Προς το περιεχόμενο

jukup

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    15
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από jukup

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ JAM WATERFALL ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ. ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ (ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ, ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ CE-2 ΤΗΣ BOSS) ΟΤΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ LOOP. ΤΟ LOOP ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΤΑΛΙ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΜΟ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ LOOP. ΠΑΝΤΩΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΠΕΤΑΛΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΟ.
  2. ΦΙΛΕ ΜΑΚΗ, ΑΜΑ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ, ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!!! ΚΑΙ ΟΙ SOLDANO ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΟΝΟΜΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ!!!
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ!!! ΕΧΩ ΕΝΑΝ ENGL Special Edition, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ PRE-AMP ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΝΟ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ BLUES OVERDRIVE. ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ SERIAL LOOP ΤΟΥ ENGL, ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΩ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΠΟΤΕ PRE-AMP ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΣΠΑΝΕ" ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!
  4. Καλημέρα! Είμαι τελείως ENGL-ακιας, έχω έναν Special Edition EL34 για τα πολλά και έναν Thunder combo για τα λίγα. Θα έλεγα οτι ο Sovereign ειναι πολυ καλός αλλα δεν εχει τα γκαζια που ζητάς. Συνιστώ ENGL ανεπιφύλακτα γιατί θα σου καλείψει τις αναγκες σου για μέταλ και μερικά αλλα πράγματα όταν τα χρειάζεσαι. Οπότε δες για 2ο χερι τον INVADER (100 Watt) και το Savage. Και οι δύο κορυφαίοι. Δες επίσης και του Blackmore, γιατί έχει τρελό gain και πολλά πρίμα, και αμα βάλεις ενα ωράιο distortion (a la Dimebag MXR) έχεις τον ήχο σου με κάτω απο 2000 ελπίζω. Επειδή έχουν συνήθως και ενσωματωμένο noise gate θα σου κάνει το riffing με κοψίματα στύλ Pantera χωρίς σφυρίγματα. Και στην Αθήνα ο αντιπρόσωπος έχει πολύ καλές τιμές σε όλα και σε αφήνει να τους παίξεις όλους, και κάνει και δόσεις. Παρε την φανταστική κιθάρα σου μαζί σου και πηγαινε δες τι σου κάνει. Αλλιώς, κοιτα και για ENGL στην Αγγλία, όπου λόγω λίρας ειναι πιο φθηνά απο Γερμανία αυτή τη στιγμή!!!! Όσο για ένταση, προτείνω ανεπιφύλακτα ενα THD HOTPLATE να βρείς την υγεία σου!!!! Ελπίζω να βοήθησα. Θα ήθελα να μάθω αν αυτό που αποφασισες σε γεμίζει γιατί και εγω γουστάρω τρελά τον ηχο του Dimebag :)
  5. Φιλε μου η προενισχυτριες λαμπες έχουν να κανουν και στο καθαρό. Συνήθως τα manual των ενισχυτων σου λένε ποιες λάμπες δουλευουν σε ποιό κανάλι, αλλά δεν ξέρω για Marshall. Μια δικιά μου γνώμη, γιατί είχα και εγώ κάποτε Marshall, είναι να γραψεις στη Marshall την ίδια ή να τους πάρεις ένα τηλέφωνο. Για τόσο μεγάλη εταιρεία, έχουν εξαιρετικό service. Προτείνω το τηλέφωνο. Πάντως, το να βγάλεις λάμπα απο την ενίσχυση δεν σου το συνιστώ. Δεν ξέρω το λόγο, αλλά δεν προτείνεται. Υπαρχουν πολύ υψηλά ρεύματα στις λάμπες ενίσχυσης, και αμα δεν βαλεις κάποια στη θέση της υποθέτω θα δημιουργήσει κανένα προβλημα. Πάντως δεν συνιστάται. Μια ακόμα ιδέα, αμα θέλεις και είσαι Αθήνα, ρώτα τον Jimmy στο 2103819349, που είναι τεχνίτης κιθάρων, να σου συστισει το φίλο του τον Παναγιώτη που είναι μαστορας ενισχυτών και ιδιαίτερα Marshall. Τους ξέρω προσωπικά και ξέρουν τι λένε. Ο Παναγιώτης θα σου τον κοιταξει και θα σου πει άμεσα τι παίζει και αμα δεν ειναι μεγάλη δουλειά θα σου παρει πολυ λίγα (30 Ευρω πχ). Καλή Τύχη!!!!
  6. Φιλε μου τσεκάρισε και τις Cort. Εξαιρετικές κιθαρίτσες για τα λεφτά τους, μια EVL K4 ή την Χ4 ειναι πολυ καλη, αλλά άμα ο φίλος σου διαθέτει λίγα παραπάνω (περί τα 700) τότε παίρνεις και την EVL K6. Με την τευλευταία θα βγάζει ήχο Metallica. http://www.cort.co.kr/english/index.asp Επίσης δες και τις Schecter, πολύ φτηνές και εξαιρετικές. Δεν έχω συγκεκριμένα μοντέλα να προτείνω, άλλα καλο θα ηταν να εβρισκες κανέναν αντιπρόσωπο να τις ακούσεις.
  7. Φιλε μου αμα θέλεις να δεις τι μπορεις να κανεις με ενα sustainer, δες στο youtube του Vai το Whispering A Prayer. Αυτό το control που εχει στις νότες και τις κανει και ακουγονται απο άλλο κοσμο είναι απο sustainer. Εχω χρησιμοποιησει αυθεντικό sustainer και έχω προσπαθήσει να βαλω sustainiac σε μία μου κιθάρα. Δεν σου προτείνω το δευτερο, ειναι πολυς μπελας και μπορεί και να μη σου δουλεψει. Αλλά σε κιθάρα που το έχει μαμίσιο πάνω, δαγκωτό! Και ναι, ο μαγνήτης του λαιμού ακουγεται και σα μαγνήτης, αλλά τίποτα σπουδαίο. Όσο για να κανεις έναν δικό σου μαγνήτη sustainer, αυτό δεν γίνεται γιατι το sustainer ειναι ενεργό κύκλωμα και ο μαγνήτης του βασικά κάνει τις χορδές σου να πάλονται, οπότε χρειάζεται πολύ δυνατότερο μαγνήτικό πεδίο από τους απλούς μαγνήτες. Οταν ειναι αναμένο, τότε αυτόματα ενεργοποιείται και ο μαγνήτης της γέφυρας για να διαβάσει τις ταλαντώσεις, οπότε ο μαγνήτης του λαιμού δεν λειτουργεί πία σαν μαγνήτης αλλά σαν οδηγός. Υπάρχει μια μέση λύση, που την προτείνει η Sustainiac, αλλά θέλει πολλή δουλειά και καλύτερα να σου την κάνει μαστορας. Αμα αγορασεις το Sustainiac που λέγεται Stealth PRO, σου δείνει έναν διπλό μαγνήτη λαιμού, όπου το κάτω πηνίο είναι αδειο. Εκεί, σου λενε οι κατασκευαστες, μπορείς να βγαλεις το καπακι, να κολήσεις δικό σου μαγνήτη ο οποίος είναι αναγκαστικά humbucker σε μέγεθος μονού (δηλαδή κάτι σαν DiMarzio Cruiser κλπ) και τον συνδεεις μετά στο κύκλωμα της κιθάρας ξεχωριστά. Μόνο οι καλωδιώσεις θα είναι λιγο κόλαση, άμα θέλεις να ακους και το μαγνήτη του Sustainiac (εννοω τον μαγνήτη μόνο, και όχι το Sustainiac το ίδιο). Καλή σου τύχη σε ότι προσπαθήσεις!
  8. Φίλε μου παρα μα παρα πολύ δύσκολο να βρεις neck through σε maple. Αν δε πας για αυτο τοτε σωζεται η κατάσταση. Κοιτα για Vigier (ο Νακας εχει εξαιρετικες τιμες αμα παζαρεψεις, και παιζουν τρελα, βγαινει και σε Swamp Ash με εξτρα χρεωση μου φαίνεται), κοιτα MusicMan (κατι σε Silhouette, αμα θυμαμαι καλα, βγαινει με non-recessed floyd, H-S-S, 5-way, maple και μάλλον και 24 ταστα) και άμα έχεις τα γκαφρά δες και την Jackson (τιποτα σε custom shop ή artist, όπως του Phil Collen και του Adrian Smith). Ρώτα ότι θέλεις! Εδώ είμαστε!
  9. Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Θα τα κοιτάξω τα stage και θα ενημερώσω! Καλό Πάσχα σε όλους!
  10. Ευχαριστώ, μάλιστα το συγκεκριμένο θα το δω αύριο σε μία πρόβα. Αλλά και εκεί πας με ηλεκτρικό. Έλεγα κατι σε Ν. Σμύρνη ή Φάληρο πλευρά ή κατι τέτοιο. Η γενικά, αμα καποιος εχει μια λιστα απο καλα στουντιο στα Ν. Προάστεια θα μου έκανα παρα πολή μεγάλη χάρη να μου την έστελνε.
  11. Ρε παιδιά, είναι εδώ και κάτι μήνες που οι μπαντα μας ψάχνει κάπου για πρόβες που να έχει ανθρώπινο περιβάλλον, σχετικά καλο backline (κανέναν λαμπάτο τελος πάντων!), και να είναι στα Νότια Προάστεια. Μιλάω για κάπου όπου πάει τραμ, αντε μεχρι και Νεό Κοσμο. Ιδιαίτερα όμως Φάληρο, Πειραιάς, Νέα Σμύρνη. Η, στη τελική, και ένα studio και στο κέντρο αλλά πραγματικά κοντά σε μετρό. Δεν έχουμε παρά ενα αμάξι μεταξύ μας, και είναι τρελή πίκρα να τρεχουμε στην ευχη του θεου. Ξερουμε ήδη το Bassline (μαλλον ετσι γραφεται) στο Ταυρο, και ένα στο κουκάκι, το DSL studio. Παρακαλώ λίγη βοήθεια γιατί εχουμε και κάτι μικρα gigs συντομα και θα πάρουν πολύ πρόβα! Ευχαριστώ!!!
  12. Φιλε μου ενδιαφέρεσαι για combo ή κεφαλή? Ποιό είναι το budget σου?
  13. Αμα μπορω και εγω να προσθεσω κατι, θα έλεγα οτι είναι καλη η επιλογη Η/Η, αλλά έτσι θα χασεις τον ηχο funk της κιθάρας, αφού δυο διπλοι με τριθέσιο δικόπτη δεν ειναι και η πιο συνηθης διάταξη για τετοιου έιδους μουσικής. Ισως ένα HSH pickguard? Θα καλυπτες τοτε όλες τις βάσεις, γιατί θα είχες 2 διπλους για τζαζ (χαμηλού output παντα), τον μονο στη μέση τον μαμισιο, θα κρατούσες τον 5θέσιο, και θα είχες και τον ηχο τζαζ και τον ηχο funk. Σε παρακαλώ επίσης πες μας τι ξύλο είναι η ταστίερα σου, maple ή rosewood, γιατί θα βοηθούσε πολύ! Όσο για μαγνήτες, δοκιμασε και το παρακατω site: http://www.bareknucklepickups.co.uk/products.html Είναι ακριβοι μαγνήτες, αλλά χειροποιητοι και αξιζουν τον κόπο. Εχω βαλει συνολικά σε 4 κιθάρες μου και παντα θεωρώ ότι είναι οτι καλύτερο εκει εξω. Σε Ebay θα τους βρεις πιο φτηνα. Αμα τους γραψεις κιόλας (ο ιδιοκτήτης λέγεται Τιμ, και ειναι γαμώ τα άτομα! Επαιζε και στους Iced Earth!) θα σου πει ακριβως τι να βάλεις για να πετυχεις τον ηχο σου. Ο The Mule είναι απίστευτος γενικά, αλλα καλύτερα να ρωτήσεις. 'Αμα θέλεις, τον ρωτάω εγώ για σένα ;D
  14. Αγαπητέ Sayan, Άμα θέλεις και τη δικιά μου ταπεινή γνώμη σου προτείνω να τον δοκιμάσεις τον Invader. Αμα σκεφτείς ότι ειναι 4κάναλος με διαφορετικό gain structure σε κάθε κανάλι, να είσαι σίγουρος οτι θα βρεις τον ήχο που ψάχνεις. Εγώ ξόδεψα πολλή ώρα μεταξύ ενός ENGL SE και του Invader, και διάλεξα τον πρώτο γιατί είχε reverb και γιατί μου φάνηκε πιο versatile με όλα τα κουμπάκια. Πέρα απο αυτο, ο Invader είχε άνετα περισσότερο gain, και μάλιστα το δεύτερο του κανάλι μου άρεσε υπερβολικά γιατι είχε εναν καταπληκτικο, βαρύ, ξερό ήχο οτι πρέπει για hard-rock/metal riffing, ενώ το 4ο κανάλι ήταν αυτο που λένε Metal-Meltdown! Παίζω με ENGL χρόνια τώρα, και θεωρώ ότι για το είδος μουσικής που στοχεύεις, δεν θα σε απογοητεύσει καθόλου ο Invader. Είναι, αμα θυμάμαι καλά, και λιγο πιο φτηνός απο τον Diezel και τον Mesa. Καλή συνέχεια!
  15. Αγαπητέ Μάκη, για δες εδώ: http://www.bareknucklepickups.co.uk/ZP-909192.html Σίγουρα τη μάρκα την έχεις ακουσει, αλλα δεν ξέρω αμα ο ιδιος εχεις ακουσει τους μαγνητες αυτους. Ότι και να εχω ακουσει απο Bare Knuckle με έχει αφήσει άφωνο. Ισως οι P-92 να ειναι αυτο που ψαχνεις.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου