Προς το περιεχόμενο

pl

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    38
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    IT Engineer
  • Τόπος
    Athens

Συμμετοχή pl

0

Φήμη

  1. Ακόμα μέσα στο κεφάλι μου παίζεται το Unleashed, των Epica που άκουσα Live 4 ώρες πρίν...
  2. 50 ευρώ είναι πάρα πολύ λίγα για πεταλιέρα, εκτός αν θες να πάρεις καμια παμφθηνη που θα σε ξενερώνει τόσο αν θες να φτιάξεις έναν χ ήχο, όσο και στο να παίξεις. Γνώμη μου είναι, με την παραπάνω αλλαγή στο fade to black που ανέφερες, να πάρεις ένα πεταλάκι distortion, όχι απαραίτητα καινούριο! Ψάξε στις αγγελίες του noiz, χωρίς να έχω κοιτάξει τι παίζει τώρα, κάτι θα βρεθεί, η κρίση αν μη τι άλλω σίγουρα δημιουργεί ευκαιρίες!!! Μην φοβηθείς την δοκιμή, όσο λίγα και να είναι τα χρήματα, σίγουρα οι περισσότεροι που πουλάνε πράγματα εδώ δεν θα στην αρνηθούν!! με 50 ευρώ θα πάρεις κάτι με το οποίο και θα μάθεις να κάνεις σωστές αλλαγές που είναι κάτι βασικό για έναν κιθαρίστα, και καλύτερο (ποιοτικά) ήχο θα έχεις από τον κράπ ενισχυτή!!! (μιλάω ώς κάτοχος του Marshall και όχι ως το κλασσικό "εχω-ακουσει-οτι-οι-MG-είναι-για-πέταμα")
  3. Custom made καμπίνα 1x12 Semi-closed από mdf, Με eminence Governor επάνω! Υ.Γ. ΑΑΑ ναί, o ενισχυτής! Vox Night Train 15W !!! My cute little toaster 8) 8) ;D ;D
  4. Παρακολουθώ το θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον!! Μαζεύω λεφτά τώρα για προενίσχυση, και ενώ είχα κατασταλλάξει στο gsp τελικά αποφάσισα να περιμένω για το test (κατά προτίμηση blind) που θα κάνετε και μετά να κατασταλλάξω!!!! Προς το παρόν από τα κλιπάκια φαίνεται όπως είπαν και οι από πάνω, άλλοτε γ@μ@τ0 και άλλοτε totally crap :P:P:P !!!! Ιδωμεν!! Προκαταβολικά να πώ μπράβο σε όλους για την πρωτοβουλία του τεστ, θα μας σώσετε όλους!!!! Πάντως μία αλήθεια είναι ότι καλό ήχο φτιάχνεις με όλα αυτά τα μηχανήματα αν ασχοληθείς.... το feel είναι που θα κάνει την διαφορά!
  5. Λίγο ξέθαμα, αλλά δεν πειράζει, έλειπα διακοπές και με τα διαβάσματα τώρα έπιασα να διαβάζω τα θεματάκια που είχαν περάσει τότε!! Λοιπόν το metal muff είναι αρκετά καλό πετάλι για μέταλ και κάφρικο και τα πάντα... Αλλά συνδυασμένο με τον (Αρκετά καθαρό) VOXάκο Night Train, τζιτζικίζει αρκετά στα αυτιά μου ... Σε έναν marshall mg που έχω όταν λυπάμαι να παιδεύω τις λάμπες του VOX με άναψε-σβήσε είναι αρκετά καλύτερη η κατάσταση βέβαια, οπότε παίζει ρόλο και σε τι ενισχυτή θα το συνδέσεις! Just keep that in mind, οι επίδοξοι αγοραστές, ώστε να το έχετε υπόψιν σας για να το δοκιμάσετε πρώτα!!
  6. Χωρίς δεύτερη σκέψη, το Β το Β το Β !!!! Εχω βαρεθεί να πηγαίνω να ακούσω ...."ΡΟΚ" ;D συγκροτήματα και να ακούω ένα συνονθύλευμα ήχων και μελωδιών από πλήκτρα, μπαλαλάικες, φυσαρμόνικες, βιολιά ...and the list goes on!!! Εν τω μεταξύ, σε μία συζήτηση μου με ένα παιδί (εξαίρετος μουσικός και συνθέτης κατά τα άλλα), ήθελε στο συγκρότημα του να προσθέσει κάποια (ή και όλα :o) από τα παραπάνω όργανα χωρίς να έχει μπάσο και drums....
  7. Καλά προς το παρόν μόνιμα στο 12" είναι συνδεδεμένος ο ενισχυτής λόγω καλύτερου ηχείου! Τώρα και μέσα στην εξεταστική δεν έχω χρόνο να κάνω κάτι τέτοιο.... Οταν ξεμπλέξω όμως σίγουρα!!!
  8. Tις ξέρω τις συνδεσμολογίες, την καμπίνα 1χ12 με το eminence εγώ την έχω φτιάξει!!! Απλώς θέλω να υπάρχουν και οι δύο για λόγους φορητότητας, και έλεγα μήπως και μπορούσαν να συνδεθούν ταυτοχρόνως ώς έχουν... Τώρα να μπω στον κόπο να αλλάξω το 10" της άλλης μόνο και μόνο για να τις συνδέω ταυτόχρονα δεν το θεωρώ σκόπιμο!!! Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση και την πρόταση!!! Αργότερα θα φτιάξω και μία 2χ12 καμπίνα να τον φχαριστιέμαι ακόμα παραπάνω!!!;););)
  9. Με τα πολλά κατάφερα να διορθώσω την καμπινούλα που είχα φτιάξει για τον VOXακο μου, και πλέον semi-closed με ένα Eminence Governor στα 16 Ω μπορώ να πώ ότι "φυσάει" το εργαλείο! Έπεσε στην κατοχή μου και μία άλλη καμπινούλα με 1χ10" η οποία και είναι στα 8Ω! Μιας και ο ενισχυτής έχει δύο εξόδους μία των 8Ω και μία των 16Ω. Μπορώ να χρησιμοποιήσω και τις δύο καμπίνες ταυτόχρονα;
  10. Από όσα γνωρίζω πάντως, όταν αλλάζεις το μεγάφωνο ενός κόμπο πρέπει να βάζεις ακριβώς της ίδιας αντίστασης μεγάφωνο, άσχετα με το τι έχει έξοδο ο ενισχυτής!!! Εννοώ, μπορεί να έχει εξόδους για άλλων τιμών μεγάφωνα, αλλά ίσως, λέω ίσως χωρίς να βάζω το χέρι μου στην φωτιά, η καλωδίωση του για το δικό του μεγάφωνο να είναι μονο για 8Ω, ή 16Ω, δεν ξέρω ό,τι μεγάφωνο φοράει τώρα!
  11. Εχω την συγκεκριμένη κιθάρα:) !!! λοιπόν παρατηρώντας τις φωτογραφίες σου, βλέπω ότι είναι αρκετά χαμηλά, οπότε όχι μόνο είναι πολύ λογικό να θές παραπάνω ένταση και γκάζι , άλλα έχεις και πραγματικά μεγάλο περιθώριο να τον φέρεις όπου γουστάρεις!!! αμα θες μπορώ αύριο να σου ποστάρω μια φώτο από τον δικό μου, να πάρεις μια ιδέα! Πάντως go for it, αυτός ο μαγνήτης ήταν ανέλπιστα καλός για τα δεδομένα της κιθάρας, ένας από τους λόγους που την διάλεξα!!
  12. VinnieT λίγο θολό το μήνυμα σου. Ο ενισχυτής σου αποτελείται, μεταξύ άλλων βέβαια, από προ ενίσχυση και τελική ενίσχυση. (Pre-amp Και Power -amp αντίστοιχα) Και τα δύο της peavey. Με την 4 cable μέθοδο μπορείς να χρησιμοποιείς, σαν pre-amp τον εκάστοτε ενισχυτή που εξομοιώνει η rp, παρακάμπτοντας την προ ενίσχυση του peavey, παίρνοντας έναν όσο πιο "close to the real deal" ήχο με αυτόν τρόπο. Επίσης όπως καταλαβαίνεις μπορείς να το αλλάζεις όποτε εσύ θες (και συνήθως γίνεται με ένα κουμπί) και να χρησιμοποιείς και το pre amp στάδιο και το power amp στάδιο του peavey σου και πλέον η rp 1000 να γίνεται απλά ένα συνονθύλευμα από πεταλάκια :P :P :P !!!! Νομίζω κιόλας ότι με αυτόν τον τρόπο σύνδεσης τα delay και reverb όταν τα ενεργοποιείς μπαίνουν κατευθείαν στην λούπα, όπως θα πρέπει να γίνεται άλλωστε!!! Γενικά πιστεύω ότι αξίζει πάντως αυτός ο τρόπος σύνδεσης, αν τον δοκιμάσεις και σου αρέσει και στο αυτί βέβαια ;)
  13. Καλησπέρα!!!! Είχα κάνει και πιο παλιά μία ερώτηση περί των δυνατοτήτων της RP1000, και πήρα τις απαντήσεις που ζητούσα!!! Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω, είναι αν αξίζει να την έχεις στο input του ενισχυτή. Πλέον αυτό είναι το μόνο που σκέφτομαι για να το αποφασίσω, και αυτό γιατί θα συνδεθεί με έναν VOX Night Train, (ΔΕΝ διαθέτει FX loop) ενισχυτής που δεν θα αλλάξω για καιρό! Ρωτάω βασικά γιατί διάβασα όλο το thread, και θυμάμαι την αρχική αντίδραση του IraklisZS που την είχε συνδεδεμένη με αυτόν τον τρόπο!!! Είναι πολύ κρίμα να την πάρω από το εξωτερικό και να μην μου κάνει τελικά...
  14. Μμμ... Και θα κουβαλάς 20 κιλά κεφάλι στο στούντιο μαζί με κιθάρα και πετάλια; Αν για σένα είναι οκ τότε πάσο !! :P Κοίταξε η τιμή τους είναι πολύ καλή, τόσο με βάση τα ελληνικά μαγαζιά, όσο και με του εξωτερικού, αλλά πραγματικά άκουσε τους πρώτα!!! Εμένα δεν με κάλυψαν, αν εσένα σε καλύπτουν και δεν έχεις θέμα με το κουβάλημα, go on!!! Αν και ακόμα και σε live Μην περιμένεις να τον ανοίξεις πάνω απο το... άντε 2 !!!! Σήμερα έπαιζα με τον RH 100 στο στούντιο και δεν κατάφερα να περάσω το 1,5... Αν είχαμε και drummer φαντάζομαι ότι θα τον άφηνα στο 1,5!!!
  15. Κοίταξε, επειδή πήρα πρόσφατα ενισχυτή και ψάχτηκα πάρα πολύ για αυτό, είχα δει και τους συγκεκριμένους.. O RX120D ήταν πάρα πάρα πολύ μέτριος, solid state, ενώ ο rh-150 αν και μου άρεσε πάρα πολύ τελικά δεν ψήθηκα γιατί ήταν τεράστιος για το σπίτι... Οκ, μονοκατοικία, αλλά πραγματικά το δωμάτιο μου δεν είναι τεράστιο και δεν έπαιζε να τον ανοίξω πάνω από το... 1? Αν κατάλαβα για ποιο μαγαζί λές πάντως, μην διστάσεις και πήγαινε άκουσε τους, ίσως σου αρέσουν! Αλήθεια για τι χώρο όμως θες τόσο πολλά watt?? Αποψη μου αν ψήνεσαι για κεφαλή να καταλήξεις σε ένα 15W λαμπάτο, και πιο πολύ θα τον ευχαριστηθείς και δεν θα είναι ένα γουρούνι που θα πρέπει να κουβαλάς σε πρόβες. Πές μας όμως για τι χρήση τον θές?
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου