Προς το περιεχόμενο

jsof

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    14
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή jsof

0

Φήμη

  1. jsof

    deep house attempt

    Φιλε εχεις κανει πολυ καλη δουλεια με υπομονη και προσοχη στις λεπτομερειες.Προσωπικα δεν διακρινω ιχνος τεμπελιας... το αντιθετο θα ελεγα. Eνω εχει deep υφος, σε παει περισοτερο σε minimal lounge σαν ακουσμα.Ισως να ηθελε λιγο παραπανω "παιχνιδι" με τα chords, δινοντας και λιγο jazz/funky feeling που ειναι κατα την ταπεινη μου γνωμη fundamental στο deep house.Ομοιως και για το bass, λιγο "μεγαλυτερο" σε ογκο, ισως παραπανω compressor. Μου αρεσαν πολυ τα περασματα που εκανες με τα FX και τα snare rolls.Προσωπικα θα αλλαζα το tom που εχεις βαλει στο main drum loop με ενα distorted bassdrum (ισως απο 808) και θα εβαζα αρκετα πισω ενα part με shaker/ 16α να ανεβαζα λιγο "ταχυτητα". Οπως και να εχει η προσπαθεια σου ειναι αξια συγχαρητηριων. :)
  2. Καλησπερα. Υπαρχει το εξης setup: - Ενα synthesizer Yamaha CS1X με MIDI IN-THRU-OUT - Ενα Sampler Roland MC-909 με MIDI IN-OUT - Ενα Audio Interface Focusrite Pro24 DSP με MIDI IN-OUT και ολο αυτο παει στο Ableton (μεσω της Focusrite). Χρειαζομαι να μπορω να χρησιμοποιω το CS1X σαν MIDI Keyboard, και να ελεγχω τα εκαστοτε MIDI καναλια ειτε στο Roland ή παραλληλα καποιο softsynth στο Ableton.Το Ableton ειναι το sequencer στη περιπτωση μου. Απο το το OUT του Yamaha στο IN του ROLAND και απο το OUT του ROLAND, στο IN της Focusrite.Εχω πληρη ελεγχο του ROLAND και μαλιστα mapped οι controllers του CS1X (MW, Pitch Bender, Cutoff, κτλπ) μια χαρα αλλα πως θα μπορω παραλληλα καποιο MIDI καναλι να το κανω assign στο softsynth του Ableton? Σε αυτο το σεναριο αν επιλεξω MIDI Mapping στο Ableton οι νοτες αναγνωριζονται κανονικα αρα καπου πρεπει να ειμαι κοντα ;D Ευχαριστω εκ των προτερων για την υπομονη στην αναγνωση και οποια βοηθεια ευπροσδεκτη.
  3. Προσωπικα ανεφερα μια εμπειρια μου απο τηλεφωνο βεβαια, που ομως μου εκανε ασχημη εντυπωση. Σε καμμια περιπτωση παντως δε θα ψωνιζα απο εξωτερικο για διαφορα τιμης πχ 10% για το λογο που προειπα.Οσα προϊοντα αναζητησα στο Thomann τα βρηκα ιδια τιμη Ελλαδα. Σημαντικοτατο: να γινεται ενδελεχης ερευνα αγορας και οχι βιαστικη ωστε να αποφευγουμε τις λουμπες. Τελος, αν και παμε off-topic, εγω ψωνισα απο ...πολυ μεγαλο καταστημα, ετυχα αριστης εξυπηρετησης και αγορασα σε αρκετα καλυτερες τιμες απο οτι περιμενα.
  4. Καλημερα και απο εμενα. Κανοντας την αναζητηση μου, αρχικα επεσα και εγω πανω στις M-Audio.Διαβαζοντας ομως ειδα αρκετο κοσμο να παραπονιεται για θεματακια drivers.Ενα κριτηριο για μενα ηταν η απροβληματιστη λειτουργια σε περιβαλλον Windows 7 (64 bit) οποτε και απεριψα την συγκεκριμενη εταιρεια. :) Στις υποψηφιες μου ειχα την Tascam 1641 (ασχετη με σενα) για την οποια διαβασα πολυ θετικα σχολια, οποτε σαν εταιρεια την θεωρω, οπως και την E-mu φυσικα, αξιοπιστες προτασεις. Παντως αν η αναγκη σου ειναι μονο να οδηγησεις ενα midi keyboard και να περνας samples μεσα στο PC νομιζω οτι υπερκαλυπτεσαι και απο τις δυο.Η διαφορα στην Tascam ειπαμε ειναι οι εξτρα αναλογικες εισοδοι που ισως να τις χρειαστεις σε καποιο σεναριο πχ μελλοντικα να συνδεσεις πανω ενα εξτρα οργανο Btw Δουλευεις καιρο με το FL?
  5. Και οι δυο φαινονται στα χαρτια αξιοπρεπεις προτασεις.Συγκρινοντας τες ομως υπαρχει μια σημαντικη διαφορα. H Tascam εχει ενα επιπλεον ζευγαρι αναλογικων εισοδων το οποιο ισως καπου, καπως, καποτε να φανει χρησιμο.Επιπλεον η ιδια καρτα εχει και οδηγους για Windows 7 (32 & 64bit) αν αυτο σε απασχολει βεβαια. Εμπειρια δεν εχω απο καμμια τους.Kαι εγω που προσφατα αγορασα, διαβασα αρκετα reviews δεξια και αριστερα πριν αποφασισω οριστικα.
  6. Ισχυει οτι ακριβως λεει ο jazzjoker με μια μικρη διαφορα. Στα XP ειναι ενσωματωμενος στο cell των windows και δεν απεγκαθισταται, ομως upgrades τυπου ΙΕ7, ΙΕ8 στα XP φευγουν μια χαρα απο το Add/Remove Programms.
  7. Εχω παρει πολλα tasks επ' ωμου αυτο το καιρο (λεγε με διαβασμα) και δεν ειμαι για να μαθαινω και SC2 strats - καντε καλη προπονηση παντως και υποσχομαι να σας αντιμετωπισω αξιοπρεπως οταν με το καλο καταπιαστω με το ρημαδι... Γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να μην καταπιαστω... ;D
  8. Αυτο δυστυχως ειναι το ρισκο οταν παραγγελνεις απο καταστημα εξωτερικου.Αν σου κατσει δηλαδη τρεχεις... Τελευταια εχω αρχισει και γινομαι λιγο σωβινιστης ακομη και στο θεμα αγορων, καθως αν δεν υποστηριξουμε το σπιτι μας θα πεσει να μας πλακωσει και ο νοων νοειτο. Ομως καποια πραγματα δειχνουν ανικητα στη χωρα αυτη και εξηγουμαι...ημουν και εγω ψημενος για την MOTU την οποια αρχικα αναζητησα στην εγχωρια αγορα.Ενταξει η διαφημιζομενη τιμη δεν ειχε τρελλη διαφορα, ελα ομως που οχι μονο δεν ειχαν στοκ αλλα η επικοινωνια μας στο τηλεφωνο ηταν του τυπου "φιλε τωρα στα μπανια του λαου καθεσαι και ψαχνεις...".Και να φανταστειτε ειχα ηδη κανει ερευνα αγορας απο μονος μου, δε ρωτησα τιποτε περιτο, παρα μονο τα απαραιτητα για να την αγορασω... Anyway μετα μην μας φταιει μονο ο Thomann ή οποιος αλλος μπορει να μας προκυψει. Στο δια ταυτα συμφωνω και εγω με yameth .Aληθεια για τι διαφορες τιμης μιλαμε? Σου ευχομαι καλο τελος με τη περιπετεια σου.
  9. Σε αυτο συμφωνω οτι υπαρχει αντιφαση καθως τα presets υπαρχουν για να αναδειξουν τις δυνατοτητες μιας μηχανης.Αν σου αρεσουν σαν αποτελεσμα, λογικα και η μηχανη θα ανταποκρινεται σε αυτο που ζητας.Αρκει να συνενοειστε. :) Nektarios μην τα παιρνεις προσωπικα, συζητηση κανουμε, αποψεις ανταλλασουμε, κτλπ Εχεις ενα δικο σου τροπο λειτουργιας, εγω εναν δικο μου,ο καθε ενας απο εμας ισως δε μπορει να αποδωσει τα μεγιστα (για πολλους και διαφορους λογους) δουλευοντας με μια συγκεκριμενη πρακτικη (τη δικη μου ή τη δικη σου ή του χ και του ψ, κτλπ). Η μουσικη εχει και κατι απο ζωγραφικη.Παραδειγμα αν καποιος που ηθελε να ριξει λιγο πρασινο πανω στο εργο του τι πιο απλο απο το να χρησιμοποιουσε μια πρασινη (ετοιμη) μπογια...ενας αλλος ομως θα ανακατευε μπλε και κιτρινο.Εν τελει και οι δυο θα ειχαν πετυχει το σκοπο τους και θα ησαν εξισου ευχαριστημενοι. :)
  10. Φιλε Nektarios δεν χρειαζεται να κατακεραυνωνεις καποιον για τον τροπο που αξιολογει μια μηχανη.Ο καθενας εχει τα δικα του κριτηρια και αναγκες, οποτε και η "γωνια προσεγγισης" μπορει να διαφερει στον καθενα μας. Δεν καταλαβαινω γιατι ειναι κακο να χρησιμοποιεις τα presets.Οταν "γραφεις" χρησιμοποιεις την χροια που εσυ θες και δεν υπαρχει κανονας "μη χρησιμοποιεις presets" ή "κατσε φτιαξε μονος σου τον ηχο". Αυτο ειναι ενα κομματι απο την χαρα της δημιουργιας, η ελευθερια της εκφρασης δηλαδη, οποτε καλο ειναι να μην "καλουπωνουμε". Επισης το budget ειναι ενα κριτηριο για αυτο που θα παρεις αλλα οχι το απολυτο.Αφου εισαι στο χωρο, θα γνωριζεις για το ΤΒ-303 των 395$ και την εποχη που αφησε. Ολα ειναι θεμα εμπνευσης και δημιουργικοτητας.
  11. Βλεπω υπαρχει κοινο του SC στο noiz.gr Δε ξεχνιουνται ολονυχτια "καψιματα" εν ετει 2000 με modem 56k στο Battlenet, στο γνωστο GRC-1 για οσους θυμουνται. 8) Για να δουμε και το SC II, αν και καποια reviews μιλανε για οχι τοσο καλο balance των races.
  12. Αν δεν κανω λαθος το "μαγνητοφωνο" ειναι ενα υποσυνολο του DAW, το οποιο πλεον στα PC μας ειναι και sampler και midi sequencer και effects rack και οτι αλλο θες.Workstation εστι σταθμος εργασιας σωστα? οχι μονο η εγγραφη του ηχου στο δισκο.Περισοτερα για τον ορο εδω: http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_audio_workstation Ναι το VSTi ειναι (αν μιλαμε για synth emulation) κωδικας μηχανης, και απαιτει επεξεργαστικη ισχυ για να αποδωσει φιλτρα, envelopes, LFO, κτλπ Θελει δηλαδη εξ΄ορισμου ενα "κυκλωμα" στο οποιο παταει για να παραγει ηχο, το οποιο ομως κυκλωμα ειναι εικονικο και δεν πλησιαζει σε ποιοτητα και αποδοση τα hardware synths.Προσοχη δεν μιλω για samples playback! ο ορος analog/digital synthesis αναφερεται στο κυκλωμα που παραγει τον ηχο και οχι στη μεθοδο της συνθεσης τις οποιες και σωστα αναφερεις. Φιλε yameth μαλλον με παρεξηγησες.Δεν ειπα οτι το D-50 ηταν αναλογικο synth, ουτε το JD-800 επισης.Μιλησα απλα για την αισθηση (μαγειας) που σου αφηναν, κατι που κανενα soft synth εως τωρα δεν μου εχει δωσει. npap - εχεις δικιο πως παιζει σημαντικο ρολο αυτο. Φιλε Iasonas81 η διαφορα μεταξυ hardware synth και ενος soft synth δεν εγκειται στο τελικο αποτελεσμα.Παιξε διπλα διπλα μια απλη κυματομορφουλα και συγκρινε τον ογκο τους εκει θα καταλαβεις τη διαφορα του κυκλωματος απο τον ...κωδικα μηχανης. Εκφερω παντα προσωπικη γνωμη και παρεπιπτοντως θεωρω πολυ ενδιαφερον το τοπικ. Φιλικα παντα. :)
  13. Να προσθεσω οτι αυτος ο ...ογκος, (εγω θα εβαζα επιπλεον ποιοτητα αλλα και ..."ζεστασια" οταν μιλαμε για analog synthesis), οφειλεται στα εξαιρετικα κυκλωματα που κρυβονται κατω απο το σασι. Μπορεις πχ με ενα ταπεινο audio interface και ...κωδικα μηχανης, να εξομοιωσεις 24db φιλτρα με Quality, αντιστοιχης κλασης ενος JD-800 (τυχαιο παραδειγμα ;D) - ας ειναι και δυο δεκαετιες πισω? To DAW σε PC ειναι δημοφιλη λογω του πολυ χαμηλου κοστους, συγκριτικα με αυτα που προσφερουν.Απειρα samples, loops, κοψε-ραψε-δειξε, εφε με την οκα τι θες EQ και delay και compressor και reverb παρε να 'χεις, κτλπ Φυσικα αυτο ειναι ευλογια καθως εδωσε τη δυνατοτητα κυριολεκτικα στον καθενα που το ειχε εστω και λιγακι να μπορει αφοβα ...να παιξει με την ψυχη του. Αλλα δε συγκρινονται σε αποτελεσμα με κανενα hardware synth.Οπως επισης ποτε κανενα φυσικο οργανο δε θα μπορεσει να αναπαραχθει στο 100% απο οποιοδηποτε synth. Εγω ακομα θυμαμαι με δεος οταν εκανα demo το D50, εχοντας την αισθηση του τελειου που το θες με χιλια, αλλα και την απογοητευση της απαγορευτικης τιμης, για τα δικα μου standards τοτε.Φοβερο κοκτεηλ συναισθηματων.
  14. Παει καιρος, εγραψες και αλλα στη συνεχεια, αλλα αυτο σε συνδυασμο με το εξαιρετικο παιξιμο του Gregg ειναι τελειο! Μπορεις να το ακους repeat συνεχως! Χωρις πλακα, μου θυμισε Ronnie Jordan. Keep it up γιατι το εχεις :)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου