Προς το περιεχόμενο

WildchildGR

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    245
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από WildchildGR

  1. Χαίρομαι! Με συγκινεί πολύ το original, δεν ήθελα να αλλάξω το ύφος του.

    Καμιά φορά ξανάρχονται αυτές οι εποχές 😁  Περιμένουμε το 6ο στο τέλος της χρονιάς!

    • Like 1
  2. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!


    Καταλαβαίνω ότι είναι βαρετό στην αρχή, αλλά ταυτόχρονα μου αρέσει όταν υπάρχει μια σταδιακή εισαγωγή σε πολλά κομμάτια (ή αρχική ιδέα ήταν να υπάρχει αυτή η σταδιακή μετάβαση στα διάφορα θέματα/soundscapes).

    Απ'την άλλη, οι περισσότεροι θα κάνουν skip ούτως ή άλλως, οπότε χαίρομαι που σου φάνηκε ενδιαφέρον για να το ακούσεις!
     

    • Like 1
  3. Ένα remaster ενός κομματιού που είχα γράψει πριν μερικά χρόνια, εμπνευσμένο απ'το ομότιτλο βιβλίο του Richard Dawkins.

     

     

     

    • Like 2
  4. 37 λεπτά πριν, Ali Barout είπε

    Μπορεί κάποιος αμέσως να διακρίνει ότι μέσα στις πρώτες 4 ή 5 αρμονικές έχουμε μία μείζονα συγχορδία. Δεν λέω ότι οι κλίμακες κατασκευάστηκαν επί τούτου, αλλά νομίζω ότι σίγουρα αποτελεί έναν όχι αμελητέο παράγοντα.


    Η εμφάνιση των 5ων, και έπειτα της τριάδας (ντο-μι-σολ), και έπειτα η 7η κλπ, έχει επίσης μια ενδιαφέρουσα συσχέτιση μεταξύ της αρμονικής σειράς και της αρμονίας όπως την ξέρουμε ιστορικά στη δύση. Φυσικά όλες αυτές οι παρατηρήσεις σχετίζονται μεταξύ τους, αλλά προσωπικά πιστεύω πολλά από αυτά τα φυσικά και βιολογικά φαινόμενα συνέβαλαν σημαντικά στην πορεία της μουσικής θεωρίας.

    Επίσης ωραία links για όποιον ενδιαφέρεται παραπάνω σε αυτά:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Consonance_and_dissonance
    και
    http://www.math.uwaterloo.ca/~mrubinst/tuning/12.html (Γιατί χωρίζουμε σε 12 νότες την οκτάβα?)

    • Like 1
  5. Ακουστικά, φυσικά και δεν έχει διαφορά ένα 4ης δις αυξημένο με ένα 5ης καθαρό. Εδώ τα ονόματα δεν παίζουν ρόλο.

    Στην γενική περίπτωση βέβαια (αν εξαιρέσουμε το αρχικό παράδειγμα που είναι κάπως άτυπο και η ερώτηση εκτός πλαισίου), ο λόγος που χρησιμοποιούνται αυτά τα ονόματα διαστημάτων στη θεωρία, είναι γιατί προσδίδουν συγκεκριμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά που αφορούν μια συγκεκριμένη κλίμακα. Όπως ακριβώς στην αρμονία δεν σε ενδιαφέρουν οι ίδιες οι συγχορδίες και οι νότες, αλλά οι σχέσεις μεταξύ αυτών (I, IV, V, κλπ), έτσι και σε μία κλίμακα - δεδομένου ότι επιβάλλουμε τα ονόματα των 7 νοτών - σε ενδιαφέρει η σχέση και η λειτουργία μεταξύ αυτών.

    Όπως αναφέρθηκε ήδη όμως, πολλά από αυτά τα έχουμε επιβάλλει εμείς για να συννενοούμαστε και να ερμηνεύουμε την υπάρχουσα μουσική (αυτό είναι και ένα μεγάλο κομμάτι της μουσικής θεωρίας ούτως ή άλλως...), και άρα δεν έχει τόσο σημασία, ή κάποια σημαντική θεωρητική-φιλοσοφική αξία.


     

    Το σχόλιο σχετικά με το κάτα πόσο οι κλίμακες σχετίζονται με την αρμονική σειρά και την "φύση" είναι πραγματικά ενδιαφέρον. Αν και δεν γνωρίζω εθνομουσικολογικά την εξέλιξη των διαφόρων κλιμάκων άνα τον κόσμο, νομίζω ότι υπάρχει μια σύγκλιση σε διαστήματα όπως η οκτάβα ή η πέμπτη, τα οποία προκύπτουν ευδιάκριτα απ'την αρμονική σειρά. Οι συγκερασμένες κλίμακες είναι ένας μαθηματικός συμβιβασμός και δεν συμπίπτουν με τα τέλεια Πυγαγόρεια διαστήματα, παρόλα αυτά υπάρχουν διάφορες θεωρίες-υποθέσεις που θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί ίσως στη Δύση καταλήξαμε στα συγκεκριμένα διαστήματα.

    Π.χ., ή αντίληψη μιας αρμονικής σειράς σαν ένα ενιαίο ακουστικό αντικείμενο και η ταύτιση των σειρών (π.χ. μεταξύ δύο διαφορετικών ντο) ως ίδιες "νότες", ή για παράδειγμα η έννοια των καθαρών διαστημάτων και η ιεράρχιση αυτών μέσα από μοντέλα όπως το frequency interference ή το neural firing rate coincidence - τα οποία όλα συγκλίνουν στους ίδιους απλούς λόγους, σχετίζονται με βιολογικές ακουστικές/ψυχοακουστικές ιδιότητες.

     

    • Like 1
  6. Ευχαριστώ για τα σχόλια! Χαίρομαι που σας άρεσε η παραγωγή (αφού κατάφερα να το κάνω πιο ευκρινές για τον Terry δεν έχω σχόλιο!)

    Η αλήθεια είναι φοβάμαι αρκετά ακόμα το EQ στο επίπεδο του mastering, λόγω ακουστικού χώρου και απειρίας.

     

    Όσον αφορά τα όργανα (με εξαίρεση το βιολί που πάντα θα ακούγεται κακό σαν vst), τα βασικά είναι: action strikes (NI), HZ percussion, strings/brass symphony series (NI), Spitfire cimbalom, και ample sound banjo.

    Γενικά τα ορχηστρικά της native instruments τα θεωρώ εξαιρετικά, και ειδικά για τα brass (είναι αρκετά playbale και ακούγονται καλά χωρίς πολύ processing)

    • Χαχα 1
  7. Πολύ ωραία ταινία, πέρα απ'τη μουσική... την είδα πρόσφατα.

     

    Τους ήχους προσπαθώ πάντα να τους φέρω όσο πιο κοντά στο original...εκτός της χροιάς της μίξης. Η ενορχήστρωση είναι λίγο ζορική γενικά... :P Σε πολλά σημεία φαίνεται (όπως λέει και ο ίδιος) ότι αυτοσχεδιάζει. Προσωπικά δεν βρίσκω νόημα στις διασκεύες με αυτή την έννοια (πάντα θα περιμένεις να ακούσεις το original που συνήθισες). Άλλα είναι διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό να το κάνεις

     

    Ευχαριστώ για το σχόλιο  :)

  8. Ναι τα πνευστά είναι φυσικά. Από ορχηστρικά κυρίως cinebrass για τα horns, τα κρουστά είναι μίξη true strike, action strikes και stormdrum. Τα synths και κάποια fx είναι κυρίως omnisphere... και 2-3 από nexus και z3ta+...

    Τα φυσικά περιβάλλοντα δεν θυμάμαι που τα βρήκα....το youtube πάντως μου έβγαλε πνευματικά δικαιώματα στο νερό στην αρχή...lol

     

    Ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια  :D

  9. Dimsonic...όντως μου πήρε μερικές μέρες. Σαν σύνθεση το είχα στο κεφάλι μου πάνω από χρόνο βέβαια. Η ενορχήστρωση ήταν αρκετά αυθόρμητη...αλλά το είχα "ακούσει" ήδη αρκετές φορές...οπότε δεν κατάλαβα αυτό που κατάλαβε ο cos_dr.

     

    Ευχαριστώ για το feedback!  :)

  10. Δεν υπάρχει "πιο σωστή σειρά". Γενικά επειδή ο compressor μπορεί να αλλάξει την χροιά του ήχου, ίσως να σε βολεύει να το βάλεις πρώτο, προκειμένου το eq να έχει τον τελικό λόγο. Ανάλογα βέβαια και τι κάνεις...αν π.χ. δεν θέλεις να διαμορφώσεις το ηχόχρωμα με το eq αλλά να διορθώσεις μια περιοχή που έχει πρόβλημα, ίσως να πρέπει να προηγηθεί για να έχεις ένα πιο ισορροπημένο ήχο πριν την δυναμική επεξεργασία. Αυτή είναι η δικιά μου εικόνα...άλλος θα σου πει άλλα  :)

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου