Προς το περιεχόμενο

staaronis3

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    38
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από staaronis3

  1. Το ξέρω, μα αν σκεφτείς ότι ο πατέρας μου το χει το μπομπινόφωνο ακόμα άφτιαχτο :P Τώρα βέβαια το χω αναλάβει με ένα καθηγητή μου και πολεμάμε να το φτιάξουμε :D
  2. Αν δεν το χεις φτιάξει ακόμα, στο Ηράκλειο (απ όσο μου χε πει κι ο ίδιος) τα φτιάχνει ο Δανδουλάκης (που εδώ και κάτι χρόνια πήγε πίσω απ τον Άγιο Μηνά).
  3. Μήπως το service του (του Χναράκη εννοώ) ψάχνει για ηλεκτρονικό; ( :P )
  4. Είπα σου μη το σκαλίσεις πριν μου το φέρεις. Και ΜΗΝ δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό πέρα απ το δικό του, μπορεί να τα κάνεις χειρότερα μη πω τη λέξη τι. Σου είπα, θα κοιτάξουμε τροφοδοτικό, βύσματα (ήχου και τροφοδοσίας) και μετά βλέπουμε. Το πιθανότερο είναι να φτέει κάτι απο αυτά. Κανε υπομονή λίγο, και οι μέρες πλησιάζουν. Μήπως τα βύσματα όταν τα έβαζες "κουνούσαν" κάπως; Μήπως τα άκουγες κάποιο θόρυβο κατα τη λειτουργία του; Σα κάτι να μην έκανε καλά επαφή; Μήπως το πήρες απο νησί ή παραθαλάσια περιοχή με προβλημα υγρασίας ή αλμύρα;
  5. Αααααα, τάστα μου φενόταν πως ήταν. Χαχα :P Φένετε καλή περίπτωση για πειραματισμούς. Σε λιβέ να βγω με τέτοιο;;; Αν είναι μεγάλη ανάγκη πάντα. Μέχρι στιγμής με το ashton που έχω, έχω κάνει ένα λάιβ. ΛοΛ. Πάντως προς το παρών θα πάρω ένα Warwick από του θωμά πολύ κουκλι http://www.thomann.de/gr/warwick_corvetteltd_zebrano_2008.htm αυτό εδώ. Αργότερα (είτε άμα πάρω ένα μέρος του ενυσχητή ή και ολόκληρο) θα πάρω ένα άταστο δηλαδή περίπου μετά το πάσχα. Βέβαια μπορεί να πάρω και κάτι πιο καλό από αυτό.
  6. Οραίο μπάσο αλλά δεν είναι frettless. 30 ευρώ μάλλων ήταν μαζί με την τοποθέτιση.
  7. Για να το πουλήσω δε το νομίζω. Έλεγα να το κάνω άταστο για την πλάκα μου, αλλά ίσως να το αφήσω τελικά έτσι. Και αφού άνοιξα τέτοια κουβέντα, μέχρι κανένα 200άρι από μιούζικ στορέ ή του θωμα υπάρχει κανένα άταστο μπάσο σχετικά της προκοπής;;; Δηλαδή να το έχω για την πλάκα μου, απλα να μην παω να το πιάσω και σπάσει ή να μην βγάζει προβλήματα και τελικά να δώσω τα διπλά λευτά. Όσο για το βύσμα, αν το πάρω καινούριο για μπάσο θα βγει γύρω στο 30άρι χωρίς την τοποθέτιση, αν κάνω την πατέντα που έχω κάνει τώρα (στερεοφονικό θυλικό καρφί για καλώδιο χωρίς το πλαστικό του, με λίγη μονοτική για να σφηνώσει) θέλει 2-3 ευρώ και αλαγή κάθε χρόνο γιατί διαλύει. Απο την άλλη το XLR θα το βάλω με 2 βιδούλες και δεν θα διαλύει τόσο εύκολα γιατί στο καλώδιο μου θα βάλω XLR που κάνει γωνία. Κανονικά για να ανάψει το μπάσο γειώνω το - με το βύσμα, άρα μπορώ να βάλω το καλώδιο που είναι για να ανάβει στο pin3 έτσι ώστε να ανάβει με οποιοδήποτε unbalanced xlr καλώδιο.
  8. Υπάρχει μήπως καμία πιθανότητα να βρω φτηνή ταστιέρα έτοιμη για να μπει σε άταστο μπάσο;;;
  9. Για να το κάνω μόνος μου ακόμα δυσκολότερα ε;;; Έχω γνώσεις κυρίως ηλεκτρονικών και υπολογιστών αλλά και ξυλουργικών, υδραβλικών,τρυπών, τριφτικών, γρεμιστηκών, σπασονευρικών. Επίσης ξέρω να βάφω. Λέτε να μπορώ να τα καταφέρω;;; gpiad δε θα το λεγα ότι γδύνει. είναι αρκετά οικονομικός. θα του στήλω ένα μέιλ και θα σου πω
  10. Θα περάσω να τον ρωτήσω πόσο περίπου θα παει. Αν πάει μέχρι 50-60 ευρώ (χωρίς χορδές) αξίζει;;; Επειδή είναι λίγο της πλάκας το λέω
  11. Γεια σας, σκεύτομε να αγοράσω σιγά σιγά ένα αρκετά καλό μπάσο, και αυτό που έχω τώρα να το δώσω σε ένα μαγαζί για να μου το κάνουν άταστο. Αυτό που έχω τώρα είναι ένα Ashton 5άρι Active λίγο της κακιάς ώρας, ήδη το έχω πηράξει λίγο (στα ηλεκτρονικά-είχε χαλάσει το βύσμα και του έβαλα μόνιμο καλώδιο, και τώρα το ανοιγοκλείνω βγάζοντας τη μπαταρία, μέχρι να κάνω μια πατέντα με XLR). Η ταστιέρα του είναι Maple απ όσο ξέρω. Πριν 2 χρόνια που το πήρα έκανε 230 ευρώ. Αξίζει να κάνω τη μετατροπή ή να το αφήσω έτσι;;; Θέλω να πειραματιστώ λίγο με άταστο μπάσο και αν με βολέψει θα πάρω κάτι καλύτερο.
  12. Κι όμως ένας Core 2 τραβάει περισότερο απο έναν οποιοδήποτε AMD
  13. Ενοώ πως τα έχουμε συγκρίνει, εγώ και οι καθηγητές μου. Τα μηχανήματα με Pentium D μόλις φορτώνουμε 2-3 εφαρμογές βαριές για επεξεργασία video πηγένανε χάλια, σε σχέση με ένα άλλο με celeron που παει πολύ πιο καλα με τις ίδες εφαρμογές.
  14. Εμένα πάλι μόνο 2 μητρικές μου έχει τύχει να δω με πρόβλημα στους πυκνωτές και αυτές με P4 τους πρότους που βγήκαν με Socket του PIII (δεν θυμάμαι πιο είναι). Μήπως τα φτήνουν λόγω άλλων προβλημάτων;;; Πχ όχι και τόσο καλά τροφοδοτικά;;;
  15. Τι μου έχουν πει (τεχνικοί και άλλοι ψαγμένοι) και τι έχω διαβάσει. Τα Acer είναι άμα σου κάτσει. Πολλές φορές χαλάνε, άλλες δεν παθένουν τίποτα. Συνήθως σε αυτά έχουμε:καμένα mobo, άθλιες μπαταρίες, χαλασμένα πληκτρολόγια κ.α. Κατα τη γνώμη μου αν θέλουμε windows στο λάπτοπ τα πιο καλά είναι της Dell και της Toshiba. Όσο για τα dell αν μετά την εγκύηση χαλάσει κάτι πχ ο ανεμιστήρας πιάσει πολύ σκόνη τρίχες γιαλάκια κλπ (εμένα τα έπιασε αυτά λόγο του ότι είμαι μαλιάς, ξεσκονίζω σπάνια και είχε διαλύσει μια σπασμένη οθόνη κινητού δίπλα) αλλάζει πολύ εύκολα, και με λίγα λευτά (1 δολάριο απο η μπέι) ενω τα σχέδια για το πως θα το λύσεις και πως θα αλλάξεις τον ανεμιστήρα στα δήνει η ίδια η ετερία. Απο ανταλακτικά υπάρχουν τα πάντα και σε εξεφτελιστικές τιμές. Για το δικό μου έχω βρει βίδες, ανεμιστήρες, ψύκτρες, πλαστικά, μέχρι και το jack της τροφοδοσίας και όλα με λίγα λευτα. Φυσικά είναι τα ίδια της ετερίας απλά είναι αγορασμένα κατ ευθείαν απο το εργοστάσιο και όχι απο την ετερία (στο 1/10 της τιμής). Για πηγένετε να αλλάξετε τον ανεμιστήρα ενός οπιουδήποτε λαπτοπ εκτως εγκύησης στην αντιπροσοπία ή σε οποιοδήποτε service. Θα πάει 30 ο ανεμιστήρας και 30 τα εργατικά 60. Εγώ μαζί με τα μεταφορικά έκανα τη δουλειά μου με 10 ευρώ. Όσο για τα toshiba, μια φίλη μου αλλα και ένας μου καθηγητής το έχουν πάνω απο 5 χρόνια και δεν έχουν βγάλει προβλήματα.
  16. Εμένα αυτοί οι Solid πυκνωτές γιατί μου φένοντε οτι είναι μούφα για να τρόνε τα λευτά του κόσμου;;; Όταν τους είδα πρότη φωρά πάνω σε mobo μου φάνηκαν πως είναι απλοί ηλεκτρολιτικοί χωρίς το γύρω γύρω χαρτάκι. Τέτοιους πυκνωτές βρήκα σε πλακέτα απο CD-Rom του 95, και δεν αναφέροντε πουθενα σε βιβλίο τεχνολογίας υλικών, προφανώς γιατί δεν υπάρχουν επίσημα τέτιοι. Απλώς είναι αισθητικά πιο ωραίοι και κολιούντε πιο εύκολα σαν SMD.
  17. Εγώ πάλι σταθερός στην Intel. Ποτέ μου δεν συμπάθησα τις CPU της AMD. Και απο την Intel δεν συμπαθώ κάπιες σι πι γιου πχ Pentium D λόγο του ότι είναι ψιλοάθλιες και οι λίγο παλιότερες Pentium 4 και M κάνουν καλύτερη δουλειά. Πλέων στο Desktop μου δουλέβω με Core 2 Duo και στο Laptop με Pentium M. Αν έπερνα laptop και μπορούσα να ακουμπησω πολλά, και το έπερνα για ήχο κλπ θα έπερνα κάπιο Dell Mobile Workstation ή κάπιο Mac Book ανάλογα με το πιο λειτουργικό θα ικανοποιούσε τις ανάγκες της δουλειάς μου καλύτερα, αν και θα προτιμούσα Mac Os X λόγο του ότι είναι γενικά πιο σταθερό (σαν σωστό Unix Based). Τώρα η επιλογή είναι δική σου.
  18. Ναι μεν δεν είναι ξεπερασμένη αλλα όμως πολλά επαγκελματικά συστήματα χρησιμοποιούν Firewire. Π.χ. οι στουντιακές κονσόλες της Tascam δεν έχω δει να πέρνουν USB αλλα μια καρτούλα με firewire αλλά και πολλές καλές (και ακριβές) κάρτες ήχου χρησιμοποιούν firewire αντι της USB. Τώρα τι απόδοση έχει το καθ ένα δεν ξέρω. Αυτά πρέπει να μας τα πει όπιος τα έχει δοκιμάσει. Όσο για τα midi keyboard πλέων υπάρχουν με λιγότερα απο 150 ευρώ με 7-8 οκτάβες και σύνδεση midi και usb. Μήπως ο καταληλότερος για να απαντήσει εδώ είναι ο πληκτράς του παπακωνσταντίνου;;; Απ όσο έχω δει στα live κουβαλάει και laptop που προφανως έχει πάνω κάπιο keyboard.
  19. Καλησπέρα, κι εμένα με ενδιαφέρει αυτό το κομάτι, αλλά όμως για να κάνω την πλάκα μου. Η Firewire είναι πιο αργή από τη USB 2.0 όμως στην μεν Firewire σε ένα Bus ζήτημα να κάθετε μια συσκευή αλλά στην USB στο ίδιο bus μπορεί να κάθοντε 5 συσκεβές πράγμα που ρίχνει την τελική της ταχύτητα. Τώρα ένας φίλος μου έχει πει ότι είναι απελπιστικά αργό το αρμόνιο του όταν το συνδέει στο λαπιτοπ (:P) με το FL Studio. Όμως στο σχολείο σε ένα πισί σχετικά πιο αρχέο απο το λαπιτοπ του (P4 και κάπου 1GB RAM) παίζει χωρίς καθυστερήσεις προβλήματα, αν και εκεί χρησιμοποιούμε το midi keyboard της m-audio συνδεμένο με usb. Γνώμη μου είναι πάντως πως για live laptop με midi δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε. Αν φάει ένα κόλημα και αρχίσει να καθυστερεί τότε θα αποσυντονιστούν όλοι και αποτέλεσμα δεν θα βγει. Πάντως πριν πάρεις το οτιδήποτε πήγενε σε κάπιο κατάστημα με το λαπτοπ σου πχ μουσικόραμα που λογικά αν τους ζητήσεις να δοκιμάσεις κάτι πριν το αγοράσεις θα σε αφήσουν.
  20. Απο αυτά που έχουν πει πιο πάνω δεν έχω καταλάβει αν πρέπει να μπει παράληλα (σήμα/γείωση) ή σε σειρά με το σήμα. Δοκίμασε διάφορους τρόπους σύνδεσης (χωρίς να το κολήσεις) ενώ θα είναι συνδεμένη η κιθάρα σε έναν τρανζιστορικό ενυσχιτή.
  21. Και λέω εγώ τώρα, αν μετρήσουμε τα H(enry-ανρί διαβάζετε) ενως μονου και πάρουμε ένα έτοιμο πηνείο σε αυτά τα H το οποίο λογικά θα χωράει καλύτερα;;; Ααααααα έχω παρατηρήσει (δηλαδή στην πρώτη μου ηλεκτρική που την έχω ανοίξει και έχω δει τι παίζει) οτι ο επιλογέας εχει 2 σειρές συνδέσεων που τη μια δεν την χρησιμοποιεί. Λογικά μπορούμε εμείς να την χρησιμοποιήσουμε γι αυτή τη δουλειά. Αν βέβεα στις δικές σας κιθάρες την χρησιμοποιεί μπορείτε να βάλετε κάπιο ποτενσιόμετρο με διακόπτη (οχι αυτο που στο τερμα κανει κλακ). Για όσους δεν θέλουν να πηράξουν την αγαπημένη τους κιθάρα μπορούν να τοποθετήσουν τον μαγνήτη σε ένα κουτί μεταλικό με ιν και άουτ και να περνάνε απο εκεί το σήμα και να το ελεγχουν με εναν ον οφ ποδοδιακόπτη (έχω βρει και με 15 ευρώ τέτοιους στιβαρούς). Ουσιαστικά ο μαγνήτης λειτουργεί σαν ένα φίλτρο το οποίο κόβει κάπιο εύρος συχνοτήτων. Αν τα καταφέρω θα βάλω την κιθάρα σε Spectrum Analyzer (έχουμε στο σχολείο :D:D:D) να δω ακριβώς πιες συχνότητες προκαλούν το θόρυβο αυτό και αναλόγως να βρούμε το φίλτρο που θα τις κόψει και θα επιρεάσει ελάχιστα τον ήχο της κιθάρας. Στην πεταλιέρα μου πάντως θυμάμαι και έκοβε τον θόρυβο στην επιλογή bypass προφανώς λογο της μετατροπής A/D και μετέπειτα σε D/A. --------------------------- Για όσους δεν γνωρίζουν: Spectrum Analyzer=Αναλυτής φάσματος. Μας δήχνει πιές συχνότητες υπάρχουν στην είσοδο του και με πια ένταση. Βασίζετε στην ανάλυση Fourie (το ίδιο πράγμα απλά στα μαθηματικά). Μετατροπή A/D=(Analog to Digital) Μετατροπή του σήματος απο αναλογικό (το οποίο μπορεί να πάρει άπειρες τιμές μέσα στις οποίες υπάρχει και θόρυβος) σε ψηφιακό. Μετατροπή D/A=Το ακριβώς ανάποδο της D/A δηλαδή απο ψηφιακό πάμε σε αναλογικό, όμως ο θόρυβος που μπορεί να υπήρχε πριν την μετατροπή σε A/D δεν περνάει στην έξωδο.
  22. Εγώ πάλι έδωσα 470 και πήρα μία Godin SD. Απ ότι μου είπε το καλύτερο όργανο που έχει φέρει σε αυτά τα λευτά. Les Paul κόψιμο με το πάνω μέρως να μιάζει με stratocaster. Πολύ βολικό μπράτσο/ταστιέρα, το βάρος ειναι σωστά κατανεμημένο και δεν σου φευγει δεξιά ή αριστερά, ούτε σε κουράζει. Κατάληλη για blues, jazz, country, rock, αλλά και τα metal δεν είναι τίποτα γι αυτήν. Το άλλο της καλό είναι ότι είναι καναδική/αμερικάνικη και όχι από κίνα όπως άλλες κιθάρες σε αυτά τα λευτά (γράφει ότι συναρμολογήθηκε στις ΗΠΑ με χειροποίητα κομάτια απο τον καναδά). Ίσως να σου άρεσε η πιο καινούρια της έκδοση. Την φέρνεί ο λογοθέτης, για thomann και musicstore απο γερμανία δε ξέρω. Πάντως αν σου αρέσουν οι PRS υπάρχουν και οι Fame που φοράνε παρόμοια πράγματα με τις PRS και είναι πολύ πιο οικονομικές (ήταν να πάρω την Fame Forum III αλλά στο χρώμα που μου άρεσε θα καθυστερούσε και δεν είχα μαζέψει όλα τα λευτά). Φιλικά, Σταμάτης Α.
  23. Χεχε, εγώ μόνο κομπρέσορα ήθελα, αν δεν υπάρχει πάντως κιθάρα μπορούν να γήνουν στο μπάσσο με παραμόρφοση (το έχω δοκιμάσει-προσπαθούσα να παίξω του Σαββόπουλου αυτά που έπαιζε Κιουρτσόγλου στον Πυρίνα). Πάντως οι μπλεξιματίες κιθαρίστες καθηστέρησαν πιο πολύ απ όλους χθές!!! Εγώ κάρφωσα το καλόδιο άναψα τον ενυσχητή, γύρισα το Volume και το Gain και άρχισα να παίζω!!! Οι κιθαρίστες καθυστέρησαν 5-10 λεπτά μέχρι να συνδέσουν τα καλώδια να ανάψουν τους ενυσχητές, μετα δεν έπαιζε η μία πεταλίερα, το footswitch του άλλου έκανε προβλήματα, οι ενυσχητές δεν παραμόρφοναν σχεδών καθόλου και έγινε ένα ψιλομπάχαλο ενώ εγώ ήρεμος συνέχισα να παίζω 12 bar blues, να κάνω διάφορα απλά πραγματάκια που μου έδειξε ο καθηγητής μου (πχ tapping).
  24. Τι να πω κι εγώ που χθες στο live δεν με είχαν βάλει στην κονσόλα και έπαιζα με ένα 60άρη, και με το ζόρι ακουγόμουνα. Του είχα δώσει τέρμα το Volume, είχα ανεβάσει και το Gain αλλα και πάλι με δυσκολία ακουγότανε, και παραμόρφονε :(
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου