Προς το περιεχόμενο

Billytheking86

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    12
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Billytheking86

  1. Καλήσπερα στην ομάδα. Παιδία θα ήθελα την γνωμή σας για το νεο προίον απο την fender. Έρχομαι απο το headrush ΜΧ5, το πρωτο μου modeler, με το οποιο ειμαι πολυ ικανοποιημένος, κυρίως απο την ευκολία χρησης αλλα και απο τους ήχους, τουλαχιστον για το ειδος που παιζω (rock, hard rock, blues, funk κτλ). Η χρήση ειναι για live performance σε cover bands στο είδος της Ροκ μουσίκης. Θα ήθελα να παω σε κατι που να μ δίνει περισσοτερες επιλογες στα ποδια μου αλλα και αριστη ποιότητα ήχου. Σκέφτηκα το tone master pro, μου αρεσει απο το youtube που το ακουω και ειπα να κανω ενα post εδώ να παρω καμια γνωμη απο ατομα που ισώς εχουν το προίον η γένικα εμπειρία απο Modelers.

     

    Ευχαριστώ εκ' των προτέρων!

  2. 19 ώρες πριν, Miltos23 είπε

    Καλησπέρα και από μένα!

     

    Αρχικά υπάρχει κάτι που πρέπει να διευκρινίσω, ο 89 που άκουσες στη στρατ έχει alnico V μαγνητική μπάρα. Ο 81 έχει ceramic. 

     

    Προσωπικά, αν και μεταλλας ποτέ δεν συμπάθησα τους μαγνήτες με κεραμικές μπάρες αν και λόγω high output ήταν δημοφιλείς.

     

    Και εδώ ερχόμαστε στο καταπληκτικό της υπόθεσης, ότι αγαπάω τον ήχο των burstbucker pro στις les paul (ειδικά στη θέση bridge). 

     

    Συμπέρασμα:

    Σε πρώτη φάση δεν θα έβαζα emg στη les paul γιατί πιστεύω ότι κάνεις τη δουλειά σου με αυτά που έχεις. Προσπάθησε να φτιάξεις τον ήχο σου από την αρχή και να παίξεις με το ύψος των μαγνητων, μπορεί να βρεις αυτό που ψάχνεις εκεί.

     

    Σε δεύτερη φάση δεν θα πήγαινα σε λύση Seymour Duncan sh4 γιατί λίγο ως πολύ είναι ένας burstbucker pro από άλλη εταιρεία, αλλά ίσως να πήγαινα σε emg 85 ή 89, όμως και πάλι θα κρατούσα μικρό καλάθι για το πόσο καλύτερα θα ακουστεί η κιθάρα γιατί είναι και αυτός ένας μαγνήτης alnico v απλά active.

     

    Σημείωση:

    Ξέρω ότι έγραψα ή υπονοησα κάποιες γενικεύσεις με κυριότερη ότι η μαγνητική μπάρα παίζει πρωτεύοντα ρόλο στον ήχο περισσότερο από το αν είναι active ή passive οι μαγνήτες. Ίσως κάποιοι συμφωνούν ίσως διαφωνούν, όμως αυτό που γράφω το στηρίζω σε ηχογραφήσεις/τεστ που έκανα παλιότερα, όχι αυθαίρετα σε πράγματα που διάβασα στο ίντερνετ. Σε αυτό "πατάω" και σου λέω ότι δώσε ευκαιρία στους burstbuckers (αν το θες).

     

    Από την άλλη, πιστεύω ότι εκφράζω την πλειοψηφία εδώ μέσα με αυτό που θα γραψω, αν σου περισσεύουν τα χρήματα και πάρεις emg και τους βάλεις στη κιθάρα μόνο η χαρά του ότι πήρες καινούργιο παιχνίδι θα τους κάνει να ακούγο

    νται καλύτερα!

     

    Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τοποθέτηση! Εγώ την έμπνευση για emg την πήρα από ένα video που ανέβασε η εταιρία για τους 57/62. Παίζει ο κιθαρίστας των priest και ακούγονται λουκούμι! Βέβαια και καυσοξυλο να του δώσεις θα το φέρει στα μέτρα του... 81/85 δεν θα έβαζα η αλήθεια είναι! Για την ιστορία, έπαιξα με το ύψος και ακούγονται πολύ καλύτερα οι burstbucker... Κοίτα να δεις που κάνει τόση διαφορά!! Αν θες τσέκαρε τους 57/62 και πες μ την άποψη σου!! Ευχαριστώ! 

    • Like 1
  3. 17 ώρες πριν, Lord_Goumis είπε

     

    Προσωπικά δεν θα έβαζα EMG σε Les Paul, θα προτιμούσα να κάνω υπομονή να πάρω ένα πιο φθηνό όργανο (και πιο εργονομικό για μέταλ), ακόμα και σε σχήμα LP υπάρχουν καλύτερες επιλογές για αυτόν τον συνδυασμό.

     

    Φυσικά αν είναι απαραίτητο για το στυλ σου εννοείται πως ό,τι γουστάρεις κάνεις, το μόνο που με προβληματίζει είναι αυτό:

     

    ακόμα και κλασσικό heavy τύπου Saxon-Priest-Ozzy μια χαρά μπορείς και με απλούς humbuckers... ναι πλέον οι μπάντες αυτές με active παίζουν αλλά η κλασσική τους περίοδος ήταν με 100ρηδες Marshall και humbuckers... 'ακου τα σετ που σου πράθηκαν ήδη όπως τα JB/59 κτλ και θα σου πρότεινα γιατί όχι και τους 490r/498t 

     

    Ευχαριστω πολυ! Σε μεταλ παιζω ακριβως αυτα που ανεφερες αντε και λιγο maiden να θυμηθω τα νιατα μου! Θα δω μηπως βρω κανα ζευγαρι 490t/498t γιατι jb/59 εχω στην charvel..

    • Like 1
  4. 11 λεπτά πριν, kpeyos είπε

    To πείραγμα των βιδών του μαγνήτη είναι μια κλασική τακτική σε PAF style μαγνήτες. Κάποιοι, ιδιαίτερα παλιότερα που τα σετ δεν ήταν calibrated, έπαιζαν με τα ύψη των μαγνητών για να πετύχουν καλύτερη ισορροπία στην ένταση και στις συχνότητες. Επειδή όμως σε αντίθεση με τους μονούς μαγνήτες οι PAF έχουν πιο ασθενές και λιγότερο συγκεντρωμένο μαγνητικό πεδίο, όταν τους χαμηλώνεις χάνουν τα μεσαία και γίνονται "ασαφείς". Η λύση γι αυτό είναι να σηκώσεις τις βίδες ώστε να σου δώσουν πίσω μεσαία και ευκρίνεια. 

    Ευχαριστω για την εξηγηση!

    19 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

     

    Βιδες πειράζω σε όσους μαγνήτες δεν έχουν πολύ χαρακτήρα και δεν είναι "εστιασμενοι". Οι BB pro δεν εχουν τετοιο θεμα. Είναι όλες οι βίδες κάτω. Σηκώνοντας τις κάνεις πιο έντονο τον χαρακτήρα, αυξάνοντας την ευκρίνεια, και μειώνοντας το output. Ίσως δεν είναι το ιδανικό.

     

    Ο jcm είναι modeler (ampero mini).

     

    Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο, αφού ρυθμίσεις μαγνήτες ώστε να είναι σχετικά "ουδέτεροι", να αλλάζεις ήχο σε κάποια κομμάτια. Δηλαδή να πάρεις αυτό που θελεις, χρησιμοποιώντας άλλον ενισχυτή και καμπίνα από το modeler σου. Θα έχεις δραστική αλλαγή. 

    Θα κατεβασω βιδες αρχικα και θα το φερω εκει που μου ειπες! Θα στειλω αργοτερα φωτο να δεις πως τους εχω!

    • Like 2
  5. 5 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

     

    Σε les paul ήταν, ναι.

    Θα σου πω τα ύψη που την έχω ρυθμίσει, μήπως αυτό τη βελτιώσει στα αυτιά σου. Ο neck έχει πολύ μπασο, και ο bridge ξυρίζει, εάν τα έχεις σε τυπική ρύθμιση.

     

    bridge treble side 3.5mm   bass side 2.3mm

    neck    treble side 3mm   bass side 3.5mm

     

     

    Εχεις πειραξει τις βιδες πανω στους μαγνητες? Εγω χαμηλωσα το pickup height και ανεβασα τις βιδες αλλα δεν τρελαθηκα με το αποτελεσμα! Ευχαριστω για τις διαστασεις τηα το δοκιμασω! Ο JCM800 ειναι Real Amp η με καποιο modeler?

    18 λεπτά πριν, kpeyos είπε

    Τους έχω δοκιμάσει. Οι EMG 81/85 ή 81/60 κάνουν κάτι που κανένα άλλο σετ δεν κάνει ίδια.

     

    Κατ' αρχάς ο ήχος τους είναι εντελώς bandpassed. Δηλαδή έχουν μια πολύ συγκεκριμένη περιοχή συχνοτήτων στην οποία επικεντρώνονται και απο ΄κει και πέρα δεν υπάρχει τίποτα. Επίσης είναι εντελώς compressed, σε σημείο που στο χέρι αφήνουν μια περίεργη αίσθηση καθώς δεν ακούν σχεδόν καθόλου στην ατάκα της πένας.

    Υποτίθεται ότι ο '81 είναι αντίστοιχος overwound ceramic, o '85 στυλ PAF και ο 60 στυλ mini PAF. 

    Tώρα στο ερώτημά σου θα απαντήσω σε δύο σκέλη:

     

    1. Αν θα έπαιζα ποτέ με αυτούς τους μαγνήτες:
    Nαι, αν ήθελα τον ήχο του ...And Justice For All, των Slayer ή αν έπαιζα Black Metal. Αν ήθελα κάτι το εντελώς μη οργανικό και ψυχρό. Αυτό δεν μπορούν να κάνουν άλλοι μαγνήτες.
    Όχι αν ήθελα οποιοδήποτε άλλο είδος. Ακόμη και τα κλασικά Thrash albums γράφτηκαν στην πλειοψηφία τους με passive μαγνήτες. 

     

    2. Αν θα τους έβαζα ποτέ σε Gibson Les Paul:
    Γεγονός είναι ότι οι Les Pauls προσθέτουν κάποια μπάσα και βάθος που δίνουν μια έξτρα διάσταση στους EMG, την οποία χρειάζονται (αν δεν παίζεις Black Metal). Οπότε αν είχα αποφασίσει ότι θέλω να παίξω με EMG, μπορεί να τους δοκίμαζα. Βέβαια, το να παίρνεις μια Les Paul για να της βάλεις EMG, μου κάνει λίγο σαν να φοράς κουστούμι για να πας να μαζέψεις ελιές, από την άποψη ότι είναι μαγνήτες με τους οποίους οι διαφορές που θα ακούσεις μεταξύ ενός οργάνου που κάνει 3.000€ και ενός οργάνου που κάνει 300€ μειώνονται αρκετά. Αλλά ο καθένας με τα γούστα του :)

    Από κει και πέρα, αν θες έναν κοντινό σε EMG ήχο αλλά με τα καλά των passive μαγνητών και χωρίς άλλες μόντες, η δική μου πρόταση είναι οι DiMarzio D-Activators. Ουσιαστικά πρόκειται για την προσπάθεια της DiMarzio να πιάσει αυτόν τον ήχο. Είναι σαφώς πιο οργανικοί και ζεστοί μαγνήτες από τους EMG, αλλά πολύ κοντινός ήχος για metal κλπ.

    Ευχαριστώ πολυ για σχόλιο! Θα βαλω να ακουσω τους DiMarzio!

    7 λεπτά πριν, panicx είπε

    σωστο,ξεχασα να το αναφέρω,σε μενα το εχω τυλιγμενο με λιγο foam,σφουγγαρακι γκρι γυρω-γυρω.

    Good to know! Ευχαριστω πολυ παιδια!

    • Like 2
  6. 18 λεπτά πριν, panicx είπε

    εχω βαλει το κλασσικο σετ 81/85 κ τους εχω αφησει σε μια japan orville les paul,μια χαρα ακουγονται

    εκτος απο μπλουζ που δεν παιζω,στα υπολοιπα παρακλαδια του ροκ κ χαρντ ροκ ειναι μια ασφαλης επιλογη

    δεν χρειαστηκε να κανω καποιο ρουτινγκ,στην δικη μου χωρεσε η μπαταρια στο καβιτι που εχει τα ποτενσιομετρα

    αν δεν παρεις το κλασσικο σετ zakk wylde  απο Θωμα/ιντερνερ γενικως,λιγο προσοχη αν πας σε αγορα Used να συνοδευονται απο τα long shaft ποτενσιομετρα κ οχι short

     

    Σε ευχαριστω πολυ! Πως μπορω να τσεκαρω αν χωραει η μπαταρια?

    • Like 1
  7. 5 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Για να σου δώσω ένα μικρό reference για τον ήχο:

     

    Jcm800 με ΒΒ pro

     

    bblp.mp3 417.55 kB · 24 downloads

     

     

    Jcm800 με gastation

     

    gaslp.mp3 448.16 kB · 27 downloads

     

     

    Δεν έχω σε κιθάρα τους seymour (τους ξήλωσα για να βαλω τους GAS)

     

    Αλλά, ενδεικτικά παρε ενα κλιπ με tonerider generator

     

    genermust.mp3 514.69 kB · 26 downloads

     

     

    και ένα με hotrails σε σουπερστρατ (οι seymour θυμίζουν λίγο αυτόν τον ήχο, σε πιο dark εκδοχή)

     

    chrvhotrail.mp3 423.67 kB · 26 downloads

     

    Σε ευχαριστω πολυ! Παραδοξως μου αρεσε περισσοτερο ο BBpro. Σε Les Paul ηταν αυτο? Ισως να ειναι και θεμα σεταρισμος στο υψος τους κτλ. Duncan δεν θελω γιατι ηδη εχω σε μια charvel tb4/59

    • Χαχα 1
  8. 2 λεπτά πριν, ECC803s είπε

    Α)Οπτικά δε θα μου το επέτρεπε η συνείδησή μου
    Β)τεχνικά θα πρέπει να μπει λίγο ή πολύ χέρι για να κάνεις χώρο για τη μπαταρία

    Γ)Χίλιες λύσεις δεν υπάρχουν πια και σε passive επιλογές; Αφού δεν ανήκεις στους βορβορώδεις 😆 απ' ότι γράφεις...

     

    Οπότε, γιατί όχι; Κάντο! 😀

     

    ΥΓ: έχει πάρει το μάτι μου κάτι EMG με το look του κλασικού "καπακωμένου" humbucker τα τελευταία χρόνια. Δεν τους έχω δει από κοντά όμως. Είναι κοντά στο real deal άραγε; Αυτό ίσως να αχρήστευε το "πρόβλημα" στο μάτι, για όποιον είναι πρόβλημα. Και να φέρνει το τελικό αποτέλεσμα πιο κοντά στη μαμίσια κατάσταση αλλά και με τον active ήχο, αν δε γίνεται αλλιώς

    Εχω δει ενα σετ 57/66 που ειναι με καπάκια! Ναι το οπτικο ειναι μεγαλο θέμα!

    16 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Στη θέση σου δεν θα έβαζα active emg καθώς είναι πολύ heavy ο ήχος, και θα ζοριστείς λιγο με τα blues.  Υπάρχει και η μεση λύση, να βάλεις ένα σετ JB/Jazz ή custom 5/ jazz της seymour (μια χαρά για μεταλ), ή ένα πιο ροκάδικο σετ από GAS (gastation/Pafoid N plus) όπου παίζει τα παντα, με έμφαση στο hard rock. 

     

    Από την άλλη, εάν σου άρεσαν, τότε προχώρα...

     

    Σε τι rig κουμπώνεις την lp?

    Την βαζω σε rig με plexi και jcm800 απο την Headrush. Γενικα μου αρεσουν οι Marshall (rig υποθέτω εννοείς το ψηφιακο)

  9. Καλησπέρα στην ομάδα,

     

    Θα ήθελα την γνώμη σας για να αλλάξω τους burstbucker pro (τους οποίους δεν συμπάθησα ποτέ) απο μια Gibson les paul standard του 2005.

    Τα ειδη που παιζω κυρίως ειναι Blues-heavy blues-rock-hard rock μεχρι hair metal/poser κτλ και λιγο κλασσικο Heavy! Ενα φεγγάρι ειχα αγορασει μια Usa Deluxe Strat σε καλη τίμη που ειχε πανω της EMG μαγνητες, συγγεκριμένα 89/SA/SA σκεφτομαι οκ, θα τους αλλάξω αμέσως (δεδομένου οτι παντα ακουγα να λενε οτι οι active ειναι dead sounding, hollow, no character κτλ) αλλα μου ειχάν κανει τρομέρη εντύπωση, εμενα μου αρεσαν και ειχαν τρομερο balance!

     

    Τωρα σε Les Paul δεν ξέρω και θέλω την γνώμη σας!

     

    Οτι προτασεις μου δώσετε ειναι φυσικά δεκτες!

  10. 32 λεπτά πριν, BillTrantos είπε

    Καταρχάς καλώς όρισες στην παρέα μας.

     

    Θα έλεγα πριν αρχίσεις να ποστάρεις να ρίξεις μια ματιά στους κανονισμούς του forum, γιατί οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείς δεν επιτρέπονται.

     

    Να διαφωνούμε μπορούμε, να χαρακτηρίζουμε απόψεις των άλλων ως μαλακίες και παπάντζες δε θα γίνει ανεκτό.

     

    Οι FGN είναι φοβερές όντως!

    Καταρχάς καλή χρονιά!, δεν αναφέρθηκα σε κάποιον την άποψη μ λέω. Ο άλλος και πουλάει μια ΒΙΔΑ από τα 60s 150ε, για συλλέκτες οργάνων οκ δεκτόν, για κάποιον όμως που θέλει να αγοράσει ένα όργανο value for money και κάποιος παρουσιάζει την σκούριασμενη βίδα η δεν ξέρω εγώ τι άλλο ότι καθιστά το παλαιότερο όργανο άνωτερο με vintage sound κτλ εγώ το λέω παπαντζα. Τι λογοκρισια είναι αυτή παντού είναι φοβερό αυτό στην εποχή μας

  11. Μακριά, βλέπω γενικά ότι λένε οι παλιές κιθάρες χρυσός και οι καινούριες χάλια κτλ. Εγώ από τις πρώτες κιθάρες squier που είχα ήταν πεπιεσμένο χαρτί, ούτε καν ξύλο... Και αναλογικά με τα σήμερινα low end όργανα έδινες και περισσότερα μαρουλακια.... Τα quality standards πολυ πιο χαμηλά σε όλο το spectrum... Μην ακούτε μαλακιες... Δώσε 1000 πάρε μια charvel η jackson η fender του κουτιού και έχεις όργανο όλα τα λεφτά... Δώσε χίλια για παπαντζες 80s και δώσε αλλά τόσα να την κάνεις playable... 

    • Like 3
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου