Προς το περιεχόμενο

mfilip

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    5
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή mfilip

0

Φήμη

  1. σ ευχαριστω πολυ φιλε geo1black!
  2. geo1black, το earope έχει και γαλλικές-γερμανικές κτλ μέσα? Καθώς και αναστροφές σε τρίφωνες και τετράφωνες? Διότι τα περισσότερα προγράμματα που βρίσκω φτάνουν μετά βίας σε 7ες...
  3. Αα πολύ ενθαρρυντικό αυτό που μου λες! Γιατί είχα απογοητευτεί τελείως... Τα θέματα της αρμονίας τα έχω γράψει ήδη κι είναι κάτι παραπάνω από "καλού" επιπέδου (κι άρα δε δυσκολεύομαι κι ιδιαίτερα και στις ερωτήσεις "θεωρίας"). Αυτό που με δυσκολεύει ιδιαίτερα είναι τα ακουστικά, γενικά δεν έχω καθόλου καλό αυτί (μεγάλο μείον για έναν κιθαρίστα). Σκέψου ότι μέχρι πριν από 2-3 χρόνια μου έπαιζες ντο και τραγουδούσα λα. Σ'ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου, να ξέρεις ότι με βοήθησες σημαντικά! (και πιστεύω κι άλλους που θα δουν αυτές τις αναρτήσεις)
  4. φιλε anaks, προφανώς διαθέτεις ένα πολύ καλό αυτί το οποίο σε βοήθησε πολύ, το οποίο εγώ δε διαθέτω. Επιπλέον, με μιάμιση ώρα την εβδομάδα μάθημα στην οποία πρέπει να καλυφθούν 4 τομείς (ακουστικά, μπάσο κοντίνο, παίξιμο μετατροπίας και προφορικά - χώρια τα 3 γραπτά) κι αν συνυπολογίσεις ότι στο τμήμα είμαστε 4 άτομα (άρα αναλογούν περίπου 20 λεπτά στον καθένα) καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να στηριχθώ μόνο στην εξάσκηση με τον καθηγητή μου. Σ'ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές και το χρόνο σου, θα ψαχτώ με τα προγράμματα που ανέφερες.
  5. Καλημέρα και χρόνια πολλά στα μέλη της κοινότητας! Δεν ξέρω αν απευθύνομαι στο σωστό forum, ωστόσο θα παραθέσω εδώ την ερώτηση μου. Το καλοκαίρι δίνω πτυχίο αρμονίας κι αυτό που με δυσκολεύει ιδιαίτερα είναι η αναγνώριση μιας αλληλουχίας συγχορδιών που παίζονται σε πιάνο. (1 από τα 7 τμήματα στα οποία εξετάζεται ο υποψήφιος) Προς κατόχους πτυχίου αρμονίας λοιπόν και μη, υπάρχει κάποιο software το οποίο να είναι εμπλουτισμένο με αλληλουχίες συγχορδιών ώστε να μπορεί κανείς να τις ακούσει και να τις αναγνωρίσει? Αναφέρομαι και σε πιο "extreme" καταστάσεις, όπως μεθ'εβδόμης, ντιμινουίτες, γαλλικές-γερμανικές-ιταλικές-ναπολιτάνικες, DD, αλλοιωμένες συγχορδίες (όξυνση 5ου φθόγγου σε μείζονα πχ), μετατροπίες (κυρίως κοντινές αλλά και μακρινές) κτλ? Παραθέτω κι ένα μικρό παράδειγμα του τι ζητάω: I - V64 - I6 - II Ν(απολιτάνικη) - I 64 - V 7- I - I6 - IV - (XP)V7 (SOL)- I - DD- I 64- V 7- I (το παράδειγμα είναι αρκετά μεγάλο, συνήθως παίζονται 4 "πακέτα" από 6-8 συγχορδίες)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου