Προς το περιεχόμενο

stel76

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    31
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από stel76

  1. Καλημέρα, Πολυ ωραίος χώρος, καλές δουλειές!!! Όπως βλέπω το σχέδιο είναι απολύτως λογικό να έχεις ανακλάσεις τεραστίων διαστάσεων λόγο του μεγέθους του χώρου, αλλά και της τοποθέτησης του εξοπλισμού. Το γραφείο και τα monitor πρέπει να τοποθετηθούν κάθετα στην μεγάλη πλευρά του δωματίου, αν νιώθεις άβολα με το κενό στην πλάτη δες αν χωράει ανάποδα δηλ. με τον τοίχο στην πλάτη. Αυτή η τοποθέτηση θα σε γλιτώσει αυτόματα απο τις πολύ ενοχλητικές παράλληλες ανακλάσεις, flutter echo και τα στασιμα που δημιουργούνται μεταξύ των δύο παράλληλων τοίχων. Με αυτή την διάταξη θα χρειαστείς δυο αποροφητικά πάνελ δεξια και αριστερά απο τα ηχεία σου, ένα στο ταβάνι ανάμεσα στην θέση ακρόασης και τα ηχεία σου και ένα μεγαλύτερο στον πισω τοίχο στην πλάτη σου. (θα χρειαστεί και ένα πάνελ πίσω απο τα ηχεία αν τοποθετήσεις τον εξοπλισμό στον μικρό τοίχο). Τώρα όσον αφορά τα πάνελ, παίρνεις δοκαράκι 2Χ5 και κατασκεύαζεις το πλαίσιο,180Χ120 θα πάρει τρία κομμάτια πετροβάμβακα, το τοποθετείς στον τοίχο (το βιδώνεις ή το κρεμάς) το γεμίζεις πετροβάμβακα και το καλύπτεις με ύφασμα που θα στερεωθεί στο ξύλινο πλαίσιο με συρραπτικό.Τέλος καρφώνεις περβάζι περιμετρικά στο πάνελ για να καλύψεις τα κοψίμματα και το κάρφωμα του υφάσματος. Ενας έυκολος και φτηνός τρόπος να κατασκευάσεις ηχοαπορροφητικά πάνελ. Αν έχεις απορίες μπορώ να ανεβάσω και φωτογραφίες με τις λεπτομέριες της κατασκεύης. Σημείωσε οτι ο πετροβάμβακας ειναι αποτελεσματικός κυρίως στις υψηλές και μεσαίες συχνότητες αλλά θα έχεις ενα καλό starting point. Καλή τύχη!
  2. Καλημέρα, δουλέυω τη Lynx τα τελευταία 10 :!: :!: :!: χρόνια. Οι κάρτες είναι φανταστικές, απο RME, ό,τι έχω ακούσει και διαβάσει. Έχεις κοιτάξει για Lynx One :?: Είναι φτηνότερη, έχει 2 midi i/o και δυνατότητα σύνδεσης πολλών μαζί!:wink:
  3. :lol: :lol: :lol: :lol: Φτάνει... :lol: :lol: :lol: :lol: δέν αντέχω άλλο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  4. acidfx Καλημέρα, Πολύ σωστά τα λές, αλλα ναί! Χρησιμοποιώ δύο-τριών χρόνων VSTi όπως χρησιμοποιώ και hardware synth του 1990 και ο μόνος τρόπος να κοντρολαριστούν αυτά ειναι με CC :wink: Αυτό που θέλω να τονίσω, και ειδικά στους νεότερους ,είναι ό,τι, πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε τα manual, μόνο καλό θα μας κάνει! τα λέμε :wink:
  5. Αγαπητέ Granule, κανείς δεν αμφισβητεί τις γνώσεις σου σε θεωρητικό επίπεδο και ούτε δέχεσαι προσωπική επίθεση απο κανέναν. Χωρίς να είμαι δικηγόρος κανενός, ο Yameth σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο απάντησες και πραγματικά ο τόνος σου ήταν ειρωνικός, αν θέλεις να βοηθήσεις προσπάθησε να απαντάς χωρίς να προσβάλλεις! Με τον τρόπο σου απλά προκαλείς, δεν βοηθάς και εγώ τεχνικός είμαι και σου λέω ό,τι δέν κατάλαβα γιατί επρεπε να τα πείς όλα αυτά στο πόστ σου :? Δεν κάνουμε τέστ γνώσεων εδώ, ανταλλάσουμε απόψεις και μοιραζόμαστε γνώσεις και εμπειρίες, φιλικά :wink:
  6. Μπορείς να προσδιορίσεις λίγο τον θόρυβο που ακούς; Είναι το τυπικό γκργκργκρ που ακούγεται λόγο προβλήματος με τη γείωση ή κατι άλλο, υψίσυχνο; Ποιό είναι το signal path; Έξοδος κάρτας, ενισχυτής, ηχεία; Παρεμβάλλεται μίκτης; Έχεις αυτοενισχυόμενα ηχεία; Και ένα πείραμα :idea: Αφαίρεσε όλα τα audio καλώδια απο την κάρτα (in/out), και κάνε monitoring απο ακουστικά μόνο, ακούγεται ο θόρυβος; Αν ναί, αφαίρεσε και το front panel της κάρτας και κάνε monitoring απο το back panel της PCI. Το ίδιο; Τα λέμε :wink:
  7. Το Vanguard ΔΕΝ έχει λειτουργία midi learn!!! (Τουλάχιστον στην έκδοση που έχω εγώ) Θα το κοντολάρεις με τον τρόπο που σου περιέγραψα πρίν. Το midi learn δεν υπάρχει σε όλα τα VSTi, είναι λειτουργία που προσθέτει ο κατασκευαστής, για γρήγορο setup χειρισμού. Στα VSTi που το υποστηρίζουν υπάρχει κουμπάκι labeled ''Midi Learn'' πατώντας το, η λειτουργία είναι ενεργή!
  8. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nobody expects the spanish inquisition
  9. Βασικά, εχω μείνει 8O με το topic!!! Τι σχέση μπορεί να έχει η σύνθεση ενός μουσικού έργου με την ηχομόνωση;;;;; Έβαλα δυο πάνελ πετροβάμβακα, και έγραψα μια φοβερή μελωδία;;;;;;;8O
  10. :lol: :lol: :lol: :lol: Βάλτε στο babelfish το Plug-ins :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: βούλωμα-INS :lol: :lol: :lol:
  11. Βλ. manual Vanguard Appendix B - Midi Continuous Controllers Εκεί υπάρχουν αριθμοί (CC) και οι παράμετροι που ελένχουν. Βρίσκεις την παράμετρο που σε ενδιαφέρει (πχ. CutOff Filter) και βλέπεις τον CC που αντιστοιχεί (74), πάς στο Novation διαλέχεις το πλήκτρο που θέλεις και οριζεις CC 74 (Βλ. manual Novation). Το αυτό και για οποιοδήποτε άλλο synth Virtual ή όχι! Καλό το midi Learn, αλλά να διαβάζουμε και κανα manual! Τα λέμε... :wink:
  12. ¶σχετο, περιλαμβάνει rack ears για τοποθέτηση σε rack; Γιατί στις Photo δεν υπάρχουν!!!
  13. Από το Control Panel του ASIO driver της Mackie ρύθμισε το ASIO Buffer size. Όσο μικρότερο τοσο λιγότερο Latency έχεις. Το πιο πιθανό στην προκειμένη περίπτωση, είναι να έχεις buffer size μεγαλύτερο απο 512 Samples!!! Ρυθμισέ το στα 128 ή και πιο χαμηλά, αν αντέχει η κάρτα σου. Τα λέμε...
  14. ok! Υπάρχουν και στην Ελλάδα καλά mastering, όντως. Παρ'όλα αυτά γιατί όταν βάζω δίπλα δίπλα μια Ελληνική και μια ξένη παραγωγή είναι κυριολεκτικά η μέρα με τη νύχτα;(με ελλάχιστες εξαιρέσεις, κυρίως Ελλήνικές παραγωγές που έγιναν master έξω βλ. Ρόδες και τελευταίο Φ.Πλιάτσικα)
  15. Αρχικά, γιατί έσβησες το project θα μπορούσες να συνεχίσεις στα 24bit και να το μετατρέψεις αργότερα μιξαρισμένο στα 16bit (εκτός αν ήταν θέμα χώρου). Τώρα, το Χ στο pool σημαίνει οτι το αρχείο δεν εχει audio, μήπως σου έμεινε καποιο 24μπιτο αρχειάκι όταν αποφάσισες να ξαναγράψεις στα 16; (τσεκαρέ το pool για bitdepth). Τελικά δεν κατάλαβα, έκανες τη μίξη ή όχι;
  16. Πιθανότατα έχεις ήδη κάνει την ηχογράφηση άν όχι, εγώ θα πήγαινα καρφί για Χ-Υ, θα γραφτεί πολύ ωραία, δεξι-αριστερό κανάλι, δεξί-αριστερό χέρι. Όπως και νά'χει πές μας πως πήγε!
  17. AKG στη Θεσσαλονίκη απο Bonstudio. 17η Νοέμβρη, 73 τηλ. 947676-8
  18. Φίλε δεν έχω ιδέα... Όμως το κόστος του πετροβάμβακα είναι πολύ μικρό, και θα τον βρείς παντού (μέχρι και στο Practiker)
  19. ρε φίλε, αφου χρόνο έχεις, βίσμα έχεις ,λεφτα για χασιμο διαθέτεις πιάσε εναν τεχνικό ρ/σ στην περιοχη σου και ζήτα του να στο στήσει. Στο κατάστημα ηλεκτρονικών που εμπορέυεται RF στην πόλη σου ή κάποια κοντινή μεγάλη πόλη (διπολα, πομπούς, exiter, κτλ) θα βρείς σίγουρα πληροφορίες. Α, επίσης, επίσημες άδειες στην επαρχία δέν υπάρχουν ακόμα, υπάρχουν άδειες δοκιμαστικής εκπομπής και εκδίδονται απο την νομαρχία αλλά δεν παίζει να πάρεις.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου