Προς το περιεχόμενο

giop

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    23
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή giop

0

Φήμη

  1. Δεν πειράζει, το αφήνουμε το edit λοιπόν ;D... Σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου, τα είχα μπλέξει τελείως με τόσα μπαρμπαδέλια που έχει η emu, σκέψου να είχα και κανένα θηρίο δηλαδή... Θα κάνω bookmark το thread για να επανέλθω με τα αποτελέσματα, ευχαριστώ και πάλι!
  2. Α! Τώρα κατάλαβα! Οπότε δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα στην κάρτα. Οπότε, ρυθμιζω την ένταση από τον μίκτη ώστε να έρθει η κυματομορφή γυρω στα -3dB σε ένα σημείο όπου ο δίσκος έχει μεγάλη ένταση και είμαι κύριος, σωστά? Edit: Αφού βγαίνει σε επίπεδο line από το μίκτη, μάλλον δεν υπάρχει καν "ένταση" ή gain στον μίκτη -και αν υπάρχει θα πρέπει να το έχω τέρμα λογικά-, δηλαδή απλά συνδέω και ηχογραφώ. Αν είναι πολύ χαμηλή η ένταση κανω normalization προαιρετικά. Ή το έχασα τελείως? ???
  3. ναι δεν συνδέεται απευθείας, θέλει προενισχυτή, αν και υπάρχουν κάρτες με ενσωματωμένο turntable preamp. Γιατί να μην χρησιμοποιείαται το gain της κάρτας? Σε ποιές περιπτώσεις χρησιμοποιείται και σε ποιες όχι? Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, αν λειτουργεί αυτό που πρότεινες θα είναι πολύ βολικό.
  4. ναι προφανώς, το ίδιο gain ήθελα να πώ, αλλά πώς θα φροντίσω ώστε να είναι ακριβώς ίδιο? Δηλαδή αν τα ρυθμιστικά είναι στην ίδια περίπου θέση είμαι ok? Δε θέλω να είμαι ψείρας κιόλας, αλλά δεν υπάρχει κάποιος τρόπος? Σκέφτηκα να γράψω ένα μονοφωνικό track σε ένα cd και να το ρυθμίσω βλέποντας την κυματομορφή, έχει νόημα?
  5. Αισθάνομαι λίγο άσχημα που κάνω μια τόσο "noob" ερώτηση, αλλά από την άλλη όλοι ήταν κάποτε αρχάριοι.. Λοιπόν, έχω μια emu 0202 και ένας φίλος μου ζήτησε να του ψηφιοποίησω μερικά βινύλια. Η απορία μου είναι πως θα ρυθμίσω το "gain" ώστε να είναι το ίδιο και στα 2 κανάλια. Πιο συγκεκριμένα, απ'ότι εχω καταλάβει πρέπει να συνδέσω τον μίκτη (τον χρησιμοποιεί αντί preamp) με ένα RCA σε διπλό μονοφωνικό Jack 1/4" (TS δε λέγονται?) καλώδιο, στη θύρα 9 και στο κέντρο της θύρας 11, όπως αυτές φαίνονται στο σχήμα σ'αυτή τη σελίδα: http://www.emu.com/products/product.asp?category=610&subcategory=611&product=15186&nav=introduction Έπειτα ρυθμίζω το gain μέσω των 2 ρυθμιστικών όσο το δυνατόν πιο μεγάλο, χωρίς όμως να αναβοσβήνουν τα led που δείχνουν κλιπάρισμα. Σωστά? Πώς όμως φροντίζω ώστε να έχω την ίδια ένταση στα 2 κανάλια? Γίνεται να κάνω μικρορυθμίσεις μέσω software χωρίς απώλεια ποιότητας? Έχω διαθέσιμα τα παρακάτω προγράμματα: http://www.emu.com/products/product.asp?category=610&subcategory=611&product=15186&nav=softwareBundle Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια βοήθεια ή παρατήρηση. Γιώργος
  6. Επίσης καλές ακροάσεις και καλή συνέχεια!
  7. Aν δεν επιανε απειρα GB το λεπτο,παλι σε lossy θα ηταν αλλα σε μεγαλυτερη αναλυση. Ηδη υπαρχουν επιδοξοι διαδοχοι του 1080p -τουλ/στον εναν εχω υποψη. Καταλαβα βεβαια τι θες να πεις, αν ειχαμε σκληρους της ταξης των ΤrexaGyreueByte σιγουρα ναι. Αληθεια πως θα ακουγοταν ενα συμπιεσμενο κομματι με υπερυψηλη δειγματοληψεια? Σα να πανε στραφι τα 1411kbps... Βασικα,δεν διαφωνουμε σε κατι. Η συμπιεση ειναι ενας συμβιβασμος που αν δεν μας κοστιζει μπορουμε να τον απορριψουμε. Οσον αφορα στην παρατηρηση σου οτι παροτι δεν παρατηρεις τη διαφορα, αυτη υπαρχει και επηρεαζει την απολαυση σου δε θα διαφωνησω, ο ορος "psychoacoustics" απο μονος του επιβεβαιωνει αυτο που λες. Το ποσο επηρεαζει μπορει να μην ειμαι σε θεση να το επιβεβαιωσω απο προσωπικη εμπειρια, αλλα σιγουρα καποιοι μπορουν. Βεβαια, μιλαμε για καλο εξοπλισμο, καλο κομματι-οχι σκυλαδικο..- και "καλο αυτι". Και εδω με το καλο αυτι δεν εννοω απαραιτητα το "εκπαιδευμενο" στο να εντοπιζει compression artifacts κλπ αλλα το ικανο και απαιτητικο αυτι ενος λατρη της μουσικης. Aπλα οταν απαξιωνουμε το mp3, τη στιγμη που δεν μπορουμε να το ξεχωρισουμε χωρις τα ακριβα ακουστικα μας, ακουγεται καπως ελιτίστικο. Να σου πω την αληθεια, και γω προτιμω τα αγαπημενα μου κομματια σε lossless,θελω να ειμαι σιγουρος οτι για τον δεδομενο εξοπλισμο μου, οσο φτωχος και αν ειναι αυτος, ακουω οτι καλυτερο μπορω, γι'αυτο και οι ερωτησεις για καλωδιο κλπ. Αρκετα με την αναλυση ομως, ας ακουσω την φιλη μου την Tori στα αγαπημενα μου πλεον mx5021. Ασυμπιεστη...
  8. Κανεις δεν ειπε οτι ειναι "καλυτερο" το ενα ή το αλλο. Προφανως ενα pcm ή ενα lossless ειναι καλυτερο ποιοτικα, αφου εχει ολη την πληροφορια. Προσωπικα,ριπαρω τα cd μου σε wavpack,αλλα δεν λεω και μουφα to mp3! Απλα,απο τι μια λες : Aυτο κανει η απωλεστικη συμπιεση, για οικονομια χωρου αφαιρει κατι που δεν σε πειραζει αν χαθει. Αν δεν μπορεις να ακουσεις τη διαφορα(ABX blind test) τοτε δεν χανεις και τιποτα.Αφου εχεις την "πολυτελεια" να ακους lossless ok,αλλα μην νομιζεις οτι τα audio cd ειναι και κατι το ιδιαιτερο. Τεχνικως-μια που ανεφερες και τα τεχνικα...- ειναι απαρχαιωμενα! Επισης σκεψου οτι οτι βιντεο εχεις δει στη ζωη σου ειναι απωλεστικα συμπιεσμενο,ειτε ειναι βιντεακι απο το youtube ειτε το εντυπωσιακοτερο 1080p bluray... Απλα επειδη δεν εχουμε την πολυτελεια να βλεπουμε lossless video δε λεμε τον AVC μουφα..
  9. Ισως ειναι βλακεια μου που που κανω αυτο το post, μια που το thread εχει παρει αλλη πορεια και δεν ειναι καλη ιδεα να το συντηρουμε, αλλα ανθρωπος ειμαι και γω με αδυναμιες και θα ηθελα να πω την αποψη μου πανω σε καποια πραγματα. Δεν πιστευει κατι τετοιο η συμπασα ανθρωποτητα. Η χρηση του όρου "transparency" δεν θα υπηρχε αν ηταν τοσο χαλια. Οταν με πανακριβο επαγγελματικο εξοπλισμο και χρηση headphones ενα μεγαλο ποσοστο των ακροατων δεν μπορει να ξεχωρισει το mp3 απο το audio-cd αυτο δειχνει οτι δεν ειναι καθολου μουφα. Οσον αφορα στους αλλους απωλεστικους codecs' date=' εχει αποδεικτει οτι ο lame(mp3) σε υψηλα bitrates(>192 περιπου) υπερτερει ολων των αλλων. Αναφερομαι στον vorbis που ειναι σαφως ο καλυτερος απο πολυ χαμηλα ως και τα 192kbps,και στον aac(που κανει χρηση ο winamp, player πoυ σπανια χρησιμοποιειται πλεον απο τους audiophiles). Συνηθως τα settings και ο codec φαινονται στα properties του κομματιου. Σε αντιθετη περιπτωση πολυ χρησιμο ειναι το Mr Questionman (freeware).
  10. Mε headphones ακους πιο ευκολα τι διαφορα. Εκτος αν τα ηχεια σου κοστιζουν οσο το σπιτι μου.. Ειναι πολυ ενδιαφερον αυτο που λες για το βινυλιο, παροτι κανεις δεν αμφισβητει την ανωτεροτητα του δεν αναφερεται και πολυ συχνα στις μερες μας-σε σχεση με την ποιοτητα του εννοω παντα. Απλα υπαρχει και αυτο το αναθεματισμενο το placebo γι'αυτο και ρωτησα αν εχεις κανεις blind test. Πολλοι απογοητευονται με τα αποτελεσματα, καθως δυσκολευονται να ξεχωρισουν ενα flac ακομα και απο ενα mp3 lame vbr4,δηλαδη σαφως κατω και απο 160 kbps! Δεν παει πανω απο 320 επισημως,μονο με χακια(εκ του hack..). Αλλωστε και τα 320 υπερβολη ειναι,με vbr0 θα εχει αρκετα μικροτερο μεγεθος με απειροελαχιστη διαφορα στην ποιοτητα: http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Image:Lame-chart-2.png
  11. Υπάρχει σημαντική διαφορά. Xωρις να θελω να σε αμφισβητησω,εχεις κανει ποτε καποιο blind test? Με ηχεια και οχι headphones. Επαναλαμβανω οτι ρωταω απο περιεργεια και οχι για να σε αμφισβητησω. Συμφωνω οτι ο ηχος που ακουω τωρα δεν ειναι και ο καλυτερος δυνατος, η ερωτηση μου για την καρτα ηχειου και το καλωδιο επρεπε να τεθει διαφορετικα:μπορει μια φθηνη καρτα ηχου και ενα φθηνο καλωδιο να αποτελεσει "bottleneck" στα συγκεκριμενα ηχεια οταν ακουω απο καλη πηγη,οπως lossless codecs ή audio-cd? Δηλαδη,ακουω τον καλυτερο δυνατο ηχο που μπορουν να μου δωσουν τα συγκεκριμενα ηχεια ή τα έχω χαντακώσει με την τιποτενια AC97? Aπ'ότι κατάλαβα όχι, απλά ημουν περίεργος αν η καρτα ήχου επηρεάζει-και ποσο- την ποιοτητα αναπαραγωγης. Προς το παρον είμαι απολυτα ικανοποιημενος με το οικονομικο μου συστημα και θα αποφυγω να ακουσω καποιο καλυτερο μεχρι να το χορτασω :D Φιλικα παντα.
  12. Nαι για τον υπολογιστη ειναι και κυριως mp3,αλλα συνηθως καλής ποιοτητας(πχ lame vbr2).Που και που και κανενα lossless. Την απεκλεισα την καρτα υστερα απο τις συμβουλες που μου δωσανε και οι υπολοιποι,ευχαριστω πολυ btw.Tην προεκταση τη φοβαμαι για απωλειες λογω των πολλων συνδεσεων,οπότε σκεφτομαι να παρω ενα καλωδιο και βυσματα και να το φτιαξω μονος. Θα ηθελα βεβαια να μην ειναι κανενα τιποτενιο,αλλα δεν ξερω απο μαρκες,ποιοτητες κλπ στα καλωδια οποτε αναγκαστικά θα παρω ο,τι βρω. Αν τυχον έχετε να μου προτείνετε κανενα καταστημα με ειδικευση στον ηχο ή ποικιλια σε καλωδια(καρουλια),ωστε να διαλεξω το καλυτερο, θα το εκτιμουσα πολυ(για Θεσσαλονικη).
  13. Τα mx5021 εχουν το crossover τους στα 150Ηz αν δεν κανω λαθος,οποτε τα μπασα του subwoofer ειναι αρκετα κατευθυντικα-σε σχεση με αλλες τουλ/στον υλοποιησεις. Επισης ειναι εκτεθειμενο το woofer του,δεν υπαρχει απλα μια τρυπα δηλαδη και η διαφορα ειναι ευκολα αντιληπτη αν καθεσαι χαμηλα και απεναντι του ή στεκεσαι ορθιος. Επισης θελω μακρυ καλωδιο γιατι η μονη θεση που μπορω να βαλω το subwoofer ειναι απεναντι μου,καθως τα ηχεια ειναι καρφωμενα στον τοιχο απεναντι. Γενικα τα εχω τοποθετησει προσεκτικα-εκανα αρκετο ψαξιμο. Βρισκονται μονιμα στο σαλονι (φοιτητης) οπου και ακουω μουσικη. Δε θελω να παρω προεκταση,ψαχνω για 4 μετρα minijack-κατα προτιμηση λευκο,μια που εχω τα λευκα- και δεν μπορω να βρω. Βασικα θα φτιαξω ενα μονος μου και τελειωσε η ιστορια..
  14. δεν σε κατηγόρησε κανένας για ασέλγεια! :P :P ή μάλλον 8) να φέρνω στο λουκ του..
  15. τι εννοείς? πέρα από κάρτα ήχου και ηχεία τι άλλο?
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου