Προς το περιεχόμενο

Subfire

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  291
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Subfire

 1. Καταρχήν να υπενθυμίσω οτι δεν είμαι ντραμμερ και δεν ξέρω καλά από αυτα...Ο ντραμμερ παρεπιπτώντος δεν ειναι γνώστης της αγοράς. Παίζει για να παίζει, και δεν ασχολείται με λεπτομέρειες για το οργανο του. Μ@λ@κι@ σιγουρα, αλλα ετσι είναι στην περίπτωση μας.. Αν θέλετε να προτείνεται κάτι συγκεκριμένο, ευχαρίστως να το κοιτάξουμε και όσων αφορά αυτά που ήδη είπατε τα συζητάμε με τον ντράμμερ τωρα...
 2. Η διαφορά δεν είναι τόσο μικρή, αλλά επιπλέον του είναι άχρηστα τα πιατίνια και το ταμπούρο απο το ολοκληρομένο σετ, και οι διαστάσεις δεν είναι αυτές που θέλει.
 3. Ο drummer μου θέλει να αλλάξει τα βασικά μέρη της drums του (μποτα, τομ και βαθύ) και προσανατολίζεται να πάρει την απλή σειρά της tama (imperialstar). Αυτά που έχει τώρα είναι ψιλοφτιαγμένα granite. Έχουμε καταλήξει στα παρακάτω: http://www.thomann.de/gr/tama_22x18_imperialstar_bdbk.htm http://www.thomann.de/gr/tama_12x09_imperialstar_tombk.htm http://www.thomann.de/gr/tama_14x11_imperialstar_tombk.htm http://www.thomann.de/gr/tama_18x16_imperialstar_floor_bk.htm Όπως καταλαβαίνεται τα χρήματα δεν είναι πολλά, έχει και ένα souperstar tama ταμπούρο (http://www.thomann.de/gr/tama_14x65_superstar_sk_snare_bk.htm). Προφανώς η imperialstar δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά η βασική απορία είναι αν θα χρειαστεί και κάτι τέτοιο: http://www.thomann.de/gr/tama_mth900as.htm Αυτή τη στιγμή έχει μια μονή βάση για τόμ στην μπότα και μια 2η βάση για τομ σε βάση απο πιατίνια. Κάνουν όλες οι βάσεις ή αυτό που λέει 19.1mm pipe διαφέρει από βάση σε βάση.
 4. Στο logic studio ποιο πακέτο πρέπει να αγοράσω για να έχω drum kits που μπορώ να χρησιμοποιήσω όπως αναφέρετε εδώ?
 5. Λοιπόν, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το μαγαζί είναι των (περίπου) 200 ατομων, και εμείς παίζουμε συμφωνικό ροκ/μέταλ με γυναικεία φωνητικά. Όσων αφορά την κονσόλα, το σκεπτικό μου είναι το εξής: Αν έχω το λαπτοπ μαζί, μπορώ να συνδέσω τα 4 μικρόφωνα από τα drums σε αυτή και την έξοδο της στην κάρτα ήχου για να προστεθούν όλα. Από εκεί θα προσθέσω και κάποια εφέ (reverb, delay, ...) και θα βγεί το αποτέλεσμα. Στην περίπτωση χωρίς το laptop τα drums θα συνδεθούν στην καρτα ήχου, και όλα μαζι στην κοσνόλα για ένα μετριότερο αποτέλεσμα με εφφέ από την κονσόλα. Σιγουρα η μικρή αυτή κονσόλα δεν είναι τπτ σπουδαίο, αλλά για αρχή κ μεχρι να βρεθούν κι άλλα χρήματα νομίζω ότι θα κάνει. Γενικά θεωρώ ότι το αποτέλεσμα με το laptop μπορεί να είναι πολύ καλό, γιατί το έχω δει και στην πράξη απο κάποιο γνωστό μου. Αλλά ρωτάω και εσάς για επιπλέον απόψεις....
 6. Γεια σας, με το συγκροτημα μου θέλουμε να κάνουμε το εξής: Θέλουμε τωρα τον χειμώνα να παίξουμε σε κάποιο-α μαγαζί-ά στην επαρχεία, και να κάνουμε μόνοι μας την ηχοληψία. Θα σας πω τι έχουμε απο μηχανήματα, τι έχουμε από γνώσεις και τι έχουμε βάλει στο μάτι, και απο σας θέλω μια γνώμη για το αν το αποτελεσμα θα είναι καλό ή όχι, και αν πιστεύετε οτι αξίζει τον κόπο και τα έξοδα. Κοινώς μια γνώμη για το εγχείρημα. Στο μαγαζί αυτό έχουμε ξαναπαίξει, και παίρνουμε ένα μικρό ποσό για την συμμετοχή. Ο ηχολήπτης προφανώς παίρνει και αυτός ένα ποσό (συνήθως περισσότερα απο εμάς). Σκεφτόμαστε να κάνουμε εμείς την ηχοληψία, να ζητήσουμε τα χρήματα που θα πάρει κ ο ηχολήπτης (λίγο λιγότερα) και με αυτά να πάρουμε τα επιπλέον μηχανήματα που χρειαζόμαστε και να κάνουμε τα live μόνοι μας. Ώς εδώ όλα καλά. Το μαγαζί βάζει δλδ τα ηχεία του μαγαζιού, και εμείς πρέπει να προσθέσουμε τα υπόλοιπα. Είμαστε λοιπόν, drums, κιθάρα, μπάσο, synth και φωνή. Εχουμε: Μικρόφωνα shure για drums + 2 over Μικρή κονσόλα : BEHRINGER XENYX 1202 FX Κάρτα ήχου που λειτουργεί και σαν μείκτης 8 καναλιών : Focusrite Saffire Pro 26 I/O Laptop : apple macbook 2.4Ghz Διαφορα καλώδια + μικροπραγματα (κανα DI) Λογικα θα χρειαστούμε: Multi cable: http://www.thomann.de/gr/the_sssnake_sk415-30_multicore.htm (υπάρχει ένα στο μαγαζί αλλα δεν δουλεύει πολύ καλα) Monitors 2x : http://www.thomann.de/gr/db_technologies_basic_100_set.htm Mic φωνής : κάποιο καλό shure έχω στο μυαλό (ένα beta ισως http://www.thomann.de/gr/shure_beta_58_a_bundle.htm ) Αυτά μου έρχονται τώρα στο μυαλό. Έπειτα για συνδεσμολογία μου έρχονται 2 πράγματα στο μυαλό. 1. Κονσόλα + κάρτα ως μείκτης = απλό, χωρίς laptop να το φοβάσαι στο live, λιγες δυνατότητες στον ήχο 2. Laptop + Κονσόλα + κάρτα ώς κάρτα ήχου = πολλές δυνατότες στον ήχο, πιο επίφοβο. Πιστεύω ότι εγώ μπορώ να τα συνδέσω όλα αυτά, και με τη βοήθεια κάποιου για την ηχοληψία την ώρα που θα παίζουμε με την μπάντα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με αυτή τη λογική θα μας μείνουν και τα επιπλέον μηχανήματα, και θα μπορούμε να κάνουμε την ηχοληψία και σε κάποια άλλα groupakia (μιας και είναι κάτι που μου αρέσει). P.S.1 Θα ήθελα μια γνώμη για την επάρκεια των monitors και του multi cable. Θεωρείτε ότι είναι καλα ποιοτικά? P.S.2 Σκέφτομαι ένα περίεργο πράγμα. Θα μπορούσα σε 2 απο τις επιστροφές του multi να συνδέσω 2 ξεχωριστες μίξεις από τις εξόδους της κάρτας ήχου (σε περιπτωση που θα έχω και το Laptop μαζι) ως monitors σε ακουστικά-ψήρες για την τραγουδίστρια και τον πληκτρά. Πώς σας φαίνεται αυτή η ιδέα? Αυτό το λέω γιατί σκεφτόμουν τα monitors που λέω να μην είναι μονιτορς γυρισμένα προς την μπάντα, αλλά γυρισμένα προς τον κόσμο. Ο λόγος είναι ότι τα μπροστινά τραπέζια είναι πάρα πολύ κοντά στην μπάντα, και παρατηρείται το φαινόμενο να ακούγονται πολύ τα drums στον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να δώσουμε μια επιπλέον ένταση στα υπόλοιπα όργανα για να ισορροπίσει η μίξη. Στο πίσω μέρος του μαγαζιού είναι οκ απο τα ηχεία που ήδη υπάρχουν.
 7. sorry δεν έκανα σωστά την ερώτηση. Εννοούσα τα rack trays στα οποία είναι τοποθετημένα τα ασύρματα και όχι τα rack όπως αυτά στο λινκ.
 8. Α ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έλεγα δεν μπορεί κάποια εταιρία θα το έχει σκεφτεί, αλλά μάλλον το κάνουν έτσι όπως το είπες. Τις θήκες για τα ασύρματα που τις πηρες? Είναι της εταιρίας που βγάζει και τα wirelesses?
 9. Σε κάποια live που έχω κάνει παρατηρώ ότι πολλοί ηχολήπτες για να μην χρησιμοποιήσουν extra βάση μικροφώνου μπροστά από τον ενισχυτή, κρεμάνε τα μικρόφωνα, με φορά να κοιτούν προς τα κάτω, ακουμπώντας στον ενισχυτή. Πόσο επηρεάζει αυτό την ποιότητα του ήχου?
 10. Γεια σας παιδιά, αναρωτιόμουν χωρίς όμως άμεσο ενδιαφέρον για αγορά, αν υπάρχει το εξής μηχάνημα. Wireless σύστημα που να είναι σε 1 rack και ασύρματο κιθάρας και ασύρματο in ear monitor. Ευχαριστώ
 11. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια guys...Θα το κοιτάξω λίγο και βλέπουμε...
 12. Το φοβόμουν αυτό...Είναι δηλαδή αρκετά σκληρό υλικό και δεν θα μπορώ να το ράψω ούτε με μηχανή ραπτικής,ε?
 13. Το συνιθισμένο υλικό είναι μαύρο βινύλιο?? Που πουλάνε κάτι τέτοιο??
 14. Παίδες, έχω ένα tech 21 power engine 60 1x12, και θέλω να του βρω ένα κάλυμα για να τον προστατεύω. Στο site της εταιρίας, έχω βρει αυτό (http://www.shopatron.com/products/productdetail/part_number=VC%20112-SL/1388.0.1.1), αλλά δεν κάνει αποστολές εκτός αμερικής. Σε άλλα sites (πχ thomann) δεν υπάρχει. Οπότε, σκέφτομαι να φτιάξω μια, όμως δεν ξέρω τι υλικό πρέπει να χρησιμοποιήσω και που να το βρώ. Καμιά ιδέα, από κάποιον που έχει κάνει κάτι αντίστοιχο??
 15. Sorry που επεμβαίνω, αλλά διορθώστε τον τίτλο.."Καρδιοειδή" είναι το σωστό..
 16. Δλδ είμαστε παράνομοι οταν κάνουμε live. Να και κάτι που δεν το είχα ακούσει ποτέ. Πάντως ενδιαφέροντα πράγματα μου λέτε, όμως τι γίνεται με τα μαγαζιά? Δηλαδή για οπερετικό rock/metal, ξέρει κανείς κάποια καλά μαγαζιά να απευθυνθώ?
 17. Παιδιά, έχω μια μπάντα στη Λιβαδειά όπου και έχουμε κάνει κάποια live, όμως τώρα που έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, έχουμε ολοκληρωμένη σύνθεση και πρόγραμμα για καμιά ώρα, αναζητώ τρόπους να παίξουμε και εκτός της πόλης μας. Και ερωτώ, πώς μπορώ να δικτυωθώ στην Αθήνα, που σίγουρα οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες? Πού πρέπει να απευθυνθώ, δεδομένου ότι δεν γνωρίζω καλά τα κατατόπια στην πρωτεύουσα?
 18. Τα μικρόφωνα θα περάσουν από αυτή την κονσόλα http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_1202_fx.htm Αρα αυτό που μου λές είναι ότι αν δεν πικάρουν τα μικρόφωνα τότε λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα?
 19. Βασικά τα χρειαζόμαστε μόνο για την φωνή. Ουσιαστικά 1 μικρόφωνο θα ακούγεται από εκεί, και ίσως ένα 2ο σε κάποια σημεία. Προφανώς δεν θα παίζουν τσίτα και για πολύ ώρα. Τα υπόλοιπα όργανα (drums, μπασο, 1 κιθάρα, πλήκτρα) βγαίνουν από δικούς τους ενισχυτές.
 20. Παιδιά, ήθελα να ακούσω κάποια άποψη για την χρήση των Tascam vla5 ως μονιτορς για τις πρόβες που κάνουμε με το συγκρότημα μου. Είναι επιτρεπτό να χρησιμοποιούμε τέτοια μηχανήματα για τις πρόβες ή κατα κάποιο τρόπο τα καταστρέφουμε? Τώρα θα μου πείτε γιατί να το κάνουμε αυτό, αλλά από την στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για κάτι τέτοιο http://www.thomann.de/gr/the_box_pa202a_mixer_bundle_2.htm, αναγκαστικά στρεφόμαστε στη χρήση των tascam.
 21. Subfire

  Darkest vision by Subfire

  Ήδη με τα σχόλια σας με βοηθάτε να προσπαθήσω για καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια. Αν κάποιος άλλος μπορεί, ας μου πει τη γνώμη του.
 22. Subfire

  Darkest vision by Subfire

  Γεια σας παιδιά. Μέσα στις γιορτές έκανα με το συγκρότημα μου ένα live. Παρακάτω σας παραθέτω το videάκι από το τραγούδι με το οποίο κλείσαμε το πρόγραμμα μας. Επίσης όποιος θέλει μπορεί να ακούσει και 2 τραγούδια που έχουμε ηχογραφήσει: http://www.youtube.com/watch?v=ZGu-7tQGiVc http://www.youtube.com/watch?v=4yveB18raoE
 23. http://www.myspace.com/subfireband Η δική μου μπάντα με νέα μέλη και υλικό...
 24. Ωραίο videακι. Γράφει διάφορα takes για το ρεφρεν σε διάφορες αποστάσεις...Ξέρει κανείς αν ολα αυτά χρησιμοποιούνται το ένα πάνω στο άλλο, ή απλά ο παραγωγός έψαχνε την κατάλληλη απόσταση?? Επίσης, η φωνή του Jackson ακούγεται σχεδόν τέλεια.Ήταν πράγματι τόσο απίστευτη η φωνή του, ή έχει υποστεί επεξεργασία στο video?
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου