοκίμαζα τον v55. Σου ήρθε η παραγγελία; Αν ναι, ποιες οι εντυπώσεις σου; 

  21. 2 ώρες πριν, Lord_Goumis είπε

    Aπό το ΝΟΙΖ έχω αγοράσει και εγώ κιθάρες, και μάλιστα είμαι πολύ ικανοποιημένος, αφού ήταν όντως σε εξαιρετική κατάσταση. Η μόνη κριτική που έχω, είναι ότι οι τιμές για μεταχειρισμένα, ήταν ίσως λίγο τσιμπημένες. Αλλά είμαι από αυτούς που όταν θέλουν κάτι, το παίρνουν συνειδητά χωρίς να μπαίνουν στην διαδικασία παζαριών και εκπτώσεων.

     

    Και ενισχυτές αγοράζω μεταχειρισμένους αλλά δεν έτυχε ποτέ να αγοράσω από το ΝΟΙΖ (ζω σε νησί), γιατί σε αντίθεση με την κιθάρα που πάνω κάτω είναι ένα κομμάτι ξύλο με χορδές πάνω, ο ενισχυτής είναι ένα πιο πολύπλοκο εργαλείο και επιβάλλεται μια δοκιμή. Όταν αγοράζω από το ΝΟΙΖ μια strat, ξέρω ότι θα μου ρθει μια strat, ξέρω τι παίρνω, με τον ενισχυτή είναι λίγο πιο πολύπλοκα τα πράγματα, ειδικά αν δεν έχεις ξανα-ασχοληθεί στο παρελθόν με το συγκεκριμένο μοντέλο ενισχυτή. Να σημειώσω ότι αν ήμουν Αθήνα/Θεσσαλονίκη, δεν υπήρχε περίπτωση να ΜΗΝ έπαιρνα μεταχειρισμένο ενισχυτή από το ΝΟΙΖ (έπειτα δοκιμής) και να αγόραζα ποτέ μου καινούργιο, καθότι οι τιμές στους ενισχυτές είναι πολύ καλύτερες, για κάποιον λόγο, σε σχέση με τις κιθάρες.

     

    Έχοντας πει τα παραπάνω λοιπόν, και εφόσον ο OP για κάποιον λόγο δεν θέλει μεταχειρισμένο (ίσως να ζει επαρχία, οπότε να βρίσκεται στην ίδια θέση με εμένα) και αφού του προτείνω για τελευταία φορά -αν δεν ζει επαρχία- να δώσει μια ευκαιρία σε μεταχειρισμένο Hot Rod Deluxe (όχι Marshall, γιατί ειδικά οι κάτω των 40 watt που κυκλοφορούν κατα κόρον στο νοιζ σε αυτό το εύρος τιμής, δεν του κάνουν για την δουλειά που το θέλει) να δεις τον Bugera V22, σε σχέση με τους άλλους δυο που θέτεις στο τίτλο.

     

    -Εφόσον κάπου διάβασα ότι παίζεις με Tele, ΔΕΝ σου χρειάζεται ο 55ρης για να έχεις headroom σε live. O 22ρης είναι υπεραρκετός γι'αυτό που το θες.

    -Ακόμα και με single coils να μην έπαιζες, και πάλι ο 22 θα σου έβγαζε άνετα live με αρκετό headroom.

    -Ο Μarshall που αναφέρεις στις επιλογές σου, μάλλον ΔΕΝ θα σου κάνει. Όποτε αποκτώ καινούργιο πετάλι, το δοκιμάζω πρώτα απ'όλα στον Bugera (ή στον Bassbreaker μου), όχι στο Marshall, γιατί τα χρωματίζει λίγο συν τοις άλλοις.

    -Για να μην τρελαθούμε, μιλάμε για 299 ευρώ. Δεν μιλάμε για μια περίπτωση που θα κλαις τα λεφτά σου (δεν πρόκειται να τα κλάψεις βασικά γι'αυτό που θα πάρεις ώστε να το σκέφτεσαι και ιδιαίτερα, το μηχάνημα κάποια στιγμή μπορείς να το δώσεις και για παραπάνω από τα μισά του χρήματα).

     

    ΥΓ. Πάντα παίζουμε με ενεργοποιημένο το mid boost κουμπάκι του V22 (ή του V55) - ειδικά με single coils! Άλλος ενισχυτής γίνεται... λαμπάτο ''σκάσιμο'' και ''συρματίλα'' να φάνε και οι κότες.

     

     

     

    Αυτό σκέφτομαι κι εγώ.. 300 ευρώ κάνει, ας του δώσω μια ευκαιρία κι αν δεν μου αρέσει ο ήχος του στην τελική, τον πουλάω. Αν όμως πάρω ένα ενισχυτή μεταχειρισμένο της τάξεως των 500 ευρώ (που δεν μπορώ να δοκιμάσω αφού είμαι στην επαρχία ), νομίζω θα τα κλαίω τα λεφτά μου αν δεν μου αρέσει ο ήχος του (ή αν έχει κάποιο πρόβλημα).

    Απλά γενικά ήθελα να δω ποιος ενισχυτής από τους τρεις θα έκανε καλύτερα τη δουλειά που θέλω.

  22. 14 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Και υποψη οτι στον combo των 310 ευρω, το μαμα turbosound ηχειο ειναι εξαιρετικο. 

    Από αυτά που άκουσα στο youtube σε ένα βίντεο που το σύγκρινε με άλλα ηχεία, μου άρεσε περισσότερο το turbosound.

    Έγραψες ότι είσαι από Κρήτη..από που;

  23. 3 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε

    Η αληθεια ειναι παντα καπου στη μεση. Ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο. Ειδικα οταν το δευτερο κοστιζει καινουργιο οσο το πρωτο 2ο χερι, οι γνωμες θα διιστανται. 

    Δεν υπαρχει σωστο και λαθος. Το καθε προιον υπαρχει διοτι υπαρχει η αναγκη γιαυτο. Και ο καθενας μας ανηκει σε διαφορετικο target group. Δεν ειναι ολα τα προιοντα για ολους. Καλο ειναι να αναφερουμε τα συν και τα πλην της καθε επιλογης, αλλα πρεπει και να σεβομαστε τη διαφορετικοτητα στην επιλογη του αλλου.

     

    Και αυτο για πολλους λογους, σε σχεση με την αγορα ενισχυτη:

    Μπορει να βρισκεται σε απομακρυσμενο τοπο κατοικιας και να μη μπορει να τσεκαρει τιποτα.

    Μπορει να μη γνωριζει πως να τσεκαρει.

    Μπορει να μην υπαρχει καποιος να το τσεκαρει. 

    Μπορει απλα να μην εμπιστευεται εναν μεταχειρισμενο ενισχυτη.

    Μπορει να μην εχει αναγκη για εναν high end μεταχειρισμενο των 500 ευρω. Βολευεται με καινουργιο των 250 ευρω.

    Πολλα μπορει...

     

    Προσωπικα αγορασα 289 ευρω τον v55. Γνωριζω οτι υπαρχουν καλυτεροι. Εαν υπηρχε κατι μεταχειρισμενο στην Κρητη ισως να το εψαχνα. Δεν υπαρχει και δεν εμπιστευομαι κατι δεν το δω απο κοντα. Στην παρουσα φαση τον συγκεκριμενο χρειαζομαι για μια ντουζινα λαιβ τον χρονο, και μια ντουζινα προβες τον μηνα.. Δεν κοστιζει μια περιουσια και, με βασει reviews χρηστων, θα τον εχω αρκετα χρονια. Ακομα ψαχνομαι με τον ηχο μου και δεν θελω να "πετω" ασκοπα λεφτα. Μπορει αυριο μεθαυριο να καταληξω σε solid state. Ποιος ξερει....

     

    Στα αυτοκινητα, παντως, τα τελευταια 5 που αγορασα ηταν μεταχειρισμενα. Δεν θα αγοραζα ποτε καινουργιο διοτι το θεωρω κοροιδια. Απλα εκει ξερω ακριβως τι θελω :classic_biggrin:

    Θα συμφωνήσω μαζί σου. Γενικώς θεωρώ πως δεν είναι σωστό όταν ανοίγεις ένα θέμα στο forum και ρωτάς για συγκεκριμένα πράγματα, να προσπαθούν να σου αλλάξουν γνώμη χωρίς επιχειρήματα (λέγοντας πχ είναι μάπα-κινεζιά). Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα πράγματα στις μέρες μας κινεζιές είναι. Το μάπα για κάποιον μπορεί να είναι αυτό που ψάχνει κάποιος άλλος και η εξήγηση είναι απλή..δεν ψάχνουμε όλοι τον ίδιο ήχο. Στην τελική μπορεί να υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να σου αλλάξουν γνώμη για να πάρεις τον ''τάδε'' μεταχειρισμένο ενισχυτή που πουλιέται στις αγγελίες και που τελικά είναι δικός τους..ποτέ δεν ξέρεις (ελπίζω να κάνω λάθος). Γενικά όμως χαίρομαι που στην πορεία οι περισσότεροι μου ανέλυσαν με λεπτομέρειες την εντύπωση που είχαν από τους συγκεκριμένους ενισχυτές.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου