Προς το περιεχόμενο

manosg

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    22
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από manosg

  1. Hello. Τώρα δεν ξέρω ποιο setup μου έχεις δει/ακουσει και σε ενδιαφέρει. Τα πεταλακια ειναι απλα,tsakalis fuzz, morley wah/volume, boss chorus, cathedral(modded with hold function),line 6 delay. Ολα αυτά send/return σε εναν laney gh50l. Παραμορφωση απο τον ενισχυτη. Ακομα , παίζω ταυτόχρονα με εναν δευτερο ενισχυτη (πηραγμενη μικροφωνικη απο τα 60's), εκεί τα πραγματα είναι απλα, καθαρο/βρώμικο. Μεταξύ τους, μπορει να ειναι ο ενας στο καθαρο ο άλλος στο βρώμικο, η το αντιθετο, κτλ. Οταν παιζω με την double neck, υπάρχουν πιεζο ηλεκτρικα, που περνάνε απο ένα hartke preamp, reverb + delay (shared με τον laney), και ενα , και βγαινουν xlr στο Pa. τα πλήκτρα (πλάτες /ισοκρατήματα) είναι ενα roland pk-5 που δίνει midi σε ενα novation -Αstation. Τώρα ανα φασεις το setup είχε παραλαγές, (δαιφορετικα πεταλάκια κτλ) αλλα η νεοτροπία πάντα η ίδια. επισης, καμια κιθάρα μου δεν είναι ακριβή, η tele πχ της φωτογραφιας που ανέβασες, ειναι αγορασμένη 130ευρώ καινούργια, ότι άλλο θες το email μου ειναι [email protected]. Όπως λεει και ο φιλος μπασίστας haryy, δεν ειμαι και κανας περιέργος...(το password στο noiz δεν θυμώμουν)
  2. Είμαστε για Live στην ένδοξή επαρχία, και αφού στήνει ο P.a. τζης αφήνει "το παιδί" να κάνει soundcheck. Αφού στήνουμε τα stagg (!!!!!) τύμπανα με το πλαστικό σχεδόν stagg hihat, ανεβαίνει ένας drumer na κανει βοηθήσει στο linecheck, και να πάρουμε λίγο στάθμες. Ατάκα 1 : (προς ανυποπτο και ολομοναχο επι σκήνης drumer) τι 8ες να ακους απο τα μονιτορ??? Α και παιξε το τύμπανο(?????????)....
  3. Είμαι 23, τελείωσα με υποτροφία εφαρμοσμένη ζωγραφική και ηχοληψία .Η δουλεία μου ειναι να κάνω videoclip, για underground metal κυρίως μπάντες, και δούλευα σε metal δισκογραφική 3 χρόνια μέχρι που έκλεισε. Επίσης partime δουλέυω σε μια εταιρεία που στήνουμε εκθεσιακά περίπτερα (μέχρι 100τ.μ.). ΄Οτι λεφτά βγάζω τα χαλάω σε οτιδήποτε έχει σχέση με ηχητικό εξοπλισμό, και αυτό τον καιρό φτιάχνουμε με τα παιδια απο την μπάντα το δικό μας studio για πρόβες. Παίζω κιθάρα σε μια μπάντα, προφανώς , εχουμε κυκλοφορήσει το cd μας απο μια νορβιγική εταιρεία, επανακυκλοφόρησε, απο μια ολλανδική, παίζουμε Live 2-3 φορές το μήνα. Μπαίνω στο Noiz κυρίως για την ανταλλαγή απόψεων για εξοπλισμό κτλ.
  4. Superfunk ποιον laney ειχες παρει και σου έμεινε???? Πραγματικα θέλω να μάθω. Οι καινουργιοι orange έχουν πολλά προβλήματα, και όσοι φίλοι (5) μου έχουν πάρει σε λιγότερο απο ένα χρόνο τους έχουν παέι για service...2 φίλοι μου ΄ομως που πήραν ebay (αρχαίους προφανώς) την εβγαλαν πολύ οκ. Για mesa, αφου μιλάει η εμπειρία τα υπόλοιπα είναι περιτά... Δεν ε΄χεις ακούσει τίποτα για χειρότερη ποιότητα κατασκευής στους σημερινους mesa έστι?
  5. Hey. Είμαι έθισμένος στον ήχο της Laney και έχω 2 (vc2210" & gh50l) Είναι λίγο δύσκολο να τους συμπαθήσεις, καθως έχουν αρκετά ιδιαίτερο ήχο, αλλά τα τόσο αληθινά μεσαία εμένα με τρελένουν. Ο vc210" που υπαρχιε και σε εκδόσεις με 1χ12" η 2χ12" παει και γύρω στα 600 ευρώ με jensen η celestion ηχεια (προσοχή σε αυτό). και ειναι 30watt. δεν έχει βρομίκο καναλι (το βρώμικο του ειναι ενα υπέροχο overdrive) και ο ήχος του μοιάζει κάπωε με τους παλιούε vox ac30. Ο gh50L (βγαινει και σε 100watt και σε μια ειδική εκδοση την "tomi iomi", που δνε έχει τίποτα το ειδικό) με έχει συντροφευσει σε πολλα Live, σε τεραστιους χώρους (rockwave) με εβγαλε ασπροπρόσωπο, και δεν χρειάστηκε να τον παίξω πάνω απο το 5-6, και έχει 2 drive. Το 1 στο καθαρο καναλι (καπως σαν overdrive, σαν να κανει τον ενισχυτή να αρπάζει ποιο ευκολα) και το άλλο ειναι drive πανω στο drive, το οποιο μπορει να είναι απο αρκετά cool μεχρι πολυ βαρύ και να μην συγχωρεί τίποτα. Αρκετά σημαντικο : Σκυλιά. Ενώ ;orange, και καμία φορά και mesa, το ακριβώς αντίθετο. Δεν εχουν καταλάβει τίποτα οι Laney. Τους έχω παίξει με βροχή (πολυ βροχή) και χωρίς προστασία, τους εχω στριμώξει σε αυτοκινιτα ορθια, ανάποδα η κανονικά tουs έχω χρησιμοποιήσει απειρες φορες για κάθισμα, ορθιους και πραγματικά δεν έχουν πάθει τίποτα. Επίσης για την ιστορία, o Laney ήταν μπασίστας και επαιζε με τον μπόναμ και τον πλάντ ΄πριν αυτοι κατακ΄τησουν τον κόσμο....
  6. τι κοινο έχιε μια ακουστική κιθάρα και μια οικογενιακή πίτσα? Και τα 2 μπορουν να αποσχολήσουν μια παρέα των τεσσάρων για 20λεπτά....
  7. Ένα πρόγραμμα ήχου μπορέι να ανοίξει έναν αρχείο video , να επεξεργαστείς τον ήχο του (η να προσθέσεις άλλον) και να το σώσεις πάλι σαν αρχείο video. ενδεχομένως η φωτογραφική οσυ τραβάει με κάποια συμπιεση πυο δεν αναγνωριζει το προγραμμα ήχου σου. 3 λυσεις. 1.Βρες τι ποιοτητα είναι αυτή του video που έχεις βρες ένα προγραμμα (ταδε το avi) απο το download.com και μετετρεψε το σε κάτι ποιο κοινό που να το διαβάζει το προγραμμα σου. 2.Βρες ενα προγραμμα video που να μπορει να ανοιξει το video και παιξε απο εκει, με περιορισμένες δυνατοτητες στην επεξεργασια ήχου δυστηχώς. 3. Βάλε το Sonar. Επειδή video είναι η δουλειά μου (videoclip κάνω συγκεκριμενα) πολλές φορές κατάφερα να ανοιξω "δυσκολα" αρχεία video με το sonar, εκεί που κολαγαν ολα τα προγαμματα video μου.
  8. φίλε μου για το adat, έχεις απόλυτο δίκιο. Όσο ναναι είναι κατι που σου δίνει πολλές δυνατότητες επέκτανσης. Επισης παίζει και το spdif και έτσι μπορείς να επιλέξεις ακόμα 2 σουπερ προενισχύσεις αν δεν σε ικανοποιει κάποια στίγμή αυτό που έχεις. Λοιπόν η εμπειρία μου απο την firepod που την έχω κανα χρόνο. 1.αν κάνεις firmware update δεν δουλεύουν τα spdif i/o, η presosonus το ξερει γιατι στα φόρουμ έχιε γραφτεί παντού, αλλα δνε σε καλύπτει με εγγύηση. 2.Πραγματικά σε mac δουλεύει σουπερ.Την συνδέεις και κατευθείαν , εχεις καρτα ήχου. Ουτε drivers ούτε πολυπλοκότητες ούτε τίποτα. Έχει γινει 2-3 φορές σε Live να ποω σε έναν φίλο "φέρε το μακ" και να γράψουμε ένα 8καναλακι χωρίς πολλά πολλά. 3.Οι προενισχύσεις, αν θες να γράψεις κατι αρκετα απαιτητικο, (ακουστική κιθάρα με δάκτυλα) που το σήμα δνε είαν δυνατό, τα κανουν λίγο χάλια όλα. Φέρνουν φύσιμα, και εκει ανακαλύπτεις εκτός αυτόυ , οτι και το a/d δεν είναι και τόσο καλό. Σε τύμπανα όμως τα πράγματα έιναι πολύ καλύτερο. 4.Σε καμία περιπτωση δεν συγκίνεται με κάτι ποιο "προφέ" όπως αυτό, http://www.thomann.de/gr/dbx_386_mic_preamp.htm αν το παίξεις spdif. Αλλά αυτό δεν εχει 8 κανάλια έτσι? Μικρή λοιπον, ώραια ιδεά οι 8 προενισχύσεις, χωρίς πολλα΄πολλα΄προβλήματα στην σύνδεση, κανεις την δουλειά σου. Τώρα εμένα δεν με κέρδισε ποτε για την καταπλικιτκή ποιότητα ήχου της, αλλα οκ.
  9. Εχω την firepod. Βασικά με την firestudio έχει ελχαιστες διαφορές, όπως word clock. Και μεγάλη διαφορα στην τιμη. Παρε την firepod. Καλουλα είναι. Εγώ θα έλεγα, ενα ωραίο παιχνίδι. Οι προενισχύσεις, ειναι οκ, το a/d ειναι οκ , τιποτα θεαματικό. Στα ίδια λεφτά : http://www.thomann.de/gr/tascam_us1641.htm http://www.thomann.de/gr/esi_esu_1808.htm http://www.thomann.de/gr/lexicon_omega_studio.htm (6in kai misa λεφτα)
  10. Φίλε μου από όσο έχω καταλάβει το πρόβλημα : θες κατι σουπερ αξιόπιστο που να μην την ακούει απο κραδασμούς. θες κατι που να μπορεις να εχεις πολλα στοιχεια (καναλια) προηχογραφημένα και να τα δινεις κονσολα στέρεο. Δεν θα σε χαλαγε να μπορεις να τα ψηλοξαναμιξαρεις on the spot, ετσι γιατι κάτι σε χαλαγε. θες ο ντραμμερ σου ας πουμε να μπορει να ακουει μια αλλη μιξη (μετρονομο). Αν δεν σε ψήνει το λαπτοπι, τι λες για αυτήν http://www.thomann.de/gr/tascam_dp02_cf.htm Προτα απο όλα γράφει σε sd καρτούλα. Άρα σχεδον απίθανο να φαει κόλημα στο playback. Η Korg που ζαχάρωνες γραφει σε σκληρό., που μπορει ας πουμε να "χτυπήσει" (btw , εμένα μου έχιε χτυπη΄σει απο κραδασμούς σκληρός σε λάπτοπ). Μετά έχει fx send που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις μια άλλη μίξη για κάποιον (drumer).η boss έχει μονο stereo out. Νομίζω οτι με 300 εισαι οκ, και πήρες και ένα ωραίο παιχνιδάκι που μπορεις να χρησιμοποιεις και στα γρήγορα για να γράψεις καμια ιδέα... Καλές αγορές.
  11. Oπως είπε και ο superfunk υπάρχουν πολύ τρόποι να γράψεις τύμπανα χωρίς πάρα πολλα μικρόφωνα. Τα pg που αναφέρεις για την σχέση τιμή/απ'οδοση έιναι αρκετά καλα για Live χρήση που τα έχω δουλέψει λίγο. Τα pg εμένα που αρέσουν αρκετά (και το pg 57 ξερω γω το αγαπώ πολύ για all around mic). Γνώμη μου, στα ίδια λεφτά πάρε τρια τέτοια που έρχονται με ωραίο συσ΄τημα clamp και (άσχετο μεν, άλλα χρήσιμο) ενα πολύ οκ xlr cable. Πιστεύω ότι ειναι πολύ ποιο καλα μικρόφωνα. http://www.thomann.de/gr/akg_d_22xlr_ccs.htm και για μικρόφωνο μπότας αυτό ξέρω γω http://www.thomann.de/gr/akg_d_11_xlr_ccs.htm Οσο αφορά το θέμα σου με την κάρτα.Το σήμα που παίρνεις τα μικρόφωνα τύμπανων, είναι συνήθως αρκετά δυνατό και χρειάζεται ελάχιστη προενισχυσή. Οποτε ίσως κάνεις και δουλειά χωρίς. Προσοχή όμως στο θέμα με balanced/unbalanced καθότι άν οι όχι με δυνατότητα προσενισχυσης εισοδοι δέχοντάι μόνο Line level σήμα (δεν είναι xlr η trs καρφί ) θα έχιες τα προβλήματα που αναφέρθηκαν. Btw, ποια κάρτα είναι αυτή που έχεις????
  12. το μικρούλι λες? που είναι κάπως σαν di? Το έχω για χρήση απο εδώ και απο εκεί (ακόμα και σε μπάσσο το έχω βάλει μια φορά σε live που δεν έπαιζε amp). Βγάζει λιγο θόρυβο, έχιε άπειρο gain που μπορεις να δώσεις (80db νομίζω) για Live χρήση είναι πολύ χρησιμο (αν έχεις ας πούμε καμια πεθαμένη ακουστική με τελειωμένα ηλεκρικά και δεν θες να την στείλεις με passive di στην κονσόλα ξέρω γω). Α και για 39 ευρά δεν βρίσκεις καλύτερο οπότε όρμα.
  13. τωρα αρχίζουν τα δύσκολα... Αν προσέξεις η πεταλιέρα σου πρέπει να έχιε κάποιο rooting option. δηλαδή. σου λέει οτι σε εναν ήχο που έχεις φτιάξει που έχει ξερω γω delay chorus tremolo kai distortion η σειρά είναι ξερω γώ. distortion/chorus/tremolo/delay. Αυτο ίσως να μπορεις κια να το αλλάζεις για να πετύχεις διαφορετικα αποτελέσματα. χρησιμοποιόντας την πεταλιέρα σου στο fx s/r του ενισχτυτή σου στην πραγματικότητα έχεις τα κανάλια του ενισχτυτή σου (καθαρό βρώμικο η ότι άλλο) που δίνουν στην πεταλιέρα και μετα αυτή στον τελικό. τι γινεται αν εσυ θες πρώτα το chorus και μετα το distortion του ενισχυτη? Χα. Δεν γινεται. ακόμα περισσότερο αν θες το volume της gt3 πριν το distortion του amp??? Ε ούτε αυτο γίνεται. Σκέψου λοιπόν αν αυτό ειναι πραγματικα το rooting σου σε βολεύει. Στο rooting που πρότεινες εσύ με τέσσερα καλώδια όπως είπες θα έπρεπε να δουλεύει κανονικά. Μήπως το fx s/r της πεταλιέρας ειναι απενεργοποιημένο και πρεπει να το πειράξεις για να "ανοιξει"? Αν σαρέσεi το distortion ας πουμε του ενισχυτή και θες την gt3 για κανα fx φάση, νομίζω οτι μάλλον θα χρειαστεί να ξαναπρειράξεις τους ήχους σου για να βγάλεις λίγο ακρή. Όσο αφο΄ρα την ερώτηση για το τρέμολο. Πρέπει να τσεκάρεις το wet/dry mix της πεταλίερας (αν υπάρχει δνε την θυμάμαι καλα) γιατι μπορει ας πούμε να έχιε πειραχτει αυτο. (το tremolo πρεπει να ναι όλο "wet" δεν στο εξηγώ καλά αλλα νομίζω το πιάνεις). για να ακουστει τρέμολο. Καλο ψάξιμο.
  14. Hey friend. Νομιζω οτι κατάλαβα τι χρειάζεσαι. Ο εγκέφαλος των τυμπάνων, αναλαμβάνει να μετατρέψει έναν παλμό σε Midi πληροφορία. (ποσο δυνατα χτύπησες και τι πάνω σε μια επιφάνειa μεταφραζεται σε Midi). Οπότε Εσύ χρειάζεσαι έναν midi controller που να μοιάζει με σετ τυμπάνων. Άλλο πράγμα δηλαδή. Να μια ιδέα oπως σου είπαν και ποιο πάνω http://www.thomann.de/gr/alesis_control_pad.htm αν διαβάσεις το manual θα δεις οτι η επιφάνεια είναι χωρισμένη σε μικρά velocity sensitive "pads". Ακόμα περισσότερο η συσκευή μπορει να πάρει εξωτερικά καποιο pad μποτας ( ας πουμε http://www.thomann.de/gr/millenium_e_drum_kick_bass_pad.htm,) 2 ακόμα pads για γενικη χρήση και πετάλη hihitat. Οποτε με λιγότερο απο ΄300 έχεις κατι που μοιάζει με σετ. Αλλιώς : http://www.thomann.de/gr/alesis_trigger_io.htm για να "μεταφράζεις" την πληροφορία απο τα triggers. και μετα pads. Good luck
  15. Hey. Δεν κατάφερα να βρώ κάπου στο link στοιχεία για τις Midi λειτουργίες του. Υπάρχουν μερικά controllers, οπως αυτά τηε tech21 που δεν σε αφήνουν να στείλεις (δεν εχουν δυνατοτητα) κάποια άλλη εντολή εκτός απο programchange σε κάποιο midi channel (επιλογή Midi channel έχουν όλα οσα ξέρω, και να μην έχουν ειναι 90% σίγουρο ότι θα έχει το rack που θέλεις). Οπότε σχετικά απίθανο να μην υπαρχει συμβατότητα. Ίσως αυτο που θα συμβεί θα έιναι καποιες πολυ εξιδικευμένες λειτουργίες να μην μπορεέις να τις εκτελέσιες με κάποια Midi controllers. Αν θες βρες μου το manual να το διαβάσω και να σου πώ ακριβώς. Η δίκη μου πρόταση έιναι το αρκετά αξιόπιστο behringer fcb1010 που για τα λεφτά που δίνεις παίρνεις extra καλούδια όπως midi note send, cc change, και preset Που μπορει να κάνει transmit σε 5 midi κανάλια ταυτόχρονα ( χρήσιμο αν έχεις ξερω γώ 5 rack και θες οτνα πατάς την μνήμη 2, το ενα να κανει load κάποιο preset, το άλλο κάποιο άλλο, το άλλο τίποτα, etc. δνε θα σε ενδιαφέρει α΄λλα εγώ το χρησιμοποιούσα ακομα και για να στέιλω midi note σε 3 διαφορετικά κανάλια midi, σε έναν εγκέφλαο πλήκρων για να μου πα'ιζει μια νότα με 3 ήχους μαζί.). Ελπίζω να βοήθησα
  16. Καλα είναι λίγο στενόμυαλο να θεωρόυμε τους μεταλλάδες ζώα που γουστάρουν γκάζια. Ακόμα και εκεί μπορει να βρεθεί λύση και είναι ακομα πιο δύσκολο, δεν λύνεται με χαζομαρες τύπου χαμήλωσε. Αν και το κακό πάιξιμο οφείλω να παραδεχτώ οτι συχνά βρίσκει συχνά σύμμαχο στο volume για να καλυφθει. Τρανό παράδειγμα για την όλη φαση είναι οι απιστευτα δυνατοι σε ενταση swans που εκανα στροφη 180 και απεδειξαν οτι μπορουν να τα σπανε ακόμα περισσοτερο χωρις να βαλουν καν παραμορφωση. Και ο λόγος ήταν οτι τους χλεύαζαν οτι η ένταση είναι το κολπο και μονο. Και το να βγάλεις καλό αποτέλεσμα, νομίζω είναι όλο το θέμα ναι? Αυτό έχέι άμεση σχέση με το να κατανοήεις που είσαι και τι μπορει να γινει, και νομίζω οτι "προφε" στάση είναι μονο αυτο Και off topic.Σαν δημιουργος πιστεύω οτι να μένεις εκτεθειμένος και να προσπαθείς να εξερευνάς καινούργια όρια είναι επιτακτικο. Οπότε αν δεν βάλεις τον εαυτο σου στην γραμμη του πυρός δεν κάνεις τίποτα. Τώρα τι θες να σε βομβαρδίσει και τι όχι είναι προσωπικό και δεν τειθεται θέμα καλου και κακού. Σαν ακροατής θα άφηνα άνετα noizaδες να μου πάρουν το κεφάλι και να μην μπορώ να σταθω (δεν ενοοω sunoo) και παρα πολυ δύσκολα θα έβρισκα κάτι σε μια loudsomethingband η σε μια ξενερουά κλισεδιαρική μπάντα που δεν θέλει να σε ενοχλήσει κιόλας πολυ.
  17. φιλε yameth, δεν ξερω αν μου κάνεις πλάκα η το λές σοβαρά αυτο που λές, αλλα αν το λές σοβαρά, έχει ένα μικρό πρόβλημα η θεωρία σου. Ο ενισχυτής (καμπίνα) του "μαγαζιου" που παίζεις δεn λειτουργεί σαν μονιτορ (αυστηρά) για σένα. Και εξηγούμαι Ο drumer μας έχει ένα 20" crash. Ξέρεις πόσο δυνατά ακούγεται κάτι τέτοιο?? Ακόμα και σε μεσαίους κλειστούς χώρους (κύτταρο ας πουμε) δεν παίζουν καν overhead, ακούγεται απο την σκηνή. Για να ισσοροπήσω με την ένταση που βγαινει απο αυτό το φυσικο όργανο επι σκηνής παίζω τον 50ρι μου ενισχυτή στο 4/10. Ο οποίος με την σειρά του ακούγεται αρκετά ώστε το μικρόφωνο η προσομείωση απλά να συμπληρώνει αυτά που χάνονται... Είναι καλη ιδέα να το κάνεις έτσι?? Σιγουρα καλύτερη από την εναλλακτική. Η οποία είναι να πα΄ρει το σημα ο ηχολήπτης, να το πειράξει για να βγάλει αυτό που θέλει και να μου γυρίσει το διορθωμένο σήμα σε ένα μονιτορ, που είναι callibrated εντελώς όχι οπως περιμένεις, και να με βάλει έτσι ανάμεσα σε μια απίστευτη περιοχή feedback (ενισχυτής - μονιτορ). Και εντέλει και αυτο να γίνει η συνολική "ενταση" στο "πατάρι" που λένε και οι βλάχοι αθηναίοι ηχολήπτες θα είναι πάλι πολύ μεγάλη και δεν γλυτώνεις τίποτα. Επίσης, σε μικρότερα ακόμα Live και όταν το pa δεν λεέι και τίποτα (γιατι στα γνωστά υπόγεια λέει θα μου πεις?) είναι σύνηθες κιθαριστικός ήχος να βγαίνει μόνο απο τον ενισχυτή για να μην "φορτόνουμε" τα αθλίοpaηχεία, και για να ακούγεται ποιο αληθινός (ιδιαίτερα με βρετανικού ήχου ενισχυτές). ΚΑι τέλος επειδη το psa και το gt2 τα έχω, και τα έχω ηχογραφήσει και παίξει Live πάρα πολύ, με σιγουρία μπορώ να σου πώ οτι εντελώς αλλιως ακουγονται σε direct ηχογράφηση (η στο pa) και εντελώς αλλιώς όταν τα παίζεις σαν drive σε ενισχυτή, και είναι κρίμα να τα στέλνεις direct. Και όσο για την συζήτηση με Pod. Not my cup of tea for sure. Δεν απαξιώνω τέτοιες λύσεις, έτσι κι αλλιώς και εγω χρησιμοποιώ κάτι ανάλογο, αλλα αυτό που κάνει μια tele σε έναν voxac η εναν laneyvc, αύτα τα αληθινά μεσαία που στο leadακι αρπάζουν λίγο drive, που ο ενισχυτής σε ακούει σε όλες τις δυναμικές σου, που να χτυπιέσαι κάτω το Pod σου δεν το κάνει. Αν ψάχνεις εντελώς άλλο ήχο μέσα και εγώ πάμε Pod. Αλλα και συνολικά είναι ελαφρώς άνυσο να συγκρίνουμε ας πούμε το Pod με λύσεις που κάνουν 3 φορές τα λεφτά του (οπως μια rhandal καμπίνα με προσωμείωση). Αλλά βέβαια το ζήτούμενο της συζήτησς δεν είναι πόσο κάνει τι και το Pod δεν είναι ούτε η μόνη ούτε η ποιο καλή λύση σε προσομειώσεις. Και προσπάθειες σαν το palmer pdi δείχνουν οτι οι εταιρείες πολλά χρόνια ασχολόυνται σοβαρά με την ιδέα. Α και να ανφέρω οτι σε "μεγάλους" χώρους (βλέπε rockwave) όσες φορές έχω δει μπάντα με Pod (katatonia, mydyingbride) έχουν βγάλει Α Θ Λ Ι Ο ήχο, ποιο αθλιο και απο τα marshalια..
  18. Hey. Εχω παρατηρήσει, ότι σε ηχογραφήσεις χωρίς καμπίνες μικρόφωνα και τα ρεστα (αυτο δεν ειναι το ζητούμενο?) πολυ μεγαλη σημασία έχει το τι θες να βγάλεις. Δηλαδή ένα σουπερ μεταλαδικο ρυθμικό θέμα είναι πολυ ποιο δυσκολο να ηχήσει όμορφα απο ενα Leadακι μέσα σε μια μίξη με 50 κανάλια ακόμα σωστά? Έχω δοκιμάσει αρκετές λύσεις, και χωρίς να είμαι αρχαιολάτρεις (μόνο λάμπα ουγκ) να ένα setup που χρησιμοποιώ. Palmer pdi, (ενα μηχανάκι που κάνει προσομείωση καμπίνας , παιρνοντας σήμα απο την έξοδο ηχείων του ενισχυτη), χρησιμοποιόντας για κεφάλι έναν Laneygh50l η έναν vc210 . και ένα bbe362 (hardware) στο τέλος Χρησιμοποιώ συνήθως 1-2 κιθάρες, για να πετύχω ποικιλομορφία στον ήχο (τα lead και τα ρυθμικά να μην ακούγονται "ίδια") για ποιο δευτερα θεματάκια βάζω στο κόλπο το psa και το gt2 απο tech21 και καμια φορά και το artsgx2000. Πολύ πολύ πολύ μεγάλο θέμα είναι όμως το a/d (με κακή κάρτα ήχου έβγαζα απιστευτα κακό αποτέλεσμα) και πάντα΄(2) το analog compressing μου έβγαζε πολυ καλύτερα αποτελέσματα απο οποιοδήποτε plug in. Όσο για το live, που ένα πολυ μεγάλο μέρος του ήχου (σε μικρά κλαμπ πάιζω συνήθως) βγάινει απο την καμπίνα του ενισχυτή, δεν χρησιμοποιώ πλέον μικρόφωνο (η σε συνδιασμό ίσως) αλλά το Palmer. Δίνω με αυτο τον τρόπο ένα εντελώς "clean" σήμα στον ηχολήπτη μου χωρις bleeds απο τύμπανα και monitors φωνης (τέράστιο ζήτημα) που ότι χάνει απο τον ενισχυτή το παίρνει άνετα απο εκεί. Το συστημα δούλεψε εύκολα και σε ποιο μεγάλους χώρους 1-2 φορές που χρειάστηκε... Live λύσεις όπως Pod στην κονσόλα δεν με έψησαν ποτέ, κυριώς γιατι πρέπει να βγει το σήμα ΄για να το ακούς απο κάποιο μονιτορ, που μπορει να μην ύπαρχουν αρκετές γραμμες και να γαμιέται λίγο το θέμα, το μόνιτορ επισης μάλλον ειναι calibrated για άλαλ πράγματα και οχι για τον ήχο της κιθάρας σου, ακούς φτιάχνεις, άλλο ακούγεται έξω, ΄χαος γενικά. Πάντως εμλενα ποτε δνε μου ΄φανηκε ιδιαίτερη ταλαιπωρία να κουβαλάω μαζι μου εναν combo η ένα κεφάλι, ίσα ίσα που με σχεσή με vamp - pod - sansamp που δοκίμασα ανα καιρούς αιστάνθηκα οτι έχω ποιο έυκολα τον ήχο μου.
  19. Hey.... Θα σου έλεγα ότι ποιο πολύ σημασια έχει ποια θα παρεις (μαρκα κτλ) παρά το μέγεθος των ηχείων. Τα 10ακια θα έχουν πιθανότατα περισσότερη παρουσία και σε συνδιασμο με το 15 θα έχεις ενα ποιο ευέλικτο setup. +++ οτι θα ζορίζεις τα ηχεία σου λιγότερο για να παί3εις στην ίδια ενταση με πριν (εχεις περισσοτερα τωρα) Μερικα κεφάλια (όπως το δικό μου ashdown) που είναι 300watt, εννοεί καταβάθος 150watt στην μια έξοδο, και 150 στην δέυτερη. Μπορει λοιπόν να έχεις και διαφορα στην ένταση. Επίσης πουλάω και μαι καμπίνα 4χ10 αν θες. Στειλε πμ.
  20. To ποιο πιθανο είναι και οτι παράγεται στους 50κύκλους να μην μπορούμε να το ακούσουμε. Χρειάζεσαι εκπεδευμένα και "καινούργια" αυτιά. Υποθετικά το ανθρώπινο αυτί ακούει απο τους 20 μεχρι τους 20.000 κύκλους. Αρα όπως καταλαβάινεις οι 50 ειναι πολυ πολυ χαμηλές συχνότητες Να "κόψεις τους 50" σημαίνει το πολύ -12 με -16 db. Μετά έχεις άλλα αποτελέσματα (αν θες το αναλύουμε, αλλα υπάρχουν και ποιο κατάλληλοι να στο εξηγήσουν) Σε μια κιθάρα τι εφαρμογές έχει αυτο. Αν δεις ας πουμε την καμπύλη απόκρισης ενος ηχειου καμπίνας κιθάρας (δες ενα κλασσικο ας πουμε εδω http://professional.celestion.com/guitar/products/classic/detail.asp?ID=4 ) θα καταλάβεις οτι έτσι και αλλιώς οι πολύ χαμηλές περιοχές δεν είναι τόσο "τονισμένες". Βάζοντας ένα δυναμικο μικρόφωνο μπροστά του όμως και λόγω proximity fx τα "μπάσσα" στην κονσόλα έρχονται διαφορετικά. Συνυπολογισε και το bleed απο αλλα στοιχεία επι σκηνής (τύμπανα, πολυ δυνατα monitors etc, πιστεψε με επιρεάζουν πολυ περισσότερο απο όσο νομίζεις ), το ποιο πιθανό είναι στις πολυ χαμηλές συχνότητες να έχεις "στοιχεια" που δεν χρειάζεσαι. Και όπως είναι και προφανές η ηλεκτρικη κιθαρα χαρακτιρίζεται απο τις μεσαιες συχνότητες.Εχει είναι και όλη η αληθεια στον ήχο της. Οπότε, επέλεξε μαι τοποθέτηση μεσα στο σύνολο που δεν σκοτώνει τους αλλους (δηλαδή εντελώς απλοικά μπάσσα έχει το μπάσσο, πρίμα τα πιατίνια, εσυ έχεις παρουσία) και προσπάθησε μια οικονομία στα μπάσσα σου. Τώρα απο το eq του κάθε ενισχυτή κιθάρας (τριπλο παραμετρικό συνήθως) μπορούν να συμβουν ποιο γενικές διορθώσεις στον ήχο. Κυριο μελημά σου λοιπόν?? Καλή πηγή, με σαφή αποψη του τι προσπαθείς να πετύχεις για να δώσει στον ηχολήπτη σου αυτό πυο χρειάζεται. αν θες πάντως να το κάψεις με το eq (πράγμα ψηλό ανούσιο) τσέκαρε αυτά. http://www.thomann.de/gr/dbx_231.htm http://www.bbesound.com/products/maxim/362.asp
  21. Hey. 30watt λαμπα και 30watt τρανσιστορ εχουν εντελως άλλο feel και εντέλει ακόμα και ένταση. Έχω εναν laney vc30(2x10") και αν πώ να τον άνοίξω για να παίξω σπίτι θα μου τα χώσει όλη η πολικατοικια. Απο την άλλη δεν ξέρω του γειτονές σου :). Εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις και αυτο το πιτσιρίκι, εκτός αν εχει καταλήξει 100% οποτε αγνόησε με. http://www.thomann.de/gr/hartke_piggy_back_gitarrentopteil_mit_box.htm
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου