Προς το περιεχόμενο

estenough

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    23
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από estenough

  1. Στη δουλειά πότε θα την φέρεις να την δω??????
  2. Συμφωνώ οτι η λέξη θόρυβος που χρησιμοποίησα δεν είναι η πλεον κατάληλη για το συγκεκριμένο παράδειγμα. Πρέπει όμως στην αρχή να τα πούμε λίγο απλά τα πράγματα για να τα καταλάβει ο κόσμος σε γενικές γραμμές τι παίζει και μετά να μπούμε και περισσότερο σε λέπτομέρειες.
  3. Με τον όρο θόρυβος δεν ενοούμε τον θόρυβο που κάνει για παράδειγμα η ηλεκτρική σκούπα, που καταλάθος ηχογραφήθηκε, αλλά κάποιες συχνότητες, οι οποίες μπορεί να μην είναι αντιληπτές με γυμνό αυτί (π.χ κάποια αρμονική - όχι αυτή της κιθάρας, αλλά αυτή που προκύπτει απο ανάλυση φάσματος) Αν προσέξεις το σχεδιάγραμμα επάνω, θα δείς ότι στην πράσινη συχνότητα το πλάτος είναι πολύ μεγαλύτερο απο τις υπόλοιπες σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αν το βάλουμε με βάση ποσοστό %, η πράσινη είναι το 100%, και οι υπόλοιπες είναι το 5%. Αυτό το 5% προσδιορίζεται σαν θόρυβος και παραλείπεται.
  4. Αυτές οι συχνότητες που αφαιρεί είναι συνήθως θόρυβος και μπορεί να είναι διαφορετικές σε κάθε δείγμα. Αν είναι κάτω απο κάποιο συγκεκριμένο όριο (πλάτος σήματος) τις απορίπτει. Αυτό που έγραψα πριν οτι τα mp3 δεν αφαιρούν τίποτα απο συχνότητες, ήθελα να πω οτι δεν υπάρχει περίπτωση π.χ. να αφαιρέθούν μόνο τα 500 Hz απο όλο το κομμάτι, δλδ κάτι σαν φίλτρο, παρόλο που υπάρχουν στην raw πληροφορία.
  5. H βασική αρχή των mp3 είναι ότι αλλάζει ο ρυθμός της δειγματοληψίας (sample & bit rate) με αποτέλεσμα να μειώνεται το συνολικό μέγεθος του κομματιού. Όταν ηχογραφούμε σε αναλογική μορφή έχουμε μια συνεχή ροή πληροφορίας χωρίς καμία δειγματοληψία, ενώ κατα την μετατροπή σε mp3 πέρνουμε δειγματοληπτικά κάποια κομμάτια απο την συνεχή αυτή πληροφορία και τα ενώνουμε. Η δειγματοληψία έχει 2 βασικά χαρακτηριστικά. 1) Sample rate. Είναι ο ρυθμός δειγματοληψίας και μετριεται σε Hz. Συνήθως 44.100 για τα mp3, το οποίο σημαίνει οτι πάιρνει δείγμα κάθε 1 / 44.100Hz = 22.7 μsec 2) Bit Rate. Είναι ο αριθμός των κομματιών που θα σπάσει το μέγιστο πλάτος της πληροφορίας (κάτι σαν την ένταση του κομματιού στο συγκεκριμένο σημείο της δειγματοληψίας). Αυτά είναι τα bit του mp3. π.χ. 16 bit. Σε περίπτωση που βρεθούν 2 ή περισσότερα ίδια κομμάτια πληροφορίας κατα την δειγματοληψία αυτά θα ενωθούν στο mp3 για εξοικονόμηση χώρου. Για παράδειγμα έστω πως έχουμε ένα αναλογικό σήμα του 1KHz για 10 δευτερόλεπτα. το sample rate θα πέρνει κάθε 22,7 μsec σαν δείγμα το 1KHz. το bit rate θα πέρνει κάθε 22,7 μsec την ένταση της συχνότητας αυτής. Συνολικά θα έχουμε 10 sec / 22,7 μsec = 440.529 δείγματα Επειδή έχουμε bit rate 16 bit, κάθε δείγμα θέλει 2 byte. Συνολικά 881058 Byte = 860 KB Αν υπάρχουν συνεχόμενες ίδιες δειγματοληψίες τότε το συνολικό μέγεθος θα πέσει πάρα πολύ, γιατί θα γίνει η ένωση των ίδιων. Σε αναλογική ηχογράφηση το μέγεθος μπορεί να ήταν και 10-20 φορές μεγαλύτερο. Το ίδιο ισχύει και για πολυφωνικά σήματα (τραγούδια). Απο συχνότητες τα mp3 δεν αφαιρούν τίποτα. Αν διπλασιάσουμε την συχνότητα δειγματοληψίας και κρατήσουμε όλα τα άλλα σταθερά, θα έχουμε τα διπλάσια δείγματα, άρα και το διπλάσιο μέγεθος αρχείου. Το ίδιο θα συμβεί αν κρατήσουμε ίδια συχνότητα δειγματοληψίας και διπλασιάσουμε το bit rate.
  6. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον θόρυβο. αυτό λύνεται όπως είπε ο vranios με σωστό διαμερισμό φορτίων, αλλά επίσης με ενίσχυση της γείωσης του μαγαζιού και την έσχατη λύση του μεταστηματιστή 1:1 στην προβληματική γραμμή. Αυτό ίσως και να μπορείς να το κάνεις για τον ήχο σου, απομονώνοντας έτσι την φάση και τον ουδέτερο στα μηχανήματα σου (δεν το έχω κάνει και δεν το εγγυηούμαι). Η γείωση πρέπει να παραμείνει. Καλύτερα να ρωτήσεις και ένα ηλεκτρολόγο να σου πει στα σίγουρα για την χρήση του μετασχηματιστή, ο οποίος μπορεί να είναι αρκετά ακριβός ανάλογα με βατ που χρειάζεσαι. Γενικά το σωστό είναι να φτιάξει ο ηλεκτρολογος του μαγαζιού το πρόβλημα στα φώτα και όχι στον ήχο.
  7. Το 2007 που είχα πάρει μια κιθάρα απο Thomann και είχα ζητήσει να μου αλλάξουν μαγνήτες απο active σε passive που ήθελα μου είχαν πει πως μπορούν να το κάνουν, αρκεί στην παραγγελία να αγόραζα και τους μαγνήτες που ήθελα να βάλω. Μάλιστα μου είχαν πει ότι δεν θα υπάρξει κάποια επιβάρυνση για τα εργατικά τους, απλά δεν θα μπορούσα να επιστρέψω την κιθάρα πίσω αν δεν μου άρεσε. Η κιθάρα έκανε περίπου 1600 και κανένα 200 οι μαγνήτες αν θυμάμαι καλα. τελικά την πήρα όπως ήταν απο το εργοστάσιο, χωρίς να την κάνουν την μετατροπή (και μετά απο 2 χρόνια την πούλησα :P :P ). Για kill switch πάντως δεν ξέρω αν το κάνουν.
  8. Τελικά αγόρασα γέφυρα και συγκεκριμένα αυτή απο GFS. Οι τρύπες ταίριαξαν ακριβώς στις βίδες. Ήθελε το pickguard λίγο φάγωμα στο κάτω μέρος της γέγυρας και το σώμα στο πάνω μέρος φάγωμα (1 mm για την ακρίβεια) γιατί ήταν λίγο κακοανοιγμένη η τρύπα για το block και έβρισκε απο την νέα γέφυρα σε κάποιο σημείο. Μόνο 2 λίμες χρειάστηκα... μια ίσια και μια στρογγυλή... Διαφορές με την παλιά γέφυρα αισθητές. Νιώθεις το σώμα να πάλεται περισσότερο απο πριν και το sustain το οποίο ήταν μηδαμινό, τώρα ειναι αισθητό!!! Ο ήχος επίσης πιο γεμάτος!!! Το μόνο αρνητικό (το οποίο δεν με ένοιαξε καθόλου) είναι οτι το tip στο τρεμολο ήταν σπασμένο... και αντικαταστάθηκε με το παλιό κρεμ που είχα...
  9. ναι κάτι τέτοιο περίμενα ή κάτι σε στυλ "μην με αλλάξεις... ξέρω καλά την δουλειά μου" :P :P απλά επειδή μόνο την γέφυρα δεν έχω αλλάξει στην κιθάρα απο hardware, έλεγα μήπως... Thanks Superfunk!!
  10. Για να μην ανοίγω νέο θέμα, μιας κι έχω αναφέρει την δικιά μου squier εδώ (κορεα 1995 απο το εργοστάσιο της cort).... Γνωρίζει κανένας τι γέφυρα φοράει αυτή η κιθάρα; είναι 6 point tremolo, αλλά δεν γράφει κάτι πανω... Ψήνομαι να το αλλάξω, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει κάτι τέτοιο. σας βάζω και 3 φώτο να δείτε πως είναι
  11. Τι τιμή έχουν οι πυκνωτές (ηλεκτρολυτικοί να υποθέσω) και στα πόσα βολτ είναι; Βρίσκονται στο τροφοδοτικό του ενισχυτή;
  12. Την αντίσταση γιατί να την βάλει; στα υπόλοιπα συμφωνώ απολύτως.
  13. estenough

    DIY Quick Pedals

    Στο σχέδιο η R2 είναι μάλλον λάθος τοποθετημένη.... έτσι όπως την έχεις βάλει είναι σαν να είναι και τα 2 άκρα της στο ίδιο σημείο, άρα βραχυκυκλωμένη, άρα σαν να μην υπάρχει... εκτός αν υπάρχει κόψιμο του χαλκού ανάμεσα στα 2 ποδαράκια (το ίδιο ισχύει και για τον C3)
  14. Εμένα με έχει βολέψει πάρα πολύ αυτή η κιθάρα... το μόνο που δεν μου άρεσε πάνω της ήταν τα ηλεκτρικά της, τα οποία απο τότε που αλλάχτηκαν (tex-mex pickups, CTS ποτενσιόμετρα, LPS διακόπτη και jack socket που δεν θυμάμαι τι έβαλα) μεταμόρφωσαν την κιθάρα κυριολεκτικά. απο κούρδισμα δεν είχα ποτέ κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά επειδή το κλειδι για την σολ τα είχε ψιλοπαίξει, αποφάσισα να τα αλλάξω. χρειάστηκαν βέβαια μεγαλύτερες τρύπες για τα καινούρια κλειδιά και νέες για τις μικρές βίδες τους στο πίσω μέρος του headstock. τώρα θέλω να αλλάξω και το nut και τελος...
  15. Η δικιά μου είναι του 95 κατασκευασμένη στο εργοστάσιο της Cort. Εδώ και κάτι μήνες έχει 3-ply λευκό pickguard με tex-mex μανήτες, aged knobs-pickup covers και bigF Fender κλειδιά.
  16. Η επισκευή μπορεί να είναι κάτι το πολύ απλό, όπως να έχει πιάσει βρώμα το jack και να θέλει αλλαγή. πολλές φορές όμως η αντικατάσταση αυτού μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, όπως να ξεκολλήσει κάποιος διάδρομος πάνω απο την πλακέτα. αυτό οφείλεται πάρα πολύ σπάνια σε αστοχία υλικού (αν ήταν να κοπεί ο διάδρομος, θα κοβόταν όσο ήταν σε εγγύηση το προιον και συνήθως τις πρώτες μέρες χρήσης) και τις περισσότερες φορές στις συνθήκες χρήσης (υγρασία, σκόνη, ζέστη κλπ). όταν λοιπόν το εξουσιοδοτημένο service πάει να κάνει επισκευή εκτός εγγύησης, λαμβάνει υποψιν του τον παράγοντα οτί κάτι μπορεί να πάει στραβά και ενώ έχει πει πχ 5€ για αλλαγή jack να του κοστίσει 100€ για αλλαγή πλακέτας και να μπει μέσα. αυτός είναι ο λόγος που το κόστος για εκτός εγγύησης επισκευές το κόστος των ανταλλακτικών είναι υψηλό. όσο για το κόστος της εκτίμησης της βλάβης είμαι απόλυτα σύμφωνος, γιατί ποτέ μα ποτέ όταν έχω φωνάξει υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, μπογιατζή ή γιατρό στο σπίτι μου δεν έχει φύγει χωρίς να πληρώσω την επίσκεψη.
  17. το little lehle θα το έβαζα ανάμεσα στην κιθάρα και τις 2 κεφαλές και απλά θα έστελνα σήμα στον 1ο ή τον 2ο. αυτό για το φορτίο που λες ισχύει αν το έβαζα ανάμεσα στις 2 κεφαλές και την καμπίνα. βασικά κάτι σαν το tonebone έψαχνα, αλλά δεν είχα βρει κάτι... τώρα όσο αφορά το booster, επειδή μου αρέσει ο original overdrive ήχος που βγάζει ο ενισχυτής δεν θα το προτιμούσα. εδώ δεν θέλω να χρησιμοποιώ καν τις προσομοιώσεις καμπινών, overdrive και distortion απο την x3 live που έχω. *βασικά θα αλλάξω πρώτα λάμπες στην ήδη υπάρχουσα κεφαλή και αν μου αρέσουν τα καθαρά της θα συνεχίσω την όλη σκέψη μου.
  18. σαν συνέχεια σε κάποιες ερωτήσεις που έκανα στο thread Τι κάνουν αυτές οι λυχνιες; και για να μην το κάνω μπάχαλο μεταφέρω την συζήτηση εδώ.... (μια περίληψη για όσους βαριούνται να διαβάσουνε.... θέλω να συνδέσω 2 κεφαλές blackheart killer ant (1W) σε μία καμπίνα blackheart BH112. ανάμεσα στην κιθάρα και τις κεφαλές θα υπάρχει ένα True-Bypass Looper/Switcher της Lehle) και συνεχίζω ...επειδή τελικά αυτο το lehle που είχα βάλει στο ποστ του Τι κάνουν αυτές οι λυχνιες; δεν είναι το κατάλληλο, κατέληξα στο Little Lehle II . αν συνδέσω στην είσοδο του την κιθάρα και στις 2 εξόδους τις 2 κεφαλές (μια στέλνει το σήμα στην Α κεφαλή και μία στην Β ανάλογα με το αν ειναι πατημένος ο διακόπτης ή όχι), έχω βρεί ποιο "κανάλι" (κεφαλή) θα οδηγώ. η μία θα πέρνει σήμα και η άλλη δεν θα πέρνει καθόλου. η κεφαλή έχει εξόδους 4,8,16 Ω. η καμπίνα έχει 2 παράλληλα jack 16 Ω (η βασικη χρήση είναι για να συνδέσεις άλλες καμπίνες παράλληλα και όλες μαζί στην έξοδο 8Ω ή 4Ω της κεφαλής) η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να συνδέσω τις 2 κεφαλές πάνω στην καμπίνα ή όχι... αν ναι 1) ποια έξοδο θα χρησιμοποιήσω απο την κάθε κεφαλή? 2) η σύνδεση θα είναι κατευθείαν πάνω στην καμπίνα ή πρέπει να παρεμβάλεται κάτι ενδιάμεσα?? 3) αν η σύνδεση γίνει κατευθείαν πάνω στην καμπίνα πειράζει που το σήμα του ενισχυτή που θα οδηγώ εκείνη την στιγμή θα πηγαίνει και στην έξοδο του ενισχυτή που δεν οδηγώ??? Ηλίας.
  19. @superfunk: για την μελλοντική classic player 60's δεν θα έχει καθαρά αν αλλάξω λάμπες?? επίσης ο '59 (neck) έχει καλά καθαρά και ιδιαίτερα όταν σπλιτάρει και γίνει μονος.
  20. Δεν με ενδιαφέρει πολύ η ένταση, γιατί τον έχω στο δωμάτιο τον ενισχυτή, απλά είναι κουραστικό να γκαζώνει με το παραμικρό ο ενισχυτής (τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί να γκαζώνει και πριν το 2.5) θέλω μέχρι το 5 να έχει καθαρά... μετά ας κάνει ότι θέλει απο μανήτες η μια κιθάρα έχει jb και '59, οι οποίοι σπλιτάρουν σε μονούς, η άλλη emg 81-85 και η μελλοντική θα είναι η classic player 60's strat ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!! όταν υλοποιηθεί θα ενημερώσω για το τι πέτυχα ή απέτυχα...
  21. καλημέρα! σύμφωνα με τα παραπάνω θέλω να ρωτήσω κάτι. έχω ενα blackheart killer ant (1W) με την 12άρα καμπίνα της blackheart. ο killer ant έχει 2 x 12AX7. όταν ανοίγω το volume πάνω απο το 2.5 αρχίζει και γκαζώνει ο ενισχυτής, ενώ αυξάνει και η ένταση. όταν περάσει το 5 η ένταση παραμένει σταθερή και βάζει drive. επειδή θέλω και καθαρά σκέφτομαι να πάρω άλλη μία ίδια κεφαλή και να τις αλλάξω τις λυχνίες και επίσης να πάρω και ένα lehle little dual για να αλλάζω "κανάλια", μέσω του οποίου θα πηγαίνω και τις 2 κεφαλές στην ίδια καμπίνα. εφόσον το παραπάνω είναι εφικτό να γίνει ποιές λυχνίες κάνουν για καθαρά?? πιστεύω κάποιες απο αυτές τις 2 5965/12AV7 = 27 12AU7/6189/5814 = 20 ???? επίσης οι λυχνίες έχουν να κάνουν σχέση με την ισχύ του ενισχυτή?? δλδ αν τις αλλάξω στην κεφαλή μπορεί η μια να είναι στο 1W και η άλλη καμπίνα να είναι σε μεγαλύτερη ή μικρότερη ισχύ ή αυτό έχει να κάνει καθαρά με τα ηλεκτρονικά του ενισχυτή? ευχαριστώ!! Ηλίας.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου