Προς το περιεχόμενο

Prophet Of Noise

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    5
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή Prophet Of Noise

0

Φήμη

  1. Ψάξε κάποιο μαγαζί που έχει ανοιχτό fantom X6 στη βιτρίνα, η για demo πελατών, και κάνε παζάρια. Ο μαγαζάτορας ΣΙΓΟΥΡΑ θα θέλει να φύγει το εργαλείο και θα δεχτεί μάλλον κάθε παζάρι σου. Έτσι πήρα το δικό μου, με 3 χρόνια εγγύηση.
  2. Όσον αφορά την προτίμηση σε σχέση G και X, προσωπικά, πήρα ένα fantom X από μαγαζί, display model, με αρκετή έκπτωση, μιας και όσο έπαιξα με το fantom G, οι ήχοι του μου φάνηκαν "κλινικά" καθαροί και δεν είχαν αυτή την γλύκα του ήχου της Roland που ζητούσα. Η απόφαση μου στηρίχτηκε μόνο και μόνο σε αυτή τη παράμετρο, μιας και, έχοντας MV-8800, δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ το sequencer ή το sampler του fantom.
  3. Η αλήθεια είναι πως η onboard κάρτα του MBP είναι αρκετά καλή για να συνθέσεις και να ακούς με ακουστικά η ηχεία. Προσωπικά έχω μονιμώς συνδεδεμένη μια focusrite saffire στο MBP μου, από την οποία έχω μείνει έκπληκτος από τους AD/DA converters. Και είναι firewire. Επίσης πίσω της έχω συνδέσει και έναν σκληρό δίσκο firewire, τον οποίο τον βλέπει άνετα το MBP μου, και ρουφάνε και η κάρτα και ο σκληρός από την ίδια firewire ρεύμα (είναι μικρός 2.5'' σκληρός χωρίς τροφοδοτικό) και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Όσο για το logic pro, θα μείνεις αρκετά ευχαριστημένος, μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα ταυτόχρονα. Ίσως σου χρειαστούν 4GB μνήμη, εγώ είδα διαφορά όταν έκανα upgrade το "παλιό" μου 15.4'' από 2GB σε 4GB, όταν έπαιζαν πολλά audio κανάλια μαζί. Τώρα που πήρα 17'' πριν 1 μήνα, δεν είχα ούτε ένα πρόβλημα πετάει, λες και είναι Mac Pro. Υ.Γ.: Αν θες να δεις απίστευτη ταχύτητα σκληρού και να φορτώνουν όλα λες και είναι ROMpler, μπορείς να "επενδύσεις" σε έναν 64GB SSD (Solid state logic) σκληρό με γύρω στα 200 ευρώ. Ενώ το seek time στους δίσκους είναι 14-15ms, στους SSD είναι ΠΡΑΚΤΙΚΑ μηδέν.
  4. Έχω το MV-8800 της Roland και μπορώ να πω ότι είναι το μόνο μηχάνημα που είναι ισάξιο pc. Σαν να έχεις cubase in a box. Τα MC-909/808 έχουν ήχους που προέρχονται από τα JV/XV της Roland και άρα έχουν καλή ποιότητα. Το δικό μου δυστυχώς φορτώνει τους ήχους από σκληρό δίσκο και όχι από RAM/ROM άρα κάνει πολύ ώρα να τους φορτώσει.
  5. Χαίρεται! Έχει κάποιος εμπειρία από το SonicCell της Roland? Φαίνεται καλό αν θέλει να προσθέσει κάποιος κλασσικό roland ήχο στο setup του. Έχει γύρω στα 900 patches με σχεδόν όλα τα waveforms του Fantom X, και στο rolandclan.info έχουν βγει free για download οι ήχοι του XV-5080 για το SonicCell. Φυσικά δε λείπουν και οι 2 SRX θύρες για περαιτέρω expansion. Θα ήθελα να το ακούσω από κοντά αλλά δεν έχω βρει κάποιο μαγαζί να το έχει on display. Πως το κόβετε;
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου