Προς το περιεχόμενο

takisperd

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    6
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή takisperd

0

Φήμη

  1. Ok, παιδια thanx το βρήκα. Κάθε κανάλι έχει ένα automatation track το οποίο αν εμφανίσεις έχει όλες αυτές τις λειτουργίες με τα αντίστοιχα envelopes του sonar όπου μπορείς να προγραμματίσεις διάφορες λειτουργίες του κάθε καναλιού με γραφήματα. Κάτι άλλο. Αν θέλω να κατεβάσω κάποιο vst για όργανα ορχήστρας ποιοι ενδύκνειται;. Είναι δυνατόν να βρεθούν δωρεάν τα αντίστοιχα vst για ορχήστρα Halion και Vienna?
  2. Το έχω ψάξει αρκετή ώρα αλλα δε βρίσκω κάτι.Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός . Θέλω σε ενα midi καναλι να έχω προγραμματίσει το velocity, οχι να το αλλάζω απτο mixer..Πχ να ανεβαίνει σταδιακά απο ξεκινώντας από το 80 και φτάνοντας μετά απο 30 sec στο 120.
  3. Είμαι νέος χρήστης του Cubase και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Στο Sonar της Cakewalk υπήρχε μια δυνατότηα να προγραμμάτιζεις την ένταση του ήχου (velocity) σε midi track. Να ξεκινάει πιο σιγά σε κάποιο κομμάτι να δυναμώνει κτλ. Στο Cubase δεν βρίσκω αυτή τη δυνατότητα. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος; Ευχαριστώ!
  4. Την εγγραφη την εχω ηδη κανει. Αλλα αυτο που επαιξα και ειναι ηδη αποθηκευμενο σε 3 καναλια midi μαζι με το audio καναλι πως θα το μετατρεψω σε αρχειο ηχου; Γιαυτο προσπαθω να κανω εγγραφη με ενα αλλο πρόγραμμα eggrafhs. Δεν ξερω αν γινεται απευθειας απτο cubase.
  5. Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Απλά να επεξηγήσω κάτι που μπορεί να μην το έθεσα σωστά. Είτε έχω το Sonar είτε το Cubase ένα απτα δύο πάντα, δημιουργούνται προβλήματα στην αναλογικη ηχογράφηση καθώς αν πατήσω πρώτα το κουμπι της ηχογράφησης πχ στο windows recorder και μετα το play στο σοναρ, θα μου βγάλει μήνυμα το σοναρ οτι δεν μπορει να ξεκινησει να παιζει. Αν πάλι πατησω πρωτα το play στο sonar και μετά το rec στο windows recorder θα μου βγάλει μήνυμα στο windows recorder.
  6. Καλησπέρα! Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να βελτιώσω την ποιότητα των ηχογραφήσεων που κάνω. Έχω ένα ηλεκτρικό πιάνο Κorg-EC150 και έχω κάποια σχετική εμπειρία στην χρήση του Cakewalk Sonar. Η εκδοση που χρησιμοποιώ είναι Sonar 8. Με σκοπό να βελτιώσω την ποιότητα όπως προανέφερα αγόρασα μια Lexicon Lambda (usb εξωτερική) για να αντικαταστήσω την κλασική Realtek την οποία εχει το Laptop. Θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε με κάποιες απορίες. Έχω ήδη επεξεργαστεί ένα κομμάτι στο Sonar, στο οποίο χρησιμοποιώ 3 midi tracks καθώς και ένα audio track. Με την προηγούμενη κάρτα ήχου όποτε ήθελα να ηχογραφήσω το κομμάτι άνοιγα ένα πρόγραμμα ηχογράφησης πχ το Windows recorder και έκανα την ηχογράφηση με stereo mixing επιλογή στην κάρτα ήχου ώστε να ηχογραφώ και τον ήχο που ερχόταν απτο midi του korg, αλλά και το audio που ερχόταν από τον υπολογιστή. Με την Lambda έχω το εξής πρόβλημα. Όποτε πατάω το rec για ηχογράφηση τότε το πρόγραμμα μου βγάζει κάποιο μήνυμα το οποίο δείχνει οτι δεν μπορεί να ηχογραφήσει και να είναι ανοιχτο και το Sonar συγχρόνως. Το ίδιο γίνεται με διαφορετική εκδοχή (δημιουργούνται παράσιτα δυνατά) όταν χρησιμοποιοω αντι του sonar το cubase 4 le το οποίο συνόδευε την Lexicon. Αποσο καταλαβαινω κάποιο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει με τους drivers ASIO που χρησιμοποιοεί η Lambda αποτι φαίνεται δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται από δύο προγράμματα συγχρόνως (;;) . Υπάρχει κάποια λύση για αυτό το πρόβλημα; Απλά για να βοηθήσω στέλνω και μια εικονα με το πως εχω κανει την συνδεση καρτας ηχου, korg και υπολογιστή. Στο midi in και out της κάρτας ήχου έχω συνδέσει τα midi out και in που έρχονται από το Korg. Εννοείται οτι η συνδεση υπολογιστη/ καρτας ήχου γινεται με usb και τέλος (και εδώ έχω μια αμφιβολία) για το αν είναι σωστό που συνδέω στο Line IN 1 της καρτας ήχου συνδέω το output του Κorg. Aυτά για αρχή ελπίζω να υπάρξει κάποια βοήθεια γιατι εχω μια σειρα και απο αλλα προβληματα που μου κανουν την ζωη πιο δυσκολη με την κανουργια καρτα ηχου και ελπιζω να επιλυσω με τη βοηθεια σας. Ευχαριστώ πολύ!! :-))
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου