Προς το περιεχόμενο

Aris Spa

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    99
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Αναρτήσεις από Aris Spa

  1. Εχουν περασει απο τα χερια μου 2 800αρηδες των 100 βατ που ηταν θηρια εννοειτε αλλα αφου τους πουλησα γιατι αντικειμενικα δεν σου χρειαζεται ενα τετοιο θηριο πηρα τον 20βατ κεφαλι μαζι με μια καμπινα 1936 vintage (celestion vintage speakers).
    Συμφωνω με οτι εχει γραψει ο @gkourmoul1 και ειδικα για το ποσο versatile ειναι ο ενισχυτης. Μπορεις να παιξεις οτι μα οτι θες. 
    Τον χρησιμοποιω με τα παρακατω πεταλια:
    Greer Southland Overdrive
    Catalinbread Belle Epoch 
    Earthquaker Devices Ghost Echo
    Dunlop Jerry Cantrell Wah

    Και ακουγεται απιστευτα καλα. Ειναι απο τους ενισχυτες που σε εμπνεουν να παιξεις κιθαρα. Επισης πρεπει να σημειωθει οτι μπορει να γινει πραγματικος Bedroom amp καθως το μαστερ του ακομα και στο 2 ακουγεται μια χαρα. 
    Ειχα και τον 2525 τον 20αρη και εχω επισης και τον Πλεξι τον 20αρη. Με κλειστα ματια προτεινω οποιος ειναι σε επιλογη αγορας μεταξυ των τριων να χτυπησει τον 800 και δεν θα το μετανιωσει.

    • Like 3
    • Συμφωνώ 1
  2. 2 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

     

    Για την Maccaferri πρόκειται?

    Από απλή περιέργεια ρωτάω.

    ναι ακριβως

    5 λεπτά πριν, manosx είπε

    Η προστασία που δίνει η κούτα δεν είναι το ευτελές υλικό του χαρτονιού, αλλά το ότι οι κάθετες επιφάνειες δεν τσαλακώνονται (ευκολα ). Δηλαδή σε μια κούτα της προκοπής μπορείς να κάτσεις πάνω, και το περιεχόμενο να μην συμπιεστεί.

     

     Αντίθετα, αν απλά τυλίξεις μια ακουστική με χαρτόνι και πας να κάτσεις πάνω, θα φύγει το -κη και θα μεινει το ακουστι-, γιατι θα ακουστ(ε)ί ένα ΚΡΑΚ!

     

     spacer.png

     

     

     Τα έπιπλα πάλι κάθεσαι πάνω τους έτσι και αλλιώς άνετα, μόνο το γρατζούνισμα φοβάσαι στη μεταφορά.

     

     

     Don't do it Faidon!

    ισχυει κι αυτο

  3. 2 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

    Και είναι μια λειτουργική και αρκούντως ασφαλής ιδέα...

     

    Εστειλα κατι επιπλα στο χωριο μου ετσι και δεν παθανε τιποτα. Το θεμα ειναι μονο μην τσινησει ο αγοραστης

  4. 2 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

    Εναλλακτικά και αν δεν βγάλεις άκρη, μια βόλτα ως τα practiker. Έχουν κούτες συσκευασίας. Όχι όμως στο μέγεθος που θέλεις. Πάρε δύο ικανού μεγέθους, για να δημιουργήσεις μια κούτα "πατέντα" στο επιθυμητό μέγεθος.  

    το επομενο που σκεφτηκα ειναι να τυλιξω τη θηκη με bubble wrap και μετα με χαρτονι για μετακομισεις και στην ουσια να ειναι τυλιγμενη με μπαμπλ και το χαρτονι

    • Like 2
  5. 3 λεπτά πριν, odis13 είπε

    Ημουν τον προηγουμενο μηνα σε ακριβως αυτη τη θεση, εν τελει βρηκα σε ενα αριθμο μαγαζιων online με ειδη μετακομισεων/πακεταρισματος αλλα και στο Amazon. Τα πουλανε συγκεκριμενα ως acoustic guitar boxes, ακριβως για να ξερεις οτι χωρανε μεσα μια τυπικη ακουστικη hardcase. Δυστυχως μαγαζια συγκεκριμενα δεν νομιζω οτι θα σε βοηθησει να σου πω μιας και ειμαι στο εξωτερικο...

     

    Το αστειο βεβαια ειναι οτι εν τελει το μαγαζι απο το οποιο αγορασα την κουτα αργησε τοσο να μου τη στειλει, και ο πωλητης βιαζοταν γιατι θα εφευγε εκτος χωρας, που κατεληξα απλα να παω στο τοπικο κιθαρομαγαζο και να ρωτησω αν εχουν καμια κουτα να μου δωσουν. Και φυσικα ειχαν και μου την δωσαν τζαμπα ενω προσφερθηκα να τους την πληρωσω κατιτις.

     

    Οποτε για αρχη αυτο θα εκανα - ξεκινα τα τηλεφωνα σε τοπικα μουσικομαγαζα, ειδικα αν εισαι πελατης σε καποιο και σε ξερουν θα σε εξυπηρετησουν πιστευω.

     

    Αποτι εχω καταλαβει ετσι πρεπει να κινηθω. Τσεκαρα κατι site εδω που σου φτιαχνουν custom κουτι αλλα απο την αλλη πιστευω θα περιμενω χιλια χρονια. Θα παω στο Νακκα και θα ρωτησω

  6. Καλησπερα στην ομαδα,

     

    Ψαχνω κουτα να βαλω μεσα μια ακουστικη κιθαρα μαζι με τη θηκη της για να τη πουλησω μεσω Reverb. Ξερει καποιος που μπορω να βρω?

    Επισης ποια εταιρια κουριερ θα προτεινατε για να τη στειλω?

    Ο αγοραστης μενει Γερμανια

  7. Στις 21/6/2022 στις 3:50 ΜΜ, BuddyL είπε

    Μία τέτοια κιθάρα είχε ο Γιάννης ο Σπάθας, την είχε μαζί του και της έριξα μία ματιά όταν του τοποθέτησα dots στην ακουστική Lakewood που είχε αγοράσει τότε. Ίσως είναι αυτή.

    Αυτή ειναι

  8. 4 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

     

    Είναι τελείως διαφορετική από μια ακουστική.

    Άλλο πράγμα οι manouche κιθάρες.

    Σε σχέση με τη guild έχει νομίζω πιο ψηλό μεσαία και ψηλά. Η Γκιλντ είναι πιο μπάσα και ογκοδεις .

    Γενικά από ακουστικές δεν ξέρω,μόνο ηλεκτρική παίζω κατά 90%

  9. Πάντως μυρίζει εντελώς σαν ξύλο ακόμα. Γενικά ο πατέρας μου από ακουστική είχε μια guild 70s που την έχω ακόμα. Αυτή ήταν δώρο του νονου του αδελφού μου που έπαιζε φλαμενκο. Γενικά είναι σε άριστη κατάσταση δεν έχει παιχτει καθόλου. 

  10. 4 λεπτά πριν, Yannis Methenitis είπε

    Μάλλον πρόκειται για μια απο τις 440 υπογεγραμμένες απο τον Maccaferri, Mac10 Gypsy Jazz κιθάρες όπως ανέφερε ο @fusiongtr. Όμορφη κληρονομιά.

    Ναι μετά από μια έρευνα που κάνω εδώ. Φαίνεται να είχαν βγει 1400 περίπου κομμάτια εκ των οποίων ο Μακαφερι υπέγραψε 440. Αυτή έχει την υπογραφή του πάντως. Την έχω 3 χρόνια στη ντουλάπα και τώρα την έβγαλα να τη δω. Περίεργος ήχος άλλη φάση από μια κανονική ακουστική. Πάντως έχει πολύ δυνατό ηχείο.

  11. 7 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

    Είναι μια Ibanez κιθάρα που προέκυψε από την συνεργασία του Maccaferri με την ibanez από το 1979 μέχρι το 1984.

    Κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία τον Ιούλιο του 1981.

    Είναι σχετικά σπάνια, αλλά δεν μπορώ να σε διαφωτίσω σχετικά με την τιμή.

     

    https://ibanez.fandom.com/wiki/MAC10

     

     

     

    Πολλά που γράφει μέσα μοιάζουν με τη δικιά μου με τη διαφορά ότι 1) δεν έχει rosewood binding στη ταστιέρα και 2) δεν λέει πουθενά Ibanez όπως τις mac10

  12. Έχω στη κατοχή μου από τον πατέρα μου μια Maccaferri ακουστική Gypsy jazz κιθάρα. Μπορείτε να μου δώσετε πληροφορίες για τη συγκεκριμένη? Αξία, ξύλα κλπ γιατί δεν έχω ιδέα από ακουστικές κιθάρες. 

    Παραθέτω φωτογραφίες 

    IMG_20220620_145640.jpg

    IMG_20220620_145644.jpg

    IMG_20220620_145647.jpg

    IMG_20220620_145650_1.jpg

    IMG_20220620_145659.jpg

    IMG_20220620_145704.jpg

    IMG_20220620_145716.jpg

    IMG_20220620_145719.jpg

  13. Ο Μεγιστος ηταν. Τον θυμαμαι οταν ημουν πιτσιρικας και ειχε ερθει επισκεψη στον πατερα μου σπιτι. Απο τα πιο ψαρωτικα ατομα. Κριμα ημουν μικρος τοτε και δεν καταλαβαινα το μεγεθος του ανθρωπου. Θα ηθελα πολυ να τον ρωτησω ενα εκατομυριο πραγματα τωρα, ειδικα για το Phos και τη φιλοσοφια του σχετικα με τη μουσικη. Χαιρε

    • Like 2
  14. 1 λεπτό πριν, dimsonic είπε

    είσαι σίγουρος ότι είναι αμερικάνος?

    θα έλεγα να αποφύγεις

    γενικα εχω παρεδωσε αρκετα με αμερικη καθως εχω πουλησει καποια πεταλια σε φιλο μου αμερικανο απλα ποτε κατι μεγαλο σαν μια κιθαρα μαζι με σκληρη θυκη. Ναι ειμαι σιγουρος ειναι μεσω ρεβερμπ με καλες κριτικες.

  15. Εχει στειλει κανεις κιθαρα σε Αμερικη? Πουλαω μια κιθαρα και ειναι ενας Αμερικανος που θελει να αγορασει (ρεβερμπ). Ξερω οτι στην Ευρωπαικη Ενωση περιπου τα παει 100 ευρω να στειλεις περιπου. Επισης οταν μιλαμε για μεγαλα ποσα πχ 2000 ευρω. Θα φορολογηθουν αν σε πληρωσει στη τραπεζα σου κατευθειαν? 

    Γενικα η συναλλαγη με Αμερικη συμφερει?

  16. 13 ώρες πριν, Spyros Delta είπε

    Αντε να ακουγε τον Marshall Studio Classic SC20H (ιδια φαση σε jcm 800 στα 20W) ή τον  Marshall 2525H Mini Silver Jubilee.
     

    τον ειχα τον μινι τζουμπιλι. Δεν ηταν ασχημος λιγο σκοτεινος βεβαια δενμου εκανε 100% . Τον ειχα πουλησει και κολλησα αλλα λιγα λεφτα και πειρα το τερας 800 100 βατ οτι καλυτερο υπαρχει σε ενισχυτη. Εντωμεταξυ μπορεις να βγαλεις τρελο ηχο χωρις να πας σε τρελες εντασεις δεν καταλαβαινω τον ντορο για τα 100 βατ. Συνηθως σπιτι μου παιζω στο 2 το μαστερ αλλα παω και στο 3. Ειχα παρει ατενουατορ δεν το χρησιμοποιησα ποτε. Ειμια πολυ περιεργος ο μικρος 800 πως θα ακουγεται η αληθεια ειναι

    13 ώρες πριν, BillTrantos είπε

     

    Όντως απίστευτη σειρά γενικώς η συγκεκριμένη.

     

    Εγώ είμαι λίγο του πιο modern βέβαια. Θα προτιμούσα τα 20w που έβγαλε ο Friedman με Pink Taco, JJ Jr, κλπ. Τα έπαιξα εδώ στην Ολλανδία και ερωτεύτηκα.

     

     

    Καλοι οι φριντμαν αλλα νομιζω παρα ειναι ακριβοι για αυτο που δινουν ενταξει ειπαμε. Δεν εχω δει τα μικρα ποσο κανουν βεβαια αλλα οι μεγαλοι too much

    • Συμφωνώ 1
  17. 2 ώρες πριν, sharpshooter είπε

    jcm800 με od μπροστά και 4χ12 με greenbacks, οι περισσότεροι hard rock/ heavy metal δίσκοι έχουν γραφτεί με αυτή τη συνταγή.

    Απορώ γιατί το ψάχνεις 😁

    Κάνε mods αν κάτι σε χαλάει βασικά και με ένα eq στη λούπα κάνεις θαύματα.

     

    Δεν με χαλάει καθόλου ο 800 απλά θέλω κι άλλο Μάρσαλ χαχαχ

    34 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε

    Εδω ακου τον jtm45 και τον 1987x και πιστευω θα καταλαβεις τι εννοω

    Jtm


    1987x

    (Βεβαια το παρακανει σε καποιες φασεις με τα treble και ξυνει).

     

     

    Και ο combo

     

    Δεν θα σου πω ψέματα μαρεσουν όλοι. Με αρρωστησε ο αδελφός μου με τον sv20 πρέπει να αγοράσω έναν πλεξι οπωσδήποτε 

    • Like 2
  18. 2 ώρες πριν, Superfunk είπε

     

    Τα effects loop είναι για ενισχυτές με βρώμικο κανάλι, σε μονοκαναλους ενισχυτές είναι παντελώς άχρηστα μια και οι τελικές λυχνίες θα έχουν παραμορφώσει τον ήχο πολύ πριν τον παραμόρφωσουν οι προενισχυτικες αν φτάσεις ποτέ τις εξωφρενικες εντάσεις πάνω από το "5".

     

    Ο JCM800 ουδεμία σχέση έχει με τον JTM45  έτσι κι αλλιώς. 

     

    Δες τον JTM σαν έναν Fender Tweed Bassman με 4Χ12 καμπίνα. 

     

    Είναι εκπληκτικός ως πλατφόρμα για πετάλια. 

     

    Πάντως και το low input του JCM800 δεν είναι καθόλου άσχημο με πετάλια.  Το high input ειναι όντως χάλια. 

    με τον 800 δεν παιζω ποτε στο low input δεν εχει νοημα για αυτα που παιζω και ουτε για καθαρα κατα τη γνωμη μου. το βαζω το πρεαμπ τερμα και το μαστερ στο 3 και κοβω βοιλουμ απο την κιθαρα και εχω απο καθαρο , κραντς και χεβι για ληντς για αυτο δν παιζω και με οβερντραιβς χαχα.  Γενικα βαζω λιγο ρεβερμπ απλα να γλυκαινει ο ηχος και ντηλεη που και που σε κανα σολο οχι τιποτα τρελο. Αυτο ειναι το σεταπ μου πανω κατω. Οποτε πιστευεις δεν θα εχω θεμα με τον 45 που δεν εχει φξ?

  19. 33 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε

    εγω ψηφιζω

    Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να πας καπου μετα τον SV20h.
    Αν θες περισσοτερα βατ το συζηταμε.

     

    εχω εναν Marshall jcm800 100w , εναν marshall 6100LM 100w επισης και τωρα μπηκε και ο μικρος. Ελεγα να μαζεψω λεφτα σιγα σιγα να τσιμπησω και εγω εναν πλεξι φαση. Μαρεσει που ο jtm45 ειναι πιο χαλαρος στα μπασα του δινει ενα ωραιο southern rock swampy στυλ. Βεβαια και ο 87 ειναι κτηνος. Σιγουρα ο 45 ειναι πιο χαλαρος στις εντασεις οντας 30βατ αλλα εδω που ειμαι η ενταση δεν ειναι και μεγαλο προβλημα. Αυτο που με χαλαει στον 45 ειναι οτι δεν εχει fx loop. Οχι οτι παιζω με απειρα πεταλια, απλα θελω το ρεβερμπ και το ντηλεη (τα μονα που παιζω) να ειναι οσο πιο καθαρα γινονται. ΠΧ στον 800 αν τα βαλεις μπροστα ειναι χαλια ο ηχος λασπη εντελως. Αυτο μονο με φοβιζει με τον 45

  20. Αγορασε ο αδελφος μου τις προαλλες εναν Marshall SV20h και επαθα πλακα με το ποσο καλος ειναι. Οπου και να βαλω τη κιθαρα σε οποιοδηποτε eq βγαζει απιστευτη ηχαρα χωρις πεταλια και πολυ μπλα μπλα. Μπορω να παω απο Lynyrd Skynyrd  σε early Metallica για πλακα. Απιστευτος ενισχυτης. 

    Η ερωτηση μου ειναι αν ο μικρος πλεξι ειναι ετσι οι μεγαλοι δηλαδη πως ειναι?

    Για αυτο αρχισα να κανω ερευνα αγορας για τον επομενο ενισχυτη και κατεληξα μεταξυ του jtm45 και του 1987x. Γενικα περα απο τα βατ ποιες ειναι οι διαφορες τους στον ηχο?

    • Like 1
  21. 19 ώρες πριν, Spyros Delta είπε

    Συνηθως οταν μου στελνουν δεμα απο κινα χανεται το tracking μολις φυγει απο το ταχυδρομειο της Κινας και χρειαζεται καινουριος κωδικος για να το δεις Ελλαδα. Μαλλον το ιδιο συμβαινει και στην αντιθετη διαδρομη.

    Για μπες στο https://parcelsapp.com/en/ και βαλε το κωδικο που εχεις. Μετα κοιτα κατω δεξια αν σου δινει καινουργιο κωδικο.
    Επισης το Deliveries Package Tracker app ειναι χρησιμο, ιδιως αν το χρησιμοποιησεις παραλληλα με τις πληροφοριες που παιρνεις απο το προηγουμενο (parcelsapp.com).

    ωραιο σιτε θα το χρησιμοποιω στο μελλον ευχαριστω.

    εψαξα και λεει οτι ειναι ακομα en route και οτι το εχει παρει το Japan Post. Βεβαια τα ιχνη σταματα οταν φευγει απο την Ελλαδα.
    Το Ελληνικο Τελωνειο οταν στελνεις εκτος Ευρωπαικης Ενωσης υπαρχει περιπτωσει να στο κρατησει για να πληρωσεις τιποτα?

  22. 15 ώρες πριν, kpeyos είπε

    Δυστυχώς αυτή την εποχή ο χρόνος στα Ελληνικά τελωνεία είναι εντελώς random. Έχω φέρει διάφορα από μαγαζιά αλλά και από ιδιώτες, κυρίως από Αμερική. Κάποια καθάρισαν το τελωνείο ήρθαν στα χέρια μου σε δεκά ημέρες, κάποια άλλα έκαναν ακόμη και τέσσερις μήνες. 

    Καλύτερα πάντως αντί για τηλέφωνο. να στείλεις ένα email για να υπάρχει. Συνήθως κάποια στιγμή απαντάνε. 

     

    Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να το εχουν κρατησει στα τελωνεια και να μην εχει φτασει ακομα Ιαπωνια?

    Οταν ειχα αγορασει κατι απο Αμερικη απλα το ειχαν τα Ελτα και πηγα εκει και πληρωσα κατι εξτρα. Επισης εχω στειλει Αμερικη στο παρελθον και εφτασε σε 7 μερες παλι με ΕΛΤΑ και νομιζω ειχε πληρωσει ο αλλος εκει κατι εξτρα οταν το πειρε. Τωρα δεν ξερω τι παιζει. Παντως ειναι λες και το δεμα δν υπαρχει πουθενα

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου