Προς το περιεχόμενο

Petra199

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    4
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή Petra199

0

Φήμη

  1. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις..! .. ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΛΟΚAIΝΟΥΡΓΙΟ XLR ΚΑΛΩΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Αν σε κυνηγά η γαντεμιά έτσι είναι..! Πάω για ηχογραφήσεις ;D ;D.!!
  2. Πέτυχε.. Ευχαριστώ :P. Επιτέλους έχω ήχο!!.. Αλλά όσο αφορά το μικρόφωνο.. Ακόμη δεν ηχογραφείται τίποτα.. Σήμερα θα αγοράσω καινούργιο XLR καλώδιο.. Αλλά αν δεν φταίει αυτό, τότε τι;.. Όπως είπα το mic όπως και η κάρτα, είναι ολοκαίνουργια, έχω ανοίξει το phantom power, είναι σωστά συνδεδεμένα, πάτησα rec στο Cubase και σε άλλα προγράμματα ηχογράφησης, αλλά δεν γίνεται τίποτα.. Ιδέες;..
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση!! Αφού πήγα στο device setup (δεν υπήρχε vst audiobay), στο vst multitrack είχε προεπιλεγμένο τον "Asio multimedia driver". Οι άλλες 2 επιλογές ήταν: "Asio Directx full duplex driver" και "Asio Εmu 0404 l usb". Όταν έκανα επιλογή του "Asio Directx full duplex driver" (έβγαλε ένα μήνυμα : "device could not be opened" κατά την επιλογή), βάζοντας ένα track στο cubase μπόρουσα να το "ακούσω" κανονικά. Επιλέγοντας το "Asio Εmu 0404 l usb" έβγαζε μήνυμα ότι άλλαζε το sample rate και βάζοντας ένα track, ακούγονταν αποσπάσματα-παράσιτα του track. Τα υπόλοιπα ήταν προεπιλεγμένα με τον τρόπο που ανέφερες (τα inputs και τα outputs). Είναι δυνατόν να μην εγκαταστάθηκαν σωστά οι drivers; Να τους επαναγκαταστήσω; Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι, ότι άκομα και με την επιλογή του "Asio Directx full duplex driver" που έχω ήχο σε tracks που εισάγω στο cubase, το mic δεν ηχογραφεί! (Ξέρω ότι πρέπει να πατήσω rec για να ηχογραφήσω!.. το track είναι "mono" εκ προεπιλογής).. 'Οπως προείπα, ούτε στην ηχογράφηση των windows γίνεται τίποτα. Επίσης, κάτι λαμπάκια που βρίσκονται πάνω από τη κάθε είσοδο των 2 καναλιών (στη κάρτα ήχου), τα οποία υποθέτω δέιχνουν τη "στάθμη" έντασης της αντίστοιχης εισόδου, είναι μονίμως σβηστά όταν χρησιμοποιώ το μικρόφωνο.(οι κάτοχοι Emu 0404 ας απαντήσουν για τα λαμπάκια!!.) Αν τελικά όλα με το λογισμικό είναι σωστά, το μόνο που είναι λογικό και μπορώ να σκεπτώ (/απεύχομαι), είναι ότι το XLR καλώδιο που προμηθεύτηκα για να συνδέσω το mic έχει κάποιο πρόβλημα, καθώς παρατήρησα ότι το ένα τέλος του φέρει ίχνη εκδορών.. Εν κατακλείδι, είναι βέβαιο, ότι πολλοί από εσας, έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με τη δική μου.. Δηλαδή να κατέχουν τον εξοπλισμό για κάτι, να έχουν όρεξη (όπως εγώ για ηχογραφήσεις), αλλά να κωλύονται λόγω ακαθόριστων προβλημάτων στο λογισμικό ή το hardware (δεν θέλω ούτε να το φανταστώ, επειδή "μόλις" βγήκε απ' το κουτί), ή της έλλειψης τεχνογνώσιας.. Το συναίσθημα που δημιουργείται μπορεί να περιγραφεί ως καθαρή πικρία. Γι'αυτό βασίζομαι σε εσάς κι ελπίζω να με βοηθήσετε σύντομα (θέλω να ηχογραφήσω εδώ και τώρα :().. Ευχαριστώ προκαταβολικά , σε επίπεδα ευγνωμοσύνης, κάθε προσπάθεια/post βοηθείας. :)
  4. 'Εχω αγοράσει ένα mic AKG perception 200 και μία κάρτα ήχου Emu 0404. Η κάρτα συνδέθηκε και εγκαταστήθηκε με επιτυχιά.. Μπορώ να ακούω κομμάτια, να βλέπω videos κτλ. ('Εκανα disable την onboard soundcard). Το πρόβλημα είναι οτί βάζω το mic, ανοίγω το phantom power άλλα δεν ηχογραφείται τίποτα. Ούτε στην ηχογράφηση των Windows δν γίνεται τπτ.!! 'Εκανα έλεγχο στον πίνακα ελέγχου και δεν ήταν muted. Επίσης στο πρόγραμμα που ερχόταν με την Emu (Cubase LE) δεν ακούγεται τίποτα.. 'Εκανα import ένα .wma κομμάτι στη Cubase, το sound wave φαινόταν κανονικά, αλλά κατά το playback δεν ακουγόταν τπτ.. Χρειάζομαι βοήθεια επειγόντως!!!! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου