Προς το περιεχόμενο

sentientno6

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    401
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από sentientno6

  1. Αυτό που λέει ο τίτλος. Συνδέω λαπτοπ με mini jack-rca στο hifi στην επιλογή AUX και έχω πολύ θόρυβο. Όχι buzz αλλά ένα βουητό χαμηλομεσαίων συχνοτήτων. Ο θόρυβος υπάρχει ανεξάρτητα συνδεδεμένου καλωδίου ή όχι. Μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό?

  2. Θα συμφωνήσω με τον Jazzjoker και θα προσθέσω ότι και για τα ντραμς και για το σαξόφωνο υπάρχει περιθώριο για πιο "busy" παίξιμο. Στα δικά μου αυτιά δηλαδή ακούγεται σαν να το ζητάει το κομμάτι.

     

    Όσον αφορά το τεχνικό μέρος νομίζω πως το σαξόφωνο είναι λίγο πίσω στο χρόνο απο το rhythm section σε πολλές φράσεις. Ακόμη ο ντράμμερ μου φάνηκε σαν να μην αισθάνεται τόσο άνετα στο τέμπο. Σαν να τραβάει πίσω λιγάκι.

     

    Μπράβο πάντως που κάνετε δικά σας κομμάτια και δεν αρκείστε σε επανεκτελέσεις/"διασκευές" όπως η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών μπαντών. Καλή συνέχεια!

  3. Ίδια τιμή, full maple, λιγότερο βαθύ (πριν κανένα μήνα υπήρχε και 6.5άρι αλλά δεν το βρίσκω πλέον): http://www.thomann.de/gr/mapex_14x55_special_panther_maple.htm

     

    Δεν βρίσκεις review γιατί αυτό όπως και αυτό για το οποίο ρωτάς κυκλοφορούν μόνο Ευρώπη. Στον thomann έχει samples πάντως.

     

    Δεν έχω παίξει με κάποιο απο τα δύο αλλά το ένα είναι Mapex και το άλλο Pearl οπότε όποιο και να πάρεις τα λεφτά του θα τα βγάλει.

  4. Καταρχάς σε ευχαριστώ για το χρόνο και τη διάθεση σου να βοηθήσεις.

     

    Οι 2 παραθέσεις που έκανες είναι μία (η ίδια) περίπτωση.

     

    Καταλαβαίνω αυτό που λες για τους γειωμένους κόμβους, αλλά η γείωση δεν είναι "διαφορετική" μόνο εφόσον μιλάμε για πρίζα εφόσον εκεί γίνεται η σύνδεση με τον γειωμένο αγωγό προστασίας/ουδέτερο?

     

    Το πρόβλημα το έλυσα τελικά. Απλά χρησιμοποίησα ένα μετασχηματιστή usb/ac για το ζούμ και δεν έχω καθόλου θόρυβο πλέον.

  5. Να δω αν κατάλαβα καλά:

     

    Έχουμε 2 συσκευές ήχου, το zoom και την κονσόλα. Το zoom γειώνεται μέσω του υπολογιστή και η κονσόλα γειώνεται κατευθείαν μέσω της πρίζας στην οποία είναι συνδεδεμένη. Απο τη στιγμή όμως που και ο υπολογιστής και η κονσόλα είναι στο ίδιο πολύμπριζο (άρα στην ίδια πρίζα, άρα στο ίδιο σημείο γείωσης) δεν θα έπρεπε να μην συμβαίνει αυτό?

     

    Στο ground looping απ' ότι καταλαβαίνω, έχουμε διαφορετικά σημεία γείωσης των 2 συσκευών και επειδή συνδέονται μεταξύ τους δημιουργείται κύκλωμα, αναπτύσσεται ρεύμα=θόρυβος.

  6. Έχει ως εξής:

     

    Συνδέω το Zoom H1 στη USB θύρα και το βάζω στη λειτουργία Audio Interface. Διαλέγω ως συσκευή ήχου και ηχογράφησης την PCI κάρτα ήχου που έχω στο PC. Συνδέω την έξοδο του Zoom σε κανάλι σε κονσόλα μαζί με ένα δυναμικό μικρόφωνο σε ξεχωριστό κανάλι και στέλνω το σήμα στην γραμμή της κάρτας ήχου. Υπάρχει όμως δυνατός θόρυβος χωρίς διακυμάνσεις. Ένας σταθερός θόρυβος δηλαδή που σταματάει μόνο αν βγάλω το Zoom απο την κονσόλα. Χωρίς το Zoom δηλαδή όλα καλά. Πάλι αν χρησιμοποιήσω το Zoom για να γράψω (παίρνω δηλαδή σήμα μέσω USB) είναι εντάξει. Το πρόβλημα δηλαδή είναι προφανώς κάπου στον υπολογιστή. Που?

  7. Συγνωμη τωρα τι συγκρινουμε... live gigs με τεραστιες εντασεις και διπλα απο 120αρηδες ενισχυτες που παιζουν στο 5-6 το βολιουμ... και 12 μικροφωνα σε ολα τα τυμπανα και 10 μονιτορς απο κατω ?

     

    Επειδη θα αρχισουμε να το χανουμε σιγα σιγα... εδω μιλαμε για προβα... Αν μου βρεις καποιον επαγγελματια που να φοραει ωτοασπιδες σε προβα μεσα σε στουντιο τοτε οκ... θα παω πασο... Και αν το κανει ενας δεν ειναι ο κανονας...

     

    Οσο για τις 2 μερες την εβδομαδα που παιζουν οι μπουζουκσιδες θες να μου πεις οτι ο λογος που πλεον ολα τα μαγαζια λειτουργουν πεμτη -παρασκευη και σαββατο ειναι επειδη δεν δεχονται οι μουσικοι να παιξουν αλλες μερες για να μην πονανε τα αυτακια τους ή μηπως επειδη τις αλλες μερες δεν παταει ψυχη στα μαγαζι και δεν ανοιγουν καθολου...??

     

    Επισης ο βασικος λογος του in ear monitor ειναι η λειτουργια τους ως ωτοασπιδα ?

     

    Και καλα φορανε απο το ενα αυτι το in ear ... απο το αλλο δεν τους νοιαζει αν κουφαθουνε ?

     

     

     

    Στα λάιβ gigs στη σκηνή επικρατούν φυσιολογικές εντάσεις πολύ απλά επειδή τα πάντα (ενισχυτές/τύμπανα) περνάνε σε μικρόφωνα και απο εκεί και πέρα ενισχύονται για να φτάσουν στο κοινό μέσω των μόνιτορς του κοινού και ενισχύονται πάλι αλλά φυσικά πολύ λιγότερο για να ακούνε οι μουσικοί στα δικά τους μόνιτορς. Άρα όχι, αυτό που θα ακούς εσύ κάτω σε 10-20 μέτρα απο τη σκηνή δεν είναι αυτό που ακούει ο άλλος πάνω. Και μη μου πεις για ανακλάσεις γιατί μιλάμε για μελετημένους χώρους ή ανοιχτούς.

     

    Πάρε ένα ντεσιμπελόμετρο και βρες ένα μέσο όρο των εντάσεων που επικρατούν σε μια μέση πρόβα. Δεν νομίζω να βρεις άνθρωπο με ειδίκευση στην ακουστική που θα σου πει ότι πρόκεται για ασφαλείς εντάσεις.

     

    Αυτό για τους μπουζουξήδες το γνωρίζω απο άνθρωπο του χώρου τόσο ηχολήπτη όσο και ακουστικό. Υπογράμμισα άλλωστε το ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ακριβώς για να μην γίνει παρεξήγηση. Βέβαια έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα σχεδόν κανένας δεν θα είχε πρόβλημα να καταστρέψει τα αυτιά του (γιατί αυτό θα κατάφερνε) αν του προσφέρονταν δουλειά.

     

    Τα in ear φοριούνται και στα 2 αυτιά, δεν είδα ποτέ μοντέλο μόνο με ένα ακουστικό (και ποιό θα είναι? το δεξί ή το αριστερό?). Απλά κάποιες φορές λόγω της φόρτισης του λάιβ θα τύχει να δεις κάποιον να τα βγάζει τελείως, ή να φοράει μόνο το ένα.

     

    Προφανώς δεν θα πεθάνεις ή θα κουφαθείς απο μια πρόβα την εβδομάδα που κάνεις με τη μπάντα σου και το 1 λάιβ το μήνα. Αλλά μη λες ότι οι ωτοασπίδες είναι και άχρηστες.

  8. Mono οταν παιζεις σιγα σε κανονικες εντασεις προβας εισαι σε θεση να ακουσεις τα δικα σου λαθη αλλα και των αλλων...

     

    Και δεν μπορει να ειναι καποιος on your side γιατι ζητας κατι το οποιο δεν υφισταται... καταρχην με το σκεπτικο οτι οι ωτοασπιδες  κοβουν τις πριμομεσσαιες συχνοτητες , τοτε θα ακους μονο μπασο και μποτα τυμπανων... Δεν θα ακους καθαρα τις κιθαρες...

     

    Προσπαθουμε να σου εξηγησουμε κατι το οποιο κανετε λαθος στην προβα και εσυ επιμενεις να σου πουμε αυτο που θες... Οποτε δεν κατακρινω την επιλογη σου ,αλλα πηγαινε σε ενα φαρμακειο και παρε ενα σετ ωτοασπιδες να δεις κι εσυ  ο ιδιος...\

    Εδω επαγγελματιες μουσικοι που παιζουν καθημερινα στα μπουζουκια και δεν φορανε τιποτα στα αυτια... καλυτερα να βρεις μεσα στο στουντιο ενα σημειο το οποιο να μην σε χτυπαει τοσο πολυ , να παιξετε και πιο σιγα γιατι ειναι μια απλη προβα και δεν νοειται να παιζετε τοσο δυνατα και θα δεις οτι θα βελτιωθει η κατασταση...

     

    Εν κατακλειδι αυτο που προσπαθουμε να σου πουμε ειναι οτι οι ωτοασπιδες δεν αποτελουν λυση στο προβλημα... Χειροτερο κακο θα σου κανουν παρα καλο...Αν πιστευεις οτι θα ειναι η πιο γαματη λυση τοτε πηγαινε σε ενα φαρμακειο και παρε οτι ωτοασπιδα θες...

     

    Η μονη λυση για ωτοαπσιδα ειναι να πας να παρεις αεροπορικες ωτοασπιδες που κοβουν μονο καποιες συγκεκριμενες συχνοτητες... Αυτες που ενοχλουν το αυτι... Εχουν περιπου 200-300 ευρω... Βεβαια μπορει να παιζει ο απεναντι σολο στην κιθαρα και εσυ να μην το ακους , αλλα σημασια εχει οτι θα παιζετε δυνατα και θα το ευχαριστιεστε...

     

    Και είναι κουφοί. Ξέχασες να το πεις αυτό. Αν δεν κάνω λάθος ένας απο τους λόγους που πλέον κανείς δεν κάνει 8ωρα στα μπουζούκια και οι μουσικοί παίζουν 2 μέρες την εβδομάδα, είναι πολύ απλά γιατί προφανέστατα δεν προλαβαίνει το αυτί να επανέλθει απο τη ζημιά που προκαλείται με συχνότερη έκθεση. 

     

    Αν δεις σε εμφανίσεις τεράστιων μπαντών πάντως (το λέω αυτό επειδή αναφέρθηκες σε επαγγελματίες μουσικούς) όλοι ανεξαιρέτως φοράνε in-ear monitors που φυσικά λειτουργούν και σαν ωτοασπίδες αφού η ένταση στη σκηνή είναι μεγάλη. Θα μου πεις βέβαια έχουν τον ήχο τους αφού πρόκειται για monitor. Στη δική μας περίπτωση θυσιάζουμε μέρος του ήχου φορώντας ωτοασπίδες ώστε μετά να ακούμε φυσιολογικά.

     

    Εξτρά σημείωση: Στο DVD του Beck στο Ronnie Scott's ("μικρό" venue) ο Colaiuta καταδέχεται να φορέσει ωτοασπίδες οι οποίες φαινομενικά τουλάχιστον είναι οι κλασσικές σιλικόνης που φοράμε εμείς.

  9. Αναφέρθηκα μόνο στην ένταση των τυμπάνων γιατί αυτή είναι που καθορίζει και την ένταση της μπάντας.

     

    Το βουητό θα το αποφύγεις σίγουρα με τις ωτοασπίδες και παράλληλα θα αποφύγεις και οποιαδήποτε καταπόνηση του τυμπάνου αρκεί να τηρείς στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Μην φορέσεις δηλαδή την ωτοασπίδα για να αποφύγεις τα βουητά και καταφέρεις μόλυνση.

     

    Για την ευκρίνεια που λες στον ήχο, και επειδή αναφέρθηκες σε χαμηλές συχνότητες, έχε υπόψη σου πως οι χαμηλές συχνότητες είναι εκείνες που κόβονται αν όχι καθόλου, δυσκολότερα απ' όλες λόγω του μήκους κύματος τους. Δύσκολο να τις γλιτώσεις δηλαδή με ωτοασπίδες.

  10. Oι ωτοασπίδες είναι απαραίτητες αν όχι για όλους τους μουσικούς σίγουρα για τους ντράμμερ. Το λέω τόσο απο προσωπική εμπειρία όσο και απο διάβασμα σε σχετικά φόρουμς.

     

    Για να βγάλεις ήχο απο τα τύμπανα (κυρίως απο το ταμπούρο) χρειάζεται και κάποια ένταση η οποία κακά τα ψέματα είναι επικίνδυνη αν εκτίθεσαι σε αυτή συχνά. Προσωπικά εξασκούμαι να παίζω χαμηλότερα rimshots (αυτά είναι που σκοτώνουν), πράγμα πολύ πιο δύσκολο απ' ότι ακούγεται.

     

    Στις πρόβες παίζω με τις Alpine που αναφέρθηκαν προηγουμένως, με το λευκό φιλτράκι, αυτό που κόβει το λιγότερο και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Απλά θέλουν καθάρισμα που και που και άλλαγμα μετά απο κάτι μήνες γιατί αρχίζουν και γλιστράνε λόγω της υγρασίας που αναπτύσσεται στο αυτί και δεν εφαρμόζουν τόσο καλά.

     

    Edit: Γι αυτές έχω ακούσει επίσης καλά λόγια.

  11. Τα Classics είναι καλή σειρά γενικότερα αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν κυκλοφορεί πλέον. Νομίζω η Meinl τα αντικατέστησε με μια άλλη σειρά. Όπως και να χει, Meinl, στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον, εγώ όταν έψαχνα δεν βρήκα.

     

    Αφού υπάρχει το θέμα να ρωτήσω και εγώ, και με αφορμή το απο πάνω. Υπάρχουν medium έστω level crashable rides? Istanbul?

  12. Όλα είναι χρήσιμα, και εξαρτώνται απο την μουσική που παίζεις. Εκτός απο ντράμερς που μπορεί να το αναφέρουν και για λόγους ικανότητας/δυσκολίας ή ενδιαφέρουσας παραλλαγής έστω  (που και πάλι είναι τεχνικό θέμα και δεν αφορά άλλους μουσικούς) θα μπορούσες να το δεις σε συζητήσεις που αφορούν την τραγουδοποιεία. Όμως τέτοιες δεν γίνονται συχνά.

     

    Μια χαρά είναι και το texas shuffle , όπως και το half, απλά όλα αυτά πρεπει να είναι "εργαλεία" στην αποθήκη ενός συνθέτη για να βγάλει πιο καλά τον χαρακτήρα ενός τραγουδιού. Και φυσικά πρεπει να είναι εργαλεία στη αποθήκη ενός ντράμερ  για να ανταπεξέλθει σωστά στις απαιτήσεις ενός προγράμματος που έχει τέτοια κομμάτια μέσα. Αν για παράδειγμα σου ζητηθεί να παίξεις ένα σετ που έχει μέσα 5-6 τραγούδια με half time, καλό θα ήταν να έχεις μερικές παραλλαγές ωστε να μην ακουστούν παραπλήσια.

     

    Δεν νομίζω ποτέ να σου ζητηθεί να παίξεις σετ με 5-6 τραγούδια με half time shuffle. Αντίθετα το texas shuffle είναι πολύ πιο δημοφιλές και γι αυτό το θεωρώ πιο χρήσιμο παραπάνω. Το να καθόμαστε και να ξεπατικώνουμε ένα groove όπως το half time shuffle επειδή ακούγεται cool (θέμα γούστου αυτό ναι) και είναι "τεχνικό" αγνοώντας την αρχή του, το βρίσκω ανούσιο. Μάθε καλύτερα να παίζει ένα σωστό απλό shuffle.

     

    Ξεφεύγοντας λίγο απο το αρχικό θέμα αυτή η νοοτροπία ακολουθεί και πέρα απο 1-2 grooves. Βλέπεις ντραμμερς να μελετούν και να σκοτώνονται να βγάλουν τα πιο τεχνικά licks που δεν θα κληθούν να παίξουν ποτέ μιας και δεν περιλαμβάνονται στο 90% της σύγχρονης μουσικής και η λέξη swing τους είναι σχεδόν άγνωστη.

     

    Αλλά ναι, περι ορέξεως αν αναφερόμαστε σε χομπιστικό επίπεδο...

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου