Προς το περιεχόμενο

Sorreah

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    23
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    Day job
  • Τόπος
    Location

Συμμετοχή Sorreah

0

Φήμη

  1. Α οκ, τις τρύπες δεν τις φοβόμουν ιδιαίτερα απλά ήλπιζα να τις γλυτώσω. Το φάγωμα δεν ξέρω αν το έχω, θα μάθω όμως. ;D Ευχαριστώ πολύ.
  2. Δεν έχω ιδέα για το πρόβλημα σου (:P) αλλά μιας και ενδιαφέρομαι να βάλω ένα τέτοιο pickguard από GFS σε μια Bullet (με 11 βίδες), χρειάστηκε να ανοίξεις τρύπες στο σώμα ή ευθυγραμμίστηκαν όλες οι τρύπες που είχε το συγκεκριμένο pickguard?
  3. Με 200 ευρώ εγώ θα έπαιρνα μια Squier Bullet (ελαφριά και βολική, ικανοποιητικοί μαγνήτες, τέλειος λαιμός) και έναν Mustang που έχει και το usb out για recording.
  4. Αν δεν κάνω λάθος δεν είναι η μόνη διαφορά αυτή ανάμεσα στα 2 cubs :P. Φοράνε και άλλες λυχνίες, με όσα μπορεί να σημαίνει αυτό.
  5. Το Tortex της Dunlop είναι υλικό Delrin με μια επίστρωση ώστε να γίνει ελαφρά τραχύ και ωραιότερο στο πιάσιμο. Η Dunlop βγάζει και απλές Derlin πένες btw. Αν βρεις μια θα δεις πως ακριβώς θα είναι το απλό λείο Delrin και στην αφή.
  6. Μου ήρθε προχθές τελικά η HSS Bullet. Εντυπώσεις: * Αρκετές ατέλειες στο σώμα, πιο συγκεκριμένα ένα σκάσιμο στο βάψιμο, χοντροκομμένο pickguard (στις άκρες αλλά και στις τρύπες τους, μάλιστα ο humbucker είναι λίγο στραβός λόγω της θέσης που έχει βιδώσει πάνω στο pickguard. * Πανάλαφρη όμως, και 2/3 από το πάχος μιας κανονικής Strat. Πάραυτα ο ακουστικός ήχος δεν υποφέρει στα αυτιά μου. * Το μπράτσο μου αρέσει πααάρα πολύ. Το untinted maple είναι όμορφο στα μάτια μου και βολεύει πολύ στο χέρι μου, σε σημείο που δεν έχω όρεξη να παίξω με το gloss μπράτσο της άλλης μου Strat. Ιδανικό σχήμα για μένα, μεσαίο C θα το έλεγα. Έχει 3-4 τάστα είναι στραβοβαλμένα αλλά έχουν φαγωθεί πολύ καλά και δεν ταστάρει καθόλου μετά από μια μικρή ρύθμιση στα saddles. * Τα tuners μοιάζουν αρκετά ψεύτικα και γυρνάνε υπερβολικά εύκολα. * Για τους μαγνήτες δεν έχω να πω πολλά μια και έχω παίξει ελάχιστα, στα αυτιά μου ακούστηκαν ικανοποιητικοί κατά την πρώτη επαφή.
  7. Να προσθέσω αυτήν εδώ, έχω διαβάσει θετικά πράγματα: http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_special_sc_tv.htm και δεν ξέρω αν θα σε ενδιέφερε και κάτι σε Melody Maker (αρκετά κοντά σε Junior πιστεύω): http://www.thomann.de/gr/gibson_melody_maker_ww.htm
  8. Εδώ και κάνα 6μηνο βγαίνει και HSS Bullet: http://www.thomann.de/gr/fender_squier_bullet_strat_hss_rw_aw.htm και demo video:
  9. Καλά ok, 450 δολλάρια street price στο Αμέρικα, 550 ευρώ στην Ευρώπη. Δεν θέλω να φανταστώ Ελλάδα. Σε αυτή τη κατηγορία τιμής θα προτιμούσα να δώσω κάτι παραπάνω (υποθετικά πάντα) και να πάρω Charvel Pro Mod με επώνυμους μαγνήτες.
  10. Παρά τις προτροπές προς την Tele, και χωρίς να πάω να δοκιμάσω τίποτα από κοντά, χτύπησα μια arctic white HSS Bullet. Τα 50 ευρώ διαφορά μαζί με τον humbucker ήταν το βασικότερο κριτήριο επιλογής. :P Ελπίζω να μην το μετανιώσω, θα επιστρέψω με εντυπώσεις.
  11. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, δεν έχω καταλήξει ακόμα και ίσως πάω αύριο να δοκιμάσω κάποια τους από κοντά, οποιαδήποτε άλλη εμπειρία όμως θα βοηθήσει. Όσο για το θέμα Tele και Strat, οι Bullet είναι μόνο Strat ενώ στις Affinity παίζουν και οι Tele. Και τα δύο δεν με χαλάνε. :P Έχοντας μια Strat ήδη αν με τα λεφτά που διαθέτω μπορούσα να πάρω Tele με καλό neck δεν θα με ενοχλούσε καθόλου.
  12. Γεια σε όλους, Σκοπεύω να παραγγείλω άμεσα μια από τις 2 κιθάρες που αναφέρονται στο τίτλο (Squier Affinity Tele ή Bullet Strat), Μιας και οι μαγνήτες και τα λοιπά ηλεκτρικά φαντάζομαι θα είναι παρόμοια (ψιλοάθλια φαντάζομαι) ποιοτικά, εστιάζω ως κριτήριο της επιλογής μου στον λαιμό και στην ποιότητα του. Έχει δοκιμάσει κανείς κάποια από τις 2 ή και τις 2 ώστε να μπορεί να συγκρίνει το πόσο καλοβαλμένα είναι τα τάστα τους, δηλαδή να παίζει κανείς με κάποιο ικανοποιητικό action? Για τους λαιμούς των Bullets έχω διαβάσει καλά πράγματα σε ξένα forums ενώ για των affinity υπάρχει πολύ λιγότερη "βιβλιογραφία" :P.
  13. Χωρίς να έχω ακούσει/παίξει με αυτά που θα σου προτείνω, νομίζω πως τα 3 καλύτερα deals σε αυτά τα λεφτά είναι: Epiphone Les Paul 1959 Standard Epiphone Les Paul Tribute ESP LTD EC401 Και οι 3 είναι γύρω στα 600, έχουν το σχήμα που θες και καλά ηλεκτρικά + μαγνήτες (Gibson PUs οι 2 πρώτες και SD η 3η), και λίγο έως αρκετά καλύτερα (λιγότερο τυχαία) ξύλα από μια τυχαία Epiphone.
  14. Προσωπικά πιστεύω πως υπάρχουν άπειρα αξιοπρεπή όργανα στα 250 έως 350 ευρώ (δεν ξέρω πόσα από αυτά βέβαια έχουν EMG και Floyd Rose, αλλά δεν ξέρω και αν πραγματικά τα χρειάζεσαι αυτά), τα οποία σου μένουν για πάντα ακόμα και αν κάποια στιγμή αποφασίσεις να τα μοντάρεις λίγο γιατί άλλαξε το γούστο σου. Για μερικά καλά παραδείγματα μια ματιά εδώ: http://www.musicradar.com/tuition/guitars/the-best-electric-guitars-under-300-213316 . Επίσης, υπάρχουν άπειροι λαμπάτοι ενισχυτές στα 250 έως 350 ευρώ που δεν μπορεί, όλο και κάποιος θα ικανοποιεί το γούστο του καθενός (και σίγουρα υπάρχουν στα ίδια χρήματα και ικανοποιητικοί modelling amps).
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου