Προς το περιεχόμενο

next_in_line

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    26
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από next_in_line

  1. Αντε να βάλω κι εγώ ένα...Στη βιντεοσκόπηση ποιού live ποιού αμερικανικού ροκ συγκροτήματος εργάστηκε ως κάμεραμαν ο Harrison Ford?
  2. Εύκολο...Adam Jones και Tom Morello! Ο Jones έπαιζε μπάσο, θαρρώ....
  3. Πιθανόν να προέρχεται από το true emu το πρόβλημα, επειδή συνήθως μαζί με κάτι τέτοιες "εφαρμογές" εγκαθιστώνται και κάποιες κρυφές. Αν το έχεις το true emu για αυτό που νομίζω ότι το έχεις...
  4. Μου είχαν έρθει δύο mail. Το ένα ήταν αυτό που εμφανίζεται στο πρώτο ποστ του τόπικ και του οποίου το σύνδεσμο ακολούθησα. Το δεύτερο ήταν αυτό που πόσταρε ο Freedom και ήταν στα junk e-mails, ενώ το πρώτο όχι. Μήπως να στείλουμε κάποιο mail στο paypal να μας επιβεβαιώσουν αν όντως ήταν αληθινό το mail?
  5. Εγώ πάντως το είδα μόλις ξύπνησα και επειδή δε "λειτουργούσε" το μυαλό τέτεοια ώρα, ακολούθησα κανονικά το link, το οποίο όμως με έβγαλε στο κανονικό site του paypal! Μετά από αυτά που διάβασα εδώ είπα να κάνω μια δοκιμή: ακολούθησα ξανά το link, έκανα login και πήγα στα προσωπικά μου στοιχεία τα οποία εμφανίζονται κανονικά, αριθμός πιστωτικής,διεύθυνση, τα πάντα! Αν ήταν fake, θα μπορούσαν να έχουν αυτά τα στοιχεία χωρίς να τα έχω δώσει εγώ σήμερα? Σημειωτέον ότι έχω πολύ καιρό να χρησιμοπόιήσω paypal για κάποια συναλλαγή.
  6. Νομίζω ότι είναι πιο απλό από αυτό. Στο FL 5 τουλάχιστον έχει ως εξής : πηγαίνεις Tools --> Misc. Macros --> Prepare for Midi Export. Όλα τα κανάλια μετατρέπονται σε midi. Μετά κάνεις απλά ένα export σε midi file και καθάρισες. Εγώ αυτό κάνω για να τα μεταφέρω στο Cubase και δουλεύει άψογα. (Υπόψη, έτσι γίνεται στο FL 5, λογικά και στο 7 το ίδιο θα είναι).
  7. Σαν σύνθεση είναι μια χαρά το κομμάτι, μπράβο! Μπορεί να εξελιχθεί ακόμη παραπάνω, αλλά και έτσι όπως είναι, πολύ καλό. Πέρα από αυτά που σου είπαν τα άλλα παιδιά, πρόσεξα και κάτι που με ξένισε λίγο : σε κάποια σημεία, νομίζω προς το τέλος του κομματιού, μαζί με το hihat και το snare ακούγεται και το ride, κάτι που θα μπορούσε να γίνει μόνο από drummer με τρια χέρια :)
  8. Ένα ωραίο free πιάνο που βρήκα είναι εδώ: http://www.tascam.com/details;8,7,51.html Προς το τέλος της σελίδας, εκεί που λέει GIGA Continuous Velocity Piano (μην τρομάζετε, δε χρειάζεται GVI :) )...πολύ καλός ήχος για freeware και αρκετά "σκοτεινός" τόνος, ρίξτε του μια αυτιά...
  9. Μιας και το blending δυο, τριών, 5, 45 ενισχυτών έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια must για τον τέλειο ήχο κιθάρας, έχει κανείς υπόψη του ζευγάρια ενισχυτών που συνδυάζονται μεταξύ τους καλύτερα από άλλα? Πολλοί λένε ότι υπάρχουν κάποιοι δεδομένοι συνδυασμοί (π.χ. Mesa Boogie Dual Rectifier-Peavey 5150). ΟΚ, αυτό ο συνδυασμός έχει χρησιμοποιηθεί σε άπειρους δίσκους...κυρίως high gain/metal καταστάσεις...άλλες ιδέες?? :?:
  10. Κοίτα το SwarPlug από αυτή την εταιρεία, www.swarsystems.com, εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου...Επίσης και η Quantum Leap έχει βγάλει δυο VSTi's (RA και Colossus), που έχουν μέσα πολλά ανατολίτικα (και όχι μόνο) όργανα.
  11. Όντως, πολλά από τα online mastering studios έχουν στα site τους κάποια tracks σε unmastered και mastered μορφή για να πάρεις μια ιδέα. Πάντως αν αποφασίσεις να τα στείλεις μέσω internet, φρόντισε να επιλέξεις κάποιο που ξέρεις τους engineers που δουλεύουν εκεί και τι δουλειές έχουν κάνει, επειδή ακόμη και ανάμεσα σε επαγγελματίες του χώρου, πάντά υπάρχουν αυτοί που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία σε κάποιο είδος μουσικής. Π.χ. αν γράφεις metal, φρόντισε να βρείς αυτούς που έχουν κάνει mastering σε metal albums κ.ο.κ. Αν και το ιδανικό θα ήταν να παρακολουθήσεις από κοντά το mastering του album σου, κάτι που θα σου στοιχίσει βέβαια τα μαλλιά της κεφαλής σου...
  12. Μιας και η κουβέντα για myspace, βρήκα ένα thread που ίσως να φανεί χρήσιμο σε όσους θέλουν να βελτιώσουν τον ήχο των κομματιών τους για αναπαραγωγή από το ψιλοελεεινό player του...το link είναι εδώ: http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=182996&postdays=0&postorder=asc&start=0
  13. Behringer πρέπει να έχει ο Στόλλας, αλλά δεν είναι Αθήνα. Τώρα για το ezdrummer, δεν το έχω δει πουθενά, μάλλον μόνο μέσω Internet.
  14. Απορία: τα κομμάτια που είναι στο promo σας, τα επανηχογραφήσατε για το album ή δώσατε τα ήδη ηχογραφημένα στον Waters για remix?
  15. Προσωπικά πάντως τα drums δε μου άρεσαν καθόλου (ηχητικά, όχι εκτελεστικά). Και η φωνή δε με πείθει σε πολλά σημεία...εκτός από αυτά τα δυο προβλήματα, τα υπόλοιπα τα βρίσκω μια χαρά (τουλάχιστον ότι άκουσα από τα links που έδωσες). Rock on!
  16. Κάθε φορά που προσπαθώ να χωρίσω ένα σήμα με κάποιο linear phase EQ σε πολλές συχνοτικές περιοχές για να τις επεξεργαστώ ξεχωριστά, το phasing στα crossovers είναι ανυπόφορο, όποιο plug-in και να χρησιμοποιήσω. Χρησιμοποιώ κυρίως το linear phase EQ της Voxengo, αλλά και το Ozone, όπως και Waves. Όταν χωρίζω το σήμα σε τρεις περιοχές, κάπως παλεύεται το πράγμα. Αν κάνω το λάθος να το χωρίσω σε παραπάνω...το χάος!! Ξέρει κανείς πως θα μπορέσω να το κάνω αυτό αποφεύγοντας το phasing? Μήπως τα συγκεκριμένα plug-ins δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά?
  17. Πολλοί λένε ότι ο hardware εξοπλισμός ακούγεται "καλύτερα" από τα αντίστοιχα plug-ins. Μέσα στους υποστηρικτές αυτής της άποψης συμπεριλαμβάνεται ένα 30% που έχει δουλέψει και τα δυο formats και ένα 70% που έχει δει hardware μόνο σε φωτογραφία.
  18. Θαύμα,θαύμα!! Το πρόβλημα λύθηκε! Εντελώς τυχαία...απενεργοποίησα 2 send effects στα κανάλια των overheads και ως δια μαγείας, όταν ξανάνοιξα το Cubase, μπορούσα να κάνω ότι routing ήθελα! Τώρα βέβαια δεν κατάλαβα τι σχέση μπορεί να έχουν τα οποιαδήποτε send effects με τη δρομολόγηση των group channels...μάλλον ούτε το Cubase κατάλαβε :? Καταραμένα bugs....Ευχαριστώ πάντως παίδες!
  19. Κάνω μια μίξη στο Cubase και έχοντας 18 κανάλια drums, αναγκαστικά έχω δρομολογήσει αρκετά από αυτά σε group channels. Συγκεκριμένα τα toms σε ένα group, το ταμπούρο σε άλλο (μιας και είναι δύο αρχεία, ένα για κάθε μικρόφωνο), τις μπότες σε άλλο, και έβαλα και τα overheads σε άλλο ένα. Θέλω τώρα να δρομολογήσω όλα αυτά τα groups σε ένα group, για να ελέγχω ευκολότερα τη στάθμη και για effects κλπ., αλλά...μόνο το group των toms δρομολογείται σε άλλο group!! Τα υπόλοιπα μου βγάζουν σαν μόνη επιλογή δρομολόγησης το main bus του Cubase! Τι να κλείνω και να ξανανοίγω το πρόγραμμα, τι να ξαναεισάγω τα audio files, τι να ξαναστήνω όλο το project, το Cubase εκεί...θέλει να κάνει το δικό του!! Καμιά ιδέα;;;;
  20. Αν τα βάλεις όλα αυτά μαζί....πες αντίο στα ηχεία σου :lol: Πάντως εγώ προτιμώ Amplitube για παραμόρφωση. Μου φαίνεται πιο ρεαλιστικός ο ήχος....από την άλλη μου αρέσουν πολύ τα clean settings στο Guitar rig, καθώς και τα effects του.
  21. Στο τελευταίο τεύχος του αγλικού Computer Music, ένας αναγνώστης ρώταγε αν ισχύει ότι το FL Studio έχει χειρότερο ήχο από άλλα sequencers, π.χ. Cubase (κάτι απου αν ισχύει για το FL, θα ισχύει προφανώς και για άλλα sequencers). Το περιοδικό προώθησε το ερώτημα σε έναν από τους προγραμματιστές του FL και ιδού η απάντηση: " Since audio is not visual, there are a lot of myths about it. This kind of stuff is regularly said about every sequencer, but the truth is that they all mix the same and will produce the same results. This is because adding two waveforms is a simple addition. To really colour the sound, a host would have to do it on purpose through filtering, so it'd be quite dumb to waste CPU on distorting the sound. Also, every host today mixes in floating point (32-bit or 64-bit - it doesn't really matter), and this means that there's no possible clipping in mixer busses, unlike through hardware. Then you have plug-ins. It's obvious that a plug-in can't sound better or worse in another host, since plug-ins are just pieces of code. No one would ever think that a plug-in has better-looking knobs in some hosts, or that a VST calculator plug-in would output '2+2=3' in some hosts. So for the audio that they process, it's the same, unless a bug occurs - but a bug is more likely to crash the host or generate noise than colour the sound. The one thing that can be a factor is resampling. Resampling happens when pitching a sample, or mixing a sample that's at another sample rate. There are various resampling methods, always with a CPU-vs-quality trade off. FL Studio offers sync interpolation, which is the best known resampling method, so this isn't really an issue. Getting a good sound is an art, and has to do with equalisation, compression and other mastering methods - and not dithering and details like that, as many like to think."
  22. Παιδιά σας ευχαριστώ για τη βοήθεια :)
  23. Μετά από πολύ καιρό, σκέφτομαι να αναβαθμίσω το Cubase Sx2 στην τελευταία του έκδοση, διστάζω όμως επειδή έχω διαβάσει ότι δεν υποστηρίζει DX plug-ins και δυστυχώς ή ευτυχώς, έχω αρκετά τέτοια, τα οποία χρησιμοποιώ συνέχεια...Υπάρχει κανένας τρόπος να δουλέψουν τα DX σε Cubase 4, δια της ''πλαγίας οδού'' (κάτι σαν αυτό που γινόταν παλιότερα στο Sonar με τα VST, που χρησιμοποιούσαν διάφορους wrappers κλπ.); Και κάτι ψιλοάσχετο: το Sonar 6 έχει drum editor, π.χ. σαν του Cubase?
  24. Επειδή με απασχολεί και εμένα το θέμα monitors τελευταία, πως θα καταλάβω πόση απορρόφηση χαμηλών συχνοτήτων έχει ο χώρος μου; Υπάρχει κάποιος τρόπος να μετρηθεί;
  25. Καλησπέρα παίδες. Θέλω τη βοήθεια σας για αγορά midi controller. Συγκεκριμένα, σε δύο προγράμματα που χρησιμοποιώ (real guitar kai chris hein guitars), υπάρχουν πολλά articulations που χρησιμοποιούν midi cc's τα οποία τρώνε ώρα για να τα προγραμματίσω με automation. Υπάρχει κάποιο σχετικά απλό controller στο οποίο να μπορώ να αναθέσω τα cc's σε διάφορα sliders και να τα χειρίζομαι σε real time από εκεί? Δεν χρειάζομαι πολλές δυνατότητες, έτσι κι αλλιώς τα πράγματα που κάνω με midi είναι ελάχιστα (ούτε καν κλαβιέ δε χρησιμοποιώ). Απλά κάτι που να μπορώ να αναθέσω δύο -τρια cc's ταυτόχρονα. Για τιμή δεν ξέρω, δεν ξέρω καθόλου τι τιμές παίζουν. Α, είμαι σε pc με cubase sx2, αν παίζει κάποιο ρόλο. Thanks! :)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου