Προς το περιεχόμενο

Soulreaper

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    51
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Soulreaper

  1. Πανέμορφο αποτέλεσμα, μπράβο ρε αγόρι! Αναμένουμε κλιπ!
  2. Μια χαρά με κάλυψες! Keep rocking!
  3. Να 'σαι καλά! Μια που λέμε για εργαλεία, με τη σέγα χειρός την παλεύεις; Έχει ρυθμιζόμενη ταλάντωση και ταχύτητα η Ingco; Ρωτάω γιατί μια Black n Decker που έχω εγώ με fixed ταχύτητα δεν τιθασεύεται με τίποτα. Δεν γίνεται κοπή ακριβείας. Λέω να πάρω μια βαρβάτη Bosch να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου.
  4. Φίλε fidelis να μπω κι εγώ στη συζήτηση! Πραγματικά φοβερή δουλειά! Αποδεικνύεται οτι με μεράκι ισοφαρίζεται η μερική έλλειψη κάποιων μέσων που θα σε διευκόλυναν. Μαγκιά! Επίσης κι εγώ ετεροχρονισμένα, να πω πως έκανες τη σωστή επιλογή στο καπάκι (Β). Ανυπομονώ για τη συνέχεια!
  5. Για μένα είναι το πώς μεταφράζεται στον τελικό ήχο του ενισχυτή, η κίνηση του δεξιού χεριού και το χτύπημα της πένας πάνω στις χορδές.
  6. Αδερφέ άδικα αγχώνεσαι τόσο. Ο συνδιασμός USPS και ebay συνήθως σου γλιτώνει τα τέλη. Κάτα 99% θα σου ρθει σπίτι με ΕΛΤΑ. Αν είναι κάνα τεράστιο πακέτο και τραβήξει προσοχή, δεν ξέρω...
  7. Soulreaper

    Immortal

    Καιρός ήτανε! :D Κι εγω υποθέτω οτι μαρκάρει τις θέσεις, αλλά όχι λόγω σκοταδιού. Μάλλον σαν τυφλό σύστημα για να έχει πάνω-κάτω αίσθηση που βρίσκεται όταν τραγουδάει ταυτόχρονα, ή χτυπιέται. Μορφή ο Abbath! Τιτανομέγιστο Crabwalk στο 1:04:08!!
  8. Καλησπέρα! Ενδιαφέροντας πίνακας! Αυτό λέω κι εγώ, οτι κόβουν τις πρίμες και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Εκεί στόχευα κι εγω αλλά σε λιγότερο βαθμό. Έχω βρει τη χρυσή τομή και χωρίς να εξαφανίζω τα πρίμα, αφήνω να περνάνε όσα χρειάζονται και σε ένταση που δεν με ενοχλούν! Πραγματικά λυπάμαι και μόνο που διαβάζω για τη ζημιά που έπαθες. Ελπίζω να αναστραφεί παρόλες τις προβλέψεις.
  9. Eγώ πλέον δεν διανοούμαι να μη φοράω ωτοασπίδες σε πρόβες - live αλλά και live άλλων. Παίζουμε black/death σε κτηνώδεις εντάσεις και ξεκίνησα φορώντας κοινές ωτοασπίδες. Άμα τις βάλεις όσο πιο βαθειά επιτρέπεται θα σου κόβει υπερβολικά πολλά πρίμα. Σιγά σιγά άρχισα να τις τραβάω προς τα έξω και ενώ βρήκα τη χρυσή τομή, μου πέφτανε εύκολα. Δοκίμασα απλό βαμβάκι και κάνει τη δουλειά που θέλω. Κόβει κάποια ενοχλητικά πρίμα από πιατίνια κυρίως και αφήνει τον όγκο να ακουστεί καλύτερα. Φίλε δοκίμασε τι σε βολεύει, φτηνές οι ωτόασπίδες, φτηνό και το βαμβάκι. Πάντως το κουδούνισμα στ' αυτιά για ώρες μετά από πρόβα, έχει εξαλειφθέι πλήρως ακόμα και με το βαμβάκι. Επίσης το πόσο μέσα θα τις βάζεις κάνει διαφορά στον ήχο που φτάνει στα αυτιά σου.
  10. Γεια σου φίλε! Στο site της Duncan έχει διάγραμμα με τις διαστάσεις από Ε (μπάσα) σε e (ψιλή). Δες πόσο λέει, κάντο σε mm γιατι θα είναι σε ίντσες και μετα με ένα χαρακάκι μέτρα πόση είναι η απόσταση στους μαμίσιους μαγνήτες, ή στις χορδές Ε με e σε εκέινο το ύψος που είναι οι πόλοι του μαγνήτη. Πάντως και μερικά mm να πέσεις έξω δεν έγινε και τίποτα. Άλλωστε θα τους έχεις φαντάζομαι αρκετά κοντά στις χορδές για maximum καφρίλα!
  11. Μάλιστα! Δε βαριέσαι τους έχω ήδη παραγγείλει! Θα το ξέρω για το μέλλον πάντως.
  12. Μάλλον εννοείς τον Φανό στη Σολωμού (ο δρόμος του ΑΝ Club) προς Πατησίων, όμως. Εξαιρετικό μαγαζί για ηλεκτρονικά! Άντε ρε, έχει εκεί; Είναι σαν αυτούς του Banzai; Απλά Άρη φρόντισε να είναι "momentary" δηλαδή στιγμιαίοι.
  13. Εγώ το παρήγγειλα άπο εδώ: http://www.banzaimusic.com/Salecom-TT18-RED.html http://www.banzaimusic.com/Salecom-TT18-BLK.html
  14. Αυτή η γέφυρα της Tonepros είναι από τις καλύτερες Tune-O-Matic και λογικά αφού έχεις Epi (= 6mm post) θα κάνει. Έιναι pre-notched άρα έχει αυλάκια, αλλά εξαρτάται τι χορδές θέλεις να βάλεις. Αν βάλεις πολύ μεγαλύτερες από 9άρες - 10 άρες ίσως χρειαστούν άνοιγμα. Και τα κλειδιά που λες μάλλον κάνουν. Καλού κακού δεν βγάζεις ένα κλειδί να μετρήσεις την τρύπα; Θα πρέπει να είναι κοντά στα 10 mm σε διάμετρο.
  15. Καλά στη δικιά μου κιθάρα το καπάκι έχει φύγει εδώ και καιρό! Θα σου παραθέσω τις κινήσεις που έκανα εγώ για καλύτερο τόνο και sustain. 1. Έβαλα Original Floyd Rose! = 100% βελτίωση στο feeling, στο sustain, στον τόνο, στο response. 2. Σετάρισα το σύστημα με δύο μόνο ελατήρια! Bελτίωση κυρίως στο θόρυβο που κάνουν τα πολλά ελατήρια. Τα δύο έιναι τσίτα οπότε δεν κουνιούνται ρούπι! Ελαφριά βελτίωση στο sustain. 3. Φρόντισα όλα τα σημεία τριβής να είναι lubricated. Κυρίως τα knife edges και τα studs. 4. Έβγαλα το καπάκι. Έξι βίδες και μια πλαστική παπαριά λιγότερη! Είναι σημαντικό να μην είναι φαγωμένα τα studs ή τα knife edges. Αυτό συμβαίνει αν δεν χαλαρώνεις τις χορδές όταν ρυθμίζεις το action. Αν η περιοχή κάνει "σκαλοπατάκια", bye bye sustain. Studs από γραφίτη κι εμένα λίγο απίθανο μου φαίνεται. Το brass block στάνταρ βοηθάει, ίσως και το claw. Επίσης συμφωνώ με τα σκληρά ελατήρια. Είναι must! Aν το Edge Pro σου είναι σε καλή κατάσταση, δοκίμασε τα parts που περέθεσες. Αν δεν είναι κάνε την επένδυση και βάλε το Original. Θα δείς το φώς το αληθινό! Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν να έχεις κάνει άψογο σετάπ στην κιθάρα.
  16. @ Xtasy Από τις φωτογραφίες και απ΄αυτά που είπες συμπεραίνω οτι σίγουρα θέλει δουλειά το nut. Υπάρχουν τρόποι να το φτιάξεις μόνος σου αλλά θα συνιστούσα να το πας σε μάστορα. Αν θες να πειραματιστείς, μην το κάνεις στην καλή σου κιθάρα. Μπορείς να μάθεις να κάνεις διάφορες απαραίτητες δουλειές (κόψιμο nut, fretwork κλπ) σε μια φτηνή κιθάρα-"πειραματόζωο". Τα βασικά του σεταπ όμως δεν νοείται να μη μπορείς να τα κάνεις μόνος σου. Με προσοχή και κοινή λογική πάντα. Και με λίγη μελέτη σε internet - youtube! Αν την πας σε μάστορα τότε end of story. Αν βάλεις τις χορδές μόνος σου τότε ξαναγράψε για τυχόν απορίες - συμπεράσματα.
  17. Γειά σου φίλε μου! Αν θες πες μας τι δεν πάει καλά ή τι σε χαλάει με το ήδη υπάρχον Floyd Rose, για να σε βοηθήσουμε αν μπορούμε!
  18. Πολύ ωραία! Συμφωνώ οτι για τέτοιου είδους παίξιμο λίγο ταστάρισμα δεν βλάπτει. Το nut όμως θέλει λιμάρισμα στα τοιχώματα των slots. Απ' ό,τι κατάλαβα τις έβαλες τις χορδές. Επειδή δεν είναι πολύ μεγαλύτερες από τις 10-46 κι επειδή κουρδίζεις πολύ χαμηλότερα, ίσως η καμπύλη δεν μεταβληθεί πολύ. Το πιθανότερο μάλιστα είναι οτι το μπράτσο θα γίνει ακόμα πιο ίσιο, μια και οι χορδές δεν τραβάνε όσο τραβούσανε και δεν είναι τόσο πιο σκληρές ώστε να εξισορροπήσουν το de-tuning. Δες την καμπύλη του μπράτσου με τις καινούργιες χορδές και δράσε αναλόγως. Το action σου είναι καλό μην το πειράξεις. Υποθέτω οτι ξέρεις τα βασικά του σεταρίσματος. Αν όχι πρόσεχε πάρα πολύ στις ρυθμίσεις που κάνεις!
  19. Το σετάκι σου σε αυτό το κούρδισμα και με το 630mm scale τις κιθάρας σχεδόν σίγουρα θα ταστάρει και θα έχει πολύ χαλαρό feel. Τώρα αν έχεις το action ψηλά και δεν ταστάρει και σε ικανοποιεί ο ήχος και το feel, τότε δεν μας πέφτει λόγος! Πιθανότατα τις 11-50 να τις "αντέχει" το nut (μάλλον εγώ δεν τις αντέχω! :P). Αν θες περισσότερη βοήθεια, πες μου αν το nut είναι εργοστασιακά κομμένο από μηχάνημα, ή αν στο έχει κόψει μάστορας. Στην πρώτη περίπτωση σίγουρα θα στριμώχνονται οι χορδές. Τα εργοστασιακά nut θέλουνε πάντα σενιάρισμα για να μην πω αλλαγή (που θα το πω). Άλλο.
  20. Γειά σου φίλε μου! Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα χρειαστεί μετατροπή το nut, γιατί πολύ απλά δεν ξέρουμε πώς είναι κομμένο. Κάτα 90% θα χρειαστούν τα αυλάκια λίγο "άνοιγμα" στα τοιχώματα. Ίσως και να είναι ήδη σχετικά πλατιά. Μπορείς να βάλεις τις χορδές και να δείς οπτικά αν στριμώχνονται στα slots. Επίσης κάνε μερικά bends για να το τσεκάρεις και παιχτικά. Αν το κούρδισμα δεν "επιστρέφει" μετά τα bends (με την προϋπόθεση οτι πριν επέστρεφε, βέβαια) σημαίνει οτι θέλουν πλάτυνση τα slots. Άποψη μου είναι βέβαια οτι για το scale τις κιθάρας σου και για κούρδισμα σε standard C, πρέπει να πας σε χορδές 12-60. http://www.thomann.de/gr/daddario_exl148.htm http://www.thomann.de/gr/dr_strings_ddt_12.htm
  21. Όπως για παράδειγμα η συμπεριφορά του στην τοποθέτηση τάστων. Πολύ ενημερωτικό βίντεο fidelis, ευχαριστώ που το μοιράστηκες! Εμένα πάντως μου αρέσουν τα νερά στο ξύλο. Για το βάψιμο δεν ξέρω, ίσως υπάρχει κάποιος λόγος που δεν το αναφέρουν.
  22. Κατά τη γνώμη μου πάρε κεφαλή και μια καμπίνα 1Χ12 ή 2Χ12 αν μπορείς να παίζεις τόσο δυνατά. Εγώ το έχω μετανοιώσει οικτρά που πήρα combo και τώρα ψάχνομαι να το κάνω κεφαλή...
  23. Όπως είπε ο geo, το Bon Studio στα Εξάρχεια είναι ο δηλωμένος αντιπρόσωπος στο site της Kramer. Όμως όπως έχει ξανα-ειπωθεί την Kramer την έχει πλέον η Gibson, οπότε ίσως βρείς και αλλού. Θέλει την κλασσική γύρα στο κέντρο. Αν θες πες μου ποιό μοντέλο σε ενδιαφέρει γιατι έχω την Pacer Classic και μπορώ να σου πω μια γνώμη για την συγκεκριμένη!
  24. Ray παρακολουθώ το site καιρό και ξέρω οτι είσαι έμπειρος! ;) Απλά μου κάνει εντύπωση που χρειάζεσαι 20 ώρες παιξίματος για να στρώσουν οι χορδές. Όπως είπε πριν και ο SF, σε τόσο διάστημα οι χορδές θέλουν πάλι αλλαγή. Δεν είναι φυσιολογικό. Γι'αυτό πρότεινα να ξαναδείς μήπως δεν κάνεις κάτι σωστά στο σετάρισμα.
  25. Εκ πείρας, αν χρησιμοποιήσεις την παρακάτω μέθοδο ακριβώς όπως λέει, θα έχεις σετάρει το Floyd Rose με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το σετάρισμα του FR δεν απαιτεί ιδιαίτερο stretching, ούτε και έχει τρομερή σημασία αν θα βάλεις τις χορδές ολόσωστα στα tuners, μια και το nut κλειδώνει και ακυρώνει ο,τι συμβαίνει πίσω του. Φυσικά καλό είναι τα τα κάνεις όλα όσο καλύτερα γίνεται για να είσαι καλυμμένος. Το stretching το κάνουμε κυρίως για να εξαλείψουμε τα όποια μπόσικα υπάρχουν κατά το τύλιγμα των χορδών. Άρα δεν είναι θέμα μάρκας-είδους χορδών αλλά σωστής μεθόδου τοποθέτησής τους! Φυσικά όλες οι νορμάλ χορδές που κυκλοφορούνε θέλουν λίγο stretching σε κιθάρα με σταθερή γέφυρα ή vintage tremolo. Εγώ εκτός απο το κλασσικό stretching, κάνω bends στο Θεό σε όλες τις χορδες. Αν το nut είναι OK και οι χορδές σωστά βαλμένες, κάποια στιγμή θα σταματήσουν να ξεκουρδίζονται. Μια καλή μέθοδος τοποθέτησης χορδών: Επίσης όταν σετάρουμε Floyd Rose δεν κουρδίζουμε παραπάνω ή λιγότερο, αλλά όσο πρέπει ώστε το "σκάφος" του να είναι παράλληλο με το ξύλο-σώμα της κιθάρας και οι χορδές να είναι στο σωστό pitch, όπως λέει και στο video. Αλλιώς το FR παύει να είναι παράλληλο με το σώμα και έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερο. Και κάτι τελευταίο... Η σωστή σειρά είναι: Βάζουμε τις χορδές - κουρδίζουμε στο επιθυμητό τόνο - τσεκάρουμε/ρυθμίζουμε το neck relief - τσεκάρουμε/ρυθμίζουμε το action - στρετσάρουμε τις χορδες - σετάρουμε το Floyd Rose (αν υπάρχει) - ρυθμίζουμε τις αρμονικές (intonation) - και στο τέλος ρυθμίζουμε το ύψος των μαγνητών. Σαν συνταγή για γλυκό ακούγεται! :D Όλα τα παραπάνω τα κάνουμε μόνο αν θέλουμε να σετάρουμε από την αρχη μια κιθάρα. Εάν πρόκειται για απλή αλλαγή χορδών σε καλά σεταρισμένη κιθάρα, το μόνο που χρειάζεται έιναι η σφήνα στο FR και στοιχειώδης γνώση τοποθέτησης χορδών! Αυτά!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου