Προς το περιεχόμενο

Cheshire_Cat

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    6
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή Cheshire_Cat

0

Φήμη

  1. Μάλιστα! Η αλήθεια είναι πως για κάποιο λόγο, δε ξέρω γιατί, δε μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να πάρω δεύτερο ds-1 για να τα βάλω σε σειρά! Θα προσπαθήσω να βρώ κανά δανικό/μεταχειρισμένο να το δοκιμάσω.. Αν και από τότε που άλλαξα ενισχυτή(παίζω με fender super reverb '78) κάτι δεν μου αρέσει με το ds-1 και σκέφτομαι να άλλαζα σε άλλο πετάλι για main distortion. Αν έχετε καμιά πρόταση, είτε από εμπειρία είτε γιατί το έχετε ακουσει, για κανά cool distortion που να κολλάει με καθαρό ενισχυτή σαν αυτό που παίζω pls do tell!! Έβλεπα και λιγουρευόμουνα αυτό: http://www.thomann.de/gr/vox_cooltron_bulldog_distortion.htm -ps Aν είμαι οφτοπικ να με σβήσω και να ανοιξω νεο θρεντ!
  2. Χαζή ερώτηση: Γιατί η Harvey έχει 2 ds-1? Για να έχει ας πούμε 2 διαφορετικά distortion settings ή μήπως κάτι τίποτα επικό του τύπου το ένα boostarei to άλλο? Εγώ πχ έχω ένα bad monkey με το gain στο 1/10 και τέρμα το volume και το έχω σαν extra gain/ λιιιίγο volume boost στο ds-1 για σόλο κλπ, γι'αυτό ρωτάω!
  3. Πάντως ό,τι και να λέμε το καλύτερο είναι να πάρεις τη κιθάρα και να πας να τα δοκιμάσεις! Εγώ αυτό έκανα και αν και δεν είμαι καθόλου φαν του signature εξοπλισμού μ'άρεσε πολυ στ'αυτιά μου το hendrix wah της dunlοp. Ένα μόνο μ'εκνευρίζει, ότι μου χαλάει το tone της κιθάρας γιατί δεν έχει true bypass :\ Κατά τα άλλα στα βρώμικα το γουστάρω πολυ πολυ, έχει αυτό το vintage ήχο που μ'αρεσει και οπτικά έχει το mojo που λέει ο blueslick :)
  4. To tone και γω σπάνια το πειράζω, συνήθως βάζω παραπάνω μεσαία, μου ακουγέται πολύ καλύτερα και λίγο παραπάνω μπάσο. Αλλά γενικά δε μπορείς να πεις θα βάζεις τα μεσαία στο 6 και τα πρίμα στο 4 γιατί διαφέρει άπειρα απο ενισχυτή σ'ενισχυτή. Το θέμα είναι ότι ένας καλός λαμπάτος αναδεικνύει για μένα όλες τις ατέλειες πιθανότατα που έχει η κιθάρα ηχητικά και θέλει extra προσοχή στο σετάρισμα του eq κλπ! Σε τυπικούς 15 - 25W τρανζίστορίδιους είναι κυριλέ! -- και το λέω αυτό γιατι μετά απο κόπο επισκεύασα και αναπαλαίωσα εναν fender silverface Super reverb του '78 και έφαγα αρκετή φρίκη αρχικά μέχρι να φτίαξω τον ήχο για να μου ακούγεται εμένα καλά + ότι δε μου αρέσει πολύ πως ακούγεται το DS-1 που έχω για main distortion, πάνω του :(:( (και κάπου εδώ βγήκα offtopic!) --
  5. Έχω την συγκεκριμένη κιθάρα 2.5 χρόνια, είναι η πρώτη μου κιθάρα και δεν της έχω πειράξει τίποτα μα τίποτα. Όλα της μαμάς της! Δεν είναι η καλύτερη κιθάρα, αλλά όταν μάθεις τις αδυναμίες της( βγάζει άπειρα μα άπειρα πριμα η *!&^#!) και αρχίσεις και ψάχνεις/ασχολιθείς με τον ήχο, ρυθμίσεις σε ενισχυτη/πετάλια πιστεύω ότι θα είσαι παραπάνω απο ευχαριστημένος! Θα προτείνω και γω ν'αρχίσεις απλά να πέζεις :)
  6. Να δώσω και γω την ταπεινή μου άποψη πάνω στο θέμα! Έψαχνα για να πάρω το πρώτο μου delay πριν κανά τρίμηνο περίπου, και αγόρασα το BOSS DD-7 το οποίο ειλικρινά με καλύπτει απόλυτα! Γενικότερα μου αρέσουν space/ψυχεδέλικοί ήχοι αλά gilmour και funkadelic(κάποια κομμάτια τους, ΟΧΙ ΟΛΑ, πριν αρχίσετε και με βαράτε!!) και το πεταλάκι έχει τεράστια ποικιλία απο delay που φτάνει τα 6 secs(υπέραρκετα για μένα). Επίσης με αναγκάζουν να πέζω U2 και βγάζει άνετα την dotted eighth αλά streets have no name delay. Να προσθέσω πως πέρνει tapping rythm(με η χωρίς extrernal footswitch), έχει modulation delay, reverse, analog(emulation του DD-2 της BOSS) και τέλος έχει και Looper 40 secs για να τζαμάρεις σπίτι μόνος σου! Η τιμή του είναι κάτω από 180 και πιστεύω είναι ότι πρέπει και λιιιιίγο παραπάνω για αρχάριο.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου