Προς το περιεχόμενο

Paris1983

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    38
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Paris1983

0

Φήμη

  1. Καλησπερα Φιλοι μου. Βασικα μετα απο το ποστ του φιλου Ixenos μου δημιουργηθηκαν η αποριες και θελω να κανω τις εξης ερωτησεις....... Πως επιτυγχανετε η αποκοπη της πρωτης ανακλασης που εχεις αναφερει: Επισης θα ηθελα να ρωτησω σε τι χωρο, και τι μεγεθος εχει αυτος, γινονται αυτες οι μετρησεις που εχεις αναφερει γιατι αποτι καταλαβα δεν ειναι ανιχοικος θαλαμος (αλλωστε θα στοιχιζε μια περιουσια για ενα περιοδικο να φτιαξει απλα για να κανει ορισμενα τεστ) οποτε και σε ενα studio να ειναι ποσο μεγαλο ειναι που επιτρεπει το 1 μετρο αποσταση αν αναλογιστουμε οτι π.χ. αν θελουμε να ηχογραφισουμε κατι σε ενα studio και βαλουμε το mic σε ενα μετρο αποσταση θα παρουμε μεγαλα ποσοστα χωρου οχι απλα τη πρωτη ανακλαση. Επισης ναι μεν αυτες οι εταιριες που υπαρχουν τωρα παλια δεν υπηρχαν η δεν τολμουσαν να υπαρχουν αλλα ας αναλογιστουμε το ποσος κοσμος ειναι τωρα εξω στα πανεπιστημια και σπουδαζει αυτη τη τεχνη του ηχου απλα και μονο επιδη στα 13 του ετιχε να πεσει στα χερια του μια κονσολιτσα behringer και ενα ηχειο m audio. θελω να καταληξω δλδ στο συμπερασμα οτι καθε τι εχει τα καλα και τα κακα του και πρεπει να βλεπουμε και τις δυο οψεις πριν βγαλουμε μια αποφαση και να τις κρινουμε σαν μη επαγγελματικες πραγμα που μπορει να ειναι αλλα εχουν και αυτες το σκοπο τους που υπαρχουν.
  2. Βασικα εχεις δικαιο σε αυτα που λες περι χαρακτιριστικων της EMU αλλα προσωπικα θα επερνα την focusrite που σου ειπα στην αρχη (εχει και αναλυτικο manual) και ας εχει ορισμενα μειονεκτηματα στα χαρακτιριστικα της απεναντι στην EMU τα οποια δεν νομιζω να ειναι τοσο σημαντικα (για μενα δλδ) οσο το οτι εχει 8 προενισχυτες και διαφορα αλλα extra. Δεν ξερω πες με συντηριτικο απλα τοσο και απο τα χαρακτιριστικα οσο και το οτι συνεργαζεται με τα pro tools (avid) αλλα και απο το ονομα την προτιμο. :wink: Επισης την προτιμω και λογο προσωπικης εμπειριας με EMU που ειχε ενας φιλος και του εκανε προβλημα οποτε ειμαι λιγο επιφυλακτικος. Ελπιζω να βρεις κατι πραγματικα καλο γιατι αποτι φαινεται εχεις πολυ καλα standard. :wink: Υ.Γ ωραιος ο υπολογιστης.
  3. Καλη ιδεα αυτο το πανελακι σαν εσχατη λυση απλα πιστευω οτι αν εχεις λιγη ορεξη το φτιαχνεις και μονος σου δεν ειναι αναγκη να δωσεις και 300 ευρο. :wink: Επισης εχω προσεξει και την motu 8pre που εχει γυρο στα 500-600 ευρω.
  4. Καλησπερα φιλε μου. Βασικα εμενα η αποψη μου δλδ εαν ειχα αυτα τα χρηματα θα κοιταζα την FOCUSRITE SAFFIRE PRO 26 I/O. Δεν ξερω φυσικα εαν εχεις firewire. Η οποια εχει 8 αναλογικες εισοδους για μικροφωνα με προενισχυτες,AD/DA και θα σε καλυψει με το παραπανω.Τορα για την ποιοτητα της focusrite εχω διαωασει θετικα αρθρα στο internet και γενικα η focusrite ειναι αξιοπρεπες εταιρια. Στη συνεχεια μπορω να σου πω οτι το AKG ειναι πολυ καλο μικροφωνο αλλα θα προτιμουσα κατι σε RODE NT2A ή αν δεν σε ενδιαφερουν τα πολικα διαγραμματα και αρκισε με καρδιες τοτε NT1. Αυτο απλα επιδη και αυτα ειναι αξιοπρεπη μικροφωνα και επιδη θα μεινουν και χρηματα για ακουστικα που πιστευω σιγουρα θα χρειαστεις αν δεν εχεις και για οτιδιποτε αλλο προκυψει στη συνεχεια. Επισης δεν μας εχεις πει τπτ για τον χωρο σου που οπως αναφερε και ο φιλος πιο πανω παιζει μεγαλο ρολο στις ηχογραφισεις. Και αν γινεται να μας πεις και για τη συνθεση του υπολογιστη σου ετσι γιατι γουσταρω να ακουω τετοια. :D :wink: Ελπιζω να βοηθησα
  5. Καλημερα φιλε μου Βασικα επιδη αυτης της κατηγοριας τα προιοντα ειναι λιγο ευαισθητα στο θεμα θορυβος :wink: θα πρεπει να βρεις μια μεση τιμη αναμεσα στο gain,στο τριμ και στο main out οπου να βγαζεις μια αξιοπρεπες ηχογραφηση. Gain πρεπει να δινεις μεχρι ενος σημειου βεβαια.Το λάθος ειναι να το παρακανεις ειδικα σε αυτα τα προιοντα για το λογο που σου ειπα πριν. Την εξοδο σου θα τη παρεις απο το main out της κονσολας σου ετσι θα εχεις τα δυο σηματα που θες(κιθαρα,φωνη) και αν τα θες και σε ξεχωριστο καναλι θα γυρισεις το ενα bal δεξια και το αλλο αριστερα σε καθε καναλι. :wink: Εντομεταξυ δεν εχω καταλαβει τι κανεις με τις εξοδους της καρτας.Δεν πανε στα ηχεια σου για να ακους? Ελπιζω να βοηθησα
  6. :) Ωραια ,τι να πεις τωρα? :) :roll: :lol: :lol: :roll:
  7. Φιλε μου ytsestef_2112 Εχω μαθει οτι τα αναλογικα φιλτρα λειτουργουν με αυτη τη λειτουργεια δλδ η συχνοτητα που γραφει στη κονσολα ειναι -3dB. Σας εχω δωσει μεσα απο εγκυκλοπαιδια αρθρο που το επιβεβαιωνει. Σας εχω πει οτι 4 καθηγητες εκ των οποιων υπαρχουν και αναγνωρισμενοι ηχοληπτες το διδασκουν ετσι και εχω και σημειωσεις τους. Σας εχω δωσει και τις φωτο. Θα σας δωσω και αυτο το spectrum αφου ειπαμε για αναλυση (προκειτε για ενα ημιτονο στα 1000Hz πριν και μετα το EQ) http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewPicture&friendID=137776267 Ειμαι ανοιχτος σε οποιαδηποτε αντιθετη αποψη περι αυτου απλα σας παρακαλω δωστε μου κατι/καπου να το ψαξω οχι απλα λογια. :) :roll: Εχεις πολυ δικαιο για το οτι τη μουσικη την ακουμε αλλα οταν προκειται για θεμα που δυσκολα μπορει να ανιχνευθει με το αυτι υπαρχουν και τα βοηθηματα. Ομως γνωριζοντας τι κανει το καθε τι και ξερωντας να το εφαρμοζουμε δεν ειναι καθολου κακο να χρησιμοποιουμε τον υπολογιστη για διευκολυνση. Απλα πιστευω οτι καταρχην πρεπει πρωτα να εξοικιωθουμε αρκετα μαζι για να πουμε οτι θα το κανουμε στον υπολογιστη. Απλο παραδειγμα ειναι οτι αντι να κανεις με το χερι 12000 δια 486 θα το κανεις με την υπολογιστικη αλλα πρεπει να ξερεις να το κανεις και χωρις αυτην. :)
  8. Αυτο νομιζω δουλευει :roll: http://www.myspace.com/Flamber1983 Αν παλι οχι και θελει καποιος να βοηθησει θα τον ευχαριστω πολυ :)
  9. Καλησπερα και παλι Η απαντηση σου φιλε ytsestef_2112 εμενα μου φενεται πολυ απλη και ευκολη στη κατανοηση απλα επιδη τονισες τις λεξεις "μετα" και "απειραχτη" και αυτο με βρηκε αντιθετο γιαυτο και ειπα αυτα που ξερω για να το διευκρινισουμε. Και πιστευω πρεπει να συμβαινει αυτο τοσο για να ειμαστε σωστη αλλα και για την ποιοτητα του φορουμ. Και να πω οτι οταν ειπες ψηφιακα το βρηκα και σαν ευκαιρια να το δουμε και στη πραξη και σας παραθετω αυτα τα αρχεια gif οπου το πρωτο ειναι για να δειτε τι φιλτρο χρησιμοποιησα και το δευτερο να δειτε τη συχνοτητα οτι ειναι ηδη μειωμενη. http://www.noiz.gr/modules/My_Uploads/user_folders/Paris1983 Συγχωρεστε με αν ειναι λαθος η διευθυνση πρωτη φορα ανεβαζω εικονα παντως ειναι στα my uploads για οσους ενδιαφερονται. :) [/url]
  10. Καλησπερα φιλοι μου Διαβαζοντας προσεχτικα το αρθρο στη σελιδα που εδωσα λεει καθαρα οτι η συχνοτιτα αποκοπης ειναι -3db και την οριζει ο εκαστοτε κατασκευαστης. Και συμπληρωνει οτι λεγετε και knee frequency λογο του σχηματος που προκυπτει απο τις διακεκομενες γραμμες και χρησιμοποιειται και για το knee. Διευκρινιζω οτι παντοτε μιλαμε για ενα φιλτρο που σου γραφει π.χ. στη κονσολα οτι εχει συχνοτητα 100Hz.(Για να ξερω και εγω οτι ειμαι στο θεμα δλδ). :) Επισης εδω http://en.wikipedia.org/wiki/Center_frequency http://en.wikipedia.org/wiki/Low-pass_filter δειχνει πιο ξεκαθαρα τις συχνοτητες αποκοπης και που ειναι. Εντομεταξυ αυτον τον ορισμο δεν τον διαβασα μονο σε αυτη τη σελιδα αλλα τον εχω μαθει και απο τη σχολη που φοιτω σε 4 διαφορετικα μαθηματα και εχω και απο αυτα τα μαθηματα σημειωσεις που το υποστηριζουν. Οποτε αν οντος ειναι λαθος παρακαλω παραπεμψτε με καπου να το διαβασω και να δω και εγω τι πραγματικα γινετε. :wink:
  11. Φιλε Granule Δεν ειπα οτι το θεμα ειναι προσωπικο :) απλα εκανα ενα λαθος και ζητησα συγνωμη τιποτα αλλο :) Και εγω πιστευω δεν πρεπει να εμβαθυνουμε αλλο γιατι εχουμε παραποιησει το post του φιλου μας. Απλα ηθελα να δωσω μια απαντηση στις ερωτησεις σου δεν ξερω αν τα καταφερα ή οχι και σαν υστατη προσπαθεια θελω να δωσω και αυτο http://en.wikipedia.org/wiki/Diffusion_(acoustics) και αν πιστευεις οτι υπαρχει κατι ασαφες και προς συζητηση να κανουμε αλλο θεμα γιαυτο. :)
  12. Φιλε Granule Καταρχην ζητω συγνωμη για την αστοχη λεξη "αναλυση" που χρησιμοποιησα. Δεν καταλαβαινω τι δεν μπορεις/θελεις να δεχτεις απο τον ορισμο του διαχυτου πεδιου που σου εδωσα? Δηλαδη αν υπαρχει κατι λαθος ή ασαφες πεστο για να το ψαξουμε και να βρουμε μια λυση. Το γνωριζω οτι η ενταση ειναι διανυσματικο μεγεθος και το ξανακοιταξα και τωρα ξανα.
  13. Καλησπερα φιλοι μου Βασικα μια επισημανση θελω να κανω πανω στην αναληση του ytsestef_2112. Η συχνοτητα του φιλτρου ή συχνοτητα αποκοπης οπως ονομαζεται ειναι ηδη μειωμενη αυτη κατα 3db. http://en.wikipedia.org/wiki/High_pass_filter http://en.wikipedia.org/wiki/Cutoff_frequency
  14. :oops: :oops: :oops: Εχω απολογηθει πολλες φορες για την ορθογραφια μου ρε παιδια ειναι θεμα οτι στη φαση του να γραψω γρηγορα βαριεμε να ψαχνω γραμματα αλλα πραγματικα αν ενοχλει να το κανω δεν υπαρχει κανενα προβλημα. :lol: :lol:
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου