Προς το περιεχόμενο

gkourmoul1

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    9.371
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    87

Αναρτήσεις από gkourmoul1

  1. Αποτι είδα είναι μια κιθάρα των 350 ευρώ με locking bridge.  Αυτό σημαίνει ότι η κιθάρας είναι αρκετά χαμηλής ποιότητας και ότι η γέφυρα θα τα παίξει γρήγορα, εάν δεν το έχει ήδη κάνει. Δύσχρηστο όργανο, ενώ μπορείς να δώσεις λίγα παραπάνω χρήματα (σε σχέση με μαγνήτες, κλειδιά, service) και να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο σε καλή τιμή.

     

    Για παραδειγμα

    https://smart.noiz.gr/details.php?id=571016
     

     

    • Συμφωνώ 1
  2. 9 λεπτά πριν, Nekkon είπε

    Το προτιμάς από τα εφφέ του αμπερο;

     

    Κοίτα, το ampero εχει παρα πολλά εφέ, που θα τα χρησιμοποιούσα άνετα σε οποιαδήποτε παραγωγή ή λάιβ εμφάνιση. Είναι αρκετά πειστικά και με καλή ποιότητα. Αλλά όταν έχω διαθέσιμα αναλογικά πετάλια, και μάλιστα από τα καλύτερα στο είδος τους, τότε είναι προφανές ότι θα τα προτιμήσω, για τους εξής λόγους:

    1. έχουν καλύτερο ήχο

    2. τα επιλέγω/ενεργοποιώ/απενεργοποιώ/αλλάζω ρυθμίσεις ευκολότερα

    3. εχουν δυνατότητα για oscillation, και διάφορα άλλα κόλπα, τα οποία δεν γίνονται με ψηφιακά μέσα

    4. το expression pedal δεν εχει ωραία αίσθηση στο Hotone, καθως ανεβάζει κατά 1% με την κίνηση του ποδιού, και ακούγεται κάπως αφύσικα.

  3. Το απόλυτο headroom το έχει ο jcm800. Στο low input ίσα που θα σπάσει, και η ένταση θα είναι πολύ ψηλή. Επίσης, η ένταση χαμηλώνει παρά πολύ από το master χωρίς να χάνεις ποιότητα. Δεν έχει χαμηλομεσαια αλλά παίρνει πετάλια τέλεια και έχει πολύ καλο eq. 

     

    Rocker 15 έχει τα χαμηλομεσαια, αλλά δεν έχει τόσο μεγάλο headroom στο καθαρό κανάλι. Είναι αρκετό για drummer, βέβαια, αλλά γίνεται λίγο crunchy εάν το τσιτώσεις. Έχεις το βρώμικος κανάλι που τα σπάει. Πολύ ποιοτικός ήχος, παίρνει πετάλια πολύ καλά, δεν έχει eq section στο καθαρό κανάλι. Έχει τέλειο attenuation στο μισό watt. Δεν χάνει ποιότητα.


    Laney supertop 12. Έχει τα χαμηλομεσαια, αλλά έχει μέτριο headroom, περίπου όπως τον rocker. Παίρνει άριστα τα πετάλια. Έχει εξαιρετική έξοδο στο 1 βατ, πολύ καλο eq, καλούτσικος ήχος.

     

    Tubemeister 18 ή 20. Πολύ headroom, δεν έχει τα χαμηλομεσαια στο καθαρό κανάλι, παρα πολύ δυνατός ακόμα και στο 1 Βατ, και δεν είναι πολύ καλή πλατφόρμα στο καθαρό κανάλι. Έχει σούπερ βρώμικη βέβαια. 
     

     

    • Like 1
  4. Θες με ένα κανάλια ή δυο?
    Θες attenuation για να παίζεις βρώμικα ή καθαρά στο σπίτι?
    Ποσο καθαρός θέλεις να είναι ο ήχος σε υψηλές εντάσεις?

    Εχεις περιορισμό στο μέγεθος?
    Σε τι χρήματα?

    Τον θες για πλατφόρμα πεταλιών?

  5. Τα amp mods είναι εξαιρετικά. Τα cab είναι μέτρια. Έχει 10 άδειες θέσεις για 3rd party IRs και αυτό κάνει την μεγάλη διαφορά στον τελικό ήχο.

     

    Έχω το ampero mini, όπου είναι στην ουσία το ίδιο, με λιγότερα χειριστήρια.

    • Ευχαριστώ 1
    • Συμφωνώ 1
  6. Είμαι υπέρ της μέσης λύσης στην συγκεκριμένη περίπτωση. Σίγουρα θα το μετανιώσεις και θα υπάρξει ένα κενό εάν δώσεις τα πάντα. Κράτα έστω μια δυο βασικές κιθάρες, για ψυχολογικούς λόγους και για να κρατήσεις μια επαφή. Είναι προφανές, άλλωστε, ότι δεν ούτε εσυ είσαι υπέρ του να τα δώσεις όλα. Αλλιώς δεν θα έκανες τη δημοσκόπηση…

    • Συμφωνώ 2
  7. 4 λεπτά πριν, Nestoras είπε

    πολύ gain


    παρασύρθηκα…😄

     

    Για την ποιότητα δεν μπορω να κάνω και πολλά. Με ένα μικρούλι SS fender champion παίζω

     

    Mε στρατ και τον συνήθη πετάλια ακούγομαι ετσι

     

     

     

    (από την πρώτη μας πρόβα στο κομμάτι, την προηγούμενη βδομαδα)

  8. Ολοι είναι μέλη του ωδείου και κάνουν μαθήματα εκεί, εκτός τον ντράμερ που πλέον είναι ο δασκαλος (20 χρόνος). Εγώ δεν κάνω πλέον μαθήματα (εκεί ξεκίνησα να μαθαίνω το 2017) αλλά συμμετέχω σε δυο γκρουπάκια. 30 μέτρα από το σπίτι μου είναι. Το ένα μου παιδί με ακόλουθα και φοιτά εκεί, ενώ το άλλο, ευελπιστώ να ακολουθήσει το πρώτο, που ακολουθεί εμένα 😄

    • Like 5
  9. Τα κλειδιά είναι πραγματικά μια χαρά σε αίσθηση και σε απόδοση. Συνήθως το nut θέλει λίγη δουλειά για να μη σκαλωνουν οι χορδές.

     

    Οι μαγνήτες των custom SE είναι οι 85/15s οι οποίοι είναι paf like, με μπόλικη ατάκα. Ο bridge δεν έχει πολλούς φίλους καθώς είναι αρκετά πριματος και σε συνδυασμό με το maple μανίκι και το maple top, θέλει δουλειά για μα ακουστεί σωστά. Σίγουρα δεν είναι ιδανικός για μοντέρνα πράγματα. 
     

    Στη δικιά μου δοκίμασα πολλούς μαγνήτες, και καταληξα σε κάποιους alnico 2 όπου κάπως μετριάζουν τον πολύ πρίμο ήχο της κιθάρας. Με alnico 5 paf ήταν σαν να παίζω με στρατ ο ήχος. Για τόση ατάκα μιλάμε.
     

    Η γέφυρα είναι αρκετά ποιοτική, ακριβής και στιβαρή σε αίσθηση. Μια φορά τη σεταρα προ 5 ετιας και δεν έχει απορρυθμιστεί ούτε βιδουλα. Δεν είναι επίπεδο Ali express, αλλά επιπέδου μιας κιθάρας των 800 euro. Προφανώς δεν μπορεί να συγκριθεί με την γνήσια, αλλά αυτο είναι λογικό.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου