Προς το περιεχόμενο

TakisB

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    47
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Αναρτήσεις από TakisB

  1. 19 minutes ago, Waterfall-K said:

    Να σας θυμίσω εδώ ότι το θέμα του θρεντ δεν είναι η Behringer και οι "κλώνοι" της, αλλά η δήλωση της που αναγράφεται στον τίτλο του θρεντ.

    Ως προς αυτό εγώ προσωπικά τοποθετήθηκα στη 2η σελίδα του thread.

  2. 11 minutes ago, Waterfall-K said:

    Τέλος, το να υποστηρίζει κανείς ότι "δεν έχει κόστος R&D" μια εταιρεία-κολοσσός όπως η Music Tribe, η μαμά εταιρεία του Uli Behringer η οποία έχει στην κατοχή της -μεταξύ άλλων- τις Behringer, TC Electronic, Midas, Tannoy, Klark Teknik κ.α., είναι τουλάχιστον ανέκδοτο. 

    Το thread είναι για τη Behringer για τα synths της εδώ ή για όλο τον όμιλο; Και βασικά γιατί πρέπει να με νοιάζει ως πληκτρά πόσο R&D πέφτει για κονσόλες και monitors αν στα synths από τα 20 μοντέλα τους τα 19 είναι αντιγραφές; (τυχαίο το νούμερο, δεν ξέρω πόσα synths έχουν στον κατάλογο)

     

    34 minutes ago, Waterfall-K said:

    Η "αντιγραφή κάποιων industry standards" και οι "παραλλαγές και βελτιωσούλες" γίνονται από την συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών σε ολόκληρο τον πλανήτη, από τις αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι τον παγωτατζή της γειτονιάς σου και ό,τι άλλο ενδιάμεσα. Η Behringer κάνει ακριβώς ότι και όλες οι υπόλοιπες εταιρείες, το ότι ασχολούνται τόσο με αυτήν είναι γιατί το αρχικό "τσούξιμό" αρχίζει και γίνεται αβάσταχτος πόνος.

    Έλα τώρα, νομίζω ότι κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Η Behringer έγινε μεγάλη και τρανή κάνοντας reverse engineering, δεν είναι μυστικό, δεν βγάλανε ξερω γω 100 δικά τους σχέδια και τα κρατήσανε για πολλά χρόνια κάνοντας βελτιώσεις. Δεν είναι κακό, γίνεται παντού όπως λες κι εσύ, είχαν μεγάλη πέραση στην αγορά με αυτή την τακτική και έφτασαν να εξαγοράσουν εταιρίες-θρύλους έτσι, τις ξέρεις καλύτερα από μένα προφανώς.

  3. Διαβάζω τα τελευταία posts και διαπιστώνω ότι ανακυκλώνεται το ίδιο θέμα. Η Behringer είναι βασικά μια εταιρία που βγάζει κλώνους. Κλώνο του Minimoog, κλώνο του DFAM, κλώνο και άλλων αναλογικών, μέχρι να μπορέσει να βγάλει και κλώνο του Montage M στα μισά λεφτά. Κάπου μπορεί να βγάλει σφήνα και κανένα δικό της design, οκ.

     

    Ακριβώς έτσι έγινε κολοσσός η Behringer. Αντιγραφή κάποιων industry standards, παραλλαγές και βελτιωσούλες, δεν έχουμε κόστος R&D, μας παίρνει να συμπιέσουμε πολύ την τιμή πώλησης και πάμε για κέρδος μέσω volume πωλήσεων. Το ίδιο φαίνεται να κάνει και στα synths.

    Ξαναλέω ότι κι αυτό είναι κάτι πολύ χρήσιμο, ένα σωρό κόσμος κατάφερε μέσω της Behringer να αποκτήσει πρόσβαση σε εξοπλισμό που ήταν εκτός πραγματικότητας πριν κάποια χρόνια. Αλλά δεν είναι εντυπωσιακό, δεν ανακαλύπτουν κανέναν τροχό. Προσωπικά θα περιμένω να το κάνουν έστω και λίγο για να τους βάλω στην ίδια συζήτηση με τα γνωστά και εδραιωμένα ονόματα της αγοράς.

  4. 27 minutes ago, Waterfall-K said:

    Αν και όποτε με το καλό ασχοληθείς με τον κολοσσό Behringer (εταιρεία κολοσσός είναι πλέον, αυτό το ξέρεις ε?) τότε θα διαπιστώσεις ότι διαθέτει αμέτρητα πρωτότυπα προϊόντα, και σίγουρα πολύ πιο πρωτότυπα από κάτι "πρωτότυπα" τρίτων εταιρειών.🤢

    Επειδή ούτε κι εγώ την ξέρω τόσο καλά την Behringer, πόσα είναι τα πρωτότυπα synths που έχει βγάλει; Μόνο το Deepmind μπορώ να σκεφτώ και φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και 3-4 ακόμα που δεν ξέρω ή δεν μου έρχονται. Όλα τα υπόλοιπα που έχει βγάλει είναι ρέπλικες ή έστω παραλλαγές γνωστών synths του παρελθόντος σε χαμηλότερες τιμές από τα original αν δεν κάνω λάθος. Εκεί είναι για μένα η διαφωνία και η συμφωνία με τη Behringer. Έχουν δίκιο ότι κανένα synth δεν θα έπρεπε να κάνει πάνω από 1500 αν το synth είναι βασικά κόπια ενός άλλου. Αλλά αυτοί δεν το συμπλήρωσαν αυτό το κομμάτι.

     

    Πέραν της τιμής που όντως έχει κάνει πολύ καλή δουλειά η Behringer, αυτό που της λείπει ακόμα είναι το breakthrough, κάτι καινοτόμο. Τώρα είναι ακόμα αυτοί που κυρίως αντιγράφουν τους παραδοσιακούς και δίνοουν αναλογικά στον κόσμο στη μισή τιμή από την Korg και τη DSI. Ωραίο κι αυτό, χρειάζεται αλλά δεν είναι και εντυπωσιακό. Πρέπει να κάνουν μερικά σοβαρά βήματα ακόμα, το Deepmind ήταν μια καλή αρχή και τώρα θέλει συνέχεια.

  5. 17 minutes ago, MGs said:

    Δέν στραβώνω βρε,πές την γνώμη σου πάνω στο θέμα.

    Όπως θέλεις.

     

    Αναφερόμουν στα σύγχρονα ψηφιακά περισσότερο, Axe Fx, Line 6 Helix, Neural DSP, Kemper (αν και αυτό είναι amp modeller βασικά) κλπ με τη λογική ότι είναι το αντίστοιχο με ένα πολύ δυνατό all in one rompler/workstation για τους πληκτράδες. Ακριβά σίγουρα αλλα΄τα έχουν όλα μέσα, σε πολύ υψηλή ποιότητα και σε βολική συσκευασία.

  6. 16 minutes ago, MGs said:

    Θα μπεί πάλι ο "κηδεμόνας μου" και θα με πάρει απο το αυτί.

    Δεν το πιάνω αυτό και δεν ξέρω γιατί στραβώνεις έτσι. Καλύτερα να το αφήσω εδώ γιατί προφανώς δεν σου αρέσει η κουβέντα.

    Εννοείται ότι μπορείς να διαφωνήσεις, δεν χρειάζεται καν να στο επιτρέψω εγώ. Καλή συνέχεια.

  7. 13 hours ago, MGs said:

    Καλά κάνουν διάφοροι μουσικοί μικρομεσαίας κατηγορίας και παίρνουν ένα ψηφιακό που τα παίζει όλα και σιγά τα λεφτά που τους δίνουν για να κουβαλούν και όργανα με ρόταρυ καμπίνες για να παίξουν στην παράγκα του μπαρμπα θωμά με 100 ευρώ μεροκάματο και ήχο ότι να ναι.Δέν λέω αυτό.

     

    Νομίζω οτι αρκετοί δέν ασχολούνται με τον ήχο σάν ποιότητα,αλλά σαν ποσότητα,αφού θα δείς αρκετούς να τα παραγγέλνουν μόνο απο δείγματα στο youtube και κοιτάζουν περισσότερο τα features.

    Η απουσία παραμόρφωσης και λάμπας,στους περισσότερους τουλαχιστον,που για έναν κιθαρίστα είναι σχεδόν απαραίτητα,τους επιτρέπη μία πιο εύκολη μετάβαση απο το αναλογικό στο ψηφιακό όργανο,ακόμη και άν αυτό έχει κόστος στην ποιότητα του ήχου.Απλά.

    Δεν θα ήθελα να το κάνουμε κιθαρίστες vs πληκτράδες το θέμα, οπότε θα σου πω μόνο ότι νομίζω ότι το βλέπεις λίγο μονόπλευρα το θέμα. ΟΚ, το θέμα της παραμόρφωσης είναι πάντα αυτό που κυνηγάνε οι κιθαρίστες αλλά δεν είναι ότι δεν υπάρχουν καλές λύσεις πλέον και γι' αυτό το θέμα. Εκτός κι αν είναι τόσο χάλια τα Axe Fx και τα υπόλοιπα modellers αυτής της κατηγορίας, που τουλάχιστον στα αυτιά μου είναι κάθε άλλο παρά χάλια.

  8. 1 hour ago, MGs said:

    Καλό θα είναι να την κάνουμε ώρα που κοιμούνται οι πληκτράδες,γιατί αγοράζουν/κάνουν review σε "αναλογικά" synths με 4-5 ψηφιακά sectors επάνω,τα βρίσκουν ίδια με κλασικά αναλογικά όργανα,τα συγκρίνουν με κανένα plugin η κανένα ψηφιακό που κάνει 10.000 και καταλήγουν στο συμπέρασμα οτί ο ψηφιακός ήχος είναι ίδιος η και καλύτερος απο τον "αναλογικό".

     

    Εγώ αν ανοίξω το ψηφιακό reverb του vox ac10c1,ο ήχος πρίν βγεί έξω θα περάσει πάλι απο λάμπα οπότε ξαναπέρνει μια όποια αναλογική ζεστασιά,αυτοί πατάνε πλήκτρο στο minimoog που σε πετάει πάνω απο την καρέκλα που κάθεσαι,σε ένα ψηφιακό και βρίσκουν το ψηφιακό καλύτερο και βγάζουν και φιδέμπορους για τις τιμές την Moog.

    Μιλώντας ως πληκτράς κυρίως και λιγότερο ως κιθαρίστας, υπάρχουν δύο βασικές διαφορές.

     

    1, στους πληκτράδες δεν υπάρχει τόσο κόλλημα με το "original" και το "good enough". Πάντα θα υπάρχουν τα πραγματικά Hammond B3 με Leslie καμπίνες, τα Moog, τα Wurlitzer και τα Fender Rhodes αλλά δεν υπάρχει η ανακύκλωση του gear που υπάρχει στην κιθάρα. Νομίζω ότι έγινε γιατί η τεχνολογία τους έδωσε τη δυνατότητα να σταματήσουν να κουβαλάνε ένα φορτηγό πράγματα σε κάθε live και κατάλαβαν πολύ γρήγορα ότι το 90% του ήχου με +200% ευκολία είναι ένας συμβιβασμός που θα έκαναν ευχαρίστως.

     

    2, οι πληκτράδες κοιτάνε τα features πολύ περισσότερο από τους κιθαρίστες. Οι δυνατότητες και τα features σε βολικό πακέτο είναι αυτά που κυνηγάνε λόγω φύσης του οργάνου. Δεν θέλουν ένα synth με ηχάρα και 5 knobs, θέλουν ένα synth με ηχάρα και 50 knobs, γιατί είναι nerds και γουστάρουν.

  9. 4 minutes ago, Terry RoscoeBeck5 said:

    Αν δεν τα έχουν όλα compact, να ψήνεις... αρνί στο μηχάνημα και να πρέπει να αγοράσεις το επόμενο, θα το κλείσουν το μαγαζί. 😄

    Μιας και το αναφέρεις το θέμα των thermals, πριν λίγες μέρες η Microsoft παρουσίασε τα νέα της Surface laptop, με Copilot κλπ και τα διαφήμιζε ως 50% πιο δυνατά από τα Macbook με M3 επεξεργαστές.

     

    Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για το θέμα που παρουσιάζει αυτή τη θέση ως αληθή και ότι όντως είναι πιο δυνατά στην πράξη αλλά ότι ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι τα Surface έχουν ανεμιστήρα ενώ τα Macbook M3 δεν έχουν (όχι τα Pro, τα σκέτα) και αναγκαστικά κάνουν πολύ περισσότερο thermal throttling. Αλλά αυτό είναι το τίμημα των μικρών διαστάσεων και της αθόρυβης λειτουργίας, γιατί κάθε ανεμιστήρας σημαίνει θόρυβος.

  10. 1 minute ago, LK said:

    Άσχετο-σχετικο.

    Τι ωραία τα έκαναν τα λαπτοπ πριν 20 χρόνια,  άμεση πρόσβαση σε όλα τα components με 2 βίδες. 

    Στα καινούργια,  αν δεν είναι πάνω από 1Κ δεν υπάρχει αυτό., πρέπει να ξηλώνεις πλαστικό. 

    Να αγιάσει το στόμα σου, θέλεις να αλλάξεις μια RAM και κάνεις εγχείρηση κανονική.

     

    Νομίζω όμως ότι δεν είναι θέμα τιμής αυτή η ευκολία επέμβασης στα εσωτερικά του laptop αλλά τάσης για πακετοποίηση και μεγαλύτερη φορητότητα. Δεν είναι εύκολο να πετύχεις τα πολύ λεπτά σώματα που έχουν τα λαπτοπ πλέον αν δεν τα στριμώξεις όλα μαζί. Αν μάλιστα μιλάμε για κατηγορία ultrabook, Macbook Air ή έστω και λάπτοπ με μικρή οθόνη, πχ 13,3 ίντσες και κάτω, δεν παίζει με τίποτα το άπλωμα.

    • Συμφωνώ 1
  11. @LK

    Καλορίζικο κι από εμένα.

     

    Μια ερώτηση αν μου επιτρέπεις, είχες γράψει νωρίτερα στο thread ότι έχεις ήδη ένα i5 9ης γενιάς και ότι το νέο μηχάνημα το ήθελες για πιο καινούριο-δυνατό. Υποθέτω ότι αυτό που πήρες είναι λιγότερο δυνατό από το 9ης γενιάς που έχεις, μιας και είναι και τα δύο i5 (δεν πήρες κάποιο i7 πχ για να πεις ότι θα υπερτερεί). 

    Πώς και κατέληξες σε αυτή την επιλογή και ειδικά με τη μικρή διαφορά τιμής σε σχέση με ένα καινούριο και πολυ πιο δυνατό σύστημα;

    • Ευχαριστώ 1
  12. 9 minutes ago, Waterfall-K said:

    Εσύ μένεις "παγωτό", άλλοι πάλι όχι. Όταν μάθεις πως "παίζουν" οι περισσότεροι dance DJs ελπίζω να είσαι μακριά από ανοιχτά παράθυρα και αιχμηρά αντικείμενα, για την δική σου ασφάλεια...😌

    Το πώς παίζουν on stage τυχαίνει να το ξέρω καλά, ξέρω όμως και το πώς γράφουν/δημιουργούν και εκεί βασικά είναι το εντυπωσιακό. Συν ότι από DJs έχουν βγει και κάμποσα υπέροχα κομμάτια με αξιομνημόνευτες μελωδικές γραμμές.

  13. 43 minutes ago, Waterfall-K said:

    Επίσης, και στο έχω ξαναπεί νομίζω, δίνεις πολύ βάρος στο επάγγελμα του DJ, το οποίο έχει πάρει διαστάσεις θεοποίησης.

    Να πούμε εδώ ότι DJ αποκαλούμε τον Κυριάκο από την Αμαλιάδα που παίζει σε γάμους και βάζει σερί λίστες, άντε να χώσει και καμιά παραγγελιά σφήνα, DJ αποκαλούμε και τον David Guetta που τον βλέπεις να δουλεύει με 2 controllers και ένα laptop και μένεις παγωτό.

  14. Ένα ωραίο thread στο Reddit για όποιον θέλει να διαβάσει περισσότερες και σχεδόν καθολικά σωστές απόψεις για το δίλημμα air vs water cooling:

    https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/oblbpt/do_you_guys_recommend_water_cooled_or_air_cooled/

     

    TLDR του παραπάνω thread είναι ότι οι δύο επιλογές έχουν συν και πλην και εξαρτάται τι θέλεις να πετύχεις αλλά για το 99% των χρηστών ένα ποιοτικό air cooler είναι υπεραρκετό για επαγωγή θερμότητας και θόρυβο και έχει πολύ μικρότερο ρίσκο και maintenance σε σχέση με αντίστοιχα ΑΙΟ, ειδικά αν μιλάμε για midi ATX tower που θα έχει αρκετό χώρο για airflow.

  15. Ελπίζω να μη θεωρείται διαφήμιση, προφανώς δεν έχω σχέση με κανένα από τα μαγαζιά.

     

    https://www.skroutz.gr/s/45340683/QUIX-Starter-PC-Desktop-PC-Ryzen-5-5600G-16GB-DDR4-512GB-SSD-No-OS.html

    https://www.skroutz.gr/s/48557074/Vengeance-Edge-V4-Desktop-PC-Ryzen-5-5600G-16GB-DDR4-512GB-SSD-No-OS.html

     

    Και αυτό επειδή είπες ότι δεν σε νοιάζει ο σκληρός, αυτό έχει 256άρι SSD.

     

    https://www.skroutz.gr/s/50363334/Intra-Business-Free-Desktop-PC-Ryzen-5-5600G-16GB-DDR4-256GB-SSD-No-OS.html

     

  16. 57 minutes ago, LK said:

    To κρίσιμο σε αυτό το Pc , είναι η τιμή του.

    Αφού και ο 5600G είναι καλός από ό,τι λέτε, όλα καλά 😁

    Αν πάντως η τιμή είναι το μόνο κριτήριο, ρίξε και μια ματιά στα έτοιμα desktop PCs στο Skroutz. Έχει και σε άλλα μαγαζιά μηχανήματα με τον ίδιο επεξεργαστή και main specs και σε ακόμη χαμηλότερη τιμή. Όχι πολύ χαμηλότερη αλλά είδα ένα 10% κάτω.

    • Like 1
  17. Κατανοητό το να το θέλεις έτοιμο, είναι ωραίο το να παίρνεις κάτι, να το ξεπακετάρεις και να το βάζεις στην πρίζα.

     

    Για το τροφοδοτικό θα επιμείνω λίγο ότι είναι σημαντικό γιατί μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα ακόμα και στην αρχή, αν βέβαια παίζει πάνω σε UPS το μηχανάκι μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα για τέτοια θέματα.

    Επειδή τελευταία το βλέπω και από περιβαλλοντικής άποψης, μου φαίνεται κρίμα να παίρνουμε ηλεκτρονικά γνωρίζοντας ότι θα τα πετάξουμε σχετικά σύντομα και θα δημιουργήσουμε waste και γενικά προσπαθώ να πάρω κάτι που θα είναι αυτό που θα κρατήσω. Προσωπική οπτική αυτή βέβαια.

    • Like 1
  18. Ο 5600G είναι μάλλον ο πιο VFM επεξεργαστής στην αγορά, ειδικά αν δεν σε ενδιαφέρει το θέμα των γραφικών και σου φτάνει το onboard κύκλωμα. Αν έρχεσαι από αρκετά πιο παλιά γενιά επεξεργαστών θα σου φαίνεται πύραυλος.

     

    Άσχετα από τα specs, εγώ γενικά δεν είμαι υπερ των prebuilt pc από μαγαζιά τύπου Public γιατί θέλω να διαλέγω τα parts μόνος μου. Ειδικά τα τροφοδοτικά και οι SSD που βάζουν οι αλυσίδες σε τέτοια συστήματα είναι τουλάχιστον αμφίβολης ποιότητας. Δεν τίθεται θέμα αν θα δουλεύει καλά το pc βέβαια, μια χαρά θα είναι αλλά ξέρουμε όλοι ότι αυτό που θα φτιάξεις μόνος σου στα ίδια λεφτά θα είναι λίγο καλύτερο και πιθανά θα αντέξει και λίγο καλύτερα στο χρόνο.

    • Like 1
  19. Αν το ψάξεις online θα δεις ότι το συγκεκριμένο το κοστολογούν κάπου στα 100-150 δολλάρια μεταχειρισμένο στην Αμερική. ΟΚ, άλλη αγορά εκεί και χαμηλότερες τιμές στα μεταχειρισμένα.

     

    Στην Ελλάδα ένα καινούριο 10άρι Velodyne (Impact 10) κοστίζει σχεδόν 500 Ευρώ με βάση το Skroutz. Αν το πούλαγες μεταχειρισμένο αυτό το μοντέλο θα το έδινες το πολύ 400 Ευρώ αν ήταν κλειστό στην κούτα του και γύρω στα 300 Ευρώ ή λίγο παραπάνω αν ήταν χρησιμοποιημένο σε πολύ καλή κατάσταση.

    Αυτό που έχεις βγήκε στην αγορά σαν μοντέλο πριν 20 χρόνια και το συγκεκριμένο που έχεις είναι 15ετίας. Αν υποθέσουμε ότι δουλεύει μια χαρά κλπ, μια τιμή κάπου στα 200 Ευρώ θα ήταν νομίζω fair για όλους και θα μπορούσες να τη ρίξεις κι άλλο αν θέλεις να φύγει πιο γρήγορα.

    • Ευχαριστώ 1
    • Συμφωνώ 2
  20. 1 hour ago, trolley said:

    Οπότε, θα πείτε κάποιο που να σας άρεσε, από τόσες χώρες, τόσα χρόνια;

     

    Το θεώρησα κομματάρα όταν το άκουσα πριν 20 χρόνια και το θεωρώ ακόμα. Οκ, είναι εύπεπτο και ευχάριστο και ανεβαστικό και όλα αυτά που περιμένεις από τραγούδι για Eurovision αλλά αλλά έχει groove μπόλικο και για τα δεδομένα της Eurovision, ακόμη και τα τότε δεδομένα που δεν ήταν ακόμη εντελώς τσίρκο, μπορείς να το πεις και ψαγμενιά.

  21. Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τις ιδέες.

    Καταλαβαίνω ότι θα πρέπει μάλλον να σκεφτώ πάλι αν θα μείνω στα χρήματα που είχα βάλει ταβάνι αρχικά ή αν θα ανέβει στα 1500 Ευρώ περίπου το ταβάνι. Και βέβαια να βγω να δοκιμάσω, ελπίζω να βρω αρκετά από τα όργανα που προτάθηκαν για δοκιμή.

    • Like 1
  22. 6 minutes ago, kpeyos said:

    To μεγάλο ζήτημα είναι το πόσο απαιτητικό θα είναι το παίξιμο σου. Αν θες keybed στο οποίο να μπορείς να παίζεις γρήγορες τρίλιες πχ, εκεί στο χιλιάρικο θα είσαι λίγο οριακά. Τα πραγματικά καλά stage pianos με τριπλούς αισθητήρες και καλά keybeds ξεκινούν από λίγο παραπάνω νομίζω. Προσωπικά θα πήγαινα σε κάποιο Kawai με RH3 μηχανισμό έτσι κι αλλιώς για να είμαι σίγουρος ότι θα αγοράσω μία φορά. Συνήθως αυτός είναι ο πραγματικά φθηνότερος τρόπος.

    Σωστή παρατήρηση.

    Δεν είμαι σε καμία περίπτωση βιρτουόζος, έχω υπάρξει κάποτε σε επίπεδο να παίζω σονάτες Μότσαρτ κλπ σε σωστό τέμπο και με όλα τα embellishments αλλά τώρα είμαι σίγουρα σε πιο βασικό επίπεδο. Δεν έχω φιλοδοξία να ξαναπάω σε εκείνο το παικτικό επίπεδο, δεν έχω πια χρόνο και υπομονή για σοβαρή μελέτη κλασσικής μουσικής και νομίζω ότι κάτι απλώς αξιοπρεπές θα είναι οκ γι' αυτό που θέλω.

     

    Τα Kawai τα έχω υπόψιν γενικά, έχει τύχει να παίξω μόνο με κάποια ακριβά μοντέλα παλιότερα και ήταν όντως καταπληκτικά. Βλέπω ότι τα μοντέλα με RH3 ξεκινάνε από σχεδόν 1500 Ευρώ και δεν είχα σκοπό να φτάσω σε τέτοια ποσά. Θα κοιτάξω μήπως μπορώ να τα δοκιμάσω κάπου.

  23. 2 minutes ago, Waterfall-K said:

    Το Yamaha CK88 παρεμπιπτόντως έχει ενσωματωμένα ηχεία.

    Δικό μου λάθος που δεν διάβασα σωστά τα specs, sorry.

    Το κόστος παραμένει πρόβλημα για το CK88 όμως, μπορώ να ξεπεράσω λίγο το χιλιάρικο αλλά όχι να πάω 50% πάνω μαζί με τη βάση κλπ.

     

    Αν χρειαζόμουν τα πολλά features που έχει το συγκεκριμένο και έπαιζα τακτικά live, θα ήταν σίγουρα από τα πρώτα που θα κοιτούσα γιατί το σύστημα stage piano μαζί με synth engine και organ engine σε ένα stage-friendly interface είναι πολύ βολικό στο live, είχα χρησιμοποιήσει το Nord Stage ενός φίλου για ένα διάστημα και το εκτίμησα πολύ.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου