Προς το περιεχόμενο

rwmanos

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  38
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

0 Neutral
 1. Από ότι βλέπω ψάχνεις usb, άμα δεν ενδιαφέρεσαι για τα pugins και το να επενδύσεις χρήματα σε αυτά, τότε πραγματικά πιστεύω πως δεν αξίζει η αγορά. Δεν έχεις αναφέρει επίσης τις απαιτήσεις σου, για παράδειγμα το latency της uad είναι το χειρότερο σε αυτή τη κατηγορια. Δυο κανάλια in και δυο κανάλια out αν σου αρκούν τότε υπάρχουν καλύτεροι convertores, αλλα κύριος σε λύσεις ad da ξεχωριστά (yellowtech, mytek, sonifex, dangerous) . Σε αυτά τα λεφτά εγώ θα έπαιρνα την Antelope Discrete 4, η οποια έχει επίσης dsp, free plugins μπόλικα, και περισσότερα κανάλια. Πιστεύω το conversion είναι ως επί το πλείστον εφάμιλλο αν όχι καλύτερο. (Πάντα πολλοί λατρεύουν τα plugins της uad, κάτι που δεν ασπάζομαι)
 2. μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω και εγώ. Υπέθεσα ότι άμα είχε το korg και οποιονδήποτε convertora usb σε midi θα ήταν καλυμμένος.. Ο συγκεκριμένος convertoras είναι full bandwith και bidirectional (nrpn και sysex support εννοείτε ).
 3. Μετά από μια σύντομη αναζήτηση που έκανα γιατί θα το φτιάξω και γω... δεν χρειάζεσαι καν το arduino στη πραγματικότητα.. USB Host Mini V2 | USBHOST-MINI | HobbyTronics αυτή είναι η πλακέτα, USB Host Board - MIDI device | USBHOST-MIDI | HobbyTronics και εδώ το software..
 4. Αφού το θέμα πήρε αυτή την τροπή και μάλλον για το καλύτερο, υποθέτω η ιδανικοτερη λύση είναι να πάρεις ένα arduino και ένα host shield και να φτιάξεις ένα midi usb converter :P χειροποιητος Kenton Arduino USB to Legacy MIDI Converter: 4 Steps (with Pictures)
 5. Για να καταλάβεις πως θα χεις πολλά anaalog ins και τι πρέπει να χρησιμοποιήσεις, δοκίμασε να δεις λίγο το project arduinome. Για midi out.. σου παραθέτω την απλούστερη όλων των λύσεων. όσο για την περιουσια που λες, το project που περιγράφεις είναι κάπου στα 15 ευρώ .. :P Αλλα μην περιμένεις να κανεις κάποιος τη δουλειά για σένα.. Ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε
 6. Εγώ θεωρώ ότι μπορεί κανεις να παίξει έτσι (και αν όχι έτσι που δεν το έχω δοκιμάσει, σίγουρα μπορείς να παίξεις με diy και custom μηχανήματα και λύσης.). Υπάρχει και ένα video του βαγγέλη στο youtube με όλα τα custom preset switching κουτιά που του έχουν φτιάξει για να κάνει παραπλήσια δουλειά. Στο θέμα μας,με όλα όσα προανέφερες γίνετε να κανεις αυτό που θες. Θα σου πρότεινα το απλούστερο και πιο πολυχρησιμοποιημένο που είναι το arduino. Γράψε arduino midi controller στο google και ότι απορίες έχεις :) . Όλο σου το σύστημα δεν χρειάζεται καν μπαταρία σου ξαναλέω, κατά 99% το pa600 δίνει 5v η 3.3v στο midi out του, υπεραρκετά και στις δυο περιπτώσεις για το arduino. (Μπορείς να βάλεις όσα κουμπιά, pots, sliders, faders η οτιδήποτε φανταστείς. Ακόμα και αν δεν σου φτάνουν τα analog ins υπάρχουν multiplexers και πολύ τρόποι να τα αυξήσεις ;) ) Έχω γλιτώσει πολλά λεφτά και έχω καταφέρει να παίξω με λύσης που ποτε δεν θα είχα τη ευκαιρία με αντιστοιχους τρόπους diy. Διασκέδασε το.
 7. Λοιπόν, το kenton usb host σίγουρα κάνει τη δουλειά γιατί το χω δοκιμάσει. Για να δεις άμα δουλεύει το πλήκτρο σου σαν usb host και όχι μονο mass storage θα πρέπει να φτιάξεις η να αγοράσεις ένα usb Y . δηλαδή ένα καλώδιο usb που καταλήγει σε δυο έτσι ώστε από το δεύτερο να πάρεις ρεύμα. (Μπορείς να πάρεις ρεύμα ακόμα και από το midi out του οργανου άμα Μπορείς να φτιάξεις δικό σου καλώδιο) . Από όσο ξέρω, υπάρχει ακόμα το cerebel usb και το midipal της mutable instruments. Και φυσικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα με ένα raspberry pi και άλλες diy λύσης.
 8. Δεν χρειάζεσαι κανένα link, μπες στο ebay και ψάξε τα sold listings, θα δεις αρκετές duet (v1 φυσικά.. παίζει μεγάλο ρολο στη τιμή) να έχει φύγει γύρω στα 100-150 ευρώ. Φυσικά υπάρχουν πολλές που πουλιούνται σε ανώτερες τιμές αλλα έτσι είναι το ebay.. Αν κοιτάς τα sold listings θα κατατοπίζεσαι πάντα για το που παίζουν οι τιμές από αυτά που έχουν πουληθεί ήδη.
 9. Πρώτη σκέψη transformer, δεύτερη σκέψη relay. Άμα η rectifier μας έχει αφήσει χρόνους η ακόμα και ο filtering πυκνοτης διπλα της, τότε το relay θα ανοιγόκλεινε διαρκώς εξηγώντας τον ήχο. Δεν ξέρω το σχηματικό για περαιτέρω σκέψεις αλλα άμα δεν είναι το psu, θα είναι οικονομική επισκευή.
 10. rwmanos

  MOD Duo

  Εδώ τίθονται διαφορα ζητήματα. Βασικά το path είναι απλό, Κιθάρα -> preamp -> ad -> dsp/raspberry/mod duo -> da -> preamp/make up gain/master volume (Ιδανικό θα ήταν ένας απλός attenuator). Φυσικά το ίδιο chain ισχύει για οποιοδήποτε digital μηχάνημα (dsp) με analog ins outs. Προφανώς το preamp και το ad/da παίζουν αρκετά μεγάλο ρολο στο τελικό αποτέλεσμα. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τις κάρτες ήχου για το raspberry (η audio injector δείχνει πολλά υποσχόμενη )και πολύ θέλω, οποτε δεν μπορώ να σχολιάσω ακόμα για την ποιότητα. Το σίγουρο είναι πως η ποιότητα του preamp και των dacs δεν θα μπορούσε να είναι εξέχουσα σε αυτήν τη τιμή. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις κάποιο από αυτά απλά βοηθάνε σε μια πιο compact λύση . Εναλλακτικά θα μπορούσες να βάλεις ένα οποιοδήποτε από αυτά τα interface που συνδεονται στα ipad κλπ (class compliant) όπως το jam της apogee, το οποιο βεβαια δεν έχει output (da), και είμαι σίγουρος ότι η ποιότητα θα ήταν αρκετά καλύτερη. Mπορείς να το δοκιμάσεις ακόμα και με ένα raspberry και την κάρτα ήχου σου. Μπορείς ακόμα και χωρίς raspberry, με linux στον υπολογιστή σου, την κάρτα ήχου σου και το software του mod duo recompiled. Τέλος σε όλα αυτά παίζει ρολο και το round trip latency που θα χουν οι convertores αφού μιλάμε για live tracking με vsts. Αυτό εξαρτάται από δυο πράγματα, από τον τρόπο σύνδεσης και από την επεξεργαστική ισχύ. Οι καρτούλες για το raspberry φαίνεται να χρησιμοποιούν κάποιο bus serial πρωτόκολλο (i2c η κάτι τέτοιο) οποτε μπορώ να φανταστώ το latency λόγο σύνδεσης να είναι ελάχιστο, αντίθετα φυσικά για το usb. Για την επεξεργαστική ισχύ του raspberry όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο, είναι αρκετά μικρή και το latency σίγουρα θα έχει μεγάλη σχέση με το ποσα fx-vsts-vstis θα τρέχουν πάνω του.
 11. rwmanos

  MOD Duo

  Κατά τύχη είμαι ηλεκτρονικός :P Προσοχή το post θα είναι εκτενές . Στην πραγματικότητα το mod Duo είναι ένας υπολογιστής, δυο preamp και δυο in outs. Φυσικά με ένα full ad/da στο ενδιάμεσο. Ο υπολογιστής χρησιμοποιείτε σαν dsp και ο κώδικας είναι ελεύθερος στο github. Στην πραγματικότητα το ίδιο αποτέλεσμα μπορούμε να πετύχουμε με ένα raspberry και μια κάρτα ήχου . Μάλιστα υπάρχουν κάρτες ήχου για το ίδιο το raspberry, σε αντίστοιχο μέγεθος με το raspberry, Με αποτέλεσμα να μπορούμε να το βάλουμε σε πετάλι ακριβώς όπως το mod. Μια από αυτές της κάρτες ήχου ονομάζεται audio injector και αξίζει οπωσδήποτε μια ματια. Βγάζει μοντέλο με 8 in - 8 out και καρτούλα που χωράει στο raspberry zero. Από κει και πέρα το μονο που παίζει ρολο είναι τι software θα τρέχουμε στο raspberry . Φυσικά υπάρχει το software του MOD, αλλα και οποιοδήποτε software τρέχει σε linux. Σε ακραία παραδείγματα θα μπορούσα να πω ακόμα και renoise η reaper, αλλα πιο ρεαλιστικό και ενδιαφέρον θα ήταν να έτρεχε κανεις openppd . Ένα project που ενώνει όλα αυτά και δεν σε βάζει στη διαδικασία να σεταρεις όλο το software μονο σου, είναι το zynthian. Στην πραγματικότητα σε αφήνει να τρέξεις και το mod και αρκετά linux software για ήχο σε ένα όμορφο interface. Υπάρχουν αρκετά project εκτος του mod που χρησιμοποιούν το raspberry για looper,sampler ακόμα και fx . Λόγο του ότι τρέχει linux οι επιλογές είναι απεριόριστες, και φυσικά 8in-8out με 75$ ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Δε θα επεκταθώ για τις ποιότητες των ad/da μιας και είδα ότι έγινε quote out :P
 12. rwmanos

  MOD Duo

  και άμα σε αυτό προστίθετο το ότι είναι open source και υπάρχει ήδη project, το επονομαζόμενο "zynthian", που με ένα raspberry pi και μια καρτούλα μπορείς να φτιάξεις το δικό σου με λιγότερο από 100 ευρώ. Και μάλιστα να κάνει και αρκετά ακόμα "μαγικά" . Πάντως προσωπικά, ως φανατικός κατά τον προσθετων ad/da στο path μου.. μάλλον αδιαφορώ.
 13. Άμα θες firewire, που κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι καλύτερο από οτιδήποτε εκτος του thunderbolt (εκτος φυσικά λύσεων pci, firewire, dante,ethernet , κτλ κτλ) λόγο bandwitch και μονο, όχι ότι σε νοιάζει με 2x2 i/ο ,τότε η apogee είναι ότι πρέπει και φυσικά το ad/da και τα preamp μακράν καλύτερα σε σύγκριση με την focusrite.
 14. Apogee duet μέχρι 100ευρώ από το ebay (γύρω στα 60 φεύγει bidding) και την duet 2 am την κυνηγήσεις θα τη βρείς κάπου στα 200. Και οι δυο κάρτες είναι πολύ καλύτερες από τις focusrite και ίσος από οποιαδήποτε επιλογή έχεις σε αυτά τα λεφτά. Στην αρχική τους τιμή οι duet δεν αξίζουν καθόλου, αλλα έτσι ως έχουν ξεφτιλιστεί.. Αν σου φτάνουν δυο κανάλια, πάρε πάρε . PS. Μιας και είπες mobile recording .. το firewire τι θα το κάμεις ? το νου να είναι usb.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.