Προς το περιεχόμενο

george_hatzel

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    11
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από george_hatzel

  1. έβαλα Leopard (OSx86) στο παραπάνω coreduo pc (από αυτό γράφω τώρα), και επιτέλους σιγουρεύτηκα πως δεν έχει πρόβλημα το hardware, αλλά το software. το μηχάνημα πάει σφαίρα σε όλα τα προγράμματα και βλέπω πια τις πραγματικές δυνατότητες του όλου συστήματος.
  2. ξαναλέω ότι μάλλον φταίει η ασχετοσύνη μου σχετικά με σωστές ρυθμίσεις στο pc αλλά δυστυχώς και στα 32bit τα ίδια προβλήματα συναντώ. βασικά το usb samson μικρόφωνο είναι αυτό που δεν μπορώ με τίποτα να του μειώσω το latency στο pc ενώ στον mac δεν χρειάστηκε ποτέ να ασχοληθώ. anyway, αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι αφού εγώ είμαι ευχαριστημένος με το mac mini, με τα καινούργια dual core mac δεν πρέπει να συναντήσει πρόβλημα.
  3. η προσωπική μου εμπειρία : χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό ένα MacMini G4 1.25GHz με 1G RAM (προπέρσινο μηχάνημα), όπου πρόσφατα του έβαλα μια εξωτερική usb emu-2020 και γράφω-παίζω wav (μικρόφωνο 3 κανάλια τουλάχιστον φωνή), midi (το λιγότερο 4 κανάλια) με Bandstand plugin στο Cubase και βάζει κάτω any day σε θέματα latency και αξιοπιστίας το διπλοπύρηνο pc μου με 64bit XP, 4GB ram με την ίδια κάρτα ήχου και software (Cubase, Bandstand). Πιθανόν να φταίει και η ασχετοσύνη μου στο setup του pc, αλλά τουλάχιστον με το mac δεν χρειάστηκε ποτέ να ρυθμίσω κάτι, όλα έπαιζαν άψογα από την πρώτη στιγμή. Το μόνο που θα άλλαζα ίσως θα ήταν την usb κάρτα ήχου σε firewire, γιατί έχω στην μια θύρα usb ποντίκι, πληκτρολόγιο, midi keyboard, δεύτερο usb samson μικρόφωνο, και στην άλλη την κάρτα ήχου.
  4. καλημέρ Loki, ευχαριστώ για την απάντηση. τα συστήματά μου και τα δυο είναι πολύ σταθερά, δεν είχα ποτέ άλλα προβλήματα. τα vst plugins που χρησιμοποιώ ακούγονται περίφημα. έκανα όμως το ripping που μου πρότεινες (με το πρόγραμμα KRAC και LAME codec), και όντως τα αρχεία που έφτιαξα από δικά μου cd στα 192kbps ακούγονται μια χαρά. επομένως τα αρχεία που κατέβασα ήταν σκάρτα από την αρχή. δεν κατεβάζω συχνά mp3 από το ίντερνετ, μόνο όταν χρειαστώ κάτι συγκεκριμένο, και επειδή είχα κατεβάσει και πιο παλιά mp3 στα 192kbps με το ίδιο πρόβλημα, θεώρησα ότι είναι κοινό μυστικό πως για να ακούσεις τραγούδια σε καλό bitrate χρειάζεσαι καλύτερη κάρτα ήχου. τελικά πολύς κόσμος εκεί έξω ανεβάζει κακής ποιότητας υλικό χωρίς να το ελέγξει. ευχαριστώ και πάλι, καλη χρονιά.
  5. στο PC τα ακούω είτε με το media player ή VLC και στο MAC με το iTunes.
  6. καλή χρονιά, έχω τα εξής : 1. PC με Intel Core2 6300, 2GB RAM, Motherboard Asus P5B-VM (onboard audio) 2. Mac mini 1.25GHz PowerPc G4, 1GB RAM 3. monitor TASCAM VL-X5 και ακούγονται παράσιτα όταν παίζω mp3 στα 192kbps και στα 2 μηχανήματα (ενώ τα 128kbps ακούγονται μια χαρά). με μια PCI κάρτα ήχουν τύπου Audiophile 2496 ή EMU 0404 θα ακούγονται καλύτερα τα mp3; ευχαριστώ, γιώργος.
  7. Καλορίζικο!! Αν επιτρέπεται, από που το αγόρασες;
  8. καταρχή ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. δεν είμαι έμπειρος χρήστης και δεν έχω πειραματιστεί ακόμα με τα plug ins, οπότε δεν μπορώ να πω, sorry. για να καταλάβεις το μόνο που κάνω είναι να γράφω ένα-ένα τα midi track, το σώζω μετά σε ένα ενιαίο midi file, το ανοίγω στο Bandstand και να το μετατρέπω σε wav. βάζω την "τραγουδιάρα" να τραγουδήσει μαζί με το wav, (μέσα από το pc προς το παρόν με ένα απαράδεκτο μικρόφωνο που βρήκα εδώ στο σπίτι των 5 ευρώ) και επεξεργάζομαι τα 2 track σε ένα wav editor ονόματι "Reaper". είναι όπως καταλαβαίνεις καθαρά εραστιεχνική η χρήση που κάνω, για το κέφι μας και μόνο. Η ποιότητα του wav της φωνής είναι για κλάματα (με πολλά παράσιτα κλπ). θέλω να χρησιμοποιήσω το mac για την μουσική καθώς είναι πρακτικά αθόρυβο (ένα θρόισμα κάνει μόνο) σε αντίθεση με το pc μου που χαλάει τον κόσμο με τους ανεμιστήρες και σκληρούς του. άσε που δοκιμάζοντας το AKOUSTIC και στα δυο μηχανήματα, ανακάλυψα ότι ενώ στο mac έχει άμεση απόκριση, στο pc (AMD Athlon XP2000, 1,67GHz με 1GB RAM και Soundblaster live) κάνει 1-2sec μέχρι να ακουστεί ο ήχος. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το διορθώσω στο pc αυτό, αλλά σε γενικές γραμμές μου φαίνεται ο mac πιο "μουσικός" από το pc. φαντάζομαι όμως πως για έναν πιο "έντονο" χρήστη, μάλλον θα χρειαστεί μεγαλύτερος επεξεργαστής. έχε υπόψη σου ότι για τα νέα mac με intel, αρκετές εφαρμογές δεν υποστηρίζονται ακόμα. αυτό θα λυθεί σύντομα, απλά το αναφέρω για να μην πας σήμερα και πάρεις το mac, και μετά ψάχνεις απεγνωσμένα για sortware :) Αγαπητέ Γεράσιμε, ευχαριστώ για τις αναλυτικές οδηγίες, διαβάζοντας και άλλα forum διαπίστωσα πως οι κάρτες M-Audio είναι οι πιο απροβλημάτιστες για mac, οπότε θα πάω είτε για την Firewire Solo που προτείνεις είτε για την Firewire 410. Θα ήθελα μόνο μια επιβεβαίωση ότι δεν χρειάζομαι έξτρα προενισχυτή ανάμεσα στο RODE mic και στην M-Audio κάρτα. Ευχαριστώ πολύ, Γιώργος
  9. ευχαριστώ m_aztec, το setup που προτείνεις μου ακούγεται μια χαρά. το Shure PG58 είναι δυναμικό νομίζω, οπότε για πυκνωτικό δεν το συζητάμε, έτσι; boukaw7 για κόστος υπολογίζω για την κάρτα max 500euro, και για mic μέχρι 200, αλλά όπως είπα και πριν με ενδιαφέρει κυρίως το hardware συνεργάζεται χωρίς προβλήματα.
  10. Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους! Έχω τα παρακάτω... 1. Mac mini 1.25GHz PowerPc G4, 1GB RAM, 100GB HD, FireWire 400, Usb 2.0 2. ηλεκτρικό πιάνο Kawai CL-30 με midi out 3. monitor TASCAM VL-X5 4. ακουστικά BEYERDYNAMIC DT 770 ...και θέλω να φτιάξω ένα αξιοπρεπές setup για να ηχογραφώ μια γυναικεία φωνή την οποία θα συνοδεύω με midi αρχείο (χρησιμοποιώ το Logic και μου αρκούν προς το παρόν οι ήχοι του Bandstand της ΝΙ). Δεν είμαι σχετικός περί εξοπλισμού, έπαιζα μέχρι τώρα μόνο κλασικό πιάνο, και χρησιμοποιούσα περιστασιακά τον Η/Υ ως sequencer. Καθώς το Mac Mini δεν έχει audio in, χρειάζομαι φαντάζομαι ένα audio interface με εισόδους για midi και mic. Χρειάζομαι επίσης και ένα μικρόφωνο. Αυτό κυρίως που με απασχολεί είναι η ποιότητα της φωνής. Διαβάζω σε διάφορα φόρυμ για παράσιτα, καθυστερήσεις στον ήχο (για το TASCAM US-122 πχ) και για προενισχυτές, και δεν θα ήθελα να πάρω κάτι για το οποίο να μετανιώσω. Διάβασα τα καλύτερα για το μικρόφωνο RODE NT1A, αλλά δεν ξέρω με ποιά κάρτα να το συνοδέψω, χωρίς να χρειαστώ έξτρα προενισχυτή. Ένα δυναμικό μικρόφωνο θα ήταν καλύτερα μήπως (SHURE SM58 LC); Αν υπάρχουν πρότασεις για να συμπληρωθεί το παραπάνω setup με μικρόφωνο και εξωτερική κάρτα ήχου, θα ήθελα πολύ να τις ακούσω. Να σημειώσω ότι δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις, μου αρκεί να δουλεύουν όλα σωστά, δεν θα μου χρειαστεί να ηχογραφήσω ποτέ πολλά όργανα μαζί, ούτε καν κιθάρα, μόνο την φωνή. Ευχαριστώ, Γιώργος
  11. Καλησπέρα, Συγχαρητήρια για το forum. Έχετε μήπως γνώμη για το κλαβιέ του Casio PX-110; Με ενδιαφέρει μόνο η αίσθηση κατά την μελέτη (κάνω κλασσικό πιάνο, είμαι στην Μέση), και όχι η ποιότητα των ήχων (ένας αξιοπρεπής ήχος πιάνου μου φτάνει). Μένω στην επαρχία και το μόνο ηλεκτρικό πιάνο στο οποίο έχω πρόσβαση για δοκιμή είναι ένα Yamaha YDP-131. Ξέρω ότι τα δυο όργανα ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες ποιότητας, αλλά η μεταξύ τους διαφορά στην ποιότητα των πλήκτρων, είναι η μέρα με την νύχτα; Ευχαριστώ, george.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου