Προς το περιεχόμενο

kaveiros

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    8
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή kaveiros

0

Φήμη

  1. Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια. Το πρόβλημα λύθηκε με τη βοήθεια του prodmaster :D τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω πολύ και απο δω. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν στο equalization όπου έδινα παραπάνω σε όλες τις συχνότητες με αποτέλεσμα έξω να βγαίνει πολύ "υπερβολικό" "θολό" και γενικώς περίεργο. Με τη βοήθεια του prodmaster δοκίμασα να χαμηλώνω κάποιες συχνότητες και πλέον το αποτέλεσμα εξω παίζει με βελτίωση πέραν της προσδοκόμενης. Επίσης ηχογραφώ με αρκετό ψαλίδι στο equalizer πλέον. Στο mastering όχι δεν έδινα περισσότερη ένταση, από ένταση ήταν νορμάλ. Ευχαριστώ και πάλι όλους όσους ασχοληθήκατε.
  2. Ναι, ηχογραφώ στο pc με την ΕΜU 1212. Στο patch dsp δεν χρησιμοποιώ κανένα φίλτρο.
  3. ακριβώς αυτό νομίζω οτι κάνω. :D είμαι στο νετ, έψαξα, βρήκα το forum, ρωτησα για να μαθω :) Όσο για βιβλίο έχω τα guides των waves τα όποια έχουν και κάποια παραδείγματα. Πάνω σ αυτά πειραματίζομαι.
  4. ε ναι φίλε νομίζω οτι δεν διάβασες προσεκτικά τι λέω. Δεν περιμένω να βγάλω θησαυρό από τον βούρκο και είπα οτι γνώσεις πολλές δεν έχω. Γι αυτό ζήτησα βοήθεια από όσους έχουν ώστε να βελτιώσω τις γνώσεις μου και το αποτέλεσμα αν φυσικά αυτό γίνεται.
  5. Στειλε μου κατι.Και εμεις με ηχεια δουλευουμε' date='δεν ακουμε κατ'ευθειαν στον αερα :) .Δεν ειμαι σιγουρος οτι αυτο που εννοεις "καλα" ειναι οντως καλα,εκτος και αν ο σταθμος απο τον οποιο το ακουσες εχει μαπα ηχο γενικοτερα 8)[/quote'] Σου έστειλα φίλε. Σε ευχαριστώ πολύ. Ο σταθμός ακούγεται με καλό ήχο σε σχέση με άλλους. Βέβαια όλα αυτά είναι σχετικά. Όταν δίπλα ακούγονται σποτάκια μεγάλων studios υπάρχει και η μεγάλη διαφορά. Ακούγονται κρυστάλλινα τρόπο τινά ενώ αυτό που φτιάχνω εγώ ακούγεται πιο βρώμικο...
  6. το προβλημα είναι στο mastering. σε ακουστικά και ηχεία και σε cd player ακούγονται καλά. Στον αέρα όχι. Γι αυτό και αποφάσισα να ρωτήσω τη γνώμη σας μήπως έχετε κάποια πρόταση για το mastering για κάποιο plug in κτλ.
  7. έχω δοκιμάσει με διάφορα ηχεία όπως technics, sony, behringer. Tα ακουστικά που χρησιμοποιώ πλεον είναι sony mdr v500. Για να εξηγήσω καλύτερα δεν εννοώ χαμηλή στάθμη έντασης, εννοώ ποιότητα ήχου. Σαφώς δεν περιμένω με τα μηχανήματα αυτά να ακουστούν όπως των μεγάλων studios όμως πιστεύω οτι με τα waves θα μπορούσα να κάνω καλύτερη δουλειά. Όταν τα ακούω δίπλα σε άλλα spots είναι κάπως άχρωμα...και αν αυξήσω κάποιες συχνότητες με equalizers μετά χάνεται το όριο.Είναι στον αέρα πολύ μπάσα ή πρίμα...
  8. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το θέμα του mastering σχετικά με ηχητικές παραγωγές για ραδιόφωνο. Διαφημιστικά spots. Ηχογραφώ φωνή με μικρόφωνο behringer b2 pro το οποίο είναι συνδεδεμένο με το behringer ultragain pro 2200 και με κονσόλα tascam αναλογική. Ο ήχος που έχω ακούγοντας με διάφορα ακουστικά είναι ικανοποιητικός, όταν όμως ακούω το αποτέλεσμα on air δεν είμαι ικανοποιημένος. Χρησιμοποιώ τα waves κυρίως το LINMB και L2. Παρατηρώ οτι διαφημιστικά σποτ μεγάλων studios έχουν cut από 60mhz και κάτω , ενώ η περιοχή από 60 εως 130 είναι δυναμωμένη πολύ. Τις υπόλοιπες συχνότητες τις έχουν λίγο πιο χαμηλά. Προσπαθώ να τονίσω και εγώ σε κάποια σποτ τις συχνότητες αυτές (απο 60 εως 130) όμως το αποτέλεσμα είναι πολύ άσχημο. Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις από ήχο και θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με το τι μπορώ να κάνω στην τελική επεξεργασία - mastering έτσι ώστε όταν παίζουν τα σποτ στο ραδιόφωνο να ακούγονται καλά. ευχαριστώ!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου