Προς το περιεχόμενο

Ali Barout

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    2.362
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    14

Ali Barout ήταν Μέλος της ημέρας 22 Δεκεμβρίου 2023

Ali Barout είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

4 Followers

Bio

  • Mojo
    Πνευστά
  • Day job
    Τρόμπα
  • Τόπος
    Μοριάς

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Ali Barout

Ενημέρωση δημοσίευσης

Προβολή όλων των ενημερώσεων από τον Ali Barout

  1. Μας πήρανε χαμπάρι ρεεεειιι...

    1. Προβολή προηγούμενων σχολίων  1 περισσότεροι
    2. ex - v27, bk27

      ex - v27, bk27

      Κ εκεί κάπου στο 6:45 μέχρι 7:15 πετάει την πρώτη βομβιτσα που χαλάει το αφήγημα πολλών...

       

      Είπαμε ο τύπος είναι αποκαλυπτικός, σαφής κ απόλυτος. Έλα όμως που οι πηγές του είναι αδιαμφισβήτητες. 

       

      Τέτοιος υπερασπιστής της ιστορίας της ελληνικής μουσικής παράδοσης κ τετοιος λάτρης της παραδοσιακής μας μουσικής κ να είναι Πέρσης... Ούτε καν προπερσης...

    3. Ali Barout

      Ali Barout

      Έχει μπηφ ο παλίκαρος. Και πράγματι αν κοιτάξεις το πώς διδάσκεται η παραδοσιακή μουσική, αποσπασματικά, κατά τόπους, χωρίς κοινή μέθοδο, με αμηχανία, είναι μια απόδειξη του πώς κάτι έμφυτο το έχουμε απλά αφήσει στην ακρούλα χωρίς ανάλυση, η συστημοποίηση. (οκ υπάρχουν και τει παραδοσιακών οργάνων που στις εισαγωγικές εξετάσεις που μπορεί στη θεωρία να σου βάλουν να αναλύσεις και καμια σονάτα μπετόβεν για να μπεις, οπότε μίσσιον ακκόμπλισντ;)

       

      Είναι και άλλα που δεν θίγει καθόλου. Τα όργανα και η αγορά τους. Πόσο εύκολο είναι να πεις στα παιδάκια του δημοτικού τραβάτε πάρτε μια μελόντικα. Αν τους έλεγες πάρτε έναν ταμπουρά θα ήταν πιο κοστοβόρο, και πολύ πιο δύσκολο στη μεταφορά και διαχείρηση. Συν ότι η μουσική πάντα είναι η ώρα του παιδιού, συν ότι τα μουσικά σχολεία τότε τουλάχιστον που θα μπορούσα εγώ να πάω ήσαν κάτι το εξωτικό, δεν ξέρω τώρα αν είναι πιο εγκαθιδρυμένα σε όλη την περιφέρεια.

       

      Σκέψου και το άλλο. Πετάει πέντε λέξεις ελληνικές και είναι μέσα. Πάει η γλώσσα του ρε παιδί μου. Με ποιον είμαστε πιο κοντά; Με αυτόν ή με την κατα τα άλλα συμπαθέστατη ένστολη που τραγούδαγε "Έχετεϊ υα βρεϋσόυλες, λόνγκεϊ βυνά ραχόολες" στην αμερικανή βάση; (που και γι' αυτούς το ίδιο πρέπει να ισχύει αν πάω να παίξω και να τραγουδήσω εγώ κανα μπλουζ.

       

      Τέλος πάντων. Τα χρόνια περάσανε και είναι πολλά - κανα δύο χιλιάδες και βάλε - για να μπλεκόμαστε σε "ψευτοδιλλίεματα" που θα έλεγε και ο "αλλά αυτοί είστε". Ίσως να μπορούσαμε να εξερευνήσουμε και να εξελίξουμε κι αυτό το κομμάτι μας. Φυσικά και δε συζητάμε καν για ανατροπή της τρέχουσας κατάστασης, απλά να μη χαθεί τελείως το "άλλο" κομμάτι.

    4. ex - v27, bk27

      ex - v27, bk27

      Τον ενδιαφέρει ενεργά η παράδοσή μας (καθώς κ όλη η παράδοση από Βαλκάνια κ δεξιά) κ αυτό φαίνεται στις υπέροχες κ πολυποίκιλες συνθέσεις που ανεβάζει.

       

      Αλλά η άλλη όψη του τύπου είναι καθαρά μουσικολογική . Κ εκεί καλά κάνει κ βάζει τα πράγματα στη βάση τους την πραγματική, όσο κ να μην έχει αντίκτυπο στο σήμερα. Την ιστορία πρέπει να την παρουσιάζουμε όπως ήταν, όχι κρύβοντας στοιχεία για να μη θυμώσουν κάποιοι (οι οποίοι είναι λίγο ... ευέξαπτοι γενικώς η αλήθεια είναι). Έχω δει κ βίντεο του για την  περσική παράδοση κ εκεί είναι πανέμορφος. Κ έχει κ αντίληψη κ γνώση κ το χάρισμα να τα παρουσιάζει με ενδιαφέρον τρόπο 

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου