Προς το περιεχόμενο

ogyon

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    20
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή ogyon

0

Φήμη

  1. πραγματικα δεν σας νιωθω στο πως το βλεπετε το ολο τετοιο (η οποιοδηποτε αντιστοιχο θεμα , παντοτε στα ελληνικα φορουμς μουσικης) αλλα δεν πειραζει.. Τελικα..νικησατε.. Εχετε απολυτο δικιο! Απο αυριο μαλιστα θα σταματησουμε να παιζουμε μουσικη (κραταω το σημερα καβατζα για ενα τελευταιο ξεκ*****μα..). Σιγουρα ειπα και οτι ειμαστε η μπαντα του Cobham, καθως και οτι το κομματι που ανεβασε ο Marm.. ειναι Demo.. Ισχυει.. Πιθανον , φυσικα, να μην διαβασε κανεις σας το πρωτο ποστ του τοπικ αυτου. Ειναι ενα Jam, στο οποιο προσπαθουμε να βρουμε εαν ειναι καλη ιδεα για να το παλεψουμε, ελεγε κοντολογις (πιθανον να γραφεται και με "η"). Πιθανον εαν ενα κομματι που δεν το εχουμε ξαναακουσει, και λεμε εκεινη τη στιγμη "ξεκινα, κι εμεις ακουλουθουμε "*ενας απο τους τροπους για Jam*, εαν δεν πατησει στα ρυθμικα, η εαν δεν groove-αρει η κιθαρα, η εαν τελος παντων κανει καποιο φαλτσο η φωνη-τα πληκτρα κ.τ.λ., να σημαινει οτι ο drummer δεν το εχει και καλυτερα να παει να πλυνει κανενα πιατο, ο μπασιστας ειναι φλυαρος και φαλτσος, ο κιθαριστας ειναι α-groove-αρος, η φωνη για κλαματα, κ.τ.λ. Οντως μπορει να συμβαινει αυτο! Μα και γι'αυτο ρωτησα τον κιθαριστα "Ρε συ γιατι το ανεβασες αυτο σε Φορουμ, αφου αντι να σου πουν ο καθενας τη γνωμη του γι'αυτο που ρωτας (οπως γινεται σε μεγαλα φορουμ βλεπε talkbass κ.τ.λ.) θα σου πει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του , ασχετο με την ερωτηση.. Δευτερον, γιατι ανεβασες κατι που ειναι τοσο αισχος? Τελος, οντως μπορει να ειμαι τελειως λανθασμενος στην αποψη μου "ξυπνα με στο ρεφραιν" κι οντως ο μουσικος να απαγορευεται να σκεφτεται καπως ετσι, αλλα αυτο τοτε θα πρεπει να το πειτε πρωτα στους επαγγελματιες κι υστερα να το κανετε κανονα.. Εκτος κι ουτε κι αυτοι ξερουν, και τελικα η σωστη μουσικη ειναι για αλλη μια φορα μοναχα μεσα στο μυαλο μας.. Δεν θελω να προσβαλλω κανεναν , κι ουτε να το παρει κανεις προσωπικα ολο αυτο που λεω, παρα απλα να εκφρασω τη γνωμη μου σε αυτο που εγινε, και πως το βλεπω εγω, μιας και με παιρνει απολυτως η μπαλα! Υποσχομαι οτι την επομενη φορα, θα ανεβασω το Real Funk του Cobham εκτελεσμενο (ισως και κυριολεκτικα) απο εμας, για να μην ειμαι αναληθης, εαν τελικα ολο αυτο ειναι κρητηριο.. Αλλα δηλαδη εαν εγω μελεταω Jaco και τετοιες ειναι οι προτασεις μου στο γκρουπ, θα πρεπει κανεις να με συγκρινει με τον αημνηστο? Η εαν το ανεφερε Drumer αυτο, θα του λεγατε, "φερε Jaco τοτε για να δουμε τι μετρας?" .,. Μαϊστα.. θα το λαβω υποψιν μου τελικα! Καλω τελικα οποιον κιθαριστα απο εδω μεσα , που παιζει κομματακια απο SRV, Blackmoore, Benson, κ.τ.λ. (που ειναι η φραση που χρησιμοποιησα στο προηγουμενο ποστ μου περι του ντραμερ) να ερθει να αποδειξει οτι ειναι ισαξιος του οποιου τα κομματια παιζει, αλλιως θα τιμωρηθει! ;D Για αλλη μια φορα παντως διαπιστωνω "χαρουμενος" πως το κλιμα στην Ελλαδα για τη μουσικη ειναι απολυτως καταλληλο για προοδο σε αυτην , μεσω αλληλοβοηθειας, διαμοιραση χρησιμων συμβουλων , συμπαραστασης κ.α. Ευγε Μας!!
  2. αν μου πεφτει λογος (μπασιστας του συγκεκριμενου αισχους) θα ηθελα να πω 2 λογακια.. Η διασκευη της διασκευης (που δεν εχω ιδεα για πιο λογο ανεβηκε οπουδηποτε στο Ι-ΝΕΤ (ετσι Marmelaka? ΛοΛ) ειναι ενα κινητο αισχος. Οι μονοι λογοι που υπαρχει ηχογραφημενη ειναι γιατι ηχογραφουμε ολοκληρη την προβα μας καθε φορα. Στοχος αυτης της εκτελεσης, ηταν να το παιξουμε μεχρι να βρεθουν καλα μερη, και ακουγωντας τα και απομονωνοντας τα, να το φτιαξουμε λιγο καλυτερο. Ο ντραμερ προσπαθει στο κομματι ,οπως κανω κι εγω, να παιξει διαφορα στυλ, ωστε υστερα απο την ακροαση τους να επιλεξει πιο του κανει. Το οτι δεν πατησε ειναι στανταρ, καθως και το νιωθαμε κατα τη διαρκεια, μα ξεκινησε στραβα κι απλα δεν εστρωνε. Τωρα κατι αποψεις του στυλ οτι ο ντραμερ δεν το εχει, για οποιον το εχει δει live το παλικαρι, θα γνωριζει οτι ειναι ακυρες. Το παιδακι μας , μας παιζει κομματακια απο Cobham, και μας κραταει υπεροχα σε 4 swings που παιζουμε. Αρα δεν ξερω γιατι να πει κανεις κατι τετοιο ακουγωντας απλα αυτο το αισχος. Επισης το κομματι δεν θα μπορουσε να ειπωθει ποτε disco. Ισως το οτι προσπαθει (χωρις να τα καταφερει) να fusionισει να πλησιαζε σαν περιγραφη. Αλλη μια αποψη ηταν οτι το μπασο παιζει πολλα, κι αυτο δεν ειναι καλο. Δεν μπορω να διαφωνισω, μιας και οτιδηποτε τετοιο ειναι υποκειμενικο, αλλα αλλη ακουνε τον Jaco και πορωνονται κι αλλοι τον μπασιστα των Νirvana (ιδεα δεν εχω πως λεγεται , σορρυ). Στο 3ο Miller-Wooten-Clark, παιζαν τα υπερματια τους ασταματητα, και δεν ακουσα καποιον να παραπονιεται. Η αποψη να παιζει κανεις ενα main theme για ωρες μεχρι να γκρουβαρει ,ειναι ολοσωστη κι εχει ακολουθηθει. Οντως μονο ετσι βγαινει.. Επισης το πως παιχτηκε η επανεκτελεση του κομματιου , δηλαδη υπο ποιες συνθηκες , δεν τις θυμαμαι για να σκεφτω το σχολιο "ο καθενας επαιζε χωρις να ακουει τους αλλους", εαν ειναι σωστο,αλλα το πιθανοτερο ειναι πως ισχυει. Δεν ειναι και κανενα κομματι που να πρεπει να δωσει και βαση κανεις την ωρα που το παιζει. Ειναι του στυλ "Κλωτσηστε με στο ρεφραιν να κοψω το ροχαλισμα". Τελος , με τα οσα ειπωθηκαν σε αυτο το τοπικ, φιλε μαρμελακι, μαλλον θα αρχισουμε να παιζουμε μεταλλο απο την κυριακη αυτη, αν και δεν ξερω ουτε κι αυτο εαν το εχουμε.. (παρατηρηση : Επειδη βλεπω διαφορους διδακτισμους, και μ'αρεσει πολυ, στη προτροπη "να ακουτε πολυ μουσικη" κ.τ.λ. ζητω ενα θερμο ευχαριστω, αλλα το εχουμε πετυχει αυτο καμποσα χρονια τωρα. Ισως να ακουμε λαθος μουσικη , ισως η Fusion να μας χαλαει τα αυτια και να μην μπορουμε να παιξουμε υστερα αυτο που πρεπει, αλλα ειλικρινα θα ηθελα να καταλαβω απο που βγηκε το πορισμα οτι δεν ακουμε.. Φαινεται τοσο πολυ ρε γμτ? Ευχαριστω για την αντοχη σας (για οποιον διαβασε μεχρι και αυτη τη σειρα το μηνυμα μου).. CU!
  3. Επειδη σκεφτομαι κι εγω να κοιταξω τα Antonis, εχει κανεις μια πραγματικη αποψη για ενα τετοιο 5str, fretted, μεχρι 1300 ευρω εαν ειναι επιτυχια η οχι? Το λεω γιατι εχω ακουσει απο τα καλυτερα ως και ασχημα λογια.. μιλαω για αυτα! Antonis Bass
  4. με το τροχισμα των ταστων , εκτος κι εισαι καλος τεχνιτης, εχεις φανταστικο κινδυνο (σαν μηχανουργος το λεω κι οχι σαν μπασιστας τωρα) να χαραξεις την ταστιερα σου ανεπανορθωτα... Επισης οταν θα πατας πανω στο μεταλο, τα μορια (μουσικα μορια εννοω) θα αλλιωνονται απιστευτα!
  5. Βαλε ρε συ μετρονομο να γραψουμε!
  6. ogyon

    Song 3 (find a name)

    xaxa.... οκ....αργησα λιγο εε? LoLares!!! βασικα τωρα ειδα το 2004
  7. ogyon

    Song 3 (find a name)

    Η βραση βεβαια να υποθεσω πως ειναι η δημιουργια μιας drum loop για να περασω καποια μπασογραμμη? Χεχε!! Εγω παντως την αρχη δεν την κανω...σνιφ!
  8. ogyon

    Song 3 (find a name)

    Εαν υπαρχει χωρος για μπασο ψηνομαι!
  9. ogyon

    Χρειάζομαι μπάσο

    Φανταζομαι πως στο πρωτο μετρο θα παιζει σκετη κιθαρα και ντραμς και μπασο ξεκινανε απο το 2ο.. Εαν θες μπορω να σου κανω μια δοκιμη.. Γραφω σου στελνω να ακουσεις συνολο.. και εαν σου αρεσει σου στελνω και σκετο το μπασο να το μιξαρεις οπως θες.. Αλλιως η αλλαζω οτιδηποτε θες σε αυτο που θα σου στειλω.. Αλλιως παλι βρισκεις κανεναν καλυτερο μπασιστα να σου κανει και πιο σωστη δουλεια! :-)
  10. Γιατι δεν δοκιμαζεις ενα Cort.. Στα λευτα που λες υπαρχει το C4 (βεβαιως εαν εχεις εφεση στα παζαρια και το Β4 το αταστο τοσο το πηρα) το οποιο εχει ονειρικο Active συστημα της Bartolini, παρα πολυ καλο playabillity και γενικα (εχωντας παιξει με ενα σωρο μπασα εως και 1500 ευρω λιανικης) ειναι οτι καλυτερο μπορει να δοκιμασει κανεις.. Παιζει μεν Rock, αλλα κυριως θα σε βοηθησει σε Funkies μιας και σλαπαρει πολυ ομορφα καθως και λογω playabillity θα μπορεσεις να groovareis οτι θες.. Γενικα ,κατα τη γνωμη μου, τα Cort ειναι η καλυτερη λυση μεχρι τα 1200 ευρω μιας και αποδιδουν περιπου σαν αυτα με την διπλασια τιμη τους..
  11. Στο Δημου παντος σιγουρα θα βρεις και μαλλον η τιμες του θα ειναι ακρως ανταγωνιστικες!
  12. ogyon

    Bass Solo - America (Pastorius Cover)

    Psyberbass σ'ευχαριστω παρα πολυ!!
  13. Αν παρολ'αυτα θες να βγεις φτηνα οπως λες, χωρις αυτο να σημαινει πως δεν θα ειναι αξιοπιστο το αποτελεσμα, μπορεις και να ανατρεξεις και σε αλλες λυσεις.. Μια απο αυτες ειναι να κοιταξεις τα προιοντα της Behringer, οτι ασχημο κι αν εχεις ακουσει γι'αυτα... Μια μικρη κονσολα 4καναλη της Behringer θα σου κοστισει καπου στα 40-50 και εχει και phantom πανω για πυκνωτικα μικροφωνα, καθως και μια εξωτερικη καρτα της ιδιας εταιριας εχει παλι γυρω στα 80... Δεν ειναι τα αξεσουαρ που θα σου προσφερουν πολυτελειες, μα το μονο σιγουρο (μετα απο προσωπικες δοκιμες) θα σου προσφερουν πεντακαθαρο σημα...
  14. ogyon

    Reasonic by Reason

    Πολυ ομορφο το κομματι... Δεν μπορω να εκφερω γνωμη για την δυσκολια κτλ στα πληκτρα ωστε να γραφτει κατι τετοιο, μιας και δεν την καταλαβαινω... Εκει που θα σταθω, ειναι οτι το μπασο, εαν του εβαζες μια σταλια μπασα παραπανω, κι εκλεινες λιγο mid , πιστευω οτι θα εβγαζε τον ηχο που εβγαλε ο Μπανταλαμεντι στο OST του Twin Peaks.. Και χωρις καμια αλλαγη παντως ειναι πανεμορφο..
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου