Προς το περιεχόμενο

SIMON2

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    4
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή SIMON2

0

Φήμη

  1. Γεια χαρά παίδες η δική μου ιστορία είναι.. έψαχνα να πάρω ένα μεγάλο μοντέλο stage piano. Αφού είδα πάρα πολλά site με online αγορά, εσωτερικού και φυσικά εξωτερικού (όλα τα γνωστά από ευρώπη - χωρίς να προκύπτει και εκτελώνιση δλδ) πήρα την καλύτερη τιμή και πήγα σε φίλο που έχει κατάστημα με μουσικά όργανα και του είπα ότι θέλω το "τάδε" πλήκτρο, το βρήκα στην τιμή "α", θα ήθελα να το πάρω από σένα αλλά αν δεν μου κάνεις την ίδια τιμή δεν μπορώ θα το παρω από online κατάστημα διότι δεν διαθέτω παραπάνω χρήματα για την αγορά αυτή - απλά και ξεκάθαρα! Ο φίλος δέχτηκε την τιμή που του είπα (του έκανα καλό τζίρο με αυτή την αγορά) και επιπλέον μου έκοψε και 5-10€ (δεν το αναφέρω ως σοβαρή έκπτωση αλλά ως κίνηση..). Πήρα το πλήκτρο το οποίο ήρθε σε μερικές ημέρες και ήταν ελλατωματικό! - του το πήγα στο κατάστημα και χωρίς να δώσω ουτε 1€ σε επιπλέον μεταφορικά πήγε αντιπροσωπεία έγινε αντικατάσταση και όλα οκ! Προτρέπω σε όλους σας παρόμιες ενέργειες, πολλαπλά τα οφέλη.. ;)
  2. Γεια σου Στέλλα, σχετικά με το kurzweil sp2x στο συνιστώ ανεπιφύλακτα όσων αφορά στην ποιότητα που έχει στον ήχο πιάνου. Εγώ έχω πάρει το sp3 και ξέρω ότι έχει ακριβώς τον ίδιο ήχο πιάνου. Βέβαια, πάντα είναι περί ορέξεως.. Αν σου αρέσει ο ήχος πιάνου που είναι πιο βαρύς-θαμπός-γεμάτος και όχι πιο μεταλλικός, bright ή και hi-fi (που λέει και κάποιος φίλος μου ;D) είναι η καλύτερη επιλογή! Το δικό μου το πήρα πριν περίπου κανένα οκτάμηνο.. δεν είχα τη δυνατότητα να ακούσω ή και ακόμη καλύτερα να παίξω πολλά και βασίστικα σε διάφορα forums αν και σε αυτό το θέμα.. δεν είμαι και τόσο ευχαριστημένος γιατί ακόμη και εδώ μέσα ακούγονται διάφορα και από κόσμο που μιλάει πορωμένα ή αν θες με πολύ υποκειμενικά κριτήρια χωρίς να μπαίνει στον κόπο να αιτιολογήσει και να τεκμηριώσει την άποψη του.. Εγώ προσωπικά, εσφαλμένα αν θέλεις παρασύρθηκα και έδωσα 300€ παραπάνω (από το sp2) και πήρα το sp3 διότι διάβασα από κάποιους στα forums ότι έχει ακόμη καλύτερο ήχο στο πιάνο (και ήθελα να κάνω το ψώνιο μου - να πάρω το καλύτερο της ;) )ως πιο καινούργιο stage πιάνο της Kurzweil (η Kurzweil γιατί δεν το έλεγε αυτό πουθενά;;;;) καθώς επίσης και πολλούς ήχους ορχηστρικούς,πιάνα και ηλεκτρικά πιάνα αλλά και πολλά άλλα διάφορα. Στην πράξη.. και για να μην φύγω εκτός θέματος αν μπορούσα να χαρακτηρίσω τους ήχους που έχει - πάντα με τα δικά μου κριτήρια τα οποία είναι κυρίως για soul,jazz,rock,classic - θα σου έλεγα ότι το πιάνο είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει, τα ηλεκτρικά πιάνα είναι σε ένα πολύ σοβαρό επίπεδο αλλά όχι τόσο εκφραστικά, οι ήχοι organs/hammonds είναι ότι χειρότερο έχω ακούσει με διαφορά(...) μπορώ να γίνω πιο αναλυτικός για το sp3 αλλά δεν χρειάζεται νομίζω.. απλά να ξέρεις ότι σε γενικές γραμμές μοιάζουν και έχουν μέχρι και κάποιους ίδιους ήχους το sp3 με το sp2 που θέλεις. Αν μπορείς να ακούσεις και ακόμη καλύτερα να παίξεις κάποια όργανα είναι ότι καλύτερο όπως λένε συνέχεια και πολύ σωστά οι περισσότεροι. Επίσης, η επιλογή σου θα πρέπει να έχει να κάνει καθαρά και με το είδος μουσικής που θέλεις να ασχοληθείς διότι ακόμη και τα κανονικά πιάνα έχουν τεράστια γκάμα ήχων και γι'αυτό και δεν υπάρχει (και ούτε πρόκειται) κάποιος στάνταρ/πρώτυπος ήχος. Επίσης, αν και δεν το ρωτάς, όσον αφορά το κλαβιέ..έχει να κάνει και με το πόσο τεχνική έχεις και γενικότερα την εξοικείωση σου με βαρύ πλήκτρο. Αν έχεις μια σωστή βάση μην σκοτίζεσαι για δύσκολα ή εύκολα κλαβιέ στα stage πιάνο - όλα συνηθίζονται άμα σου αρέσει να παίζεις.. Ελπίζω να βοήθησα.. ::)
  3. Σ'ευχαριστώ πολύ!! και ιδιαίτερα που απάντησες τόσο σύντομα..
  4. Γεια χαρά μια σύντομη ερώτηση.. καταρχήν συγνώμη που ρωτάω κάτι off topic σχετικά με το M3 MODULE (σκοπεύω να το αγοράσω αυτές τις μέρες..), απλά προτίμησα να μην ανοίξω νεό θέμα διότι έστω και μόνο ένας κάτοχος του να μου απαντήσει προφανώς καλύπτομαι.. η ερώτηση: Αν πάρω την module έκδοση, μπορώ να συνδεθεί στο κλαβιέ του? (σκέφτομαι δλδ μετέπειτα να αγοράσω το κανονικό κλαβιέ του - το έχω δει κατά καιρούς στις αγγελίες εδώ μέσα). Μπορεί η απάντηση να είναι προφανές (ότι ναι γίνεται) αλλά καμια φορά το "εννοείται" με το ότι έχει τις προδιαγραφές και γίνεται κάτι τέτοιο απέχουν πολύ...και γι'αυτό θα προτιμούσα να το ακούσω από άτομο που έχει το module ή γνωρίζει πολύ καλά και όχι μόνο ότι το άκουσε.. και για να δικαιολογήσω την απορία μου.. είναι ότι δεν έχω διαβάσει κάπου "επίσημα" αυτή την δυνατότητα και ιδιαίτερα προβληματίζομαι για τον λόγο ότι εμπορικά ακόμη δεν διαθέτει η korg σε πώληση (!) το κλαβιέ (πχ για τους πελάτες τους που θέλουν αργότερα να συμπληρώσουν το module με το κανονικό κλαβιέ του - έστω να το πουλάει και πολύ ακριβά για να δικαιολογήσει την μεγάλη διαφορά τιμής του m3m με τις άλλες m3-61,m3-76, m3-88). Ευχαριστώ και ζητώ ξανά συγνώμη για το off-topic!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου