Προς το περιεχόμενο

Lord_Rutherford

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    3
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Lord_Rutherford

0

Φήμη

  1. Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας. Το project είναι διπλωματική εργασία για Ηλεκτρολόγο Μηχανικό στο ΑΠΘ. Είμαστε δύο άτομα στην ομάδα. Αύριο θα πάμε και από τον καθηγητή για να πάρουμε πιο αναλυτικές πληροφορίες στο τι θέλει να κάνει. Έχω ακούσει ότι έχει πατεντάρει bluetooth στηθοσκόπιο αλλά μου φαίνεται κάπως παράλογο γιατί είναι απίθανο να μην έχει υλοποιηθεί ήδη. Τέλος πάντων θα ξέρω και γω περισσότερα στο μέλλον. @harilatron Οι σκέψεις σου είναι πολύ κέραιες και αφορούν σημαντικά κομμάτια της εργασίας. Για το (2) ομολογώ πως αλλιώς το είχα φανταστεί. Δλδ το στηθοσκόπιο να παίρνει τον ήχο και να τον στέλνει εκείνη τη στιγμή στο PDA. Αλλά για να μη λέμε λόγια του αέρα αύριο θα το ρωτήσω και αυτό! Ευχαριστώ πάρα πολύ!
  2. Το μικρόφωνο θα συνδεθεί με bluetooth module για να στέλνει τον ήχο σε pc. Απ' ότι είδα τα modules έχουν ενισχυτή. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως αρκετά μικρόφωνα δίνουν περισσότερη έξοδο από όσο παίρνει σαν είσοδο το module. Είναι ακόμα φλου τα πράγματα, πρέπει να δώ τα στοιχεία καλύτερα. Έστω οτι παίρνω ένα μικρόφωνο. Αυτό τι έξοδο θα βγάζει; π.χ. 5mv? Προφανώς δε θα έχει μια σταθερή έξοδο αλλά ανάλογη της έντασης του ήχου που δέχεται. Θα πρέπει να το δοκιμάσω σε κανα παλμογράφο μάλλον!
  3. Καλησπέρα στο τρομερό σας φόρουμ! Έχω να υλοποιήσω ένα project με θέμα ηλεκτρονικό στηθοσκόπιο και πρέπει να αγοράσω ένα κατάλληλο μικρόφωνο. Επειδή είναι δύσκολο να βρω επαγγελματικά προιόντα για αυτό το σκοπό είπα να ζητήσω βοήθεια. Οι ιστοσελίδες των εταιριών έχουν όλο μικρόφωνα για live ή ηχογράφηση ενώ εγώ θέλω ένα πολύ μικρό, μάλλον πυκνωτικό μικρόφωνο για να κάνω τη δουλειά μου. Πιο συγκεκριμένα το μικρόφωνο θα βρίσκεται μέσα σε ένα κλωβό που θα τοποθετείται πάνω στον ασθενή για να τραβά τον ήχο (καρδιά, πνεύμονες). Εκεί θα μπει το μικρόφωνο. Δεν ξέρω ποιο ακριβώς συχνοτικό εύρος χρειάζομαι.. Αν μπορείτε να βοηθήσετε θα με βγάζατε από μεγάλο κόπο. Ευχαριστώ.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου