Προς το περιεχόμενο

GeoK

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    27
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    Λάρισα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή GeoK

0

Φήμη

  1. Ρε (ελληνική καθομιλούμενη αργκό - να ανησυχεί κανείς όταν συνοδεύτεται από άλλη λέξη που αρχίζει από το ελληνικό γράμμα "μ") παιδιά, συγνώμην κιόλας, αλλά ο GeoK δεν είπε παραπάνω ότι δεν θα απαντήσει γιατί όλα αυτά δεν έχουν νόημα; Και να σκεφτείς ότι προς στιγμήν σκέφτηκα : "ωχ, ο άνθρωπος δείχνει ανωτερότητα, μήπως το παράκανα;". Τέλος πάντων... από σεβασμό στην εκτίμηση που σου δείχνουν κάποια από τα μέλη, θα κάνω κάτι πρωτοφανές: δε θα απαντήσω. Θα πάω να πιω για να ξεχάσω πόσο τυχαίος και μόνος είμαι, κλαίγοντας που δεν κατάφερα και εγώ κάτι παραπάνω στη ζωή μου. Δεν βάζεις μυαλό....... Οτι και να σου πω από δω και πέρα είναι ανώφελο....
  2. Άκουσε να σου πω eye! 1ον.δεν είμαι το παλικάρι σου 2ον.Ρε να πεις κανέναν άλλο. 3ον.Εσύ ξεκίνησες την κουβέντα με μένα και μάλιστα με προκλητικό τρόπο και οχι εγώ και ωφείλεις για τα παραπάνω να ζητήσεις συγνώμη!
  3. bla bla bla..........χοιρινό..........bla bla bla.........με πατάτες !!!! Για τίποτα από τα παραπάνω που γράφτηκαν δεν θα σχολιάσω γιατί δεν υπάρχει νόημα.... Στο θέμα μας τώρα........ Λοιπόν δεν υφίσταται μέτρο σύγκρισης γιατί α) Για να κάνεις ένα test πρέπει να διευκρινίσεις 1, Με πιό Hardware δουλεύει το REASON. Eίναι με το Hardware των ProTools; Αν ναι τότε ο ήχος του REASON εξακολουθεί να είναι εν μέρη Pro Tools γιατί χρησιμοποιεί το Digidesign engine. Αν οχι τότε με ποιά κάρτα ήχου συνεργάστηκε για να γίνει η μείξη; Επίσης έγιναν στον ίδιο χώρο από τον ίδιο ηχολήπτη; Όσο για τις ρυθμίσεις...χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια plug ins; Δεν νομίζω αφού το REASON δεν μπορεί να τρέξει RTAS, TDM και Audiosuite πράγμα που τρέχουν τα Protools. Έτσι με ποιό κριτήριο έγινε η σύκγριση τούτη; Δεν διευκρινίζεται αν είναι τα LE ή τα HD τα οποία είναι και τα ακριβά... 2. Τα Pro tools είναι ακριβά γιατί είναι το Hardware τους ακριβό δηλ. Κάρτες ήχου Core & Accel , Κονβέρτορές 96Ι/Ο, 192Ι/Ο κλπ τα οποία έχουν να κάνουν με την όλη επεξεργασία και μετατροπή του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό κλπ. και όχι το Software το οποίο κοστίζει πολύ λιγότερο από το REASON, το Software 7.4HD των Pro tools κοστίζει 170€. Για να κάνεις μια σύγκριση σε δύο Software πρέπει ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ SOFTWARE! ( Δηλ: plug-ins, εντάσεις, effects....ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ) Για να κάνεις σύγκριση δύο Hardware πρέπει ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ HARDWARE! ( Δηλ: plug-ins, εντάσεις, effects....ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ) Όταν δοκιμάζουν δύο αυτοκίνητα σε μια πίστα για να δουν ποιό είναι το ταχύτερο, βάζουν τον ίδιο οδηγό, στην ίδια πίστα, με τις ίδιες καιρικές συνθήκες με το ίδιο χρονόμετρο κλπ. Γι΄αυτό το παραπάνω είναι διαφημιστικό τρικ... Το λένε και μόνοι τους ( If you'd like to learn how to produce a professional-sounding track in Reason, don't miss Computer Music Special 28 - Reason 4: The Unofficial Guide. Out now worldwide.) Υ.Γ Αν είναι τώρα να απαντήσω ποιό μου αρέσει καλύτερα....τότε το θα πώ το Α. Και κάτι ακόμα μερικές φορές δεν κάνουν τα ράσα τον παπά, δηλ μεγάλο ρόλο παίζει στο ποιός κάνει το MIX!
  4. Πληρώνω σε περιοδικά για την διαφήμισή μου όπως το sound maker, Computer music, Metal Hammer κλπ. Το οτι βγαίνω και μιλάω επώνυμα πράγμα που θα πρεπε να κάνουν πολλοί από εδώ μέσα είναι για να μπορεί η άποψη μου να έχει ισχύ για το τι λέω και όχι για διαφήμιση. Αλλά από οτι κατάλαβα μερικοί το παίρνουν πολύ ανάποδα οταν βγαίνει κάποιος και εκφράζει την άποψη του επώνυμα και πίσω από την ανωνυμία τους κάνουν διάφορα σχόλια και υπενιγμούς εις βάρος του. Ίσως γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο αξιόλογο στη ζωή τους από το να κρίνουν τους άλλους. Αν έβγαινα ανώνυμα τι θα λέγατε; Στο κάτω κάτω αυτή είναι η άποψη μου και οφείλετε να την σεβαστείτε είτε σας αρέσει είτε όχι. Κρίτική στη δουλειά σας οχι στην δική μου.... Εγώ δεν μπήκα στο forum για να με κρίνει ούτε ο κάθε τυχαίος Wow! αλλά ουτε και κανένας άλλος.... Το θέμα της συζήτησης είναι άλλο και όχι εγώ! Καληνύχτα!
  5. Ρε παιδιά αφού απάντησα παραπάνω... Για διαβάστε τι λέω προσεκτικά!!! και αφήστε με να το ακούσω και θα σας πω! Τώρα δεν μπορώ λόγο δουλειάς αλλά θα λάβετε νέα μου soon! Chill! Βρίσκομαι επώνυμα στο forum για να βοηθήσω όπως μπορώ! Όσο για σένα φίλε Wow! δεν θα ασχολήθω άλλο μαζί σου γιατί δεν καταλαβαίνεις τα όσα λέω και αν εσυ ντε και καλά εχεις κάτι με το συνάφι μας τότε μην ασχολείσαι!!!
  6. Θα μπορούσα να σου πω ποιό από τα δύο mix μου αρέσει... Αυτό ναι! Αλλά μέχρι εκεί γιατί δεν ξέρω αν το πόρισμα που θα βγάλουν εκείνοι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!
  7. Ναι. Πες μας και ποιός είσαι όπως κάνω εγώ και τι προσφέρεις στο χώρο του ήχου! Τουλάχιστον εγώ την άποψη μου έχω το θάρρος και την λέω επώνυμα....
  8. Πρέπει να είναι κοινό χαρακτηριστικό στον επαγγελματικό σου κλάδο η αφ' υψηλού θέαση των πραγμάτων. Τα Mp3 των 160 kbps είναι αυτή τη στιγμή ένα εξαιρετικά δημοφιλές φορμά: το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη ακούει τέτοια αρχεία, τέτοιας ή και χειρότερης ποιότητας. Είναι αυτό καλός ήχος; Όχι βέβαια, αλλά δεν μπορεί και κάποιος που λέει ότι προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες να μην έχει γνώμη ΚΑΙ για αυτό τον ήχο. Έχω samples φίλε μου στο site μου προς ακρόαση σε 128kb. όπως βλέπεις έχω γνώμη! Αλλά για το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι το τι θα επιλέξω εγώ αλλά επειδή δεν μπορώ να εμπιστευτώ ένα περιοδικό που κάνει τέτοιου είδους συγκρίσεις στο αν είναι αληθινά και υπό ποιές συνθήκες έγιναν τα όσα γράφουν. Δεν ήμουνα εκεί δεν ξέρω... όπως δεν ξέρω στο αν τα παραδείγματα που έχουν τα pro tools analog vs digital mixing ισχύουν. Ξέρω μόνο οτι έχω τεστάρει εγώ προσωπικά. Γιαυτό έχω άποψη γιατί έχω αποδείξεις. Έτσι λειτουργώ εγώ! δύσκολα εμπιστεύομαι τέτοιου είδους διαφημιστικά trics! Θα μπορούσα να σου πω ποιό από τα δύο mix μου αρέσει... Αυτό ναι! Αλλά μέχρι εκεί γιατί δεν ξέρω αν το πόρισμα που θα βγάλουν εκείνοι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα! Όσο αφορά τις δουλειές μας, της εφορίας είσαι?
  9. Οχι φίλε μου δεν μπήκα καν στον κόπο να το ακούσω και αυτό γιατί δεν θα ασχοληθώ με διαφημιστικά trics ενός περιοδικού. Αλλά θα σου πώ το εξής...... Ο ήχος σαν ποιότητα δεν ξεκινάει από ένα REASON αλλά από : 1. Μουσικούς 2. Όργανα 3. Καλώδια - Μικρόφωνα 4. Προενισχύσεις 5. Επεξεργαστές και μετατροπείς AD/DA 6. Άρτιους ακουστικά χώρους ηχογράφησης και μείξης. 7. Καλό αυτί και εμπειρία στο χώρο. Εαν δεν συμφωνείς με τα παραπάνω αλλά νομίζεις οτι μπορείς να κάνεις μια παραγωγή στο σπίτι σου με ένα REASON ή και με οποιοδήποτε άλλο software της αγοράς ισάξια με αυτή ενός PRO STUDIO, Τότε όλοι εμείς στον κόσμο που δώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μηχανήματα και κατασκευή χώρου και φάγαμε τα χρόνια μας δουλεύοντας στο χώρο, είμαστε ΚΟΡΟΙΔΑ!!! και συ απλά ''Η ΔΥΑΝΙΑ'' Όσο αφορά την επίδειξη, όποιος θέλει να μου στείλει ένα δικό του mix συμπεριλαμβανομένου και εσένα φίλε μου και εγώ θα του κάνω το Master και θα το ανεβάσω για να τα ακούσουν όλοι και να συγκρίνουν.... Αυτό είναι θάρρος!!! Let the games begin!!!
  10. Δεν το λέω μόνο λόγω του quote, αλλά με αφορμή αυτό. Μην ξεχνιώμαστε ρε παίδες. Ακούμε ΕΝΑ mix που έχει γίνει σε δύο "προγράμματα". Μίλησε όμως κανείς για το πώς δουλεύεις με αυτά τα δύο προγράμματα σε διαφορετικούς ήχους; Αφήστε τα ηλεκτρονικά και τα samples... Vocals? Drums? Ορχήστρες; Το τι plugins υπάρχουν για το καθένα; Το πόσα plugins θα σηκώσει χωρίς πρόβλημα το σύστημα; Το τι μπορείς να βάλεις στο chain ως hardware? Το πόσο αξιόπιστο και bug-free είναι το κάθε ένα; Το πόσο πιο ευέλικτα και γρήγορα σου επιτρέπει να δουλέψεις το καθένα; Το support που έχεις από την κάθε εταιρία; Το hardware compatibility του καθενός; Την τελική ποιότητα ήχου του καθενός; (σε υλικό mixed με τα ΙΔΙΑ plugins και τα ΙΔΙΑ settings)? Το πόσο hands-on approach σου επιτρέπει το καθένα; Το τι automation (και με τι ευκολία) σου δίνει το καθένα; Το ίδιο είναι να σου πάρει να κάνεις κάτι 5 λεπτά και το ίδιο να σου πάρει 2 ώρες; Πόσο σε αφήνει το καθένα να ξεφύγεις από trivial χαμαλοδουλειές και να ασχοληθείς με το ίδιο το mix σου; Τι δυνατότητες tracking έχεις; κλπ κλπ κλπ Δεν είπε κανείς ότι το reason είναι σκουπίδι. Αλλά το ότι σε ΕΝΑ mix (το οποίο κατά πάσα πιθανότητα έγινε ΠΡΩΤΑ στο Reason και μετά "αντιγράφηκε" στα PT, ώστε να είναι μέσα στο φάσμα δυνατοτήτων και των δύο προγραμμάτων) ο ήχος δεν παρουσιάζει ντε και καλά τρομακτικές διαφορές (που παρουσιάζει σαφώς κάποιες, αν και όταν κάτι χτυπάει κόκκινο δε φταίει το πρόγραμμα αλλά αυτός που δεν το χρησιμοποιεί σωστά, απ'όσο ακούω εγώ θα μπορούσαν και τα δύο να έχουν γίνει στο ίδιο πρόγραμμα με διαφορετικά plugins/settings) δε λέει τίποτα. Δηλαδή ωραία τα tests, σίγουρα μας λένε ότι τα home productions δεν είναι για τα μπάζα, αλλά μην το ξεφτιλίζουμε κιόλας το θέμα. Δηλαδή οι ηχολήπτες/studios/παραγωγοί παγκοσμίως που δίνουν ΤΑ λεφτά για PT είναι όλοι ΤΟΣΟ ηλίθιοι και απλά την πατήσανε με το όλο hype? Έλεος δηλδαή, μην το χάνουμε και τελείως. Edit: btw, τα λεφτά δεν πέφτουν για το τι αποτέλεσμα θα έχεις σε ένα mix, πέφτουν για τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ που έχεις. Το ότι σε ΕΝΑ σημείο αυτές οι δυνατότητες (εστω) συγκλίνουν, δε μας λέει ΤΙΠΟΤΑ για το τι γίνεται σε ΟΛΑ τα υπόλοιπα σημεία. Και άλλα +99999999999999999999999999999999999999999+άπειρο από μένα
  11. Για μια βδομάδα Lock out συμπεριλαμβανομένου και της διαμονής που σημαίνει οτι κανείς άλλος δεν μπαίνει στο studio εκτός από σένα είναι 2240€. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ! έτσι δεν είναι?
  12. Ναι φίλε μου! Λοιπόν, για όποιον θέλει να μάθει το επίπεδο των υπηρεσιών μας από πρώτο χέρι και μιλάω μόνο για Mastering υπηρεσίες μέσω internet, παρακαλώ επισκεφτείτε εδώ http://www.digisoundstudios.com/mastering.html Για τα λοιπά θα πρέπει να μας επισκεφτείτε από κοντά!
  13. Σε ευχαριστώ! Όσο για τις τιμές μας κυμαίνονται ανάλογα με το project δηλ, Αν είναι για recording πόσες ώρες θα χρειαστούμε, αν είναι για mastering πόσα τραγούδια και τι διάρκεια έχει το κάθε τραγούδι κλπ. Πάντος είναι αρκετά ανταγωνιστικές μιας και συμπεριλαμβάνεται και η διαμονή στα studios μας. Επίσης παρέχουμε δωρεάν MASTER SAMPLES όπως θα διάβασες στο site... Έτσι θα δεις άμα τα αξίζουμε τα λεφτά μας... τουλάχιστον από θέμα Mastering.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου