Προς το περιεχόμενο

blue

Soloist
 • Αναρτήσεις

  5.403
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  1

blue ήταν Μέλος της ημέρας 7 Σεπτεμβρίου

blue είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

99 Excellent

Σχετικά με τον blue

 • Rank
  Παροιμυώδης

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
  DJ - MC
 • Gear List
  guitars: Fender am std tele
  amp: Fender Blues Jr.
 • Επάγγελμα
  Χομπίστας
 • Τόπος
  Εδώ
 1. Για το ableton push τι γνώμη έχετε, συγκριτικά με το maschine? Βλέπω οτι με 1100 παίρνεις το push2 μαζί με το ableton, δλδ αν έχει ήδη ένα Μακ ο op, μοιάζει καλή λύση (?)
 2. Δεν θα το έλεγα. Απλά όλες οι μη coated χορδές ακουστικής ψοφάνε εξωφρενικά γρήγορα και έτσι οι elixir είναι μονόδρομος αν δε θες να αλλάζεις χορδές κάθε μέρα.
 3. Για optiweb vs nanoweb έχει κανείς ιδία άποψη?
 4. Από παλιότερο θέμα έχω συγκρατήσει ότι δεν είναι καλή ιδέα να ανοίγουμε πχ τα μονιτορς από το on/off ενός πολυμπριζου, γιατί ο διακόπτης σε κάθε μόνιτορ παρέχει και μια προστασία στο κύκλωμα κατά την εκκίνηση.
 5. Αν εννοείς κλασικά έργα δεν ξέρω, αλλά όπως και να έχει αξίζει να ακούσεις τη May Roosevelt
 6. Προτείνω την αποψη ότι οι "μεγάλοι" μουσικοί (όλοι ξέρουμε ποιοι είναι άσχετα αν τους ακούμε ή μας αρέσουν) ήταν κάπως "καλλιτέχνες" δλδ παρουσίασαν καινοτομες προτάσεις με προσωπικό υφος. Έχω την μισοαπαισιόδοξη αντίληψη ότι αυτό κάπως ιστορικά τους επιτραπηκε (εκτός από το αδιανόητο "ταλέντο" τους ή όπως θέλετε να το πούμε), με την εννοια ότι υπήρξε περίοδος που υπήρχαν εταιρείες που τους άφηναν να κάνουν τη δουλειά τους και μόνο αυτή, το να γράψουν καινούργια μουσική με προσωπικό ύφος που να απορρίπτει την παλιά κλπ. Ε, οι μουσικοί των clinics και του youtube δεν μπορούν να είναι ετσι, γιατί πρέπει να είναι και λίγο businessmen, και λίγο συμπαθείς και να πλενονται, και να μιλάνε καθαρά και ευγενικά, να έχουν social media skills, να νιώθουν λίγο από νομικά και μαρκετινγκ, να ξέρουν από φωτισμό και βίντεο, να κάνουν σέρβις σε μαγνητικό τομογράφο κλπ. Thus, πολλή από την ενέργεια τους που θα έπρεπε να τροφοδοτείται στο να κάνουν "τέχνη" πηγαίνει σε μερεμετια. Και αυτό εντοπίζω να μη μου αρέσει, αλλά ξεκαθαρίζω ότι δεν μου αρέσει και το ροκσταριλικι. Κατά τα αλλα: νομίζω ότι και διάφοροι κλασικοί έκαναν κάποτε διαγωνισμό για το ποιος θα γράψει το πιο δύσκολο πράγμα για να γελάνε που δεν μπορεί να το παίξει κάποιος κορυφαίος (πηγη δεν έχω αλλά αν μπορεί να συμπληρώσει κάποιος πάνω σε αυτό θα με σώσει από μπαροκουβεντα). Οπότε τι είναι σρεντινγκ και τι τέχνη είναι θέμα αισθητικής και δεν ξέρουμε τι είναι αισθητική και αύριο λέω να κάνω σάλτσα από φρέσκια ντομάτα με βασιλικό και σκόρδο. Και για τις απόψεις... Ότι λέω είναι άποψη μου, προφανώς επειδή βγαίνει από το στόμα μου. Αύριο μπορεί να λέω άλλα δε χρειάζεται να χαλιομαστε. Για τέτοια θέματα ειδικά, καλό είναι να αλλάζουμε απόψεις ΚΑΘΕ ΔΕΚΑ ΩΡΕΣ ΠΑΙΞΊΜΑΤΟΣ.
 7. Τα νέα μου είναι ότι με τα καινούρια μου ηχεία ακούω πολύ καλύτερα και δε νομίζω να έχω προβλήματα όπως αυτά που γράφω παραπάνω, δηλαδή δεν έχουν πρόβλημα οι πηγές μου και θα πάνε όλα καλά στη ζωή μου. Δέχομαι συγχαρητήρια
 8. -Δες στις ρυθμίσεις οθόνης αν έχεις ενεργοποιήσει 2η επιφάνεια εργασίας - κουνα το windows toolbar στην πάνω πλευρά της οθονης.
 9. Ε από το να μπλέκω με συνδεσμολογιες τα γράφω 2 φορές που το εφαρμόζω ήδη, δεν είναι πρόβλημα. Για modelling ενισχυτές το έχω σκεφτεί αλλά και για κανονικό λαμπατο που μπορώ να τον γράψω και ωραία. Αλλά λέω ότι θα έχω όλα τα σήματα μου (εκτός από τα μπάσα) στην περιοχή της κιθάρας και ίσως μπλέξουμε. Όχι?
 10. Άκουγα με tascam vla5. Τώρα θα ακούω με behringer 2031. Ελπίζω και μόνο από αυτό να γίνει κάτι καλυτερο από τη δική μου μεριά. Δε μου έκανε εντύπωση που ήταν μη χρησιμοποιησιμα τα βρώμικα μασινς. Ήταν υπερβολικό αυτό που είχα φτιαξει, τίγκα στο μπασοσυνθ, για αυτό πήγα και σε καλό σύστημα να ακούσω τι γίνεται. Μπορώ να ανεβάσω αλλά σε λίγες μέρες. Ωστόσο δεν είναι το θέμα το συγκεκριμένο τρακ αλλά η νοοτροπία που θα (πρέπει να) δουλεύω για να βγάζω μεγάλα, επιθετικά μασινς που ακουμε σε μουσικές του υποκόσμου Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
 11. Ξεκίνησα από τα volca και έχω φτάσει στο tr-8 και το machinedrum. Δεν έχω καλή εμπειρία στο πώς να τα γράψω γιατί συμπεριφέρομαι όπως έχω συμπεριφερθεί στο πώς εγώ γράφω κιθάρες: δε χρησιμοποιώ κομπρεσορες και παίρνω το σήμα μου κύριος από τον ενισχυτή μου με ένα sm57 προσέχοντας να μην υπερβάλλω σε εφέ που θα προστεθούν στη μιξη. Έτσι είμαι σίγουρος για το τι ήθελα να γράψω γιατί το ακουω στην καλύτερη μορφή που μπορώ να του δώσω εξαρχης και μετά ότι κάνει ο επαγγελματίας, καλό θα είναι Τα drum machines ομως, όπως τα χρησιμοποιώ θέλουν σίγουρα μια επεξεργασια για να ακουστούν όπως θέλω να τα ακούσω. Γράφω πχ το tr-8 μέσα από ένα πεταλι overdrive και λέω εδώ ειμαστε (έτσι είχα διαβάσει ότι έκαναν πχ οι massive attack σε κάποιους δίσκους) αλλά πάω μετά σε σοβαρότερο στούντιο και ακούω ενα "λεπτό" πράγμα που σίγουρα δεν μπορεί να σταθει ή να σωθεί. Γιατί αν δε βάλω reverb από το tr8 στο snare δεν ακούω αυτό που θέλω να ακούσω και άρα γιατί να το γράψω αφού δεν έχει τον ήχο που θέλω? Εδώ θα προσπαθήσω να είμαι σαφής: δε βάζω reverb για να ομορφυνω τον ήχο αλλα γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση το ήθελα πριν από το drive γιατί έκανε ένα ωραίο glitch και ομορφαινε το πατερν! Άρα λέω πρέπει να γράφω λίγο πιο καθαρά και να επεμβαίνω με plugins για να παίρνω μια ιδέα για τον ήχο μου, ο οποίος όμως θα δίνεται καθαρος σε αυτόν που θα μιξάρει μαζί με το wet πόνημα μου για να καταλαβαίνει την κατεύθυνση που έχω στο μυαλό μου. Είναι καλή αυτή η προσέγγιση? Και άρα τι plugins? Eq και compressor? Και ποια ακριβώς? Σημαντικότερο πρόβλημα: το machinedrum έχει ένα χαμό από δικά του εφέ και φίλτρα για κάθε ήχο, που έχει νόημα να τα χρησιμοποιώ και real time, οποτε είναι μάλλον άχρηστη η παραπάνω ιδέα να γράφω καθαρά και να ελπίζω ότι ο ηχολήπτης που θα αναλάβει θα ασχοληθεί να πετύχει ότι κάνω αλλά με καλυτερο ήχο. Δηλαδή ρωτάω: να κάτσω να φτιάξω τους ήχους στα μασινς μου και να τους γράφω με αυτοπεποίθηση ότι "η πηγή μου αυτή είναι και τι να κάνουμε τωρα" ή κατά το recording ξέρουν όλοι εκτός από μένα ότι βάζουμε τον τάδε κομπρεσορα στο kick και παιρνουμε grammy?
 12. Αν τα εφέ σου τα χρησιμοποιείς δημιουργικά, δηλαδή αποτελούν μέρος της σύνθεσης τότε δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχουν στο τρακ που θα δώσεις για μίξη. Αν θέλεις λίγο βάθος, λίγο delay για να τοποθετηθεί το τρακ στο χώρο θα το αφήσεις να το κάνει αυτός που θα μιξάρει. Αν έχεις καλές μονάδες εφέ (πχ καλό phaser ή άλλα modulation εφέ που τα θέλεις πριν τον ενισχυτή) τότε θα μπορούσες να τα περάσεις κατά το reamping
 13. Επισης, λόγω της ημέρας το sample from mars δίνει δωρεάν τα samples του 808 Ισχύει μέχρι και τις 12/8
 14. Αν και έχουν μιλήσει πολύ πιο σχετικοί, θα έλεγα να δείτε πρώτα τι ακριβώς θέλουν. Αν είναι ραπερς δε νομίζω να θέλουν όλο το κομμάτι για να το διασκευάσουν αλλά λογικά θα θέλουν να σαμπλάρουν κάποια σημεια, οπότε μπορεί να έχουν στο μυαλό τους να δώσουν 100-200€ και τέλος. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν καλό να μάθετε τι ακριβώς θέλουν. Και σε μένα οι διατυπώσεις μοιάζουν με Νιγηριανού πρίγκηπα αλλά οκ μπορεί να μην ξέρουν καλά αγγλικα. Σε κάθε περίπτωση, συγχαρητήρια και καλή συνέχεια! ΥΓ. Κάποτε είχα ζητήσει άδεια για να σαμπλαρω κάτι διαλόγους από μια ταινία και μου είχαν ζητήσει κάτι παρόμοιο τελείως αυθαίρετα, δηλαδή στη λογική take the money and run
 15. Καρφί στην κάρτα ήχου. Η version 2 των tech21 character είχαν ένα κουμπί για να απενεργοποιείς την εξομοίωση καμπίνας ώστε να δουλεύει καλά ως drive πετάλι-προενισχυτης (που το χρησιμοποιούν οι περισσότεροι)
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.