Προς το περιεχόμενο

Buzz_factory

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    23
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Buzz_factory

  1. Nαι αλλα στην επόμενη σειρα λέει "Με κάπο στο 1ο και πατημένη τη E στο 21ο χωράει πέννα 0.46mm και στο 7ο και 8ο".
  2. 0.46mm δεν ειναι υπερβολικά πολυ relief για strat;
  3. Δυστυχώς αυτή η κάρτα έχει πολλά προβλήματα με τα 64αρια win7 και η tascam κάνει τον Αλέκο!!! Βάλε τους 2.00 drivers. Έχουν χειρότερη ποιότητα ήχου αλλά και λιγότερα προβλήματα.
  4. Μαλλον περιμένει να δει το κρυφό partition που έχει ο παλιος δίσκος. Δοκίμασε να ξαναβάλεις τον παλιο δίσκο και πάρε backup με το πρόγραμμα της Toshiba σε DVD. Μετά βάλε τον καινούριο και φόρτωσε τα DVD. Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις αντίγραφο του παλιού δίσκου στον καινούριο (ΚΑΙ το κρυφό partition). Αυτά με την προϋπόθεση ότι ο δίσκος αναγνωρίζεται από το BIOS. Καλό είναι επίσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να βάλεις το SATA σε compatibility mode.
  5. Δεν ειναι αυτη; http://www.squierguitars.com/products/search.php?partno=0303050589
  6. Η duo sonic εχω την εντυπωση οτι ειναι short scale και επομενως το μπρατσο της δεν κανει για strat.
  7. Αυτο οφείλεται μαλλον σε μια αντίσταση παράλληλη με το ποτενσιομετρο που έχουν συνήθως οι γιαπωνέζικες τελε.
  8. Στις μητρικές είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι χαλασμένοι πυκνωτές, ειδικά σε κάποιες μάρκες και περισσότερο σε αυτές που χρησιμοποιούν made in Taiwan. Στις περισσότερες περιπτώσεις φταίνε μόνο οι πυκνωτές. Επίσης μερικές φορές βγάζουν υγρό ή φουσκώνουν από την κάτω μεριά.
  9. Για το 1, ειδικά αν έχεις και άλλο υπολογιστή, πιστεύω θα βοηθούσε αν έδινες στατική IP σε κάθε υπολογιστή και να απενεργοποιούσες το dchp, εκτός αν θέλεις να συνδέεσαι και σε άλλα δίκτυα. Αν δεν έχεις δεύτερο pc απλά περίμενε να συνδεθεί το modem πριν ανάψεις το laptop. Για το 2 αν δε σου βγάζει εικονίδιο στην taskbar μπορείς να πας: πίνακας ελεγχου / δίκτυο και internet / κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης και να πατήσεις τη δεύτερη επιλογή που λέει Σύνδεση σε δίκτυο. Αν το μηχάνημα είχε εξαρχής τα 7, μη βάλεις xp.
  10. Εχεις ενεργοποιήσει το tempo track. Κάνε κλικ μια φορα πάνω στο 120 (στην transport bar) βάλε το χρονο που θες και πατα enter. Προσεξε η ενδειξη tempo να είναι σβηστή.
  11. το router το βλεπει ο υπολογιστης; Για το bluetooth ριξε μια ματια εδω http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Connect-to-Bluetooth-and-other-wireless-or-network-devices
  12. Aν το ποντίκι είναι ασύρματο, απομάκρυνέ το από την κάρτα ήχου.
  13. PSA-120S: Power Adapter Input Voltage AC 117 V (50Hz/60Hz) Output Voltage DC 9 V Maximum Current Output 500 mA Οι Η.Π.Α. έχουν διαφορετική σίγουρα!!
  14. Ανάμεσα σε αυτά που υπάρχουν πάνω στα ξύλα είναι και οι ίδιοι οι μαγνήτες! Και η μαγνητική ρόη μπορεί να δημιουργηθεί όχι μόνο αν κινηθούν οι χορδές μπροστά στο μαγνήτη, αλλά και αν κινηθεί ο μαγνήτης μπροστά σε ακίνητες χορδές (αν τα θυμάμαι καλά). Άρα λοιπόν θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια κιθάρα με τους μαγνήτες στο αντίθετο μέρος από τις χορδές, ωστε οι χορδές να ταλαντώνουν μόνο το ξύλο και οι μαγνήτες να ταλαντώνωνται (από το ξύλο) μπροστα από ενα ακίνητο έλασμα που δεν ενώνεται με την κιθάρα ωστε να αξιολογήσουμε τον (υποτιθέμενο;) "ήχο" των ξύλων. Αλλά ακόμη και αν κάποτε ποσοτικοποιηθεί η συνεισφορά των ξύλων στον ήχο, σε τι θα ωφεληθούν οι κιθαρίστες;
  15. Ναι αυτό. tbx ειναι το ποτενσιομετρο που εχουν ορισμενες deluxe fender. http://www.strat-talk.com/forum/tech-talk/39436-anatomy-fender-tbx-tone-control.html Στην ουσια ειναι ενα stereo pot το οποίο στη μέση κόβει το κυκλωμα, και ανάλογα με τη φορά που το στρίβεις, απο τη μεση και μετά, λειτουργεί το ένα από τα 2 ποτενσιόμετρα από τα οποία αποτελείται. Ετσι θα μπορούσες παράλληλα να έχεις και το κυκλωμα και κανονικό tone. Βεβαια, τωρα που το ξανασκέφτομαι δεν είμαι και πολυ σίγουρος αν είναι εφικτό αλλά ακόμη και αν είναι έχει νόημα να χρησιμοποιηθεί μόνο αν το κύκλωμα δουλεύει καλα και προκειται να μείνει πανω στην κιθάρα. Μεχρι τότε το διακοπτάκι είναι μια χαρά!
  16. Aν ακολουθησεις το πρωτο από τα λινκ στο τελος της σελιδας εχει και version 2 με 250k pot (λογαριθμικό). Μεταλλικά ποτενσιόμετρα, καταλληλα για κιθαρα, μονο στο ιντερνετ εχω βρει μεχρι στιγμης. Αντι για διακοπτη θα μπορουσες ισως να βάλεις TBX ποτενσιομετρο.
  17. Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση. Αυτό που είχα σκεφτεί αρχικά ήταν το ένα ποτενσιόμετρο να μετατρέπει το κύκλωμα σε high-pass φίλτρο όταν είναι στο min και σε low-pass όταν είναι στο max. Από όσο μπορώ να καταλάβω κάτι τέτοιο κάνει το δεύτερο κύκλωμα του link, αλλά από τα συμφραζόμενα διαφαίνεται ότι μάλλον μειώνει κατά πολύ το output. Έτσι κατέληξα σε μια απλοποιημένη εκδοχή, που θα κάνει χρήση ενός περιστροφικού διακόπτη 3 θέσεων και θα λειτουργεί στη θέση 1 ως high-pass, στη θέση 2 ως tone, και στη θέση 3 θα βγάζει τα πάντα εκτός κυκλώματος. Επειδή όμως δεν είμαι και ο πλέον σχετικός έχω τις εξής απορίες: Α) Τι διακόπτη χρειάζομαι; Φαντάζομαι ότι εξαρτάται από την απάντηση στα επόμενα. Β) Ο πυκνωτής πρέπει να είναι ο ίδιος ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσω 2 Γ) Το ποτενσιόμετρο θα πρέπει να συνδεθεί με αντίστροφη φορά όταν λειτουργεί ως high-pass; Έκανα και ένα προχειρο σκίτσο με διακόπτη 4pole 3 position. Θα μπορουσε να δουλεψει έτσι;
  18. Εγώ τα κολλάω ως εξης: Ακουμπάω λιγα δευτερόλεπτα το κολλητήρι επάνω στο ποτενσιόμετρο και χωρίς να το σηκώσω καθόλου λιώνω λίγο καλάι. Επειτα κάνω το ίδιο και στο καλώδιο και μετά ακουμπάω το καλώδιο στο καλάι που έχω βάλει στο ποτενσιόμετρο και τα λιώνω και τα δύο μαζί. Δεν είναι ο πιο σωστός τρόπος αλλά τις περισσότερες φορές δουλεύει. Επίσης φροντίζω να είναι καθαρό το κολλητήρι και το ποτενσιόμετρο και προτιμώ το ψιλό καλάι.
  19. Ειδικα στις φορητες συσκευές, οπου για λογους οικονομιας χωρου, επιδιωκεται συνηθως μεγαλυτερη συμπιεση, η διαφορα στην ποιοτητα και ιδιως στις υψηλες συχνοτητες μπορει να είναι δραματικη.
  20. Οντως το Lame, αναλογα με την εκδοση μπορει να δωσει πολύ καλα αποτελεσματα. Για το ripping προτιμω το Exact Audio Copy, το οποιο αν και είναι λιγο χρονοβορο στην αρχικη ρυθμιση, εχει τη δυνατοτητα να «διορθωνει» τα χαλασμενα cd’s, αναγνωριζοντας και κανοντας πολλαπλες αναγνωσεις των προβληματικων σημειων του δισκου και μπορει να κανει ripping σε μιξαρισμενα cd χωρις να υπαρχουν κενα όταν τα mp3 παιξουν σε καποιον media player.
  21. Σκοπευω να μετατρεψω το ενα απο τα tone της κιθαρας μου σε master tone. Υπαρχει τροπος να κανω το αλλο ποτενσιομετρο να ρυμιζει την κεντρικη συχνοτητα που θα κοβει το tone, χωρις να χρησιμοποιηθει μπαταρια; Κατι δηλαδη σαν παραμετρικο eq.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου