Προς το περιεχόμενο

cbinardo

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    8
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή cbinardo

0

Φήμη

  1. (Επανάληψη από το άλλο thread) Ένας από τους πρώτους που σχεδίασε και έπαιξε με solid body ηλεκτρική, που χρησημοποίησε οverdubbing και delay σε studio και πολλές άλλες πρωτοποριακές για την εποχή του τεχνολογίες. Αν και ποτέ δεν ήμουν φαν των LP(δεν ξέρω πως δεν με βολεύανε), ο κόσμος της ηλεκτρικής κιθάρας του οφείλει ΠΟΛΛΑ. R.I.P.
  2. Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Ιγνάντιε έχω και εγώ μια παρόμοια κιθάρα, την 540S (δες το showroom). Την έχω εδώ και 15+ χρόνια (το Λυρικόν τις έφερνε τότε) αλλά τα είχα παρατήσει για καιρό. Έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ποιότητα κατασκευής.Αν οι καινούργιες είναι είναι σαν αυτή..... Για την egen ξέρει κανείς?
  3. :D :D :D Αυτό ήθελα να ακούσω.Να υποθέσω ότι έχεις την μαύρη... Δεν είναι μόνο το bolt on μπράτσο.Και το tremolo και τα 24 τάστα δεν βοηθάνε. Προσπαθώ να μη κάνω πολλές ερωτήσεις αλλά (μια και σε βρήκα) -Ποιότητα κατασκευής? -Ήχος?Έχει coil split? -Για τις S2170 ξέρεις κάτι? :)
  4. Ένα επίσης καλό site που εξηγεί πολλά (lol μέχρι και σχέδια για πεταλάκια έχει): http://users.chariot.net.au/~gmarts/index.html Ίσως κάποιοι το έχουν ανακαλύψει ήδη. Enjoy
  5. Εδώ και λίγο καιρό έχω βάλει στο μάτι μία από τις παρακάτω Ibanez S series: http://www.thomann.de/gr/ibanez_s2170_fwntf.htm http://www.thomann.de/gr/ibanez_s5470bbk.htm Η πρώτη ανήκει στα πιο "παλιά" μοντέλα (22 frets,Zero Point 2 tremolo) Η 5470 είναι το πλέον καινούργιο όπλο (24 frets και ZPS3). Γνωρίζει κανείς κάτι γι' αυτές?Ή ακόμα καλύτερα είναι κανείς κάτοχος? Έχω διαβάσει σε κάποια forum ότι η 5470 έχει (σοβαρό?) πρόβλημα sustain. Αν και δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τα signature models μήπως έχει κανείς πιάσει στα χέρια του την egen18 (ουσιαστικά είναι μια καλή S)? http://www.thomann.de/gr/ibanez_egen18_tvf.htm Είμαι αρκετά επιφυλακτικός σε παραγγελίες μουσικών οργάνων από net αλλά ο thomann έχει πολύ καλές τιμές..... 8)
  6. LOL.. :) Το περίμενα ότι οι κάτοχοι Gibson θα απαντούσαν κάπως έτσι. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους για αρχή. Μεταξύ σοβαρού και αστείου τώρα... Ας ελπίσουμε η 6η να είναι και η τελευταία. :D Σοβαρά τώρα 6Gibson = 12000-15000euro. Θα μπορούσες να πας σε ένα καλό μάστορα και να φτιάξεις 3-4 custom κιθάρες έτσι ακριβώς όπως τις θέλεις εσύ με δικής σου επιλογής ξύλα και κατασκευή. Συμφωνώ απόλυτα. Δεν ξέρω πως σχηματίστικε η εντύπωση ότι είμαι λάτρης των fender.Υπάρχουν strat που είναι όντως απαράδεκτες. Gibson Robot Guitar/Dark Fire: -Πλένει, μαγειρεύει,σφουγκαρίζει και πάει τα παιδιά βόλτα. -Συνδέεται με ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο του μουσικού και παίζει με την σκέψη. -Με το γύρισμα ενός διακόπτη έχουμε πολλά διαφορετικά κουρδίσματα: =standard tuning =drop D tuning =Jimmy Hendrix tuning =Gousgounis tuninng Πρόσθετος εξοπλισμός: -Αναπτήρας (προσαρμόζεται στο headstock) -Θήκη για προφυλακτικά (δέχεται μόνο προφυλακτικά Gibson) -Φακός ομίχλης (για live) -Νυχοκόπτης Anyway και για αποφυγή παρανόησης: Δεν ισχυρίστηκα οτι είναι άσχημα όργανα γενικά.Τα λεφτά τους δεν αξίζουν. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι η Gibson εδώ και χρόνια εκμεταλεύεται το όνομά της ανεβάζοντας τις τιμές σε απαράδεκτα (πάντα κατά την γνώμη μου) επίπεδα. Και πάλι χρόνια πολλά και καλή χρονιά παιδιά.
  7. Fender vs Gibson Σε όλα τα κιθαριστικά forum που έχω μπει η ίδια πάντα ιστορία.... Διαβάζοντας και τα 2 thread και σεβόμενος απόλυτα τις προσωπικές απόψεις των υπολοίπων μελών θα ήθελα να προσθέσω και την δικιά μου γνώμη: 1. Οι Gibson δεν είναι ιδιαίτερα καλές κιθάρες ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ. Το 30-40% της τιμής τους είναι λόγω της μάρκας και όχι λόγω των παραπάνω χαρακτηριστικών (τεχνολογία, ποιότητα κατασκευής κτλ). Ας μου εξηγήσει κάποιος πως είναι δυνατόν ένα όργανο που φτιάχνεται συνεχώς και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εδώ και 40 περίπου χρόνια να κοστίζει 2500euro τώρα ενώ κάποτε δεν έκανε ούτε τα μισά. Πολύ θα ήθελα πχ να ξέρω ποιό είναι το κόστος παραγωγής μιας LP (δεν υπάρχει περίπτωση να μαθευτεί ποτέ κάτι τέτοιο μια και θα φαινόταν αμέσως το ποσοστό κέρδους). Το παραπάνω σχόλιο δεν θα ίσχυε αν μια πχ μια SG standard έκανε κάπου 1000eu (όσο την έχει ο Thomann τώρα) ή το 70 κόστιζε 3000. Η λογική λέει ότι όταν κάτι παράγεται μαζικά και μέ τον ίδιο τρόπο τόσα χρόνια η τιμή του θα πέφτει.Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. 2. Η ποιότητα κατασκευής των Gibson είναι κατά καιρούς απαράδεκτη. Έχω ακούσει παράπονα από αρκετούς κάτοχους και από άτομα στο net.Παρτίδες με χάλια ξύλα(δεκαετία 80 και όχι μόνο), tuners που χάνουν κούρδισμα. Φυσικά εξαιρείται το custom shop αλλά εκεί μιλάμε για τιμές 3500+. 3. Οι Fender είναι (πάντα κατά την γνώμη μου) κάπως πιο "τίμιες" για τα λεφτά που πληρώνει κάποιος. 4. Καμμία προσπάθεια σύγκρισης ήχου και λοιπών χαρακτηριστικών(Strat με LesPaul).Το μόνο κοινό τους ότι είναι και οι 2 ηλεκτρικές κιθάρες με 6 χορδές.Εκεί σταματάνε και οι ομοιότητες οπότε το ποιά έχει καλύτερο ήχο είναι καθαρά υποκειμενικό. 5. Ναι υπάρχουν σαφώς αντίστοιχα καλές κιθάρες (για να μην πώ και καλύτερες) από άλλους κατασκευαστές.Εγώ είμαι Ibanezakias αλλά τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τις ESP, Jackson, PRS(επίσης απλησίαστες),Music Man. 6. Βλέποντας τις προηγούμενες διαφωνίες δηλώνω ότι δεν προσπαθώ να το παίξω έξυπνος ή ειδήμονας.Το αντίθετο μάλιστα.Είμαι ημιμαθής ώς και άσχετος.Όσο πιο πολλά μαθάινω, τόσο πιο πολύ καταλαβαίνω πόσο άσχετος είμαι. Αλήθεια έχει κανείς παίζει με Cort των 400eu?Ή με Κορεάτικη Kramer? Μας δουλεύει εντελώς η Gibson?
  8. ESP Eclipse Custom : Το μπράτσο είναι neck-thru (Αυτό σημαίνει ότι πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο βρίσκονται μαγνήτες και τα 2 σημεία επαφής των χορδών.Το σώμα της κιθάρας κάτω από το maple top αποτελείτε από 2 κομμάτια μαόνι κολλημένα στο μπράτσο το οποίο συνεχίζει και φτάνει μέχρι πίσω).Θεωρητικά αυτό δίνει το καλύτερο δυνατό sustain από τους άλλους 2 τρόπούς σύνδεσης του μπράτσου(Bolt-on, set-in).Στην πράξη το neck-thru ανεβάζει αρκετά το κόστος (Η Gibson δεν ασχολείται καν).Η custom έχει επίσης διαφορετικά (καλύτερα) tuners & bridge. Πρέπει να έχει και σημαντικά καλύτερης ποιότητας ξύλο και μέθοδο κατασκευής (δεν είμαι σίγουρος αν μέρη της φτιάχνονται στο χέρι) για τέτοια διαφορά στην τιμή. ESP Eclipse II : set-in neck (όπως SG, LP,κτλ το μπράτσο είναι κολλημένο πάνω στο σώμα που είναι 1 κομματι ξύλο) Warning: Οι ενεργοί μαγνήτες δίνουν ΠΟΛΥ ΓΚΑΖΙ(σε όσες κιθάρες έχω ακούσει ακόμα και σε καθαρό κανάλι παραμορφώνουν το σήμα.)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου