Προς το περιεχόμενο

chstelios

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    6
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή chstelios

0

Φήμη

  1. Χμμμ... Απ ότι καταλαβαίνω το 88 απορήπτεται λόγω ημιβαρυκεντρισμένων.. κ όντος.. έτσι είναι.. δοκίμασα το sp76 που έχει το ίδιο κλαβιέ με το 88 κ.... μάπα.. Το θέμα είναι όμως ότι μένω θεσ/νίκη κ bon studio δεν τα έχει εκεί να τα δοκιμάσω.. (άρχισα να σκέφτομαι και το pc1x) δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ η ποιότητα του ήχου όσο το κλαβιέ! Και σκέφτομαι ότι για να χρησιμοποιεί και ο Λάντσιας Kurzweil κάτι θα ξέρει.. ξέρει κανείς που μπορώ να τα δοκιμάσω? Αλήθεια, το hammer action σου δίνει καλύτερη αίσθηση πιάνου? Είχα δοκιμάσει το Fatar Sl880 και έπαθα πλάκα με το κλαβιέ του.. Να.. ένα τέτοιο κλαβιέ θέλω κ δύο τρεις ήχος πιάνου..!! Δν θέλω να καταφύγω στην ιδέα midi κλαβιέ και φέτα με ήχους γιατί μετά μπαίνει κ η μεταφερσιμότητα στη μέση, απαραίτητα ηχεία κτλ! (Πολλά ζητάω εεε..>!) Ευχαριστώ!
  2. Καλησπέρα σε όλους! Κανείς που να έχει δουλέψει με κάποιο από τα δύο πλήκτρα? Ενδιαφέρομαι για αγορά καινούργιου και θα ήθελα κάποιες προσωπικές απόψεις! Κυρίως από πιανίστες καθώς με ενδιαφέρει πάρα πολύ η ποιότητα εξομοίωσης του ήχου του πιάνου κ η ποιότητα του κλαβιέ! Ευχαριστώ!
  3. Aγαπητέ trumpet! Είμαι νέος σ αυτό το site κ νομίζω πως θα περάσουμε πολύ χρόνο σε τέτοιες συζητήσεις γιατί φαίνεσαι ενδιαφέρον συνάδελφος! Λοιπόν, μόλις γύρισα από αθήνα κ επισκεύτηκα έναν εξαίρετο τεχνήτη και κατασκευαστή πνευστών (δεν ξερώ κατά πόσο μπορώ να πω το όνομα του - αν θέλεις βέβαια στέλνω μήνυμα) και μου έλυσε πολλές απορίες.. Εϊχα αποφασίσει κ εγώ για χειροποίητο - όταν λέμε χειροποίητο εννοούμε κόψε ράψε κόλλησε και ξανά απο την αρχή διάφορα μέρη από διαφορετικά επιστόμια καθώς κανένας τεχνήτης δεν πρόκειται να σου σχεδιάσει απο την αρχή ένα επιστόμιο στο pc και στο φτιάξει όταν μιλάμε για κόστος 150 - 200 ευ. - ώστε να με βολέυει καλύτερα! τώρα παίζω με bach 1 1/2 C ! αρκετά μεγάλο αρκετά βαθιά κούπα αλλά επιβλητικός ζεστός ήχος! όσον αφορά το mega tone μου είπε μπορείς να το ελαφρύνεις πυρώνοντας το μέχρι να κοκκινήσει!!! (με αποτέλεσμα πιο ζεστός και σκοτεινός ήχος) Προσωπικά μου αρέσει ο ζεστός ήχος κ ένταση (jazz - funk ακούσματα) χώρίς να με δυσκολεύει στις ψηλές! Σίγουρα όμως παίζει ρόλο κ η τρομπέτα (ο παράγοντας τεχνική εννοείται μένει σταθερός και στα ύψη!) αν για παράδειγμα έχεις την τρομπέτα του Fergusson δν νομίζω να έχεις πρόβλημα στα ψηλά κ με το βαρύτερο επιστόμιο! Βέβαια υπάρχει κ ο αντίποδας! Σέρβοι, Βούλγαροι (Βαλκάνιοι γενικότερα) και ειδικά Κουβανοί έχουν καταρρίψει κάθε έννοια ποιότητας οργάνου κ επιστομίου καθώς η τεχνική τους είναι μεταμορφωμένα τέρατα που στριγγλίζουν μέσα από κάθε τσίγγινο κουβά που παίζουν! Ευχαριστώ !!
  4. Καλησπέεραα!! αααχχ αυτή η Κέρκυρα! πλάκα πλάκα το μουσικότερο νησί της ελλάδας.. Σχολή jazz καλοί κατασκευαστές - τεχνήτες οργάνων αλλά πάνω απ όλα... Δήμος Δημητριάδης, Κοντραφούρης ionian ensembles κτλ!! τι άλλο να πει κανείς! Πολλά πολλά Μπράβο σε αυτό το νησί! p.s. Θέλω να αγοράσω όχι να πουλήσω βρε παιδιά! Brass!!! έψαχνες τρόπους να παίζεις "στη ζούλα";! Λοίπόν.. - Αγοράζεις "σουρντίνα μελέτης" -έτσι λέγεται- με κόστος 30-40ευ. Ανάλογα την ποιότητα κατασκευής που επηρεάζει φυσικά κ το τελικό αποτέλεσμα του ήχου σου.. (μειώνει αρκετά τον ήχο) βέβαια ποτέ μου δεν αγόρασα τέτοιο πράγμα κ ούτε πρόκειται διότι θέλω να παίζω με ανοιχτή τρομπέτα ώστε να ακούω τον ήχο μου αυθεντικό και ανθρώπινο έτσι όπως βγαίνει από τα σωθικά μου! Ταυτόχρονα βέβαια ακούς το αυθεντικό αποτέλεσμα κ μπορείς να μελετάς και να προσπαθέις να το καλυτερεύσεις! Σαν να παίρνεις Gibson κ να μην παίζεις με ενισχυτή ώστε να μην κουράζεις γείτονες! - Παίζε σε ώρες μη κοινής ηχυσίας 8.30 - 14.30 και 17.30 - 23.00 κ κανένας δεν μπορεί να σου πει τίποτα!
  5. Υπάρχει συνάδελφος τρομπετίστας που να έχει δοκιμάσει επιστόμια bach mega tone? Παρακαλώ απαντήστε ότι ξέρετε για τη συγκεκριμένη σειρά και συγκεκριμένα για τα μικρά επιστόμια; (5c ή 7c) Ευχαριστώ!
  6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ... ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΝΕΥΣΤΩΝ (ΤΖΑΖΟΦΑNKOKATAΣΤΑΣΕΩΝ) ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.... ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΛΟΙΠΟΝ.. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΗOLTON - LEBLANC ?? Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ΣΤΟΛΛΑΣ, BON STUDIO..) ..ΤΡΟΜΠΕΤΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΡΟΜΠΕΤΑ!!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου