Προς το περιεχόμενο

savvas-kinetic

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    52
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από savvas-kinetic

  1. Ευχαριστώ για τις προτάσεις παιδια. Διστυχώς είναι απόλυτα προβληματικός ο driver (ας το έχετε υπόψη σας όσοι τυχόν θέλετε να την αγοράσετε) Σε καινούριο pc με νέα εγκατασταση, προδιαγραφές πολύ ανώτερες από αυτές του κατασκευαστή απλά "ψευτοδουλεύει" μέχρι να της κατσει κάτι στραβό οπότε αποσυνδέεται μόνη της και επανέρχεται μόνο με power off και διαΚόπτη στο PC. Ουδείς γνωρίζει κάτι νεότερο και το χειρότερο όλων η ίδια η Tascam σε mails μου με γείωσε... Πληρης απογοήτευση...αλλά δεν πειράζει, ποιός είναι ο μαθών? Ο παθών!! (ποτέ ξανα νεοφερμένο προιόν!!)
  2. Παιδιά καλησπέρα. Δεν ξέρω ποιοι απο εσάς έχετε κάποια εμπειρία από τη συγκεκριμένη κάρτα. Αγοράστηκε πρίν μια εβδομάδα, εγκαταστάθηκε κανονικά, όλα έδειξαν καλά....αλλά σε κάθε έναρξη audio εφαρμογης ακούς ένα ενοχλητικό click αρκετά δυνατό, είναι σαν αν αποσυνδέεις την κάρτα και να τη συνδέεις πάλι. Το λειτουργικό είναι windows xp pro sp3 η εγκατάσταση καινούρια, ο processor intel core2duo 2.8 , η mobo Asus P5N73-AM. To σύστημα τηρεί τις προδιαγραφές της καρτας σε απόλυτη μορφη. Η αντιπροσωπεία αγνοεί το θέμα, εναλλακτικός driver δεν υπάρχει ακόμα. Καμιά ιδέα?
  3. Καλησπέρα φιλαράκι. Με μπασίστα (πολύπαθο) μιλάς... Ακου και την άποψη κάποιου που στα γεράματα έβαλε μυαλο και πέταξε τα κουτιά από τον 3ο. Αν έχεις το χώρο πάρε το θηρίο που θές. Ακόμα και ΜΙΑ φορά να χρειαστει να παίξεις live/studio/recording με αυτό θα ξέρεις ότι δε θα φοβάσαι τιποτα. Και στο σπίτι δεν πειράζει...παίξε στο 1, παίξε εκεί που μπορείς να παιξεις. Υπάρχει το γνωστο γνωμικό. "Καλύτερα να παίζεις στο 1 και να γ...μας παρά στο 5 και να παραμορφώνεις". Μπάσο. ϊσωσ μία φορά στη ζωή σου να θελήσεις να βάλεις μια βαρια τονικότητα σε ένα κομματι και να μην την έχεις. Προτίμησε λοιπόν το 5-χορδο και άσε τη low B να κάθεται μέχρι να σου χρειαστεί (και πίστεψέ με...με αυτά που θέλεις να παιξεις θα σου χρειαστεί!)
  4. Το μόνο πακέτο είναι ΄΄οτι το ebay είναι στα Γερμανικά και δεν βγάζω άκρη...πρώτη φορά προσπαθώ να αγοράσω κάτι άπό το ebay. Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη!
  5. Το χτυπάω αλύπητα!!!! Ειμαι πάνω από το ebay από το απόγευμα! Αυτό το μπάσο ΤΟ ΘΕΛΩΩΩΩΩ!!!!! (κι ας έχω 5) Ρε παλικάρια...εκτός από τον Rudy Sarzo το ξέρετε ότι το έχει τιμήσει και ο Clief Burton?? Μπορεί να μην πάω διακοπές....αλλά θα το χτυπήσω όσο μπορώ.... Είναι και της "σειράς" μου (το 1990 αγόρασα από το ΝΤΟΡΕΜΙ το ARIA PRO II SLB SERIES και το είχε και αυτό εκεί. Βέβαια το SLB έκανε 60.000 δραχμές και το SB 250.000!!! Που τα είχαμε τότε αυτά τα λευτά????)
  6. Παιδιά καλησπέρα. Δέν ξέρω αν έχει ήδη αναφερθεί σε άλλο topic, μια ερώτηση σχετική με recording μπάσου. Θέλω να ηχογραφήσω μπάσο με πυκνωτικό μικρόφωνο. Ο εξοπλισμός θα είναι μια κεφαλή 180Watt, δύο καμπίνες 2χ10 και 1χ15 και ένα BEHRINGER Β2 PRO με έναν προενισχυτή, σε χώρο περίπου ενός κανονικού δωματίου (περίπου 3χ4) με ξύλινες επιφάνειες. Μπροστά από τις καμπίνες σκοπεύω να τοποθετήσω μια επιφάνεια από αφρώδες υλικό για να αποφύγω όσο γίνεται τυχόν αντηχησεις (περιγράφω την συνολική εικόνα) Προτείνεται? Έχει δοκιμάσει κανείς πυκνωτικό σε μπάσο? Ή τι άλλες προτάσεις θα μπορούσα να έχω? Σας ευχαριστώ πολύ!
  7. Σ'ευχαριστώ πολύ! Ναι! Επειδή μ'αρέσει αυτή η ιδέα ;D (ε...να μήν ξέρουμε σε τι σπίτι μένουμε?) λέω να κάνω μια καλή αναβάθμιση. Αλλά και επειδή έχω βαρεθεί να αντιμετοπίζω κατεστραμέτα setup σε καταστάσεις live (μια που κανένα από τα γνωστά μαγαζιά δεν ασχολούνται να έχουν τα μηχανήματα τους σε μια παραδεκτή κατάσταση).
  8. Παιδια καλημέρα! Θα ήθελα τα φώτα κάποιου σε ένα θέμα που αφορά τα Watt συνδιασμού καμπινών σε σχέση με τα Watt που "στέλνει" ενισχυτής. Κατευθείαν στην περιγραφή λοιπόν: Εχω ένα ενισχυτή μπάσου, κεφαλή, 300Watt στα 4Ω. Η κεφαλή αυτή οδηγεί δύο καμπίνες, μία 2χ10 και μία 1χ15. Έκαστη, βάσει manual, "κρατάει" 600Watt στα 8Ω. Οι δύο καμπίνες συνδέονται σε παράλληλη συνδεσμολογία με link καλώδιο, κάτι που, πάλι βάσει manual, μειώνει την αντισταση από τα 8 στα 4Ω, κάτι που συμβαδίζει νε τα Ω του ενισχυτή. Από τον ενισχυτή φευγει ένα καλώδιο το οποίο καταλλήγει την πρώτη καμπίνα και το link καλώδιο τροφοδοτεί την δευτερη. Η ερώτηση είναι η εξής. Πόσα Watt σηκώνει συνολικά το σύστημα 2 καμπινών? 600+600=1200 Watt/4Ω? Εάν δηλαδή αντικαταστήσω την κεφαλή με μία ... 700Watt/4Ω θα παίξει? Ή εκτός από τα Ω στην περίπτωση παράλληλης σύνδεσης ηχείων μειώνεται στο μισό και ο αριθμός των Watt που "κρατάει" το σύστημα, δηλαδή 600+600=1200/2=600Watt/4Ω? Είναι λίγο μπέρδεμα, άν μπορεί κάποιος ας με βοηήσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  9. Καλημέρα φιλαράκι. Λοιπόν, άκου και μια γνώμη από μπασίστα, (πολυπαθή) μια που θα γίνεις "συνάδελφος". -Μπάσο: Διάλεξε το μπασάκι που ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ κάθεται καλά. Που αισθάνεσαι ότι μπορείς να "αγκαλιάσεις" την ταστιέρα του με τα δάχτυλά σου και που δε θα "πεύτει" με το μπράτσο όταν το φοράς για να παίξεις, άρα δε θα σε κουράζει. Προτίμησε γνωστη μάρκα έστω κι άν οικονομικά βγαίνεις για τη φθινή της σειρά. Η Ibanez, και Yamaha φημίζονται και για την αξιοπιστία και για το "ζύγισμα" και για τη σχέση τιμής απόδοσης. Απόφυγε τυχόν εμφανισιακές "υπερβολές" (μύτες από εδώ, γωνίες από εκεί, διαόλους παραπέρα) και προτίμησε ένα όργανο καλοζυγισμένο, "σεμνότερο" ίσως εμφανισιακά αλλά βολικό σε όλα του, από τον τρόπο που "κάθεται" πάνω σου μέχρι τον τρόπο που θα το στήσεις στη βάση του όταν δεν παίζεις. -Ενισχυτής Κι εδώ προτίμησε μια γνωστή μάρκα. Να ξέρεις ότι συνήθως ο ενισχυτής μένει ενώ το μπάσο/κιθάρα φευγει με ένα νέο/νέα που θα σου "γυαλίσει". Καλύτερα να περιμένεις να μαζέψεις λίγα χρήματα και να πάρεις κάτι άλλο στιβαρότερο και ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ να έχει ικανά watt (40 δεν είναι τίποτα). Υπάρχει ένα ρητό: "Καλύτερα να παίζεις στο 1 και να γ...ας παρά στο 5 και να παραμορφώνεις". Και καλή δύναμη! Διάλεξες ένα από τα ωραιότερα όργανα! (και αυτό δε το λέω για να "έυλογήσω" τα γένια μας).
  10. Ναι, όπως είπες ΕΙΝΑΙ ενυπωσιακό, γιατι δεν ήταν. Και υπήρχε λόγος πίσω από αυτο. Κόπιες? Δεν ανέφερα κατι για κόπιες.
  11. Εννοείταο Marathon! Μιλάμε για ανταγωνισμό! Δεν έχουν θέση οι συναισθηματισμοί. Καλώς ή κακώς. (κακώς κατ'εμε). "Διαφιμίζουμε και πουλάμε". Αλλά συγνώμη...δε θα βγάλω έγω τα "σπασμένα" του κάθε "Καρχαρία".
  12. Σέβομαι τις απόψεις του φίλου Silot και θεωρώ ότι δίνει ένα διαφορετικό στίγμα από ό,τι επικρατεί σήμερα στην αγορά οργάνων (καλώς ή κακώς όλοι κινηγάμε το φθηνό). Υπάρχουν όμως και κάποια στοιχεία που έχουν καταγραφεί και δείχνουν ότι, ακόμα και σε αυτό το χώρο, το marketing είναι αυτό που καθορίζει την πορεία ενός προϊόντος και φυσικά την τιμή του. - Πόσοι γνωρίζουν ότι ένας σεβαστός αριθμός από πασίγνωστα brands όπως η Gibson και η Fender, πλήρωναν πολλά στα πρώτα και μετέπειτα χρόνια ύπαρξής τους, πολλές φορές τόσα όσα δεν τους επέτρεπε η τσέπη τους, σε γνωστους μουσικούς για να βγαίνουν και να "διαφημίζουν" τα προϊόντα τους? Μία κιθάρα που παίζεται από τον "Σάββα" δεν έχει και ιδιαιτερο όνομα στην πιάτσα, άν όμως παίζεται από τον "Page" είναι must, άρα και υψηλότερη στο χρηματιστήριο αξιών των μουσικών οργάνων. Την ίδια στιγμή που π.χ. η Stratocaster made in USA κατασκευαζόταν μπορεί και από 5 κομμάτια ξύλο, οι μαγνήτες της ήταν τυλιγμένοι με το χέρι και το ξύλο της...μπορούσε να ήταν ό,τι ήθελε (ο ίδιος ο Leo Fender είχε δηλώσει ότι έναν καιρό βάζανε ό,τι ξύλο μπορούσαν να πληρώσουν ή να βρούν). - Γνωρίζουμε μήπως πώς κατέληξαν brands σαν την STEINBERGER που εισήγαγε πραγματικές καινοτομίες στα έγχορδα με τη χρήση γραφήτη και όχi ξύλου, κάτι που έκανε τα όργανά της κυριολεκτικά αθάνατα (η STEINBERGER ήταν η ΜΟΝΗ εταιρεία στιν πλανήτη που έδινε lifetime warranty υλικών στα μπράτσα και στα σώματα των οργάνων της)αλλά ποτέ δε δέχτηκε να "διαφημιστεί" με τέτοιους τροπους? Αγοράστηκαν από μεγαλύτερους καρχαρίες και θαφτηκαν εν μία νυκτι. - Προφανώς επίσης λίγοι γνωρίζουν ότι τη 10ετία του 80 ή 90 "πρωτοεμφανιζόμενα" brands από την Απω Ανατολή όπως η Ibanez αντιμετόπισαν σοβαρό προβλημα στην είσοδό τους στην Αμερικάνική αγορά από Καρχαρίες της εποχής γιατι τα προϊόντα τους ήταν ισάξια ή και καλύτερα από τα Αμερικάνικα και με τεράστια διαφορά τιμής (για σκευτείτε...πόσες Αμερικάνικες μπαντες στη 10ετια του 90 έχετε δεί να παίζουν με Ibanez?). Θα μπορούσαμε να λέμε μέχρι αύριο τέτοιες ιστορίες... Αλλά το "ρεζουμε" είναι ένα. Βασικός κανόνας του marketing "Κανε το προϊόν να είναι αναφορά" Ο ίδιος κανόνας που στην Αμερική έκανε το φωτοτυπικό να ονομάζεται "Xerox machine"...
  13. Aν θα παίξεις με τα δικά σου.. ε μια εναλλακτική στην περίπτωση που θα σε κρεμάσει η κεφαλή σου τη θες. Επειδή όμως εμείς οι μπασίστες (μπασίστας κι εγώ όπως θα κατάλαβες) εκτός από δισεύρετοι ;D είμαστε και "ευκολοι" ηχητικά στην -πιθανή, όλα γίνονται- περίπτωση που θα σε κρεμάσει και η καμπίνα σου δίνεις το καλώδιο στον ηχολήπτη και σε βγάζει connect στο PA με χαμηλότερο volume βέβαια, αλλά τουλάχιστον δεν κοιτάς τους άλλους να παίζουν.
  14. Κανόνας 1ος: Πάντα σε live έχεις backup σε ο,τι μπορεί να χαλάσει (δηλαδή σε όλα ;D) Κανόνας 2ος: Μάθε καλά τον πρώτο κανόνα. ;D ;D Εγώ μιλάω για την περίπτωση που ένα BACH σου φανεί τόσο τίμιο που του δίνεις προτεραιότητα σε μια "σοβαρή" κατάσταση αλλά ... έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και δε είσαι 100% καλυμένος σε περίπτωση πανικού. Ας είναι. Πάντως ο φίλος Evris πιστεύω ότι έδωσε ένα καλό στίγμα.
  15. Χαχα! και θα σε βγάλει άλλα 15!! Δεν είναι τυχαίο το ότι την Ibanez προσπάθησαν να την πετάξουν έξω από την Αμερικανική αγορά τη 10ετία του 90. Οι άνθρωποι έδιναν ό,τι και η Gibson, Jackson κλπ Αμερικάνικες φίρμες στα μισά λευτα και τα οργανάκια τους έπαιζαν και έπαιζαν ΚΑΛΑ!! Ναι, ζόρικος Χειμώνας με live... και να σε πουλήσει το BACH και να μην έχεις backup μπάσο...γιατι βαριόσουν να φέρεις.... Τέλος πάντων.
  16. A! έτσι ε? ;D χαχα! Και μου έρχεται και ζόρικος Χειμώνας!
  17. Τώρα που το λές...Θυμάται κανείς ή είχε προσέξει μια ιστορία που είχε βγεί πρίν κάμποσο καιρό, όπου γνωστός Έλληνας είσαγωγέας είχε μηνύσει αντιπρόσωπο λιανικής στο κέντρο της Αθήνας ο οποίος, λέει, διέθετε μαϊμούδες (Gibson ήταν ή Jackson?) από Κίνα και τις έδινε για original?
  18. E...ναι βρε Marathon, γι'αυτο έβαλα κι εγώ όλη τη φράση σε εισαγωγικά. ;D Αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς ... τα οργανάκια υπάρχουν και "ζούν ανάμεσά μας". Τελικά έχει "ζορίσει" κανείς καμια BACH να μας πεί και εμάς αν βάζει τα κλάματα με την πρώτη σταγόνα ιδρώτα ή αν συνεχίζει και κερδίζει? :)
  19. Εντάξει παιδιά πέρα από τ'αστεία τωρα. Στην εποχή μας έχει αρχίσει να ισχύει η άρση του κανόνα "ο,τι πληρώνεις παιρνεις". Αρκετά είναι τα παραδείγματα φθηνών μηχανημάτων-οργάνων που η τιμή τους δεν έχει καμία σχέση με την απόδοση. Και κάπου αρχίζει να είναι και δικαιολογημένο αυτό. Όλα πλέον "βιομηχανοποιημένα" (ας μην ξεχνάμε π.χ. ότι η FENDER τα πρώτα και μετέπειτα χρόνια "τύλιγε" τους μαγνήτες με το χέρι), πολλά φτιαγμένα στην Κίνα=φθηνά εργατικά χέρια (ποιός θα έβρισκε το 1990 WARWICK -έστω και Rockbass- με...300 ευρώ?), το σημαντικότερο πολλοι-ΠΟΛΛΟΙ κατασκευαστές, άρα και ανταγωνισμός (5 brands "υπήρχαν" 20-25 χρόνια πρίν. GIBSON, FENDER, JACKSON, KRAMER και IBANEZ -΄τουλάχιστον αυτοί "ακουγονταν" στην Ελλάδα) συνεπώς, για δικό μας καλό, οι τιμές έχουν χαλαρώσει αρκετά και -δε χωράει αμφιβολία- ποιότητα υπάρχει. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει πως θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία με τη BACH, το σίγουρο είναι ότι "άλλος ένας κατασκευαστής με χαμηλές τιμές" και που αρχίζει να κερδίζει και έδαφος, μόνο καλό θα κάνει.
  20. Χαχα! Νασαι καλα Marathon! Ανταποδίδω!
  21. Φίλε μου δε διαφωνώ, απλώς έφερα τυχαία τη συγκεκριμένη κεφαλή σαν παράδειγμα, καθότι μπασίστας. Μπορείς να δείς όμως χαρακτιριστικά από ακριβότερα brands τύπου FENDER, MARSHALL, MESA BOUGIE και δε συμμαζεύεται. Ολες οι solid state κεφαλες έχουν ενσωματωμένη κάποια μονάδα επεξεργασίας σήματος, έστω τρία ποντεσιόμετρα bass-middle-treble. Γι'αυτο και λέγονται έτσι. Αυτό εννοώ όταν λέω "στολίδια". Τώρα σαφώς και με ένα bass-middle-treble κάνεις μια χαρά τη δουλεια σου αλλά πιστεύω ότι με ένα preamp και ένα eq π.χ. 12 περιοχών έχεις κάποιες "extra" δυνατότητες. Κάτι βέβαια που έγγειται στον χρήστη αν του είναι απαραιτητο ή όχι.
  22. Προσεξε φίλε μου. Άλλο προενίσχυση (pre-amp) και άλλο ενίσχυση. Η προενίσχυση σου "φτιάχνει" το σήμα του οργάνου σου (το δυναμώνει, του πρσθέτει drive, του αλλάζει τη χροιά με κάποιο eq κ.λ.π.) και στη συνέχεια το "πλασάρει" στον τελικό ενισχυτή (power amp) που τοθ δίνει το τελικό volume που θα φτάσει στα ηχεία σου (συνήθως καμπίνες). Από μόνα τους το preamp ή το power amp δεν κάνουν τίποτα. Αυτή είναι η διαφορά με μία κεφαλή, η οποία ενσωματώνει σε μία μονάδα (πρακτικά ένα κουτι) προ-ενισχυτή και τελική βαθμίδα ενισχυτή. "Στολίδια" τώρα εννοώ τα επιμέρους που διαθέτει μία κεφαλή, ασ πούμε δες αυτη: http://www.thomann.de/gr/behringer_bxr1800h.htm Είναι Head με σαφώς προ-ενίσχυση - ενίσχυση και ενσωματώνει compressor, limiter, equalizer. Σε ένα Rack αυτά τα τρία πράγματα μπορουν να είναι 3 διαφορετικές μονάδες 19". Η κεφαλή που ενσωματώνει εκτός της προενισχυτικής και ενισχυτικής βαθμίδας της και δυνατότητα ολοκληρωμένης επεξεργασίας του σήματος χωρίς την απαραίτητη χρήση εξωτερικών περιφερειακών. Φυσικά και υπάρχει και τέτοια δυνατότητα, αλλά από την ερώτηση του φίλου παραπάνω κατάλαβα πως τον ενδιαφέρει η περίπτωση Rack με κάθε μονάδα ξεχωριστή. Ενοείται πως άν έχεις μια κεφαλή που σου "αρέσει" αλλά θές και επιμέρους περιφερειακά φτιάχνεις ένα rack με αυτά που θέλεις και τα οδηγείς π.χ. send-return στην κεφαλή σου.
  23. Υπάρχει σαφέστατη διαφορά μεταξύ ενός RAck και μιας κεφαλής. Η κεφαλή δίνει συγκεκριμένα πράγματα τα οποία είναι αμετάβλητα (θεωρητικά τουλάχιστον). Θα έχεις αυτού του τύπου το distortion, θα έχεις Χ γκάζια, αν είναι συγχρονη θα έχεις και κάποιου τύπου effects (reverb, delay, ή και amp simulation). Το Rack συνήθως απευθύνεται σε αυτον που θέλει να τα έχει όλα ξεχωριστά έχοντας σαν δεδομένο ότι καθε μηχάνημα είναι καλό για μια συγκεκριμένη δουλειά και εξιδεικεύεται για μια συγκεκριμένη δουλεια. Ετσι έχει ξεχωριστές μονάδες για preamp, effect, psycho-effect (τυπου maximizer), πιθανώς tuner η και πολλά άλλα και όλα μαζί τα "φέρνει" σε ένα τελικο power-amp που κατά παράδοση είναι λαμπάτος και η δουλεια του είναι να "γκαζώνει" το όλο σήμα που λαμβάνει από τους επιμέρους επεξεργαστές. Υπέρ και κατά τωρα: Η κεφαλή είναι "συγκεκριμένη", κάνει αυτό για το οποίο είναι φτιαγμένη χωρίς καμια δυνατότητα επέμβασης, αναβάθμισης κτλ και συνήθως τα "στολίδια" που της έχουν ενσωματώσει (βάθια, delay, compressor κτλ) δεν είναι και τα καλύτερα δυνατα. Λόγω κόστους αλλά και όγκου είναι σε πρώτη προτίμηση στους χρήστες. Το Rack έχει περισσότερες δυνατότητες, τουλάχιστον όσες έχουν και οι επιμέρους επεξεργαστές του, η δυνατότητα αναβάθμισης σε κάθε μονάδα είναι δεδομένη, μεγαλο μείον όμως θεωρείται το ότι χρειάζεται να "στηθεί" από κάποιον που γνωρίζει τι βάζει (ένα rack με 5 pre-amps ταυτόχρονα...δε θα "παιξει" ποτέ), πώς το βάζει (pre-amp, effect, psycho-effect, compressor, power amp=3 ζεμπίλια θόρυβος. Με κάποιο τρόπο χρειάζεται μάζεμα) και την ποιότητα αυτών που βάζει (π.χ. ένας effect processor ξεκινάει από 80 ευρω και φτάνει τα 2.500!!! Αλλα σαφως και υπάρχει διαφορά ανάμεσά τους :)) κάτι που συνέπάγεται μελέτη, γνώση και σαφώς περισσότερο χρήμα από μια typical solid state κεφαλή. Τελείως προσωπική παρατήρηση, μπορεί και τυχαία, από αυτά που έχω δει. Μία κεφαλή έχει περιορισμένο χρόνο ζωής στα χέρια του χρήστη γιατί τη βαριέται αφού δεν αναβαθμίζεται και δεν αλλάζει αυτό που δίναι. Το Rack αντίθετα φτιάχνεται για πολλά περισσότερα χρόνια και παραμένει πιστός σύντροφος παντού. Ζύγισέ τα και αποφάσισε!
  24. Και θα συμπληρώσω χωρίς αστεία...5 Τσεχες, Βουλγάρες κλπ= ένα όργανο που θα σε βγάζει παλικάρι ΠΑΝΤΟΥ και θα το χαρεί και το παιδί σου ακόμα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου