Προς το περιεχόμενο

Synthhero

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    29
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Synthhero

  1. Αναζητώ εξειδικευμένο τεχνικό για την επισκευή ενός πολύ ακριβού vintage synthesizer. Έχω να σας διηγηθώ διάφορες περιπέτειες με διάφορους στον χώρο για μια απλή βλάβη, αλλά εδώ δεν είναι μέρος για δυσφήμηση. Οπότε καλύτερα θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας.
  2. Επειδή σκοπίμως γίνεται υπεκφυγή για παράθεση των παρακάτω, νομίζω πως οι ερωτήσεις που μου θέσατε εχουν γνώμονα την υποκειμενική αποψη και τις ανάγκες που έχει ο καθένας μας οσον αφορά τα κριτήρια επιλογής των συνθς εχει απαντηθεί και επειδή υπόκεινται στη σφαίρα του υποκειμενισμου δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε. Ας μην ανοίξουμε έναν ατερμωνα βρόγχο λοιπόν. Ωστόσο γίνεται συζήτηση και εχω το δικαιωμα και την υποχρεωση απέναντι στον εαυτό μου να μην μπω στον κόπο να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις και να επαναλάβω πράγματα για τα οποία εχω ήδη μιλήσει. :)
  3. Aναφέρω χαρακτηριστικά. Η σύγκριση με την παράμετρο ότι κυκλοφορήσαν σχεδόν ταυτόχρονα δεν ήταν x synth VS y synth, ΑΛΛΑ τι μπορώ να κάνω με z χρήματα VS τι μπορώ να κάνω με z+ω, 100<ω<200.
  4. Γιατί είχε τύχει να παίξω με όλα τα reface στο Νάκα στα εξάρχεια. Και έχει τύχει να έχω για 2 μήνες υπό την κατοχή μου μου το ΜikroKorg. Δε διαφωνώ ότι θα έπρεπε να έχει παραπάνω πολυφωνία και γι αυτόν αλλά και για άλλους λόγους κάνω λόγο για το DeepMind12 σε rack version.
  5. ΔΕ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΑΜΑΧΑ ΓΕΝΙΚΑ αλλά για τη συγκεκριμένη σειρά. Δε μετρά μόνο η πολυφωνία σε ένα όργανο, τι έχουμε να πούμε πάνω στα Lfos, τα φίλτρα, το vocoder, τα arpeggiators, τους oscilators, τα ηχεία (2:1), τα 192 presets από MS-2000 και DW-8000 (τα καλύτερα brasses που έχω ακούσει) και τη user Bank, το ασφαλώς καλύτερο κλαβιέ που προσφέρει το MicroKorg-S στα 460 ευρώ σε σχέση με ένα reface CS στα 400? Tώρα ας μη κάνω λόγο για την ποιότητα κατασκευής.
  6. 4 ναι. Overpriced κατα τη γνώμη μου αυτή η σειρά της Yamaha.
  7. Χτες ενημερώθηκα από το κανάλι της Korg στο youtube ότι είναι γεγονός η ανακοίνωση ενός νέου μοντέλου της, του Korg MicroKorg-s . Προπάτορας του είναι το Korg MicroKorg το οποίο κυκλοφόρησε το 2002, ένα synth με τη μηχανή του θρυλικού MS2000 αλλά και κάποια από τα presets του, καθώς και είχε waveforms DW-8000. Ως ένα update του προηγούμενου η τιμή του θα είναι 100 δολάρια μεγαλύτερη απ' το MicroKorg. To νέο μηχάνημα της Korg προσφέρει o,τι και το προηγούμενο (128 ήχους) συν 64 νέους προσαρμοσμένους στις απαιτήσεις της νέας εποχής και αυτό είναι το εφαλτήριο για την δημιουργία αυτού του συνθ, σύμφωνα με την εταιρία. Έχει προστεθεί μια λειτουργία 8 Favorite προγραμμάτων και υφίσταται μια bankα User με 64 θέσεις. Η πολυφωνία, ο αριθμός των oscillator, LFOs, Vocoder και τα φίλτρα παραμένουν ίδια. Maximum Polyphony: 4 voices 2 Oscillator + Noise Generator Multi Mode Filter (-24dB/oct LPF, -12dB/oct LPF/BPF/HPF) LFO ×2 To νέο αυτό εργαλείο που απευθύνεται στον beginner, τον performer και τον παραγωγό (σύμφωνα με το official site της Korg) φέρει τη δυνατότητα να λειτουργεί με μπαταρίες. Μια καινοτομία είναι η προσθήκη ηχείων (2:1) τα οποία παρουσιάζονται παρακάτω. Ένα affordable (?συνάρτηση τιμής και απόδοσης?) synthesizer με αρκετές δυνατότητες (αν φανταστούμε το παλιό σε συνδυασμό με το νέο), βέβαια αν σκεφτούμε ότι η Behringer με μερικά δολάρια ακόμα θα μας προσφέρει ένα δωδεκαφωνικό analog polysynth σε μορφή rack οφείλω να πω πως ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Ωστόσο να ξεκαθαρίσω ότι προφανώς μιλάμε για 2 διαφορετικά synths. https://lh3.googleusercontent.com/-46yi_pZlVOg/V8fiB3eHLlI/AAAAAAAAAxA/5zRlxY751Vg/s640/blogger-image--937868792.jpg
  8. Όταν είπα για γλώσσα της Roland αναφερόμουν στη φράση studio setup. Δε γνωρίζω πως λέγεται το mode με τα 16 καναλια στο Κrome και τι δυνατότητες έχει επι αυτού, περισσότερα εξηγώ παραπάνω για τη σχέση μου με το Krome. O Yanni kromes χρησιμοποιεί οχι G7. Oσον αφορα τα Receptors για τσεκάρετε 2 μηνύματα πανω απ το δικό σας. Και ειχα αναφέρει για τους δικούς του λόγους ίσως να αποκρύπτει την αλήθεια. Ωστόσο στο νεο setup ο μικτής, τα Racks και τα eq που είχε εκλείπουν και εχουν αντικατασταθεί με 2 συνθς. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε μπορεί να βρίσκονται κάπου αλλού βέβαια.
  9. Να αναφέρω ότι τα Racks που φαίνονται εκλείπουν από το νέο setup και είναι MUSE Receptor. Muse Research Receptor 2 Pro Max | Sound On Sound
  10. Επίσης μόλις είδα στο making of του Concert Event ότι ο πληκτράς έχει ακόμα ένα Midi Mouse προφανώς για τα δικά του synths. Oπότε το σύστημά του ίσως είναι αυτόνομο απ' εκείνο του Γιάννη.
  11. Δεν είναι αυτό. Αλλά αυτό. Στο 4:36 αρχιζει τη γνωστή παρουσίαση και κάπου φαίνεται και το midi mouse. Aυτά όλα όμως με το παλιό του setup.
  12. Το γνωρίζω γιατί κατέχω ένα Fantom G7, για τις δυνατότητες του Krome επί αυτού δε γνωρίζω, καθώς έχω παίξει μόνο μερικές ώρες και αυτά που κοίταξα ήταν τα presets οι παράμετροι, τα εφφέ και πως ακούγονται τα ομώνυμα patches που έχει το Κrome σε σχέση με τα αντίστοιχα του Kronos το οποίο είχα δίπλα μου.
  13. Ενα από τα μηνύματα που έστειλε, οσον αφορά τα Racks που τον είχα ρωτήσει πιο πάνω. Οσο και να επέμενα για sound modules εκείνος μίλησε μόνο για τα kromes.
  14. Κύριε Μανώλη άλλο να αλλάζεις τους ήχους η τα studio setup, στη γλωσσα της Roland τελως παντων, σε 8 πλήκτρα ξεχωριστά και διαδοχικά που έχει επι σκηνής εναν έναν και αλλο να τους αλλάζεις ολους με το πάτημα ενος κουμπιού. Σε κάθε τραγούδι εχει και διαφορετικούς ήχους στα συγκεκριμένα πλήκτρα που παιζει.
  15. Ο Ming μου είπε πως οτι γίνεται, έχει να κάνει με τα Kromes. Τώρα δεν ξέρω αν είπε αλήθεια η ψέματα και αν έχει λόγο να πει ψεματα. Όσον αφορά το θέμα της πολυφωνίας εντάξει έχει μια βάση αυτό που λες αχταρμά, αλλα 8 πλήκτρα?! Και σιγά τις multilayered ηχαρες που έχει. Απλά εχει συνηθίσει να έχει ένα midi setup αρκετών πλήκτρων ώστε να κάνει τις αλλαγές αμεσα με το πάτημα ενος button στο midi switcher. Συγχρόνως δείχνει και πληθωρικός. Όπως είπε και ο κύριος Μανώλης ΕΝΔΕΧΟΜΈΝΩΣ να επικοινωνούν τα πλήκτρα του Γιανναρου και με του Ming. Το βρίσκω απόλυτα λογικό, αν παρακολουθήσετε τα lives η μετάβαση από το ενα τραγούδι στο άλλο ειναι αστραπιαία.
  16. Αν τα 6 ήταν αναγκαία εξηγώ παραπάνω γιατί γα 2 που πρόσθεσε ΕΝΔΕΧΟΜΈΝΩΣ να ειναι περιττά μετα την αντικατάσταση των triton. Εκτός απο μουστάκι πρέπει να έχεις και μια Linda Evans, αυτό ειναι το εκρηκτικό μίγμα της επιτυχίας. :P :P :P
  17. Tο κάθε keyboard εχει τη δική του θέση και μάλιστα ειναι σταμπαρισμενα με αριθμούς. Και γι αυτό το λογο ανάφερα και τα κάτωθι. Η βάση ειναι καθαρά διακοσμητική, υπάρχουν βίντεο που κανει πρόβες σε κανονικές μεταλλικές τριπλές βασεις και ουτε racks δε φαίνονται. Τα όσα είπα περί εντυπωσιασμού ηταν επειδή παίζει ακριβώς τα ιδια τραγούδια, με ακριβώς τον ιδιο τρόπο εδω και 10 περίπου χρόνια και με το που άλλαξε τα Triton Studio με τα Κrome εβαλε αλλά 3.. Στο στούντιο του εν έτη 2016 εχει 6 οχι 9 που έχει στη σκηνή. Βέβαια και στην Κίνα 9 είχε (motif & fantom) και εκανε πως έπαιζε και ολα ηταν χωρίς καλώδια και με σβηστες οθόνες, υπάρχει σχετικό βίντεο παραπάνω. Κατα τα αλλα ο πρώτος αλλοεθνής που συμμετείχε στην κινεζική πρωτοχρονιά, ίσως η μεγαλύτερη γιορτή των Κινέζων. Να τα λέμε και τα στραβά......
  18. Καθώς έγινε και αναφορά στον αριθμό των keyboards αξίζει να αναφερω τα εξής. Ο Γιαννη κατά τη διάρκεια ενός λαιβ τα πλήκτρα που ακουμπα είναι το 88αρι κατω δεξια (όπως τον βλέπουμε), το 76αρι μεση δεξια, το 76αρι μεση αριστερά. Τα τα υπόλοιπα 6 ούτε που τα ακουμπά. Στο προηγούμενο σετ απ ειχε 6 πλήκτρα τωρα πρόσθεσε αλλα 3! Το Krome έχει 16 parts, o Yanniς δηλαδή εχει 16*9=144 ήχους ταυτόχρονα maximum. ΔΕ ΤΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΊ? Εχω την εντύπωση ότι τα έχει για να εντυπωσιάσει όσους τον βλέπουν με ολα αυτά και παθαίνουν την πλάκα τους. Κάτι ακόμα, όταν ενα συνθ παίζει 4 ήχους ταυτόχρονα, από ότι έχω καταλάβει έχει για κάποιο λογο έχει κανει midi συνδεσμολογίες ώστε κάθε ηχος να αντιστοιχεί σε ένα keyboard και με το midi switcher (δε θυμάμαι το ακριβές του όνομα) που δείχνει στο masterclass video αλλάζει τα patches όλων των kromes χωρίς να αγγίζει το synth, απλά με το πάτημα ενος κουμπιού. Λογικό καθόσον είναι είναι Performer.
  19. Κύριε Μανώλη για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και οσα προείπα, δεν εχω προβλημα με τα σύνθια του Γιάννη, εξάλλου και κομπλεξικός να ήμουν με τα Κοrg, που δεν είμαι, οι ήχοι που βγάζουν τα synths του Υanni ειναι προϊόν δικού του sampling, από άλλα προς το παρόν άγνωστα συνθς. Οπότε και θα ακουγονταν σχεδόν αυτούσια τα samples στο Krome σε κάθε synth. Άσχετα αν το Krome δε μου άρεσε όταν το δοκίμασα πριν 4 μήνες, ο Yanni πιστεύω το επέλεξε διότι είναι ελαφρύ και κουβαλά γύρω στα 16 (9 αυτος 6 ο Ming και ενα στο δωμάτιο που διαμένει) σε κάθε πόλη που πάει, οπότε φαντάζομαι για μεταφορικούς ξεκάθαρα λόγους δεν πήρε Kronos. Ένας ακόμα λόγος είναι ότι για πολλά χρόνια δούλευε και με Triton Studoo. Στο κάτω κάτω ίδια δουλειά θα έκαναν με τον τρόπο που τα χρησιμοποιεί. Το πρόβλημα μου είναι η επιλογή που έχει κάνει να ακολουθήσει τον εμπορικό και κερδοσκοπικό δρόμο θυσιάζοντας χρόνο για περιοδείες "κονσέρβες-καρμπον" στον οποίο θα μπορούσε να είχε γράψει αριστουργήματα ή έστω να κανει μεγαλοπρεπή lives όπως τον παλιο καλό καιρό. Το Live At The Acropolis, ίσως το πιο μεγαλοπρεπές ολων, ειναι το δευτερο μουσικο βιντεο σε πωλησεις ολων των εποχών, πρώτος έρχεται ο Michael Jackson. . . . Όσον αφορά τον Waterfall, έχω δει υλικό που ανεβάζει, βέβαια στο noiz άρχισα να γράφω πριν λίγες εβδομάδες οπότε δεν το γνωρίζω για να τον κανω και παρέα. ;D
  20. Εδώ επιβεβαιώνεις neeq αυτό που προείπα. Ο Yanni όπως βλέπεις έχει κάνει μια μεγάλη στροφή από τα τεράστια lives (που γίνονταν σπάνια) με τις συμφωνικές αλλά και τον vintage ψηφικό fat ήχο, σε σχεδόν καθημερινά lives με μια 14αμελή μπάντα που ο ήχος της είναι πολύ κατώτερος, συνάμα και οι νέες ενορχηστρώσεις. Φαίνεται δε ότι αυτά σε βάθος χρόνου έχουν καλύτερη οικονομική αποδοτικότητα. Οι νέοι του δίσκοι ωχριούν μπροστά στους παλιότερους. Κάνει διασκευές στα παλιά ιστορικά τραγούδια από τους πρώτους δίσκους αμαυρώνοντας την επικότητα αυτών των τραγουδιών. Και τα κυκλοφορεί ως νέους δίσκους με διαφορετικό όνομα κλπ. Με λίγα λόγια εδώ και χρόνια έχει σταματήσει να γράφει μουσική. Πότε προλαβαίνει να τα κάνει όλα αυτά; Μέσα στο αεροπλάνο; Αφου 365 μέρες το χρόνο είναι σε περιοδείες. Ευελπιστώ αυτή η παρακμή στο όνομα του εμπορισμού αργά ή γρήγορα να σταματήσει, γιατί σε ηλικία 3 ετών (17 χρόνια πριν) όταν άκουσα το Within Attraction είπα ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΣΥΝΘΕΣΑΙΖΕΡ, το οποίο και έγινε αρκετά χρόνια αργότερα με τις δικές μου οικονομίες. Θέλω να ξανακούσω άλμπουμς όπως το Optimistique, Κeys to Imagination και το Out of Silence.
  21. O Yanni δεν έπεσε ξαφνικά πάνω στα M1 και άρχισε να παίζει, για την ακρίβεια άρχισε από τους Chameleon. Oι Chameleon δεν είχαν καμιά τεράστια πορεία στο ενεργητικό τους (4 περίπου έτη) έγραψαν 4 δίσκους τον Chaneleon, Techno-color, Balance & Hologram Sky. Τα κομμάτια που ακούγονται είναι και στους πρώτους δίσκους του Yanni (πχ Optimystique & Chameleon Days). Xρυσές εποχές για το Υαnni που ο ίδιος επέλεξε με τη συμπεριφορά του να παρέλθουν ανεπιστρεπτί! To χαρακτηριστικό και founder αυτής της μπάντας ήταν ο ντραμερ της o Charlie Adams που ακόμα και σήμερα παίζει κάθε βράδυ σχεδόν live με τον Yanni. Έκανε κάποια σόλο ενώ γυρνούσε μαζί με το kit του γύρω από έναν άξονα κατά γωνία μεγαλύτερη των 2π rad. Τώρα πάμε στο ζουμί για τους συνθάδες. Ο Yanniς έπαιζε με Moog MiniMoog, Arp Odyssey (white version) και φυσικά ένα επιβλητικό Arp Quadra! Τώρα είναι και κάποια organs τα οποία δε γνωρίζω. Για του λόγου το αληθές στο 37:41 μπορούμε να καταλάβουμε περισσότερα πράγματα για το live set up του Καλαματιανού. Ακόμα ένα βίντεο για να μπείτε κάπως στο πνεύμα της μπάντας. Τώρα στη σόλο καριέρα. Το 1987 κυκλοφορεί το Out of Silence ένα ακόμα όμορφο άμπλουμ, στο παρακάτω βίντεο φαίνεται o vintage εξοπλισμός του, προσωπικά μπορώ να διακρίνω ένα E-mu emulator, χρησιμοποίησε στο Live At The Acropolis ένα E-mu emulator III και μια Amiga αν δεν κάνω λάθος προς το τέλος του video. Τώρα στην παρακάτω φωτογραφία, βλέπουμε ένα 01/Wpro στα αριστερά, το γεγονός ότι τελειώνει σε Fa δίεση προδίδει ότι ειναι 76αρι και βέβαια τα χαρακτηριστικά γράμματα του μοντέλου που έχουν τα digital vintage korg στα δεξιά τους. Στα δεξιά το κόκκινο είναι κάποιο norg? Tέλος θα σας στείλω και ένα πρόσφατο βίντεο που πάνω στα kromes θα κάνει μια παρουσίαση κάποιων απ τους ήχους του. Σε περίπτωση που μάθω από ποια όργανα έχει δανειστεί τα samples που παίζει θα ενημερώσω. Νά 'στε όλοι καλά!
  22. Εφόσον είδα ότι το κάνατε topic θα κάνω μια προσπάθεια να μάθω ακόμα περισσότερα.
  23. Θα ανασύρω από το χρονοντούλαπο του NOIZ το θέμα αυτό για να διευκρινίσω δυο πράγματα για τον Yanni που ήταν εφαλτήριο να ασχοληθώ με τη μουσική και τυχαίνει να συνομιλώ με τον πληκτρά του Ming Freeman. Ο Yanni δυστυχώς έχει σταματήσει να βγάζει τους επικούς δίσκους που έβγαζε και απλά γυρνά ανά την υφήλιο και κάνει lives. Στο Live at the Albert Hall & στο Acropolis νομίζω πως έπαιζε με M1, στο Forribiden City με Trinity, στο Concert Event με Triton Studio μέχρι και λίγα χρόνια πριν που έβγαλε το δίσκο Truth of Touch. To είδαμε να παίζει και σε μια μοναδική εμφάνιση στην κινεζική πρωτοχρονιά με Roland Fantom X-8, Yamaha Motif(ES-XS). Σήμερα παίζει με Krome ούτε καν Kronos! Φαίνεται Playback όμως, drums δεν υπάρχουν ενώ ακούγονται ΙΔΙΑ με του Charlie Adams, στο 2:24 ο Ming παιζει χωρίς καλώδια και το Fantom του Yanni ειναι σβηστό... Τα pads και η οθόνη δε φωτίζουν. Aυτό που με εντυπωσίασε ήταν πως γίνεται οι ήχοι να είναι τοσο.. ίδιοι ανά τα χρόνια. Οπότε η υπόθεση μου μύρισε samplαρισμα και αυτό το επιβεβαίωσε και ο Ming! Δε μου αποκάλυψε τα synths απ τα οποία έχει πάρει τους ήχους (jv, xv, jd, xr, motif, triton, ποιος ξέρει...) όμως με διαβεβαίωσε πως ΟΛΟΙ οι ήχοι που θα ακουστούν δεν είναι μαμίσιοι από το Krome αλλά ούτε καν edited μαμίσιοι στη user bank, αλλά samples.
  24. 150 ευρώ το συγκεκριμένο, μόνο για ανταλλακτικά... Tι να πω. Tσέκαρε λίγο τις τιμές στο ebay. Aκριβώς ότι είπε ο φίλος ο Yameth.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου