Προς το περιεχόμενο

Kanimothrios

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  663
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  2

Ότι δημοσιεύτηκε από Kanimothrios

 1. Φίλτατε άνθρωπε με τη μοναδική λάμψη, βλέπω με συμπάθεια όσα κατά καιρούς γράφεις και σε κατανοώ, μιας και μεγαλώσαμε στην ίδια χώρα με τα γνωστά μετεμφυλιακά σύνδρομα, πήγαμε στα ίδια αριστερόστροφα σχολεία,Ωδεία,Πανεπιστήμια. Σκέψου μία φορά που έπαιζα στην Πολωνία και είδα ανθρώπους με λουλούδια και στεφάνια στα χέρια, πίστεψα ότι έχουν καμιά θρησκευτική γιορτή, αλλά αυτοί τιμούσαν τους νεκρούς τους(ονομαστικά) στο Κατίν, που εμένα στην Βόρειο Κορέα Ελλάδα μου έμαθαν ότι δε συνέβη ποτέ, μιας και φυσικά η "πνευματική πρωτοπορία" της χώρας ήξερε καλύτερα τι έχει συμβεί στις ζωές των άλλων.. Η ίδια πνευματική πρωτοπορία που είδε "συνωστισμό" στην Σμύρνη... Περιύβριση νεκρών και αισχρή προπαγάνδα θα χαρακτήριζαν τα παραπάνω αλλού, αλλά όχι στην Ελλάδα της επαναστατικότητας του πρωκτού. Κοντολογίς, βγες από τα νοητικά και φυσικά σύνορά σου. Πήγαινε στην Πράγα πάνω στο λόφο Λέτνα, έχει ένα κόκκινο μεγάλο μεταλλικό πράγμα που πάει πέρα δώθε και κάτι μετράει.. Πήγαινε στο Βερολίνο στο Παλάτι των Δακρύων.. Ρώτα απλό κόσμο που έζησε στο πετσί του και τα δύο καθεστώτα, να σου πει αν έχουν τελικά διαφορές και ίσως σώσεις την παρτίδα στο τέλος.. Δεν φταις εσύ, έτσι μας μάθανε από παιδιά, όποιος σώθηκε από την πνευματική λαίλαπα της μεταπολίτευσης σώθηκε από μόνος του και σου το λέω χωρίς να έχω καμία πολιτική πρόταση για το μέλλον της Ελλάδας. Απλά βλέπω και φίλους μου να υποστηρίζουν θέσεις σαν τις δικές σου, θέσεις που αν πας να τις υποστηρίξεις στο πρώην μπλοκ θα σου φορέσουν ζουρλομανδύα. Ξέρω ότι είμαι off topic,αλλά on topic έγραψε ο trolley ότι ήθελα να γράψω. Απλά είσαι συμπαθής φυσιογνωμία, κρίμα να πληρώνεις την ατυχία να έχεις διαπαιδαγωγηθεί στην Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδας. Μπορείς να σωθείς ακόμη..
 2. Πολύ ωραία κιθάρα! Kαλόπαιχτη! Moυ έφερε λιγάκι στο μυαλό μια Ibanez Prestige
 3. Αυτό με το τηλέφωνο το καταλαβαίνω, αλλά να μην απαντάει ούτε σε email ή pm.. Eγώ σε ανάλογη περίπτωση έχω αγγαρέψει φίλους στην Ελλάδα, ώστε να κάνουν την αγοραπωλησία εκείνοι και να μου στείλουν μετά τον εξοπλισμό. Πάντως ότι στην Ελλάδα υπάρχουν/υπήρχαν λόγω κρίσης τεράστιες ευκαιρίες όσο αφορά μουσικό εξοπλισμού,μάλλον είναι περισσότερο στη σφαίρα του μύθου, μιας και σχεδόν πάντα βρίσκω κεντροευρωπαϊκά το αντίστοιχο σε φθηνότερη τιμή.
 4. Ισχύει ότι διαχρονικά υπάρχει μια κριτική στάση από την προηγούμενη προς την επόμενη γενιά, αλλά αν εσένα σε έκραζε ο πατέρας σου γιατί άκουγες Rolling Stones και Sokrates και εμένα επειδή άκουγα Metallica και Tρύπες,με το όποιο συνακόλουθο lifestyle που περιοριζόταν στα μακριά μαλλιά και σε κανά ραφτό στο φλάι, εδώ έχουμε να κάνουμε με σκουπίδια,που ακόμη και μετά από 50 χρόνια αν τα κρίνουμε καλλιτεχνικά θα παραμένουν σκουπίδια. Είναι το παραγόμενο αποτέλεσμα μιας εποχής που, στην συντριπτική πλειοψηφία της, παράγει μόνο σκουπίδια. Δεν υπάρχει κάποιο μουσικό μέρος να μας απασχολήσει φίλε. Απαγγελία βωμολοχιών με υπόκρουση κλεμμένα μπίτια είναι η τραπ.
 5. Γιατί για να μπορέσουν τα παιδιά να αντιληφθούν την μουσική, πρέπει να έχει προηγηθεί μια διαδικασία καλλιέργειας και αλληλεπίδρασης που στις μέρες μας απουσιάζει. Επίσης απουσιάζουν πρότυπα σε όλα τα επίπεδα. Ζούμε την εποχή των μετρίων. Και για να μην νομίζει κάποιος ότι αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, στη Γερμανία η πιτσιρικαρία ακούει τουρκοαράβικο γκάνγκστερ χιπ χοπ με την ίδια ακριβώς θεματολογία με το ελληνικό χιπ χοπ. Άλλωστε στην Ευρώπη η τάση είναι να συνθλίβεται κάθε παραδοσιακή αξία. Όλα τα παιδάκια είναι με ένα tablet στο χέρι και σαβούρες όπως το tiktok, δεν γνωρίζουν ούτε σύνορα, ούτε κοινωνικές τάξεις..
 6. Μη θεωρείς πως αυτό που θεωρείς σήμερα καλή μουσική, θα το θεωρείς και στα 40 σου. Υπάρχουν διαχρονικά κομμάτια και καλλιτέχνες στη μουσική, αμφιβάλλω όμως ότι εδώ μιλάμε για κάτι τέτοιο. Όσο περί ξεπουλήματος, σου γράφει κάποιος που πιτσιρίκος χοροπηδούσε στην Πετρούπολη τραγουδώντας φακ γιου, άι γουόντ ντου γουάτ γου τελ μι νομίζοντας ότι έχω εμπρός μου την πιο αυθεντική επαναστατική μη ξεπουλημένη μπάντα του κόσμου, ενώ η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική...
 7. Έχω ακούσει τραγούδια του, είχα δει και μία συνέντευξή του και τα έλεγε καλά, δίχως δηλαδή με αναφορές σε γκάνια,ναρκωτικά,πτνες, που κάνουν οι γκάνστερ από τα lidl συνάδελφοί του. 'Ομως πάτησα play και δεν άντεξα πάνω από δύο λεπτά. 'Εχω ξεχωρίσει λίγα ελληνικά τραγούδια όλα αυτά τα χρόνια από το συγκεκριμένο είδος, αλλά η γνώμη μου είναι ότι αναλογικά είναι πολύ λίγα με όσα παράγονται, σαν να ψάχνεις διαμάντια στα σκ... Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, απλά σκέψου τον εαυτό σου στα 40 σου μέσα σε ένα αυτοκίνητο, πιθανόν με τα παιδιά σου,αν τους έβαζες να ακούσουν κάτι τέτοιο.. "ούτε οι γόβες την πτν.. μα αν φέρεσαι σαν πτν.." κ.λ.π. Φάση είναι, θα περάσει..
 8. To βάψιμο είναι η καλύτερη λύση, με την προϋπόθεση να σταματήσει να στηρίζει το δάχτυλό του στο καπάκι. ΟP πέρα από το αισθητικό του θέματος, προσπάθησε να μην στηρίζεσαι στο καπάκι για πολλούς και διαφορετικούς μη αισθητικούς λόγους ακόμη και αν ο τάδε κιθαρίστας που το κάνει παίζει παπάδες. Y.Γ. Εν τω μεταξύ από τότε που κατά το μεσημεράκι πρωτοάνοιξα το thread σου,άρχισαν να μου εμφανίζονται στις αγγελίες κιθάρες Ibanez Iron Label. Μάλλον σύμπτωση θα ΄ναι..
 9. Bάζω 9.5 Daddario EXL120+ Mε αφορμή αυτό που πόσταρε ο sf, μόλις παρήγγειλα τις 10-38 να τις δοκιμάσω στη 2η strat. Αναμένω τις επόμενες μέρες να δοκιμάσω και κάποιες 9άρες και 10άρες balanced Daddario EXL120BT Daddario EXL110BT
 10. Αν ο νηματοθέτης δεν είχε γράψει το παρακάτω και ενδιαφερόταν για ΗΒ και για Fame, θα του πρότεινα απλά να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην πηγή, να παίξει με όσες κιθάρες θέλει. Έχω πάει και στα δύο φυσικά καταστήματα πολλές φορές και όλη η γκάμα HB και Fame είναι διαθέσιμη για δοκιμή. Από Θεσσαλονίκη, πήγαινε-έλα τα αεροπορικά είναι κάτω από 100 ευρώ,άμα είσαι στενά πας και σε ένα Hostel δυο βραδιές. Επίσης στη Γερμανία αυτές οι κιθάρες έχουν πουλήσει σαν ζεστό ψωμί και παίζουν πάρα πολλές στις αγγελίες σε τιμές σκότωμα. Πριν κάποια χρόνια, θεωρούσα τις Harley Benton απλά κινεζοφασόν κόπιες που δεν κάνουν για τίποτα,χωρίς να αλλάξεις κλειδιά και άλλα parts. Τα τελευταία χρόνια έχω αλλάξει γνώμη,ειδικά στην κατηγορία τους 300-400 ευρώ προσφέρουν χαρακτηριστικά που άλλες εταιρείες τα προσφέρουν σε πιο ακριβές σειρές.
 11. Στην αρχή αυτού του βίντεο φαίνεται η διάταξη και οι αποστάσεις μεταξύ μας. Ουσιαστικά καταλαμβάνουμε τα 3/4 του χορταριού ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Delay δεν υπάρχει και μπορείς να έχεις επιστροφή του ήχου σε ακουστικά, της κιθάρας σου ή να μην φοράς τίποτα. Αν παρατηρήσετε το βίντεο κάθε μουσικός επιλέγει κάτι άλλο, με την πλειοψηφία όμως να έχει in ear monitors
 12. Ναι, η πόλη μπορεί να βρίσκεται μακριά από τη χώρα που μένεις. Μέχρι πρότινος όλες οι συναυλίες γίνονταν σε ευρωπαϊκό έδαφος, αυτή της 1ης Οκτώβρη στο Σάο Πάολο είναι η πρώτη που θα γίνει σε άλλη ήπειρο. Aρχικά έπαιζε πολύ Ιταλία(μιας και οι διοργανωτές και επικεφαλείς είναι Ιταλοί), επίσης Φρανκφούρτη,Παρίσι, που τέτοιους προορισμούς τους θεωρώ «κοντινούς». Και από Ελλάδα πάντως, να πετάξεις για Μιλάνο ή Φρανκφούρτη,είναι κοντινές πτήσεις. Όντως οι ενισχυτές είναι περισσότεροι από 100 και η απορία σου εύλογη. Αρχικά οι φωνές προβάρουν μόνες τους,ενώ εμείς,τα μπάσα και οι κρουστοί μαζί. Και στην συνέχεια έρχονται και οι φωνές(έχουμε και μικρότερο αριθμό πνευστών,βιολιών,κ.ά.) Το όλο τελικό αποτέλεσμα, δεν είναι ένα άθροισμα της ισχύος των ενισχυτών, αλλά ο καθένας μας παίζει σε τέτοια ένταση, ώστε να βγαίνει μια συνολική ισχύς, που να εντυπωσιάζει μεν τον θεατή,αλλά να μην προκαλείται χάος. Για μένα μοναδικό από μουσική άποψη, είναι ότι ναι μεν έχεις 1000 μουσικούς ικανούς να σου παίξουν σωστά τις αξίες,vα συγχρονιστούν, κ.λ.π. αλλά έχεις και εκατοντάδες διαφορετικές πενιές,εξοπλισμούς,φωνές και ιδιοσυγκρασίες. Αυτό εκλαμβάνω εγώ ως το πλέον ενδιαφέρον και ένα από τα πράγματα που εντυπωσιάζει τον θεατή και εμάς.
 13. Nα 'σαι καλά! Έπρεπε να τους προλάβεις και να μας συγκροτήσεις σε noiz mega band να περιοδεύουμε στα στάδια της υφηλίου! Εγώ είχα δει σχετικά βίντεο, αλλά δεν ήξερα ότι μπορείς να περάσεις ακρόαση. Ένας ανήλικος μαθητής μου, μου είπε μία μέρα ότι αν ήταν στη θέση μου, θα έκανε audition για αυτή την μπάντα και μαθαίνοντας περισσότερα για την μπάντα,μου άρεσε η ιδέα. Επίσης η οικογένειά του είχαν αγοράσει εισιτήρια για μία συναυλία στο Stadt de France και μου μπήκε η ιδέα, πως θα ήταν ωραία εκεί που θα κάθεται αμέριμνος στις κερκίδες να ξεπροβάλλει ο δάσκαλός του μέσα από τους καπνούς και τα βεγγαλικά Στα διαδικαστικά τώρα.. Περνάς από ακρόαση, εγώ έπαιξα σε βίντεο την δική μου κιθαριστική εκδοχή σε τρία γνωστά τραγούδια. Το επίπεδο στην κιθάρα, θα το χαρακτήριζα προς advanced, κάποιες τεχνικές πρέπει να βγαίνουν εύκολα. Δεν μιλάω για τεχνικές όπως π.χ. tapping, αλλά να βγαίνουν τα bends,hammer on, pull offs και άλλα πράγματα, όπως τα θέλει ο μαέστρος. Aν λοιπόν επιλεγείς, μπορείς να μπεις στο site τους και να κατεβάσεις τις παρτιτούρες/ταμπλατούρες και τα ηχητικά για κάθε κομμάτι. Τα κομμάτια είναι κάποια που τα ξέρετε όλοι, πιθανόν να τα έχετε παίξει κιόλας, απλά ανάλογα με το κράτος που παίζουμε, προστίθενται και κάποια "τοπικά" κομμάτια. Π.χ.αν παίζαμε Ελλάδα, θα γινόταν μία ενορχήστρωση σε κάποιο κομμάτι των Sokrates Έχουμε λοιπόν το site και ένα application,όπου ανακοινώνονται οι ημερομηνίες/πόλεις των συναυλιών. Εσύ δηλώνεις γρήγορα συμμετοχή, για να καπαρώσεις θέση και αρχίζεις να προβάρεις ξανά τα τραγούδια,συν τα εκάστοτε "τοπικά" που πιθανόν να μην έχεις ξαναπαίξει. Δύο μέρες πριν τη συναυλία, πας με τον εξοπλισμό σου στην εκάστοτε πόλη, η παρακάτω λίστα είναι ο "απαραίτητος εξοπλισμός" Electric Guitar 2 Jack Cables Power Cord Guitar Strap Amp Distortion Pedal Small stand up to raise and tilt the amp (40/45 upward) A plastic coverage for your amp (waterproof) και αρχίζουν πολύωρες πρόβες. Οι κιθάρες χωρίζονται σε δύο τμήματα που παίζουν διαφορετικές παρτιτούρες και αρχίζει ο γενικός συντονισμός με τις υπόλοιπες οικογένειες οργάνων και τις φωνές. Ο μαέστρος,οι αρχιμουσικοί κάθε οικογένειας και οι ηχολήπτες, μας φέρνουν εκεί που πρέπει όσο αφορά στάθμες,κ.λ.π.,ώστε να βγει το τελικό αποτέλεσμα. Το γενικό επίπεδο/απαίτηση είναι τα κομμάτια να τα παίζουμε απροβληματιστα απ'έξω,χωρίς αναλόγια ή tablets. Η εμπειρία να παίζεις με άλλους 999 μουσικούς μπροστά σε 40-50 χιλιάδες κόσμο, είναι μοναδική και μέσα από αυτό το thread θέλω να παροτρύνω και άλλους να περάσουν ακρόαση. Για κάθε άλλη πληροφορία, ρωτήστε ελεύθερα
 14. Έγραψα ένα ολόκληρο σεντόνι, αλλά το έφαγε η μαρμάγκα.. Κράτα ότι πλέον για συγκεκριμένα θέματα, που σε καιρούς ευημερίας επικρατούσε διάλογος και αμπελοφιλοσοφίες, πλέον υπάρχει βίωμα, θυμικό και μηδέν υπομονή. Κοίτα πως απάντησα στην αναφορά περί ΕΡΤ.. Στα πρώτα μου χρόνια στο noiz θα έγραφα στο χαλαρό, ότι σε κάθε κοινωνία υπάρχουν κρατικοδίαιτα κομματόσκυλα που παίρνουν σύνταξη και εφάπαξ στα 50 και θα άλλαζα τροπάριο απευθείας... Όταν όμως τέτοια φαινόμενα συνετέλεσαν, μεταξύ άλλων, στην καταστροφή μιας χώρας και στον ξεριζωμό μιας γενιάς(στην οποία ανήκω και εγώ,άσχετα αν η μετανάστευση με ωφέλησε) ξυπνάει το θυμικό,το βίωμα και αν κάποιος έγραφε στα σοβαρά καμιά λίστα με τους πεσόντες της ΕΡΤ, θα απαντούσα με τρόπο που η διεύθυνση δε θα μπορούσε παρά να με μπανάρει.. Κοντολογίς,αν πιστεύεις στους νεκρούς της ΕΡΤ, πιστεύεις και σε ένα "πακέτο πραγμάτων" για το οποίο παλαιότερα θα σε τρόλαρα, αλλά τώρα καραδοκεί το μπινελίκι..
 15. Mπορεί στις μέρες μας ο καθένας να έχει τη γνώμη μου, αν αυτή δεν ικανοποιεί ένα σωρό νεοθεσπισμένα κριτήρια πολιτικής ορθότητας; Δεν κινδυνεύει με την πρώτη ευκαιρία να φάει ban,να γίνει cancelled,κ.λ.π.; Πιστεύεις ότι π.χ.ο Lemmy με τις στυλιστικές του επιλογές, που ουδεμία σχέση είχαν όμως με πολιτικές πεποιθήσεις,θα είχε καμία τύχη το 2022; Έχεις δει τι γίνετε τις τελευταίες μέρες στο youtube με τους Metallica και ειδικά με τον Hetfield; Προσοχή, δεν αναφέρομαι σε βλακόμουτρα που τους ρωτάνε on camera τι σημαίνει το sieg heil στο μπράτσο τους και χαχανίζουν σαν ηλίθιοι.Αυτοί θέλουν ξεμπρόστιασμα. Αλλά σήμερα μπορεί να πέσεις στο στόμα του κάθε αυτόκλητου social justice warrior που είδε την κιθάρα του Hetfield και χωρίς καν να τον ξέρει, τον έβγαλε στη σέντρα... Επίσης αυτό που καταλαβαίνω εγώ όσο περνάνε τα χρόνια, είναι πως διαβάζοντας μία γνώμη στο forum,διαβλέπω και μια γενικότερη στάση ζωής από το άτομο που την εκφέρει. Δηλαδή είναι μία γνώμη, από ένα συγκεκριμένο "πακέτο γνώμεων". Και παίζει να βαρέσουν πολύ ευαίσθητες χορδές. Για αυτό βλέπεις πολλές φορές στο forum αντανακλαστικά ποστ με αλληγορίες,ειρωνείες,κ.λ.π. Έχει χαθεί η υπομονή σε μερικά θέματα..
 16. Kαλησπέρα σε όλους, έψαξα στο forum για Rockin'1000, αλλά δεν βρήκα κάτι. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι έχετε δει κάποιο σχετικό βίντεο Το επίσημο site της μπάντας είναι αυτό: https://www.rockin1000.com/en/ Είμαι ένας από τους κιθαρίστες του Rockin'1000 και αρχικά θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος από εσάς ή γνωστός σας που παίζει επίσης κάποιο όργανο στην μπάντα(και πιθανώς λόγω nickname,ότι μιλάμε στα αγγλικά,κ.λ.π.) να μην πήρα χαμπάρι ότι είναι Έλληνας. Πέρα τούτου, αν κάποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει και θέλει να του δώσω κάποιες συμβουλές για την διαδικασία της ακρόασης ή αν έχει οποιαδήποτε άλλη σχετική ερώτηση, ευχαρίστως να βοηθήσω.
 17. Αν εννοείς αυτό το post το διάβασα, απλά διαφωνώ. Υπάρχουν πάσης φύσεως θιγόμενοι στις μέρες μας, των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται και για χ,ψ λόγους δεν έχουν προχωρήσει σε νομικές διαδικασίες. Αυτό δεν αναιρεί την παραβίαση που υφίστανται. Υ.Γ. Όσο αφορά το torrenting, γνωρίζω ανθρώπους που έχουν επιχειρήματα υπέρ της ελεύθερης διακίνησης και περιεχομένου των οποίων τα δικαιώματα δεν τους ανήκουν.
 18. Άνθρωπε με την μοναδική λάμψη, προς Θεού, μην ξανακλείσουμε την ΕΡΤ και έχουμε πάλι νεκρούς. Έχουν ακριβύνει και οι πρώτες ύλες για να ανεγείρουμε μνημεία για τους πεσόντες.. Το νόμιμα είναι σχετικό... Η απουσία συγκεκριμένου νομικού πλαισίου ή δριμείας καταστολής, δεν καθιστά απαραίτητα κάτι νόμιμο. Είναι για παράδειγμα στη συνείδησή μας νόμιμο το torrenting στην Ελλάδα απλά επειδή δε διώκονται οι χρήστες και παράνομο στη Γερμανία επειδή διώκονται; Kαι στις δύο περιπτώσεις έχουμε την ίδια παραβίαση/παρανομία, απλά στη δεύτερη περίπτωση υπάρχουν συνέπειες για τον χρήστη, ενώ στην πρώτη όχι.
 19. Θα διαφωνήσω σε αυτό. Είναι περισσότερο θέμα νοοτροπίας και διαπαιδαγώγησης. Ζω σε ένα κρατίδιο που στην επαρχία του,υπάρχουν κτήματα με λουλούδια,φράουλες,αυγά ημέρας,κ.λ.π. όπου μπορείς να σταματήσεις με το αμάξι και ανάλογα με τα προϊόντα/ποσότητα που θα πάρεις, να αφήσεις το αντίστοιχο αντίτιμο που αναγράφει ο εκάστοτε παραγωγός. Δε σε επιτηρεί κανείς,συνήθως δεν υπάρχει ψυχή τριγύρω. Και λειτουργεί... Θα λειτουργούσε στην Ελλάδα; Aμφιβάλλω..Όχι γιατί είμαστε απατεώνες κλεφτοκοτάδες και οι κεντροευρωπαίοι τέρατα ηθικής, αλλά γιατί έχουμε γαλουχηθεί πολύ διαφορετικά. Εδώ δεν σεβόμαστε τη δημόσια περιουσία,δηλαδή κάτι που ανήκει σε όλους μας, θα σεβαστούμε την ιδιωτική,πνευματικά δικαιώματα ή καλλιτεχνικό έργο; Είναι και η ανεκδιήγητη, στα όρια του γραφικού, αντίδραση σε πάσης φύσεως κανόνες και υποχρεώσεις, που μας την περνάνε από την κούνια και που αν περίμενε κανείς να αναγνωριστεί το πνευματικό/καλλιτεχνικό του έργο από τους Έλληνες μέσω συνδρομών, θα περίμενε μέχρι να πεθάνει.. To youtube πλασαρίστηκε πριν σχεδόν 20 χρόνια σαν πλατφόρμα που απλοί χρήστες, ανέβαζαν ερασιτεχνικά βίντεο. Κανείς δεν ήξερε πως θα εξελιχθεί,ούτε υπήρχε καμία εγγύηση εφ'όρου ζωής για δωρεάν χρήση. Εγώ τα σκάω τα 8.5 ευρώ το μήνα, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Θα μπορούσα φυσικά απλά να έχω εγκαταστήσει ένα adblock.
 20. Θα σου γράψω μονάχα για το τελευταίο,γιατί πέρα από ότι μου είσαι διαχρονικά συμπαθής φυσιογνωμία, θα εκτροχιαστούμε και θα βγούμε και off topic. Θέλω απλά να προβληματιστείς για την κατεύθυνση που προχωράει η σκέψη σου διαβάζοντάς όσα έγραψα και γιατί συμβαίνει αυτό. Στην Ελλάδα έχω μεγαλώσει, γνωρίζω τα αντανακλαστικά που οδηγούν την σκέψη σου προς τα εκεί. Εγώ θα σου πω μονάχα, ότι με το να γράφει ξανά κάποιος την ιστορία της Μουσικής(και όχι μόνο) κατά το δοκούν μονάχα για να επιτύχει συγκεκριμένους σκοπούς, το μόνο που τελικά καταφέρνει είναι να δίνει επιχειρήματα σε αυτούς που δήθεν πολεμά..
 21. Πρέπει πρώτα να διαχωρίσεις τους Αμερικάνους(Αφροαμερικάνους στην περίπτωσή μας) και τους Αφρικανούς. Εκτός αν θεωρείς ότι όλα τα είδη που ανέφερες τα έφεραν αυτούσια οι Αφρικανοί από την ήπειρό τους στην Αμερική και δεν είναι προϊόν ζυμώσεων μετά την παρουσία τους στην Αμερική. Όσο περί "δυτικής μουσικής",στο συγκεκριμένο άτομο που παίζει κλασσική κιθάρα και βγάζει το ψωμί του παίζοντας/διδάσκοντας κλασσικό ρεπερτόριο και ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να φανταστεί πως θα ήταν η μουσική χωρίς την αφρικανική,έχω να του πω ότι η δική του μουσική παρουσία,δεν θα είχε επηρεαστεί στο ελάχιστο.. Αν μετά από μαύρους Αχιλλέες στο BBC,ήρθε η ώρα να πούμε ότι ο Αντόνιο ντε Τόρρες έκλεψε κατασκευαστικά μυστικά της κιθάρας από το Τζιμπουτί και ο Τζουλιάνι έκλεβε παρτιτούρες από το Σάκα Ζούλου,ας έχουμε το θάρρος να πούμε ότι υπηρετούμε συγκεκριμένες ατζέντες και όχι τη μουσική..
 22. Κάτι παρόμοιο έχω ακούσει από γνωστό Έλληνα κιθαρίστα, ο οποίος κρατώντας το δυτικό όργανό του και παίζοντας δυτική μουσική, είπε πως δεν μπορεί καν να φανταστεί πως θα ήταν η μουσική σήμερα, χωρίς την αφρικανική μουσική.. Προσωπικά θεωρώ πως τέτοιες απόψεις εκφέρονται από άτομα που θέλουν να το παίξουν προχωρημένα, εναλλακτικά,κ.λ.π. Απόψεις που θα σε κάνουν δήθεν πιο αρεστό και εκφέρονται από άτομα που συνήθως δεν έχουν την παραμικρή ιδέα περί του θέματος και δεν έχουν ρωτήσει καν(όπως και η φίλη σου) τους άμεσα εμπλεκόμενους(Αφρικανούς) για το τι πιστεύουν οι ίδιοι για τη μουσική τους..
 23. Ορθώς έχει επισημανθεί σε πολλά ποστς ότι ο πωλητής πρέπει να ξέρει τι πουλάει και να προτείνει ανάλογα με τις ανάγκες του υποψήφιου πελάτη, αλλά τα μουσικομάγαζα δε θα μπορούσαν να εξαιρούνται από την περίπτωση καταστημάτων που μπαίνεις και αναρωτιέσαι πως και γιατί έχει προσληφθεί ο εκάστοτε πωλητής. Διάβασα με ενδιαφέρον ειδικά τις παλαιότερες ιστορίες και θεωρώ ότι κυρίως εξαιτίας του internet είναι πλέον πιο δύσκολο να επαναληφθούν τέτοιας καταστάσεις, μιας και ο πελάτης έχει πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών. Επίσης κάτι Thomann και Musikstore,έχουν κόψει το βήχα όσων στρογγυλοκάθονταν επί χρόνια σε μονοπωλιακές τακτικές. Όσο για το εξωτερικό,μιας και έχω επισκεφτεί και τον Thomann και κάποτε έμενα δίπλα στο Musikstore, δεν είναι αυτονόητο ότι οι πωλητές είναι πάντα τίποτα guru. Και όταν λέω όχι τίποτα guru, έχω πετύχει κοπελίτσα στο τμήμα ακουστικών οργάνων που δεν είχε ιδέα και δεν έπαιζε καν, και μόλις τις έλεγες κάτι,έτρεχε να ρωτήσει και ξαναγυρνούσε να σου απαντήσει.. Επίσης μπορεί στο Musikstore να έχει ηχομωνομένους θαλάμους ώστε να πάρεις την κιθάρα και να την κουμπώσεις όπου θέλεις,μπορεί να έχει και μία καταπληκτική φάση που μπορείς να δοκιμάσεις σχεδόν όλα τα πετάλια της αγοράς,αλλά και στα δύο μαγαζιά τόσο τα ακριβά ακουστικά όσο και τα ηλεκτρικά όργανα είναι σε αίθουσα που πας μόνο αν σου δώσουν κλειδί και κάποιες φορές παραμένει ο πωλητής μέχρι να δει τι καπνό φουμάρεις. Και πολύ καλά κάνουν. Και έχοντας περάσει σαν φοιτητής από γνωστό/γνωστά καταστήματα της Αθήνας σαν πωλητής, ας δώσω και μια άλλη οπτική. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να κατεβάσεις για έναν αρχάριο,πιτσιρίκο ή μη,για άτομο που δεν είναι "προβλεπόμενος", μια custom shop. Και δεν έχει να κάνει με το αν έχουν τα λεφτά ή όχι, αλλά με το αν αρχικά είναι σε θέση να σου δώσουν την κιθάρα πίσω όπως τους την έδωσες. Γιατί αν εγώ σαν πωλητής έχω να προσέχω τον εκάστοτε που έχει στα χέρια του ένα όργανο 3 χιλιάδων και παράλληλα να πάω να σηκώσω το τηλέφωνο,να,να..........όπως συμβαίνει στα περισσότερα ελληνικά μαγαζιά,ζήτω που καήκαμε. Σας μιλάω για πράγματα που έχουν γίνει.. Από το να πέσει φραπές, γρατσουνιές,μέχρι και πτώσεις επειδή ο πελάτης δεν μπόρεσε να επανατοποθετήσει την κιθάρα στην επιτοίχια βάση. Πάμε και στους βιρτουόζους.. Ναι, σε πολλά μαγαζιά έχουν υπάρξει/υπάρχουν ποζεράδες,υπερόπτες,κ.λ.π. Υπάρχει όμως και η άλλη οπτική. Ότι κάποτε πετύχαινες σαν πωλητή σε κατάστημα,π.χ.αυτόν και μπορεί να σε κινητοποιούσε να μάθεις το όργανο,να παίξεις όπως αυτός,κ.λ.π.
 24. Kαλησπέρα σε όλους, από τις 9 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί το Guitar Summit 2022 στο Mannheim της Γερμανίας. Στο link μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για τους εκθέτες,τα masterclasses,κ.λ.π. Guitar Summit 2022 Aπό μέρους μου δεσμεύομαι για φωτογραφικό υλικό και αν κάποιος(εκθέτης ή επισκέπτης) χρειαστεί επί τόπου βοήθεια με γερμανικά,κιθαριστική βοήθεια ή κολλήσει με οτιδήποτε, ευχαρίστως να βοηθήσω όπου μπορώ.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου