Προς το περιεχόμενο

juamx214

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    13
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή juamx214

0

Φήμη

  1. Να βάλω και εγω το λιθαράκι μου σε μια ερώτηση που συναντω συχνα. -Εχω ενα σετ με χ στον αριθμο τυμπανα και χ στον αριθμο πιατινια (όλων των ειδων).Τι άλλο χρηάζομαι; Αυτη την ερωτηση την κάνει ο drummer στον εαυτό του. Εσυ χρειάζεσαι κατι αλλο; Βλέπεις οτι στα break σου η στα beat σου ΒΓΑΙΝΕΙ να χτυπησεις κατι που δεν έχεις; Εχεις τρομερη φαντασια και σου αρεσει η μεγαλη ποικιλια ηχων; Τοτε ναι. Αλλιως ασε τους αλλους να εχουν περισοτερα....
  2. Αν δεν υπαρχει καποιος μουσικος στο σπιτι, δυσκολο να ξεκινισει καποιος τα τυμπανα απο μικρη ηλικια... Εκτος αν ο γονιος ειχε το ψωνιο του μουσικου! Μα καλα, ποσα παιδια στα 3 και 4 και 5 θελουν να γινουν drummers???? Οποτε ναι... τα ζηλευουμε (εμεις που ξεκινισαμε στο γυμνασιο και στο λυκειο) αλλα πιστευω οτι κατι παιζει απο πισω......!!!!
  3. Ναι.... αν και μικρος σχετικα (24-25) τα βγαζω με το αυτι και εγω!! δεν μου πολυαρεσει το ετοιμο γιατι με το αυτι κανω και "μικροδιορθωσεις" βαζοντας και την δικη μου πινελια! τελευταια ασχολουμε με τους coldplay και τον Will Champion... μου αρεσει η εναλαγη στο feeling που εχουν!
  4. Μ αρεσει να ακουω πολες γνωμές! Εβαλα την ενοια της αποσβεσης γιατι μιλαω για την αγορα ενος ΕΞΤΡΑ σετ για live!! Περα του καλου σετ που εχουμε ολοι μας στο σπιτι μας και ειναι ακριβως οπως το θελουμε! Γιατι κανεις δεν θελει να το ξεστηνει καθε βδομαδα για να παει να παιξει εδω και εκει! Οποτε ολοι θελουμε αυτο το εξτρα σετ!! Και οπως ειπε και ο pericles πανε οι εποχες που στηναμε το σετ για πολυ καιρο... Το καλο το σετ θα το βγαλεις για ενα καλο live, οχι συνεχεια... οποτε το δευτερο σετ ειναι ενα εργαλειο. Που χρειαζεται να αποσβεσει τα χρηματα του! Φιλε Satanas και εγω στο καλο μου σετ δεν με νοιζουν τα χρηματα που εδωσα. Αλλα μιλαω για ενα οργανο που θα το εχω παντα σε ετοιμοτητα για φορτωμα...
  5. Δυστηχως ναι!! Και μιλαω για live που η αμοιβη ειναι εως 100 ευρω (καπου εκει παιζω εγω και πολοι αλλοι....). Superfunk συμεριζομε την αποψη σου αλλα οταν δεν εχεις δικο σου ηχοληπτη?? Και οταν δεν ξερεις Τι θα σου βάλουν για ηχοληπτη? Βαγγελη σ'ευχαριστω που συμμετεχεις! Αλλα με το δικο μου σετ (Tama Fibrestar και με πιατινια Instabul Mehmet) εχω πονοκεφαλιασει με πολους ηχοληπτες... Μια δεν μπωρουν να "φερουν" το τομ την άλλη τους φταιει η κασα.... και με ολα αυτα τρωω κανα 3ωρο... Βεβαια υπαρχουν και αλλοι που ειναι Super!! Αλλα δεδομενου του οτι τα live ειναι σε ξεχωριστους χώρους καθε φορα και σε ξεχωριστες συνθηκες?? Η αναλογια Εσοδα+φθορα/εξοδα??? Τι κανουμε εκει? αυτο ειναι το ερωτημα μου!
  6. Υπαρχει ενα θεμα που με εχει βαλει σε σκέψεις τελευταια... Μετα απο αρκετα live που εχω κανει μου εχει δημιουργηθει η εξης απορια.. Αξιζει να κάνεις μια μεγάλη επενδυση για ένα καλο σετ τυμπανα (δεν μιλαω για τα πιατινια) απο τη στιγμη που ετσι κι αλλιως θα υποστεί μια επεξεργασια μέσο της κονσόλας? Σαφεστατα υπαρχει διαφορα αλλα είναι τοσο σημαντικη? Σε ένα live ειχα ένα καινουριο σετ του Γαβρηλου και ακουγοταν γαματα. Και σε εμένα αλλα και στον κοσμο. Σε ενα αλλο live ειναι ενα σετ που σε εμένα ακουγοταν χειροτερα απο το πρώτο μου σετ στην ηχογραφηση όμως είχε δόσει ένα πολυ καλο αποτέλεσμα!!! Και όταν έπεξα με το δικο μου σετ (Tama Fibrestar) πραγματικα απογοητευτικα απο το αποτελεσμα.... Αυτο που με απασχολει είναι το εξης. Δεδομένου του οτι οι ηχοληπτες και ο εξοπλησμος τους σημερα ειναι απιστευτος... Αν αγορασει κάποιος ενα σετ και επενδυσει 2,500 με 3000 ευρω, πότε θα κάνει απόσβεση? Και γιατι να μην παρεις ενα σετ 600 με 1000 ευρω και αλλαζοντας τα δερματα, να πάρεις ενα καλο αποτέλεσμα? Προσοχη!! Μιλαω για ενα σετ που θα υπάρχει για live μονο. Περιμένω τις απόψεις σας!
  7. Και εγω χαιρομαι να βλεπω συζητησεις επι της ουσιας!
  8. Εγω σαν drummer παιζω με traditional grip (ο τοτε δασκαλος μου μου ειχε πει "κραταμε τις μπακετες με αυτους τους 2 τροπους. διαλεξε οποιον σε βολευει" και διαλεξα το traditional. Δεν το "εχω" το mached αν και δεν μου λειπει εδω που τα λεμε...!! Αλλα στην κασα αλλαζει.... Χρεισιμοποιω και τα 2 (απο μονος μου... δεν μου το εμαθαν τοτε...)!! Heel up οταν θελω δυμαμη και ειναι το κομματι στο crecendo και heel down για να παιζω με τις δυναμικες τις κασας. Βεβαια το heel down "ποναει" για να το μαθεις (ολοι ξερουμε οτι τραβαει το καλαμι στην αρχη) και οι περισοτεροι νεοι χρησιμοποιουν heel up... Και καταληγω: στε ολες τις μουσικες χρειαζεται καποια στιγμη να παιξεις με τις δυναμικες. Αλλα οταν εισαι χαμηλα με το heel down τις χειριζεσαι καλητερα, και οταν εισαι ψηλα το heel up τις δινει καλυτερα!!
  9. Χαχα!! Μακαρι! Γιατι για να βρω εγω βοηθεια εψαξα ελεινα παρα πολυ και βρηκα πολυ λιγα... Ο κηκος προσφερεται και για Barbeque παντως (μουσικο παντα...)...!!
  10. Μπορω να πω οτι ο ηχος δεν επηρεαστικε καθολου. Οντως ο ήχος τους ειναι παρα πολυ καλός και μπορεις να παιξεις παρα πολυ με το κουρδισμα τους! Εχουν ενα εξαιρετικο βαθυ. Με το μονο που αντιμετοπιζω προβλημα ολα αυτα τα χρονια που την εχω ειναι με το ενα tom (το 14χ13) που μου φευγει η πιστη να το ταιριαξω με το υπολοιπο σετ (στο κουρδισμα).
  11. Τα τυμπανα τα ειχα αγορασει απο γνωστο γνωστου. Ηταν σε αθλια κατασταση οταν τα πηρα γιατι ηταν παρατημενα σε ενα μπαρ (ειχαν καταληξει ντεκορ για καμια 20αρια χρονια). Τα σιδερα ηταν σκουριασμενα και το wrap σπασμενο και θωλο. Τα περασα με μια αλοιφη για nickel (τη CHIC) αλλα δεν τα επανεφερε πληρως. Απλα καθαρισε λιγο την θολουρα. Επειδη δεν ειχα και πολα χρηματα να διαθεσω και ηθελα μια Drums στα μετρα μου (αν δεν ηξερα την αξια της θα την ειχα σπρωξει γιατι οι διαστασεις ειναι τεραστιες) πηρα την μεγαλη αποφαση! Γι αυτο κρατησα τα logos. Περιμενω το δερμα της κασας να μου ερθει (ειναι 24" και εψαχνα ατρυπητο....) και θα ανεβασω το σετ. Ποιο πολυ θέλω να βοηθήσω αυτους που θα το πάρουν αποφαση! Κάθε σχολιο δεκτο! Υ.Γ. Δεν είχε το αυθεντικο ταμπουρο γιατι ο μεγάλος που την ειχε ηταν ροκας και ειπε στην εταιρια (τοτε...) να το κρατησει, και πηρε ενα Imperial Star 14χ6,5...
  12. Ποσοι απο εμας δεν εχου σκευτει να βαψουν τα τυμπανα τους? Ειναι λιγο μανικι. Αλλα παλευεται. Εχω μια Tama Fibrestar (ναι πολυ παλια) και πηρα την μεγαλη αποφαση να την βαψω... Την τελειωσα κατα την διαρκεια της στρατιωτικης μου θητειας. Εκανα ριζικη αλλαγη Βαφοντας και τα σιδερα (των τυμπανων μονο...). Επειδη δεν ηταν ξυλιλα τα τυμπανα (απο fibreglas) τα εβαψα με λαδομπογια λευκη αρκετα αραιωμενη, και περαστικαν 3 χερια. Οι ριγες εγιναν μετα απο πολυ μετρημα, με ταινια μοντελισμου και spray gloss. Αυτο ηταν το ευκολο κοματι.... Τωρα στα δυσκολα... Τα σιδερα..... στην πρωτη προσπαθεια μου πεταξαν το χρωμα....!!! Γιατι? Διοτι θελουν τριψιμο πολυ σε ΟΛΑ τα σημεια. Σε ολες τις καμπυλες που κανουν τα κλειδια και σε ολες τις καμπυλες των στεφανιων. (Οπως φαινεται στην εικονα.... Κατι τετοι εγινε και στα κλειδια. Σαν βαω και φωτο απο τα δυο Floor Tom. Θα ανεβασω και ολοκληρωμενο το σετ. Οποιος το τολμησει ειμαι στην διαθεση του για ερωτησεις!!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου