Προς το περιεχόμενο

Mr. Mallady

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    92
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Mr. Mallady

  1. To πετάλι είναι μεταχειρισμένο,δεν αγοράστηκε απο κατάστημα.Αν δεν κάνω λάθος ο επίσημος εισαγωγέας Ehx στην Ελλάδα είναι ο Στόλλας.Έχουν εξουσιοδοτημένο service που κάνει και επισκευές σε παλαιά πετάλια?Θα επικοινωνήσω,απλά δεν έχω εμπειρία με τις υπηρεσίες τους σε τέτοια θέματα. edit:Αντιπρόσωπος μάλλον ο Διαμαντόπουλος.
  2. Οι θέσεις στις οποίες φαίνεται αυτό που περιέγραψα παραπάνω είναι όπως βλέπω πρόχειρα,των pots,των chips,μερικών πυκνοτών όπως και μερικών ενώσεων από το bypass switch κτλ.
  3. Το έχω ήδη ανοίξει και το ήλενξα.Από συνδεσμολογίες είναι μιά χαρά.Αυτο βέβαια που παρατήρησα και με ανησυχεί πολύ,είναι κάποια καφετί χρωμάτος σημάδια πάνω στην πλακέτα σε κάμποσες ενώσεις,όπου στις συγκεκριμένες εμφανίζεται περιμετρικά τους κάτι σαν κόλλα λιωμένη.Δεν θα ορκιζόμουν,αλλά μυρίζοντας την πλακέτα μου άφησε μία οσμή καμμένου. :(
  4. Καλησπέρα! Απόγευμα Παρασκευής και ετοίμαζα την πεταλιέρα μου.Μεσα στα πετάλια βρίσκεται και ένα παλιό δελούξ μέμορι μαν,όπου τροφοδοτείται από το voodoo lab pp2+,με το σωστό καλώδιο (voltage doubler,reverse polarity) και τα switch του voodoo lab στα 12volt το καθένα.Το power switch του μέμορι το είχα αφήσει στο on (δεν το είχα καταλάβει).Δίνω ρεύμα,όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε,το ίδιο και το μέμορι.Τα power και level led λειτουργούν,με την μόνη διαφορά ότι δεν ακούγεται απολύτως τίποτα,ενώ δείχνει πως δέχεται σήμα.Το παράξενο είναι πως όταν συνδέω το direct out το σήμα ρέει μια χαρά. Υπάρχει περίπτωση να το έκαψα (το circuit του wet out-delay)?Να βγάλω τον επικήδειο? Βρίσκεται κανένας τεχνικός?Που απευθύνομαι?Γνώμες? ps:μετά το δοκίμασα και με το δικό του τροφοδοτικό.Μία από τα ίδια.
  5. "und aktive EMG pickups" Θα σου πρότεινα να της αλλάξεις την μπαταρία... ::)
  6. Έχω στείλει δέμα με ΕΛΤΑ Courrier μέσω ΕΛΤΑ στην Αγγλία.Ακόμα το ψάχνω.(Δεν κρατούν ηλεκτρονικό αρχείο... ??? ::) ) Μου έχουν στείλει δέμα από Δανία (effektpedaler) και μου το εκτελώνησαν.Χρειάστηκαν 6-7 μήνες και την ανάμειξη του -απορημένου- φίλου από την Δανία για να πάρω πίσω τα καταβεβλημένα. Τέλος τα δέματα μεγέθους ενός μικρού πεταλιού ή μεγέθους ενός CD (βλέπε amazon) ή "μεγάλου" φακέλου θεωρούνται ογκώδη,αδύνατον να τα παραδώσει ο ταχυδρόμος. Νιώθω τυχερός και γοητευμένος. ::)
  7. Bud,Lapin Kulta,Carling,Guiness,η Newcastle Brown καλή,αλλά με παρεξένεψαν τα συστατικά.Καλές και οι άλλες,σε αυτές όμως δεν λέω όχι.
  8. Με πικραίνει πολύ που θα το πω :P,αλλά εκεί στη Σαλονίκη δεν έχετε service Νάκα,που είναι (ο θεός να τον κάνει) αντιπρόσωπος? Ο ενισχυτής είναι πολύ καλός και από μόνος του,αρκεί να ξέρεις πως να τον χρησιμοποιήσεις.Πάντως θα 'θελα να ακούσω εάν γίνεται τέτοιο mod,αν και θα με βρεις αρνητικό.
  9. Πάει,πλέον οι les paul αρχίζουν να μεταλάσσονται σε jaguar και jazzys... ::)
  10. Έχει,αλλά όχι με μνήμες.Μπορείς να αποθηκεύσεις μόνο μία,εκτελώντας μία διαδικασία.Το κακό είναι πως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις και expression pedal και το favourite switch μαζί νομίζω.Ακόμα,καλό θα ήταν να βγάλει κανείς πιο μετά κανά diy πετάλι πιο μικρό να αντικαταστήσει,όποιος θέλει το δικό τους χοντροκομμένο favourite switch (κομμάτι δύσκολο βέβαια λόγω κατασκευής).Γενικά το πετάλι είναι πολύ εντυπωσιακό (το ίδιο και το Bluesky),ο πήχης έχει ανέβει κατά πολύ.Θυμάμαι παλαιότερα την Σαιξπηρική αντιπαράθεση του ψηφιακού έναντι αναλογικού.Σταδιακά πιστεύω δίνεται μία απάντηση.Όχι δεν ανοίγω τους ασκούς του Αιόλου. :P
  11. Το θέμα με το άνοιξε-κλείσε του ενισχυτή,έχει επαναληφθεί άπειρες φορές.Το πρόβλημα,είναι το μπέρδεμα που δημιουργείται από τις λέξεις. Προσωπικά αυτό που κάνω. Power Switch-On Position ("Ωχ άναψε το λαμπάκι!") (βαράω μύγες,μιας και είμαι στα κοψίματα του τσιγάρου,για κανά λέπτο,άντε το πολύ 5,μέχρι να ζεσταθούν οι λάμπες) Stand By Switch-On Position (φτιάχνω eq,volume κτλ και παίζω) Για το κλείσιμο του ενισχυτή,εάν θέλω να τον χρησιμοποιήσω ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα,απλά κλείνω το stand by switch.(To λαμπάκι με το πονηρό το χρώμα,είναι ακόμα αναμμένο λέμε).Μετά απλά τον ανοίγω ξανά,από το stand by switch.Εάν θέλω να τον κλείσω τελείως,κάνω το αντίστροφο από το άνοιγμα. Stand By Switch-Off (Περιμένω λιγο) Power Switch-Off Αυτό,γιατί με είχε παραξενέψει ο έντονος θόρυβος του ενισχυτή,όταν τον είχα κλείσει κατευθείαν από το Power Switch.Εάν είναι φυσιολογικό αυτό,τότε θα ξεκινήσω να τον κλείνω κατευθείαν από το Power Switch. Καλό θα είναι να μην ανοιγοκλείνεις τον ενισχύτη συνέχεια,εάν τον χρησιμοποιείς πολύ τακτικά κατά την διάρκεια της ημέρας.Εάν πχ.θα ξαναπαίξεις μετά από καμιά ώρα καλύτερα μην τον κλείσεις καθόλου,κλείσε απλά το Stand By Switch και όταν ξαναπαίξεις άνοιξε το.Θα ακούγεται και πιο ωραία,όταν θα σιγοβράζουν οι λάμπες. :P Στην τελική σαν πολύ μυγιάγκιχτα έχουν γίνει τα πράγματα.Άσε να χαλάσει και λίγο.Τι θα λένε οι άνθρωποι μετά από 80 χρόνια για τα vintage του 2000? :P
  12. Προς το παρών έχει μείνει έτσι.Σίγουρα κάποια πετάλια θα φύγουν,κάποια θα αντικατασταθούν και μάλλον θα αλλάξω και το chain,γιατί δεν μου κάθεται καθόλου καλά.
  13. Νομίζω αυτή την φορά έχουμε ξεφύγει τελείως.Το λέω με σιγουριά. ::) Δεν ξέρω πως αλλιώς να το σχολιάσω.Παραθέτω τα διαπιστευτήρια,ο λόγος δικός σας.
  14. 0:13 - Lee:"Μα τι λέει ο ****** " :P
  15. Απλά θέλησα να δώσω μία πιο γενική εικόνα και ειδικά στην περίπτωση που θα θέλει να χρησιμοποιήσει για παράδειγμα το gain boost στο 2ο κανάλι και μετά να επιλέξει να μεταβεί στο καθαρό μαζί με reverb,delay κ.τ.λ,με το πάτημα ενός switch.Δεν ξέρω εάν η gt8 *** ακόμα και με την αγορά ή μετατροπή του καλωδίου θα έχει αυτή την δυνατότητα. ΕDIT:ακόμα και με την χρήση του FCB1010.
  16. Καταρχήν καλόπαιχτος να είναι.Είναι πολύ καλός,αξιόπιστος ενισχυτής για τα λεφτά του και με ένα κάλο συνδιασμό λαμπών,είναι κορυφή,ειδίκα για μεγάλα clubs του εξωτερικού -που και εκεί...::)- αλλά και για μεγαλύτερα εδώ,για να τον χρησιμοποιήσεις πραγματικά. Καταρχήν,να ξεκαθαρίσω πως προσωπικά είμαι κάθετος στην χρήση πεταλιέρων(βλέπε gt8 κ.τ.λ),με τέτοιου τύπου ενισχυτές. Όσο για το midi system και την "pro" προσέγγιση του θέματος νομίζω,πως στην Ελλάδα είναι άχρηστο για πολλούς και διάφορους λόγους.Ένας σημαντίκος λόγος (εάν εξαιρέσουμε το γεγονός του "βεληνεκούς" μιας μπάντας) είναι το κόστος και η συντήρηση αλλά και ο χειρισμος αυτών των μηχανημάτων.Οι άλλοι λόγοι,πιστεύω είναι αυτονόητοι.Συγκεκριμένα,ο Laney VH100R δεν υποστηρίζει midi -ακόμα και αν το footswitch του λειτουργεί έτσι- αντίθετα με τον TT100.Υπάρχουν λύσεις γι'αυτό βέβαια με mοds στον ενισχυτή και όχι μόνο στο καλώδιο.Από εκεί και πέρα για να έχεις ενα midi controller μπροστά σου όπου θα ελένχεις πέταλια,ενισχυτή,rack effects,και τα μεταξύ τους κ.τ.λ,θα πρέπει να έχεις και midi looper.Πάνω σε αυτό θα συνδέονται αυτά που θες και θα τα ελένχεις με τον controller(πολύ συνοπτικά στα λέω).Στο ενδιάμεσο βέβαια μπορεί,να υπάρξουν και κάποια booster για το σήμα,phase adjustment tools,line selectors σε περίπτωση που θα έχεις και 2ο ενισχυτή κτλ.Υπάρχουν συστήματα midi, ψηφιάκα αλλά και αναλογικά.Το καθένα από αυτά,έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του,με λιγότερα μειονεκτήματα τα αναλογικά (προσωπική άποψη).Δεν θα συνεχίσω να αναλύω και άλλο,για ευνόητους λόγους.Σε περίπτωση που θες να να ελένχεις τον ενισχυτή με την gt8,δεν ξέρω εάν είναι εφικτό ακόμα και με την αλλαγή του καλωδίου.Πολλοί χρησιμοποιούσαν το G-System της TC.Εάν ψάξεις βέβαια στο net κάτι θα βρεις είμαι σίγουρος.(ΠΧ.http://www.petrucciforum.com/forums/showthread.php?t=52732) Εάν έχεις να διαθέσεις περί τα 4000 ευρώ τουλάχιστον (ίσως και λιγότερα),μπορείς να κοιτάξεις υπάρχουν εταιρίες σαν, i.http://www.skrydstrup.com/ ii.http://www.axess-electronics.com/(έκλεισε) iii.http://www.voodoolab.com/(πιο προσεγγίσιμο)
  17. O longshadow μας "άδειασε" χωρίς δισταγμό! :P Όντως σαν vibe ακούγεται... :-[
  18. Σαν "heavy" chorus μου ακούγεται...tremolo,univibe ιστορίες δεν θα το έλεγα.Κλείνω περισσότερο σε chorus.
  19. haha :P Και εγώ προσωπικά απογοητεύτηκα,από το πως έληξε η σειρά.Βέβαια φαινόταν,που θα καταλήξει,από την αρχή της 6ης σεζόν,όταν δεν είχε δωθεί καμμία απάντηση.Ασχέτος εάν-όπως λένε-είχαν αποφασίσει από την αρχή ποιό θα είναι το τέλος,απογοήτευσαν πολλούς.Όπου και να δω reviews,είναι όλοι πολύ αρνητικοί.(Βέβαια από ένα σφαιρικό spectrum η σειρά,είναι άξια σεβασμού,για το σενάριο,την αισθητική κτλ).Υπάρχουν τουλάχιστον 25 αναπάντητα,βασικά ερωτήματα (βάση σεναρίου) και πολλά ακόμα,εάν μπεί η λογική (όπως αντιφατικά δεδόμενα σεναρίου,σε κάποια σημεία) κ.τ.λ.Μάλλον, όντως αποτελούσε καθαρά κίνητρο,ο ολος χειρισμός της σειράς,σε σημείο να μην ξέρουν μετά,πως να τα καλύψουν όλα-αφήνοντας τον οποιοδήποτε να το προσεγγίσει όπως θέλει-.Στην τελική ο michael giacchino έχει γράψει απίστευτη μουσική,που δεν σ'αφήνει παντελώς αδιάφορο. ;)
  20. Απ'ότι κατάλαβα,θες να κάνεις backup το ipod.Έτυχε τις προάλλες,να ασχοληθώ και εγώ με αυτό το θέμα.Υπάρχουν δύο τρόποι.Με πρόγραμμα,που κάνει αυτή τη δουλειά ή και χωρίς αυτό (οπού σε αυτή τη περίπτωση είναι λίγο μπελάς,καθώς θα πρέπει να μεταφέρεις εσύ τα αρχεία κτλ). Προσωπικά,κατέβασα το πρόγραμμα,που επισυνάπτω παρακάτω (σε καμία περίπτωση δεν το προωθώ-λόγω κανόνισμων του noiz) και τα μετέφερα στον δίσκο.Μετά τα μετέφερα,σε ένα εξωτερικό να 'χω την ησυχία μου.Αυτό που θα χρειαστείς επιπλέον είναι ελεύθερο χώρο στον δίσκο σου.(duh ::)) 1.http://www.getsharepod.com/(Με πρόγραμμα) 2.http://www.mp4converter.net/guides/backup-music-to-pc.html(Manually)
  21. +1 για τον Rockerverb.Έχω τον 50watt και μπορώ να πω,πως όταν νιώθω,ότι αρχίζω να σκατοφλωριάζω :P,τον ανοίγω και βγάζω τον κάφρο από μέσα μου.Κάποιος μου είχε πει,ότι "χάνεται" στα live και σε πρόβα σε σχέση με τους υπολοίπους.Εγώ προσωπικά,δεν το πιστεύω.Για μένα,το μόνο μειονέκτημα του (ίσως) είναι,πως αν βάλεις infront τα πετάλια (αν θες τίποτε,πιο psychedelic),δεν αποδίδουν τόσο (και σε σχέση με άλλους ενισχύτες) και αποτελεί must,να τα βάλεις στην λούπα.Αλλιώς embrace,το "λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν" καρφί.(άντε και κανά fuzz ::))
  22. Οπότε πάρε ένα SG να ξεμπερδεύεις! (αυτή είναι η απάντηση μου σε όλα :P )Αν και πρώτα πρέπει να ξεπεράσεις όλη την προβοκάτσια,το μποικοτάζ,την λογοκρισία και τις δεισιδαιμονίες που προάγει η κοινωνία για αυτή την κιθάρα. ;D
  23. Πολύπλοκος,σκληρός,υπερεπαγγελμάτικος,αυστηρός διαγωνισμός.Πιστεύω πως "κάποιος" ψάχνετε για υλικό(τα δικαιώματα των κομματιών,που θα γραφούν για τον διαγωνισμό σε ποιον θα ανήκουν?Έχει διευκρινιστεί?),συνθέτες(?),και χρήματα ή για μαζικές ανθρωπομηχανές μουσικής παραγωγής.Σε καλή μεριά... :)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου