Προς το περιεχόμενο

SP Custom Guitars

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    8
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Gear List
    SP Nylon Electric Guitar,
    SP Acoustic Electric Guitar,
    G&L Legacy, G&L Asat Classic,
    Ovation Elite,
    Παύλος Γύπας Κλασσική Κιθάρα,
    1963 Fender Super Reverb Amp,
    1966 Fender Deluxe Reverb Amp,
    Eventide Pedals,
    Tsakalis Audioworks,
    Xotic.
  • Day job
    Μουσικος
  • Τόπος
    ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή SP Custom Guitars

0

Φήμη

  1. Καλησπερα Γιαννη, ευχαριστω πολυ για την αποδοχη και τη φιλοξενια φυσικα. Ειναι πολυ ωραιο συναισθημα να μοιραζεσαι πραγματα που αγαπας και να ακους αποψεις - σχολια απο ανθρωπους σαν εσενα και ολα τα παιδια σ αυτο το χωρο. Πραγματικα αισθανομαι ιδιαιτερα ευτυχης και τυχερος συναμα. Για το Λουκα τι να πω 30 χρονια ειναι αυτα φιλιας και συνεργασιας. Παντα μας εκπλησσει με τις μουσικες του ανησυχιες και μας κανει ολους να τρεχουμε και να μην φτανουμε. Για το West coast της υποθεσης πως να το κανουμε ειμαστε λιγο πιο west απο εσας (στο χαρτη). Coast δεν εχουμε εχουμε toast, σουβλακια και προβατινα απο coast που εχουν πιει και αλμυρα. Οπως και να εχει το θεμα σας προ(σ)καλουμε.Οσο για το λογαριασμο, κερναμε και τα βρισκουμε. Να εισαι καλα και συγχαρητηρια γι αυτο που κανεις.
  2. Ο σκοπος μου πρωτιστως ειναι να μαθει ο κοσμος, ασχετως αν παιζει αντιστοιχο οργανο οτι υπαρχει και καποιος σ αυτη τη χωρα που ασχολειται με το αντικειμενο και ας επιλεξει οτι θελει. Η επιλογη του σεβαστη. Σε ευχαριστω φιλε μου. Να εισαι καλα.
  3. Ακριβως.... (γιατι αν δε παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει) Τα ειπες ολα. Ευχαριστω
  4. Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια MARATHON. Οντως η επιρροη μου και στο σχημα αλλα και στον ηχο ειναι Sadowsky, ειμαι βλεπεις μεγαλος λατρης της west coast jazz. Οταν πρωτοακουσα Ritenour και Klugh επαθα κατι και αυτο με οδηγησε το 2000 να ασχοληθω με τη μελετη και κατασκευη μιας τετοιας κιθαρας. Οσο αφορα το σχημα, το Tele shape ειναι αποδεκτο απο τους παντες τοσο για την απλοτητα οσο και για το ζυγισμα του. Ισως στο μελλον να σχεδιασω κατι διαφορετικο... Σε ευχαριστω και παλι. Να εισαι καλα.
  5. Κατ αρχην θα ηθελα να σας ευχαριστησω ολους για την ανταποκριση και τα καλα σας λογια. θα προσπαθησω εν συντομια να απαντησω σε καποιες ερωτησεις-αποριες. Η κιθαρα ειναι chamberd και το βαρος της ειναι στα 2,5 κιλα. Γενικοτερα το κουφιο σωμα δινει καποια χαρακτηριστικα στον ηχο αλλα γενικοτερα ο παιχτης δεχεται και το παλμο στο σωμα του απο την αντηχηση πραγμα που τον κανει να αισθανεται καλυτερα τη φυσικοτητα του ηχου σε σχεση με μια frame κατασκευη. Βεβαια ο σκοπος ειναι το ρευμα και εκει αλλαζουν λιγο τα πραγματα. Το οργανο ειναι σεταρισμενο στο στουντιο flat ετσι ωστε να μην χρειαζεται ιδιαιτερες παρεμβασεις στο live. Δηλαδη οταν ενας χωρος εχει μπασσα, δεν τα κοβω απο τη κιθαρα μου αλλα απο το χωρο γιατι αλλιως το οργανο δεν αποδιδει. Κατι σαν την ανθρωπινη φωνη οταν τραγουδας κανεις eq στη κονσολα οχι στη φωνη σου. Η καλυτερη λυση για να παιξει ειναι κατευθειαν σε d.i. και στη κονσολα. Βεβαια εξαρταται και το χωρο. Παιζει αψογα και σε ακουστικους ενισχυτες AER, Fishman, κλπ. Ενας φιλος τη βαζει σε ενα Fender Deluxe και εχει βρει τον ηχο του. Σιγουρα η ποιοτητα των βιντεο δεν ειναι και το απολυτο μετρο συγκρισης οργανων καθως εκει δεν μπορουμε να εχουμε Feel το οποιο ειναι το σημαντικοτερο. Οποιος παντως θελει και μπορει, τον προσκαλω στη Λιβαδεια στο χωρο μου να την ακουσει και να λυσουμε απο κοντα οποιες αποριες. Βεβαια κατα καιρους βρισκομαι στην Αθηνα σε καποιες εκθεσεις, παρουσιασεις, μπορω να ενημερωνω με καποια αναρτηση. Οπως ανεφερα και στο αρχικο μου αρθρο η κιθαρα κατασκευαζεται εξ ολοκληρου στο χερι και μια τη φορα γιατι με ενδιαφερει ολα τα μερη να κατασκευαζονται την ιδια εποχη. Δε στοκαρω σωματα και μπρατσα (πραγμα που θα ηταν ευκολοτερο για μενα). Δε νομιζω καποιος να θελει να τρωει προμαγειρεμενο-κατεψυγμενο φαγητο αλλα να το πληρωνει φρεσκο. Ο χρονος κατασκευης ειναι 1 μηνας και παραδοσης αναλογα το φορτο εργασιας και η τιμη της για την Ελλαδα ειναι 1700€. Για το εξωτερικο 2500€. Σας ευχαριστω και παλι και ειμαι στη διαθεση σας. Σπυρος Πανουργιας.
  6. Σε ευχαριστω πολυ Στρατο.. Ειμαστε συμπαικτες στην ιδια δουλεια του κοινου μας φιλου Λουκα αλλα δεν ετυχε να γνωριστουμε (ακομα). Η αποξενωση της τεχνολογιας βλεπεις.... Συγχαρητηρια και σε σενα για το εξαιρετικο σολο. Ελπιζω να τα πουμε συντομα, απο κοντα καποια στιγμη. Να εισαι καλα.
  7. Καλησπέρα σας. Σας παρουσιάζω την δική μου εκδοχή σε Ηλεκτροκλασσική κιθάρα η οποία κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στο χέρι στο εργαστηριό μου στη Λιβαδειά. Η φιλοσοφία της κατασκευής είναι τέτοια ώστε να κάνει τη ζωή του μουσικού ευκολότερη τόσο στο στούντιο όσο και σε ζωντανή εμφάνιση, για απόλυτο έλεγχο του ήχου με ένα και μόνο κουμπί από κλασσικό μέχρι Jazz. Ευελιξία στο χειρισμό λοιπόν και προσαρμογή του χώρου στο όργανο και όχι το αντίθετο. Τη συγκεκριμένη κιθάρα έχουν εμπιστευτεί αρκετοί Ελληνες μουσικοί όπως: Παντελής Γκέρτστος, Μάκης Αμπλιανίτης, Νίκος Αρβανίτης κ.α. Μετά από χρόνια αναζήτησης στο αντικείμενο 'κιθάρα με nylon χορδές' και πως θα καταφέρει να βγεί σωστά στο live, νομίζω πως επιτέλους κατάφερα να βρώ τη λύση!!! Και χαίρομαι ακόμα πιο πολύ, γιατί αυτή η λύση δεν ήρθε από κάποιον καταξιωμένο κατασκευαστή του εξωτερικού, αλλά από έναν δικό μας άνθρωπο, πολύ καλό μουσικό και εξαίρετο κατασκευαστή Spyros Panourgias , που κατάφερε να φτιάξει μια κιθάρα εκπληκτικής απόκρισης, με πολύ απλό έλεγχο (μόνο 2 κουμπιά) σ' ένα ελαφρύ και όμορφο σύνολο!!! Από τον πολύ κλασσικό ήχο, μέχρι τις jazz και fusion αναζητήσεις, με μία μόνο κιθάρα!!! Πράγματι αισθάνομαι υπερήφανος που θα παίζω στις επόμενες παρουσιάσεις του άλμπουμ 'URANOS' και όχι μόνο, την κιθάρα του Σπύρου S.P. Custom Guitars και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του!!! Μάκης Αμπλιανίτης. Σας παραθέτω και κάποια και κάποια Links για να την ακούσετε. S. P. Custom Nylon Electric Guitar | Guitar Spot https://www.facebook.com/SPCustomGuitars Σας ευχαριστώ και είμαι στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία. Σπύρος Πανουργιάς
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου