Προς το περιεχόμενο

Anyparktos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    32
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή Anyparktos

0

Φήμη

  1. Αν θες τη γνωμη μου οι Jazz/JB (ή ακομα καλύτερα Jazz/Custom) τους πατανε τους Burstbuckers.Βεβαια αντιπαθω γενικα τους gibson μαγνητες και αγαπω τους SD οποτε μπορει να ειμαι προκατειλλημένος.Οσο για το split tone παιζει να φταιει που εχουν αυτο το συστηματάκι για "fat,p-90 splitting" που ελεγε.Ακομα δε μπορω να καταλαβω πως το κάνανε,ειδικα στο οτι δεν εχει (σημαντικό) volume drop.Iσως με tap και τμήμα του δεύτερου πηνίου μέσα στο κύκλωμα δηλαδή όχι ακριβώς split.Εντυπωσιακα ηλεκτρονικα παντως,οπως και να χει.
  2. Θα'θελα αν κάποτε έχω τα λεφτά να πάρω μια με έναν humbucker.Είναι σχετικά πιο μακρυά από το bridge απ'ότι σε αλλα configs κι έτσι ίσως να έχεις μονίμως balls χωρίς όμως να "ξυρίζει",και σε lead και σε rhythm.Μειώνει και το ψάξιμο αν θες να περάσεις δικούς σου μαγνήτες!Πετάς έναν καλό hot μέσα κι έκλεισες!
  3. Δε λέω,πολύ καλο customάρισμα στην κιθάρα που έδειξες αλλά και ο single σου δίνει κάποιος παραπάνω ήχους και όχι μόνο: η απόσταση μεταξύ bridge&neck σε μια H-S-H είναι μεγαλύτερη απ'ότι σε μια H-H με αποτέλεσμα λογικά να έχεις αρκετά ασυνήθιστο ήχο στη μεσαία θέση.Ίσως ο Μπάμπης να μπορεί να μας πει περισσότερα για αυτό. ;) Θα ήθελα να μάθω! Κατα τ'άλλα φιλε sandiago αν θες πες και για ποιο μοντελο ibanez μιλάμε για να δούμε μήπως είναι από τις λεπτές S γιατί εκεί χάνεις αρκετό ποσοστό του ξύλου με το σκάψιμο καθότι είναι λεπτές και δε ξέρουμε αν χωράει και η μπαταρία,οπότε είναι ένα extra πρόβλημα.Binding νομίζω μπορεί να σου φτιάξει οποιοσδηποτε κανει custom κιθάρες.Εγω παντως εμπιστεύομαι πολύ τον Παναγιώτη Λάμπη (ή Λαμπή,δεν έχω καταλάβει ακόμα) γιατί ό,τι δουλεια και να μου χει κάνει ήταν τέλεια και πολύ οικονομική. http://www.theartofwood.gr/ Πάρτον ένα τηλέφωνο,εξήγησε του τι θέλεις και πιστεύω ότι θα μπορεί να στο κάνει.Πριν όμως το αποφασίσεις σκέψου ίσως λίγο παραπάνω και τους άλλους παράγοντες που είπαμε εδώ.
  4. Οι gibson μαγνήτες μου'χουν δώσει την αίσθηση οτι ειναι ακριβοί χωρίς ιδιαίτερο όφελος.Για γκάζια στο bridge πάντως αλλά και για να έχεις τη δυνατότητα για διάφορα πράματα πέραν του shred θα λεγα (ειδικά αν ειναι mahogany η lp σου) να δοκιμάσεις JB/59'.Οι distortion είναι καλοί μόνο για βρωμιά κι αμα δεις ebay και ιστορίες με μεταχειρισμένα θα δεις οτι πολύς κόσμος μετά τους ξαναπουλάει γιατί δεν πολυγούσταρε.Ακου κανα δειγμα στο νετ,ψαξε στο youtube και θα βγάλεις ακρη.Αμαρτια να σκαψεις gibson lp...
  5. Σε όργανα με passive μαγνήτες θες σκάψιμο του σώματος για να χωρέσουν μπαταρίες και τα active electronics που μπορεί εγγενώς να αλλάξει τον ήχο σου.Είναι ακριβούτσικη διαδικασία μαζί με τα active που θα βάλεις.Επίσης δεν έχω δει ως τώρα H-S-H active set οπότε και οι μαγνήτες μπορεί να βγούν έξτρα λεφτά (υποθέτω ένα H-H set κι ένας μονός). Μ'ένα πρόχειρο search στο thomann οι μαγνήτες μόνο (85-81 οι hum,zakk wylde set και o s single) βγαίνουν 225 ευρώ.Το binding κατα τ'άλλα είναι μόνο αισθητικό ζήτημα. Είσαι σίγουρος ότι δε θες απλά να βάλεις κάποιους καλούς passive?Πολύ πιο οικονομικό και ίσως να γουστάρεις και περισσότερο τον ήχο αλλά αυτό είναι αρκετά προσωπικό ζήτημα (εμένα πχ δε μ αρεσουν οι κλασσικοι 85-81 της emg)
  6. Ξέρω τι λένε για αυτόν και ό,τι έχω ακούσει μ'άρεσε αλλά παίζει θέμα επειδή έχει πολύ μικρό output για αυτό που θέλω εγώ στο Bridge και πολύ μεγάλο για αυτό που θέλω στο neck.Αυτό που θέλω τώρα είναι ο custom 8 (να βάλω δλδ alnico 8 στον custom που'χει κεραμικό).Αν και δεν αποκλείω τίποτα για το μέλλον αφού έχω και τον custom και τον 59'! Όσο για παλιό μαγνήτη έχω μια τετράδα ολίγον τι άχρηστη αλλά απ'ότι καταλαβα οι SD έχουν μια μεταλλικη πλακα απο πισω που θελει σιδηροπριονο (τροχο μικρό) και δεν εχω τετοια...Οι αλλοι αμα ειναι διαφορετικοι τζαμπα η μπαρα του μαγνητη...Ασε που τι να τους κανω τους passive emg με το alnico 8?Ειναι σαν να βαζεις αεροτομη σε zastava :D Thanks παιδιά για την παραπομπη. Οι telegun ειναι ελληνικοί ενισχυτές?!?!? :o Ειχε στο redhouse εναν και ειχα σχηματισει την εντυπωση οτι ειναι απο εξωτερικο.
  7. Ξανά: κανένας που να κάνει rewinding-αλλαγή magnet bar σε μαγνήτες κιθάρας στη θεσσαλονίκη?
  8. Έχει καιρό που μου'χει μπει η ιδέα να αλλάξω το ceramic bar που έχει ο duncan custom μου σε Alnico 8 γιατί πολύς κόσμος (ειδικά στο SD forum) μιλάει για εκπληκτικά αποτελέσματα και ό,τι έχω ακούσει από δείγματα ήχου τους έχει ολίγον τι δικαιώσει. Το πρόβλημα είναι ότι τα χέρια μου δε πιάνουν σε κάτι τέτοια και δε θέλω να χαλάσω κάτι που κάνει 80 ευρώ (τον custom που προανέφερα).Ξέρετε κανέναν στη Θεσσαλονίκη που να έχει κάνει παρόμοιες εργασίες;Υποθέτω ότι αν ξέρετε κάποιον που έχει κάνει pickup re-winding θα μπορέσει να μου κάνει και αυτό.Το Alnico 8-bar το βρήκα απλά αν δε βρω κάποιον να μπορει να κάνει τη δουλειά δε θέλω να το παραγγείλω μην μπω σε πειρασμό να το πειράξω εγώ και το διαλύσω...
  9. Με το ρίσκο να κάνω ηλίθια ερώτηση,τελικά οι συναυλίες στην Ελλάδα θα είναι με τον Barlow ή τον Stu Block?
  10. Το master of puppets δεν ειναι και τιποτα τραγικο.Εξασκηση χρειαζεται.Οχι συνεχομενη ομως και ολη την ωρα γιατι θα εξολοθρευσεις το χερι σου που ειπε και Mike! Για να σε καθησυχασω,το master το βγαζω απο 15χρονων και ναι,μου πιανεται το χερι ακομα και τωρα(22),και ναι ακομα και τωρα εβαλα εναν μετρονομο για το εφφε κι αποφασισα να παιξω μια power chord(5η) ογδοα στο 190 και στα 40 δευτερολεπτα ειχα αρχισει να νιωθω εκεινο το γνωριμο αισθημα του σαν να σου χει καποιος βαλει καποιος σφιχτο επιδεσμο στον αγκωνα.Στα 50 αρχισα να κανω καποια ψιλοακουσια upstrokes και στο 1'...Well,βαρεθηκα. Αυτό πάλι με τον καρπό πια δε το χω νιώσει τελείως.Εχω ακουσει διαφορους να μου λενε παπαριες επειδη κι εγω το ειχα παραπονο,ειδικα σε εποχες που δεν εκανα πολυ εξασκηση,να μου λενε οτι κουναω ολο το χερι αντι για τον καρπο.Σε τετοιες ταχυτητες,μονο τον καρπο να κουνας παλι ολο το χερι φαινεται να κουνιεται.Ή,τουλαχιστον,εγω οταν κουναω μονο τον καρπο μου σε τετοιες ταχυτητες κουνιεται ολο μου το χερι. Για να καταλαβω υπαρχει καποιο εξτρα κολπο ή ο,τι κανω ειναι ο,τι κανετε κι εσεις περι καρπου?Γιατι εγω ο καψερος ουδεποτε πηγα σε δασκαλο για ηλεκτρικη,μονο κλασσικη οταν ημουνα δημοτικο και τα κολπα ή μονος μου τα βρηκα ή απο το νετ. Πολυ ομορφο ποστ! ;) Εχω ακουσει κοσμο να μου λεει και το αλλο κουφο: "Η κιθαρα με το strap ψηλα ειναι καγκουρια".Δυο επιλογες εχουμε σε αυτην την περιπτωση για απαντηση: α)Γραφουμε το ατομο που το ειπε στα πα**ρια μας αφηνοντας τον να συνεχισει ν'ασχολείται μονο με Nu metal μεχρι να καταλαβει μονος του την βλακεια του. β)Του λεμε να παει να παιξει οποιοδηποτε σολο στη γελοια του σταση και κοροϊδεύουμε κάθε εξόφθαλμο λάθος που θα είχε αποφευχθει αν την είχε έστω,σε αξιοπρεπές ύψος. Προσοχη: Δε μιλαω για ανθρωπους που απλα τους βολευει να ειναι χαμηλα η κιθαρα.Μιλαω γι'αυτους που το κανουν γιατι ειναι c00l(sic).
  11. Άπειρα ευχαριστώ από μένα superfunk,τόσο για το άρθρο(στην αρχή αυτού του thread δεν είχα παρατηρήσει ότι εσύ ήσουν ο συγγραφέυς του αριστουργηματος ;) ) όσο και για τις απαντήσεις σου! Ίσως μια τελευταία ερώτηση: οι αλλαγές υγρασίας είναι σημαντικότερες από τις αλλαγές θερμοκρασίας;Αν ναι,αξίζει να ψάξω να πάρω κανένα από κείνα τα humidifiers;(ο,τι κι αν ειναι αυτα γιατι μονο ονομαστικά τα ξέρω)
  12. Κάπως έτσι...Γενικά το ξαναδιάβασα το αρθράκι και πιστεύω ότι μπορώ να κάνω γενικά τη δουλειά μόνος μου για να ανεβάσω το action αλλά έχω γενικά μια απορία όσον αφορά την αλλαγή string gauge. -Το να βάλω 9αρες απο 10αρες που χει(κατα 99% οπως ειπα) εργοστασιακές μήπως θα χει περισσότερο αρνητική παρά θετική επίπτωση στην καταπόνηση του λαιμού; -Αφού βάλω τις χορδές,σηκώσω το action και κουρδίσω εκεί που πρέπει ελέγχω απ'ευθείας το λαιμό για το relief του truss rod ή περιμένω να κάτσουν;Να το τσεκάρω περιοδικά για να το ρυθμίζω ή καλύτερο είναι να γίνονται λίγες αλλαγές στο truss rod;Επίσης,αλλάζει κάτι στο truss rod απο τη στιγμή που η κιθάρα είναι set neck;
  13. Αυτη η εντυπωση μου ειχε σχηματιστει... ??? Τεσπα την πάω στο μάστορα και βλέπω. Fret leveling πρακτικα τρίψιμο δεν είναι?Δε νομίζω να χρειαστεί δλδ δεν είχε κάποια παρατηρήσιμη ασυμμετρία.
  14. Ειχα δει ενα video στο youtube με περιγραφή του τι κάνει το καθένα αλλα δε θυμάμαι ακριβώς.Ψαξτο αμα ειναι.
  15. Την mockinbird χωρις trem την ειχα κοιτάξει κι εγώ όταν σκεφτόμουν ν'αγοράσω.Εμενα παλι μου φάνηκαν οτι παραείναι βρώμικοι οι μαγνήτες αλλά μπορείς άνετα να βάλεις ένα set duncan της αρεσκείας σου γιατί είναι αρκετά οικονομικό το όργανο.Το ίδιο ακριβώς θα κάνω με την δικιά μου την καινούργια,τους έχω αγοράσει και περιμένω να την πάω σε μάστορα να τους περάσω.Ψιλοκελεπούρι πάντως τα Mockinbird αν εξαιρέσεις ότι το nato μερικοί το χουν βαφτίσει "το μαόνι του φτωχού".Έχω δει όμως και ενα κακό review αν θυμάμαι καλά,αν το βρω το ποστάρω.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου