Προς το περιεχόμενο

kapsenstein

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    101
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από kapsenstein

  1. Χαίρομαι που βρήκα ανοιχτό τοπικ. Καλή χρονιά σε όλους και όλες. Εύχομαι σε όλους δύναμη, ώστε σε αυτή την περίεργη χώρα, του σχεδόν αναγκαστικού βιοπορισμού, να βρούμε όλοι το κουράγιο για δημιουργία. Θέλει κότσια η μουσική, θέλει στομάχι κάθε τέχνη. Αγάπη και φιλιά σε όλους. ❤️

     

     

     

    • Like 1
  2. Σε ο, τι αφορά τη λύση DAW, μια καλή ερώτηση είναι το πόσα outputs χρειάζεται η κάρτα ήχου. Εμείς στα backing tracks έχουμε:

     

    Α) ντραμς 

    Β) μπάσο 

    Γ) Λίγα δεύτερα φωνητικά 

    Δ) κάποια εφέ ή συμπληρώματα με κιθάρα 

     

    Αυτά πχ μπορούν να γίνουν bus από το daw; να γίνουν γκρουπ δλδ πχ τα δεύτερα φωνητικά με τις μικρές προσθήκες κιθάρας; Σε αυτή την περίπτωση, σε μια κάρτα με 4 mono/line outputs όλα θα είναι mono; Εμείς πχ τα ντραμς στην ηχογράφηση έχουν γίνει stereo. Έχω πιάσει κάτι λάθος; 

     

    @Μανώλης Χναράκης εδώ τα output modes του nux. Αύριο θα ξέρουμε. Λογικά πάω στο f5 με cab sim off και frequency optimization off:

    Screenshot_2023-12-27-22-24-21-38_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg

  3. 22 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

    ok

    ok

    @kapsenstein Το αρχείο που ανέβασα το δοκίμασες στο NUX ?

    Αν δουλεύει, ίσως να μην χρειαστείς τίποτα, απλά θα είναι όλα μονοφωνικά.

    Ναι το κατέβασα πριν στο κινητό και θα το δοκιμάσω μέχρι αύριο! :) Για πιο diy live θα είναι κομπλέ πιστεύω. 

  4. 2 λεπτά πριν, kpeyos είπε

    To S1 είναι το βασικό μου daw για μίξεις αλλά γι' αυτό που το θέλεις δεν έχει καμία σχέση με τα Ableton/Bitwig.

     

    Αν το ήξερες πάρα πολύ καλά το S1 θα έλεγα ΟΚ, να το προσπαθήσεις. Αλλά αν πρόκειται έτσι κι αλλιώς να κάτσεις να το μάθεις, καλύτερα επένδυσε το χρόνο σου σε κάτι που θα κάνει καλύτερα τη δουλειά. 

    Το λέω και από πλευράς κόστους μήπως αξίζει να το δω με S1.  Παρότι κι εγώ γνωρίζω ότι λένε πως το Ableton είναι φτιαγμένο κυρίως για performances. 

  5. 29 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    τυπικο daw είναι.

    Όλα ίδια είναι. Το ableton έχει κάπως διαφορετική λογική, ταιριάζει πιό πολύ για το δρόμο.

    Τα άλλα όχι τόσο, αλλά ...

     

    αλλά δεν βλέπω να θες να κάθεσαι να μάθεις

    Βλέπω ότι έχει και ειδική ενότητα για shows. Ίσως πρέπει να το δω ξανά. 

     

  6. 4 ώρες πριν, kpeyos είπε

    Το looper είναι πολύ πιο περιοριστικό. Με το Ableton οι δυνατότητες είναι άπειρες.

     

    Εσύ ξέρεις το τι σε εξυπηρετεί καλύτερα. Δεν έχει νόημα να σου προτείνω κάτι που θα σε κρατήσει πίσω αντί να σε βοηθήσει. 

     

    Μιλώντας για μένα, θα προτιμούσα να χάσω ένα μήνα μπροστά από YouTube tutorials και με ένα λαπτοπάκι, μια κάρτα ήχου, πράγματα που ήδη έχω, να αγοράσω κι ένα midi πλήκτρο ή πεταλιερα του 100ρικου να μπορώ να φτιάξω ότι μου ρθει στο κεφάλι παρά να προσπαθώ να συγχρονίσω loopers, drum machines και δεν ξέρω εγώ τί άλλο.

     

     

     

    Έχω αγοράσει, και έμεινε στο "ράφι", το Studio One της Presonus. Θα έκανε τη δουλειά; Ομολογώ ότι είχα δει tutorials (προσπαθούσα να γράψω κιθάρες, μπάσα ezdrummer), όμως κουράστηκα και το άφησα. 

  7. 5 ώρες πριν, kpeyos είπε

    Έχω παίξει πολλά χρόνια σε dream pop μπάντα και synthwave κλπ, με πολλά προηχογραφημένα. 

     

    Η σωστή λύση για μένα είναι Ableton ή Bitwig. Τα έχεις όλα premixed σε λούπες και δε χρειάζεσαι πολλά πολλά. Έναν υπολογιστή, μια απλή κάρτα ήχου κι ένα midi controller, πλήκτρο η συμβατή midi πεταλιέρα.

     

    Από την εμπειρία μου θα αντιμετωπίσεις κάποια challenges:

     

    Το πρώτο είναι πώς πρέπει να μάθεις καλά το Ableton ή το Bitwig. Αυτά έχουν μια τελείως δική τους λογική σαν προγράμματα και δε μοιάζουν καθόλου με άλλα DAWs.

     

    Μετά θα πρέπει να μάθετε να συγχρονίζεστε στο click για να μπορούν τα live όργανα να παίξουν με τις λούπες. Αυτό δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο αλλά μπορεί να γίνει πολύπλοκο αν πχ θέλετε να "σκατε" όλοι μαζί απ' την αρχή ή να έχετε ατμοσφαιρικά κενά χωρίς ρυθμικό περιεχόμενο και μετά να ξαναμπαίνετε. Εκεί θα πρέπει να φορέσετε in ear ακουστικά για τους μετρονόμους και προϋποθέτει κατάλληλη κάρτα ήχου. Αλλά μπορείτε και να το παρακάμψετε αυτό το βάσανο διαμορφώνοντας κατάλληλα arrangements.

     

    To δεύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις δεν έχει να κάνει με τα προηχογραφημένα. Το αναφέρω όμως γιατί μου έτυχε πολλές φορές (μάλλον όλες). Αυτές οι φάσεις με τα τεράστια βάθη και τα layers δεν ξέρεις πως θα μεταφράζονται στους χώρους που θα παίξεις. Αν τα έχεις ρυθμίσει στο μικρό σου dead studio και βγείτε σε έναν μεγαλύτερο χώρο με ανακλάσεις, κλαφτα Χαράλαμπε. Το ίδιο και το αντίθετο...

     

    Σε αυτό η λύση είναι να τα έχεις όλα σε wet/dry set-up  και να τα μιξάρει ο ηχολήπτης. Που σημαίνει ότι χρειάζεται ηχολήπτης που να ξέρει τα κομμάτια. Που σημαίνει ότι πάει μακριά η βαλίτσα.

    Καλησπέρα και ευχαριστώ για τον χρόνο σου. 

    Να τα πάρω ένα ένα.

    Α) Με Ableton/Bitwig είναι όντως challenge γιατί όπως είπα δεν χω πολύ :(

    Β) Σε ο,τι αφορά τον συγχρονισμό η πρόβλεψη που έχω κάνει είναι να μετράει ο "ντράμερ" (όχι πάντα μπαγκέτες κλπ, μπορεί να είναι μια μικρή λούπα 2-4 μέτρα). Το πρόβλημα άποψη σύνθεσης και παραγωγής σε αυτές τις φάσεις είναι ότι έχει ρίσκο να κάνεις παύσεις εντός κομματιού. 

    Γ) Με πετάλια παίζω αρκετά χρόνια όμως παραδεχομαι ότι μόλις τα τελευταία 4-5 έχω μάθει την αξία του less is more. Χρησιμοποιώ reverb και delays αλλά έχω βάλει όρια γιατί την έχω πατήσει στο παρελθόν. 

    Δ) Ο ηχολήπτης σίγουρα θα χρειαστεί κάποια στιγμή αν θες να το κάνεις σωστά (είτε δίνεις dry είτε wet). 

    Λες λοιπόν ότι είναι επίφοβη λύση το looper; (ευχαριστώ ξανά) 

  8. 6 ώρες πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

    Δοκίμασε αυτό το αρχείο (αφού το αποσυμπιέσεις) είναι έτοιμο για δοκιμή. Στο ένα κανάλι έχει τύμπανα και στο άλλο μπάσο. Και τα δύο μονοφωνικά.

    test.zip 1.2 MB · 0 downloads

    Μανώλη σε ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω (και χρόνια πολλά για τη γιορτή σου παρεμπιπτόντως). 

  9. 53 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

    Το συγκεκριμένο NUX που είναι stereo μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως δύο mono.

    Δηλαδή, το αριστερό κανάλι θα έχει τα τύμπανα μονοφωνικά και το δεξί κανάλι θα έχει το μπάσο μονοφωνικά.

    Δυστυχώς η μόνη δυνατότητα για δύο mono είναι αν έχεις τα δικά του τύμπανα, όχι λούπα ή άλλο wav δικό σου. Δλδ στέλνει το rhythm (ντραμς του looper) στο R και ο,τι γράφεις στο L. Η μόνη δυνατή λύση με αυτό είναι όλα στέρεο. 

  10. 11 ώρες πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

    Γίνεται και με τους δύο τρόπους. Daw και Looper.

     

    Απλά στην περίπτωση του Daw θες υπολογιστή και κάρτα ήχου με τουλάχιστον 3 audio εξόδους. Μία stereo έξοδο για τα τύμπανα και μία mono για το μπάσο. Εκτός κι αν στείλεις και τα τύμπανα μονοφωνικά. Οπότε με μία απλή κάρτα stereo στέλνεις τα τύμπανα στο ένα κανάλι και το μπάσο στο άλλο κανάλι. Και τα δύο μονοφωνικά.

     

    Επίσης στην περίπτωση του Daw μπορείς να τα στείλεις όλα από μία απλή κάρτα με 2 audio εξόδους (stereo), με την μόνη διαφορά πως θα πρέπει στο live να κάνει ο ηχολήπτης την μίξη -εντάσεις- μέσα από το Daw εκείνη τη στιγμή.

     

    -Σχετικά με Looper και ανάλογα τις δυνατότητες του Looper.-

    Στην περίπτωση του Looper θα πρέπει να έχεις ένα Looper που να υποστηρίζει παραπάνω από ένα track και παραπάνω από δύο audio εξόδους. Όπως και στην περίπτωση του Daw, θα παίζουν τα τύμπανα από το ένα track  και το μπάσο από το άλλο track. Το ηχητικό σύνολο θα βγάνει από δύο κανάλια stereo και θα κάνεις την ρύθμιση των εντάσεων από το Looper. Υπάρχουν τέτοια Looper αν ψάξεις. Δεν αναφέρω μοντέλα λόγω νέων κανονισμών.

     

    Επίσης με απλό stereo Looper μπορείς να στείλεις μονοφωνικά τα τύμπανα από το ένα κανάλι και μονοφωνικά το μπάσο από το άλλο κανάλι. Απλά σε αυτή την περίπτωση θα είναι δύο μονοφωνικά κανάλια.

     

    Επίσης υπάρχουν Loopers που διαθέτουν MIDI και μπορείς να συγχρονίσεις δύο ίδια Looper Pedal και να διπλασιάσεις τα tracks.

     

    Τέλος, γιατί δεν κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις από πριν και να παίξουν στο live όλα μαζί (τύμπανα &  μπάσο) από ένα απλό stereo Looper ?

     

    Στην περίπτωση των Loopers, υπάρχουν διάφορα multi output Loopers γι'αυτήν ακριβώς την δουλειά.

     

    Δεν αναφέρω μοντέλα λόγω των νέων κανονισμών. Έχω μπερδευτεί λιγάκι.

     

     

    Ερώτηση, έχετε ήδη κάποιο Looper ?

    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ναι έχω ένα Jamman mono και ένα NuX JTC Drum loop Pro, το οποίο βγάζει και stereo (και γενικά είναι το βασικό μου looper). Κι εγω με το δικό σου σκεπτικό πήγαινα. Ουσιαστικά κάναμε ξανά export σε wav το μιξ της ηχογράφησης και κόψαμε τις κιθάρες, τα πλήκτρα και τη φωνή. 

    Νομίζω η λογική του ηχολήπτη είναι ότι αν πας σε κάποιον λίγο ιδιαίτερο χώρο, αν του πάμε ένα wav δεν θα μπορεί να κάνει και πολλά ο εκεί ηχολήπτης. Από την άλλη, το δικό μου ερώτημα είναι και πώς πχ παίζει ένας δίσκος/Stream; Ούτε εκεί σε ένα κλαμπ μπορεί να κάνει πολλά ο ηχολήπτης. Ένα equaliser έχει για τα πάντα ουσιαστικά. Να πω επίσης ότι με τα DAW δεν έχω καλή εμπειρία, δεν το χω πολύ, γι αυτό και ανησύχησα με αυτή την προοπτική. 

     

    Φυσικά στην περίπτωση του looper θα υπάρχει και backup looper σε περίπτωση που κάτι στραβώσει με το ένα. Και θα ήμουν και οκ στην αγορά ενός πιο δυνατού looper. :) 

  11. Αγαπητοί/ες,

    Χρόνια πολλά! Εδώ και 1-2 χρόνια παίζουμε ένα ντούο (δεν ξέρω, αναφέρουμε ονόματα με λινκ ή θεωρείται... διαφήμιση; 😍). Το ύφος είναι dream pop, dark pop με ολίγη από new wave και shoegaze. Φωνή και πλήκτρα η μία και εγώ κιθάρα, μπάσο και drum programming (ezdrummer και μετά masking με άλλους ήχους κατά την ηχογράφηση). 

    Έχουμε ήδη βγάλει δύο κομμάτια και θα βγουν και άλλα σύντομα. Το ερώτημα είναι το τι κάνουμε στα λάιβ.

    Εγώ είχα την αίσθηση ότι μπορούμε να έχουμε drums και μπάσο σε looper και να τα κάνω Trigger με το πόδι κλπ. Ο ηχολήπτης μας όμως μας είπε ότι είναι καλό να το κάνουμε με υπολογιστή, μέσω DAW, καθώς θα μπορούμε έτσι να έχουμε καλύτερο ήχο (πχ να χαμηλώνει λίγο μπάσο). Με το DAW, αν κατάλαβα καλά, η σκέψη είναι να υπάρχουν σε ένα track όλα τα κομμάτια που θα παίξουμε και να πηγαίνεις στο επόμενο. 

    Υπάρχει κάποια άλλη λύση;  Το έχει δουλέψει κανείς; Ευχαριστώ πολύ! 

     

    ΥΓ: αν είναι για μεταφορά σε άλλη ενότητα (πχ live ή daw) παρακαλώ να γίνει. 🎄

     

  12. 1 λεπτό πριν, kpeyos είπε

    Καλύτερα όχι στο Bon Studio.

     

    Αν σε εξυπηρετούν τα νότια προάστεια: http://www.effectum-electron.com/

     

    Αν σε εξυπηρετούν τα βόρεια: http://analogtouch.gr/

     

    Ειδικά για τους δεύτερους ξέρω ότι σε κάποιες περιπτώσεις παραλαμβάνουν κι επιστρέφουν στον χώρο σου τα μηχανήματα. 

     

     

    Σε ευχαριστώ πολύ. Θα επικοινωνήσω με analogtouch -δεν γνώριζα αυτή την οψιόν- για να δω. Να είσαι καλά!

    • Like 1
  13. 19 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

    https://www.digitech.com/authorized-dealers.html

     

    Bon Studio S.A.
    Email: [email protected]

    Phone: 0030 1 3809605-8

    Fax: 0030 1 3827868

    Website: http://bonstudio.gr

    Bon Studio S.A. - Greece
    6 Zaimi Str.
    Athens, 10683

     

    Ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι βέβαια να μην... τρομάξουν όταν δουν πετάλι του '81 :D

  14. Καλημέρα σε όλους/ες. 

     

    Ένα DOD analog delay (585) που έχω εμφάνισε προβλήματα και αναζητώ ένα καλό σέρβις για πετάλια στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής, η μόνη επιλογή που βγάζει η google είναι η effectum electron, στους οποίους έχει στείλει αλλά δεν έχω πάρει απάντηση. Έχει κάποιος κάτι υπ' όψιν;

     

    Ευχαριστώ πολύ!

  15. Kαλησπέρα.

    Δεν έχω δοκιμάσει τις συγκεκριμένες. Ωστόσο οι σπειρωτές ωτοασπίδες είναι συνήθως κατά πολύ διαφορετικές από τις αφρώδεις. Δεν "κόβουν" τόσο πολύ σε ντεσιμπέλ (οι αφρώδεις "κόβουν" 30-35 db οριζόντια), όμως κατανέμουν καλύτερα τις συχνότητες. Έχει τύχει να χρησιμοποιήσω φτηνές σπειροειδείς που να μη με διευκολύνουν -κάτι που δεν ίσχυσε, σε μένα πάντα, με τις Alpine. Εκτιμώ ότι πιθανώς δεν τοποθέτησες καλά (έχουν συγκεκριμένες οδηγίες και τα δυο είδη) είτε τις αφρώδεις είτε τις Moldex.

     

     

  16. Καλησπέρα σ' όλο το team.

    Ένας αγαπημένος (όχι πλέον) φίλος πέρασε σαν οδοστρωτήρας από κάτι AKG ακουστικά που έχω για μίξη και διέλυσε το mini jack (στράβωσε και πλέον δεν κάνει επαφή όταν το συνδέω).

    Καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά νέων ακουστικών, γνωρίζετε κάποιο μαγαζί -κατά προτίμηση στο κέντρο της Αθήνας- που να μπορεί να αλλάξει το mini jack και να τα επαναφέρω στη ζωή;

     

    Ευχαριστώ παιδιά  :)

  17. Καλησπέρα.

     

    Οι music safe pro της Alpine είναι εξαιρετικές ωτοασπίδες, που δείχνουν τον δέοντα σεβασμό τόσο στον ήχο όσο και στα αυτιά. Κόβουν κυρίως τις ψηλές (όπου αυτές προκαλούν τη ζημιά). Υπάρχει κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας (δεν ξέρω αν μπορώ να το αναφέρω) που τις έχει σε τιμή ίσως και καλύτερη από το να τις παραγγείλεις απ' έξω.

     

    Έχε ωστόσο υπ' όψιν το εξής: Αν ο χώρος που παίζετε είναι πολύ μικρός και έχετε τους ενισχυτές στο... 11, τότε ούτε αυτές (το χρυσό φίλτρο κόβει περισσότερα db στις ψηλές) οι ωτοασπίδες θα σε "σώσουν".

    Ως -παθών (βλ. ακουστικό τραύμα+εμβοή)- θα σου έλεγα να προσέξεις πολύ το βούισμα. Ορθώς επομένως σκέφτεσαι να προστατεύσεις τα αυτιά σου.

    Μαζί με τις ωτοασπίδες δείτε μήπως ρίξετε και λίγο τα επίπεδα συνολικά ;)

     

     

  18. parasvag σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και για την απάντηση.

    Δυστυχώς το αρχικό σοκ ήταν τόσο μεγάλο που νομίζω και εγώ - που δεν έχω φυσικά την ελάχιστη γνώση μπροστά σε αυτό που φαντάζομαι κάνεις - έχω "κατεβάσει" ...βιβλιογραφία.

    Πράγματι, η εμβοή, με απλά λόγια θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η "αναζήτηση από τον εγκέφαλο (όχι το αυτί) μιας συχνότητας που πλέον το αυτί (εδώ έχει να κάνει ο τραυματισμός πιθανώς τριχιδίων, σύμφωνα με τους ακοολόγους) δε μπορεί να αναπαράγει". Στη διαδικασία αυτή, υπάρχουν επιστήμονες που θεωρούν ότι, ο εγκέφαλος στέλνει τονικό σήμα (τη χαμένη συχνότητα) πίσω στο αυτί, όμως λόγω δυσλειτουργίας δε μένει στους ...νευροδιαβιβαστές αλλά γίνεται αντιληπτός ως ήχος στον άνθρωπο.

     

    Υπάρχουν πολλοί περίεργοι μηχανισμοί στο πως λειτουργεί (πχ σε τι αντιδρά, γιατί είναι πιο δυνατό και πολύ πιο high pitched όταν ξυπνάς τη νύχτα)

     

    Έχω διαβάσει και για τα neuromonics και εν γένει για τις θεραπείες (ή "θεραπείες") μέσω ήχου (retraining therapies). Προσωπικά, είμαι σε σημείο που έχω ξεπεράσει την αρχική (μεγάλη) δυσκολία και δεν αναζητώ κάτι άλλο. Όλα έχουν επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς.

     

    Θα επικοινωνήσω μαζί σου όμως και μέσω πμ, γιατί ίσως βγαίνω εκτός θέματος με όλο αυτό, καθώς με ενδιαφέρει πάρα πολύ το πεδίο σου. Χαίρομαι να βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτή την "πάθηση", που παρότι συναντάται σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού δεν είναι ευρέως γνωστή.

    Θεωρώ πάντως ότι τόσο οι εμβοές, όσο η απώλεια ακοής και οι τρόποι προστασίας της υπερπολύτιμης ακοής μας θα έπρεπε να είναι στις πρώτες θέσεις στο "handbook" κάθε μουσικού, ηχολήπτη, μηχανικού.

     

    Σε ευχαριστώ και πάλι ;)

     

  19. Οι ωτοασπίδες πράγματι μπορεί υπό συνθήκες να δημιουργήσουν πρόβλημα (και από ωτίτιδα μπορεί να χάσεις ποσοστό ακοής). Οι πιθανότητες όμως γίνονται απειροελάχιστες αν τηρούνται απλοί κανόνες υγιεινής => Δεν τις τοποθετώ καθώς τρώω ..πιτόγυρα, ή μόλις έβγαλα τα σκουπίδια. Πλένουμε χέρια και πλένουμε και τις ωτοασπίδες κάθε δυο τρεις χρήσεις (σε ένα δοχείο/ποτήρι με λίγο χλιαρό νερό και σαπούνι) Επίσης καθαρίζοντας τα αυτιά (όχι με ...μπατονέτες φυσικά, αλλά με λίγο απαλό χαρτί, μετά το μπάνιο).

     

    Ο χώρος του στούντιο στον οποίο αναφέρεσαι, όπως και το που στεκόμαστε είναι εξαιρετικά σημαντικοί παράγοντες. Πρώτα απ' όλα όταν μιλάμε για ταβάνι χαμηλότερο των τριών μέτρων και χώρο μικρότερο από 25 τ.μ. τότε ενδέχεται να υπάρχει εξ αρχής σημαντικός κίνδυνος. Δε θέλω να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες (τις οποίες δε θυμάμαι καν από τις σπουδές χαχα), όμως σαν κανόνας ίσχυε, τότε έστω, το παραπάνω.

     

    Ναι μεν δε χρειάζονται delay και πολλές "σπόντες" στον ήχο, όμως πρέπει και αυτός να έχει χώρο να "ταξιδέψει". Ειδάλλως οι πιέσεις είναι πολύ μεγάλες για τα αυτάκια μας :)

     

    ΥΓ: Μόνο ξεφτίλα δεν είναι να προσέχεις τα αυτιά σου! Και σκούφο με κορδέλες και αυτάκια playmate θα έβαζα αν ήταν να διαφυλάξω την ακοή μου για το μέλλον χαχα

     

     

     

  20. Γεια σας και πάλι :)

     

    Πραγματικά λυπάμαι και μόνο που διαβάζω για τη ζημιά που έπαθες. Ελπίζω να αναστραφεί παρόλες τις προβλέψεις.

     

    Φίλε μου, σ' ευχαριστώ πραγματικά για την ευχή σου. Για τις εμβοές/απώλεια ακοής δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία θεραπεία. Σε σπάνιες περιπτώσεις ωστόσο επανέρχονται τα πράγματα εκεί που δεν το περιμένεις. Υπάρχουν βέβαια χιλιάδες πολύ πιο δύσκολα πράγματα που μπορούν να σε βρουν. Να 'σαι καλά.

     

    @CarpeOmnious

    Πράγματι οι μελέτες που βγαίνουν (κυρίως από Αμερική) αλλά και από Βρετανία δείχνουν πολύ ανησυχητικά πράγματα για τις "ψείρες". Και είναι λογικό καθώς το αυτί δεν "αναπνέει", σε αντίθεση με τα headphones. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν έχουμε παιδεία σχετικά με το πόσο επιβλαβείς μπορεί να είναι τέτοιες δραστηριότητες. Εδώ στο αεροδρόμιο πας και βλέπεις άτομα στο διάδρομο χωρίς προστασία. Κρίμα.

     

    ( Εδώ ένα ενδιαφέρον chart για τα iPod:

    http://www.noisehelp.com/ipod-hearing-loss.html )

     

    Όσον αφορά στο βαμβάκι, δυο ιατροί (ακοολόγοι) τους οποίους είχα συμβουλευτεί μου είχαν απαντήσει κατηγορηματικά "όχι". Είχαν βασίσει την απάντησή τους στο ότι δεν υπάρχει κάποιος στάνταρ τρόπος τοποθέτησης με αποτέλεσμα η προστασία, συχνά, να πέφτει κάτω από τα -4dB (φαντάσου ότι οι μέσες ωτοασπίδες μουσικών, αυτά που λέμε εδώ "δεντράκια", έχουν attenuation από 12dB έως και 27dB). Εν ολίγοις, ότι είναι επικίνδυνο.

     

    ζημια στο αυτι γινεται και απο λαιβ, και απο προβες, και απο μελετη (αν εισαι σε λαθος χωρο και αναλογα με το τι οργανο παιζεις), και απο βολτες σε μαγαζια (στις εντασεις που παιζουν στην ελλαδα  ;D). ειναι προσθετικη και εχει να κανει με το επιπεδο και το χρονο εκθεσης. εχω παρα πολλους φιλους μουσικους με διαφορετικου βαθμου απωλεια ακοης και σας διαβεβαιωνω οτι δεν τους ειναι καθολου ευχαριστη εκπληξη οταν τελικα αποφασιζουν και κανουν καποιο τεστ ακοης. παντα μου φαινοταν απιστευτο να βλεπω μουσικους να μην προσεχουν τα αυτια τους, ειναι καπως σαν να μην προσεχεις τα χερια σου..

     

    Συμφωνώ 100%. Η ζημιά δε ξέρεις ακριβώς πότε θα γίνει και έχει να κάνει και με τον ...άνθρωπο. Κανείς ωστόσο (για δικό του καλό) δεν πρέπει να πιστέψει για πάρτη του πως ..."εγώ έχω αυτιά ...ατσάλι και δε μασάνε". Ζημιά μπορείς να πάθεις (όπως εγώ) σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Δε μπορείς να ξέρεις όμως αν ήδη είχες καταπονήσει τα αυτιά σου. Επομένως προστασία, προστασία, προστασία, δίχως φυσικά υπερβολές, καθώς η κατάχρηση ωτοασπίδων οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

     

    Κάποια παραπάνω στοιχεία εδώ: http://www.noisehelp.com/noise-dose.html

     

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου