Προς το περιεχόμενο

SysEx

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    34
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από SysEx

  1. Τελικά το ΄τεσταρα' χθές στο pc μου. Είναι αξιόλογο μηχανάκι (ειδικά για τα λεφτά που ζητάει). Αυτό που με ανησυχούσε περισσότερο ήταν το latency και μπορώ να πώ πως αν και με τους υπάρχων drivers το buffer δεν πάει κάτω απο τα 240samples είναι ικανοποιητικό. Μπορεί αριθμητικά η τιμές που βγάζει στο qbase για παράδειγμα να είναι αρκετά υψηλές (in:5ms, out:12ms) ακόμη και στις ακραίες ρυθμίσεις, στην πράξη όμως ανταποκρίνεται ευχάριστα (ικανοποιητικά ευχάριστα). Οι γενικές εντυπώσεις μου είναι πολλή καλές...αν και δεν αγοράστηκε απο μένα (και για μένα) σας το προτείνω...επίσης έπαιξε άψογα με το onboard fw chipset (lsi) της motherboard (asus) μου.
  2. Σαφέστατα βοηθάς, σε ευχαριστώ. Μπορείς μήπως να μου πείς και αριθμητικά σε ms το input-output latency που δηλώνει το daw που χρησιμοποιείς, αν δεν ξέρεις πως-που μπορείς να βρείς αυτές τις πληροφορίες πάλι δεν πειράζει, αν θέλεις να τα βρείς (και για δική σου γνώση) πες μου τι daw χρησιμοποιείς και θα την βρούμε την άκρη. Περίεργο πάντως αυτό το interface περίμενα να έχει πουλήσει σαν ζεστό ψωμί. Ειδικά για αυτά που προσφέρει σε αυτή την τιμή! : http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?cPath=286_181&products_id=18966
  3. 1. εννοείτε (: 2. μιλάς για το latency στις γραμμές εισόδου, εφ'όσον το μηχανάκι αυτό κάνει direct monitoring δεν περίμενα να έχει έτσι κι αλλιώς καθόλου latency εκεί, έπρεπε ίσως να το διευκρινίσω οπότε...εξηγούμαι, με ενδιαφέρει το ITB latency δηλ, αυτό που παίζει με τα vsti's για παράδειγμα ή σε μιά γραμμή εισόδου βουτηγμένη σε κάποιο native vst fx (και όχι στα onboard τηςdsp, κι'αυτά μηδενικό latency έχουν συμφωνα πάντα με τα specs) πχ ηλ.κιθάρα με guitar rig, λέμε τώρα. Όχι με ιδιαίτερα πολλά πράγματα πχ 50 tracks audio με 15 vsti instances και άλλα τόσα vst fx. Το latency με ενα σχετικά ελαφρύ φορτίο με χαμηλό (όσο το δυνατόν χαμηλότερο) buffer σε ένα i5,core2 (ότι έχετε γενικώς)κτλ based pc. Αυτό με ενδιαφέρει Θα έκτιμούσα πολύ μια απάντηση σε αυτό και επίσης το pc σου τι specs έχει, τι fw controller χρησιμοποιείς (on board, pci, ti, via); Ελπίζω να μην σε ζάλισα-κούρασα...είναι και η ζέστη βλέπεις...
  4. Τίποτε παραπάνω (προς το παρόν) απ'το να μου πεις εσύ η κάποιος άλλος χρήστης αν το χει κάνε πχ αυτό ηδη στο συγκεκριμένο interface με τι specs pc το κανε, κάποια σχόλια για τους προενισχύτες (αν και εκεί την παραδέχομαι την focusrite γενικά) και γενικά ξαναδιάβασε το 1ο ποστ.
  5. H μπαταρία στο laptop λειτουργεί όμοια με ένα online ups συνδεμένο στο ντουλάπτοπ σου. Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος στην μετακίνηση απο [(φακιν ΔΕΗ)ac/battery>inverter]>m/b (μηδενική καθυστέρηση απο το ρεύμα του δικτύου στη μπαταρία). Αυτό είναι η μια περίπτωση όμως. Η άλλη έχει μέσα διακυμάνσεις στο ρεύμα του (Ελληνικού) δικτύου,βυθίσεις,spikes και όλα τα λοιπά καλούδια, να ναι καλά η φτού ΔΕΗ. Εδώ λοιπόν ένα ups με avr θα ήταν μια καλή επένδυση. Τα online υπ όψιν είναι ΛΙΓΟ ακριβά. Και τα λαΙν ιντεράκτιβ καλά είναι (αρκεί να χουν AVR).
  6. Γενική εικόνα ναι αλλά για το συγκεκριμένο. (: Ευχαριστώ.
  7. Γειά σας, Θα ήθελα μερικές πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις του στο θέμα latency. Πχ με τι latency δουλεύεται "χωρίς προβλήματα" ποιό ακριβώς αριθμητικά σε ms (input-output) είναι, με τι buffer size, σε ποιά daws (κυρίως για cubase), με onboard via σε asus τι αποτελέσματα έχετε. Επίσης με ενδιαφέρουν και γενικότερα σχόλια για την απόδοση του (ποιότητα pre-a/d-d/a) αλλά κυρίως με ενδιαφέρει το θέμα του latency. Θα εκτιμούσα επίσης πολύ αν σε κάθε σχόλιο συμπεριλαμβάνετε και μια σύντομη περιγραφή του συστήματος σας (desktop-laptop, cpu, m/b, fw chipset-controller,ram). Η ερωτήσεις απευθύνονται σε όλους όσους έχουν κάποια εμπειρία με το συγκεκριμένο interface. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  8. Αλήθεια; Αναρωτιέμαι γιατί. Δεν είναι ανάγκη κάποιος "να το έχει" για μια συσκευή (αν και συνηθίζεται πχ να έχεις έναν server σε ένα ups και να θες καμιά ή μισή ώρα αυτονομία) αλλά μπορεί φαντάζομαι να του επιτρέπεται να χρησιμοποιεί απο καμιά φορά και μόνο μια ανά πάσα στιγμή συσκευή στο ups του έτσι δεν είναι; Εκλογικευμένη ταιριάζει περισσότερο. ;) Πολύ πλάκα λέμε...μην το παίρνεις (στα), αλλά το λέω, σοβαρά. Internet is internet όπως λέμε life is life κατά τη μη ταπεινή μου γνώμη. (: Καλή σας ημέρα.
  9. Μπορεί να είναι και midi feedback. Στο qbase το track που κάνεις audition και γράφεις το pc2 είναι rec. enabled κ monitored ( το κόκκινο και το κίτρινο κουμπάκι πάνω στο track εννοώ είναι ενεργοποιημένα; ),στο track που έχεις τα midi σου για playback έχεις φροντίσει να έχεις στο in: τίποτα και στο out: το pc2 (για midi in-out μιλάμε πάντα);
  10. Δεν θέλω να αμφισβητήσω την μακρόχρονη εμπειρία σου αλλά παρ'όλ'αυτά το max στο τέταρτο δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχο δεδομένου οτι δεν ανέφερα πουθενά ότι είχα ταυτόχρονα εν ενεργεία μαζί με την ηλεκτρικη μου...φυσαρμονικα :o το pc ,το audio interface, τα μικρόφωνα, τις κιθάρες, τα monitor, τις οθόνες κτλ φυσαρμονάκια. ::) Είμαι σίγουρος ότι συνδέεις στο δικό σου (το οποίο πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερο απο το δικό μου) πιο σπουδαία πράγματα. Σίγουρος όμως. Έχω μακρόχρονη εμπειρία σ' αυτά σου λέω. :P Μη στραβώνεις στο internet μιλάς...πλάκα δεν έχει;
  11. Σαν 2η επιλογή έχω το #4 Horowitz και όχι πρώτο γιατί δεν "βγάζει" τη χροιά που θέλω στα πιανισσίσιμο. Θα μου πείς αν είχες ένα ακουστικό πιάνο με μια προκαθορισμένη απόκριση τι θα έκανες; Θα έπερνα ένα άλλο...(: πχ το pc3x που πήρα -και- γι αυτό το λόγο (άσχετα ή/και που ΔΕΝ είναι ακουστικό αλλά και ούτε καν πιάνο-μόνο). :o Εάν είχε και ένα ακόμη multisample keymap/layer γι αυτά (pp-ppp) πιστεύω οτι θα ήταν άψογο. Τώρα θα μου πείς γιατί δεν φτιάχνεις εσύ, με τη vast μπορεις να κάνεις παπάδες. Θα δούμε...αν και ένα keymap θα την έκανε τη δουλειά πιο απλά και σωστά. Το Lolo το χρησιμοποιώ περισσότερο για μελέτη σαν κάτι πιο ουδέτερο χωρίς πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα και λαμπερότητα αλλά που τα πάει σε σχέση με τα άλλα προγράμματα πιάνου κάπως καλύτερα στα χαμηλά velocities ηχητικά-βγάζει περισσότερη μουντίλα ρε αδερφέ. Αντικειμενικότατες απόψεις που ταιριάζουν σε αντικειμενικότατα θέματα. q(:
  12. Η nominal κατανάλωση του οργάνου είναι 25w (pc3x) δεν την έχω μετρήσει (ακόμα) ο ίδιος, η τιμή είναι παρμένη από το μάνουαλ. Ότι άλλο έχω συνδεδεμένο στο ups ήταν κλειστό και έπαιζα με τα ακουστικά μου (σε αρκετά υψηλή ένταση-άσχετο q(: ) το pc3 έχει χρονόμετρο το οποίο το ενεργοποίησα 1 λεπτό αφού ξεκίνησε η διακοπή ρεύματος. Όταν ξανάρθε το ρεύμα του δικτύου και γύρισε το ups σε αυτό, το χρονόμετρο έλεγε 1:54. Τώρα θα μου πεις και για πιο λόγο να παίζεις με διακοπή ρεύματος. Γιατί υπήρχε ανάγκη να μελετήσω κάτι και να το μάθω σε μερικές μέρες, υπήρχε ανάγκη δηλαδή γαμώ τη ΔΕΗ πρώτον και δεύτερον ήταν μια υπέροχη ευκαιρία να τεστάρω το ups. Απορώ με τη σιγουριά κάποιων ανθρώπων στο ίντερνετ... δε γαμείς όμως, ίντερνετια και κουρμπέτια όλα είναι ψέμα. Ά και για να μην το ξεχάσω. Δεν κόβω τίποτα. 8)
  13. Stagg KTC 140 και την πήρα από: http://www.tonyskeyboards.gr/default.asp?static=3&Product_ID=676 Εξυπηρετικότατος ο κύριος στο τηλέφωνο, απάντησε με ειλικρίνεια και σαφήνεια τις ερωτήσεις μου και η παραγγελία μου έφτασε σε 4 μερούλες. Καθόλου άσχημα. Τώρα η θήκη αν και ακόμη δεν την έχω βγάλει έξω φαίνεται αρκετά ενισχυμένη περιμετρικά. Το όργανο χωράει ακριβώς πλευρικά χωρίς ορατά κενά και για τα κενά που μένουν καθέτως έχει "μαξιλαράκια" (έχει και κάτι αντίστοιχα για τις πλευρές που λυγίζοντας τα τα φέρνεις στα μέτρα σου αλλά δεν μου χρειάζονται...), το χω μετακινήσει λιγάκι χωρίς να τα βάλω και είναι οκ, δεν το αισθανόμουν να ταλαντώνεται μέσα στη θήκη, όταν όμως θα το βάλω μέσα στο αυτοκίνητο θα τα βάλω μαξιλαράκια καλού κακού... Όπως καταλαβαίνεις το όργανο χωράει γάντι στο μάκρος(εσωτ. 135εκ.) και στο βάθος (35εκ.) και στο ύψος μένει αναπόφευκτα το κενό ανάμεσα στα πλήκτρα μέχρι την πάνω περιοχή οθόνη της οθόνης που εφάπτεται με το πάνω εσωτερικό της θήκης (11εκ.). Αυτά είναι τα εύκολα το δύσκολο είναι να το σηκώσεις να το βάλεις στη θήκη να πάρεις τη θήκη και να την χωρέσεις στο yaris (και όλ'αυτά με προσοχή!). Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα ιδιαίτερα...τέτοιες ώρες ,τέτοιες ζέστες, τέτοια (λ)όλα. Lola piano το αγαπημένο μου...(": (άσχετο) Του έβαλα ένα "διακριτικό" αλλά βαθύ reverbεδάκι έστειλα την καθυστέρηση και το send level στα δυο τελευταία φέϊντερ "σκλήρυνα" λιγάκι το velocity response το έκανα rename...και τι κατάλαβα...πάλι πιάνο παίζω...ναι αλλά τι πιάνο ε... Lolo. q(:
  14. Με γειά σου φίλε (: Το τμήμα με τα εφέ με έχει εντυπωσιάσει τελευταία που πατάω το edit όλο και πιο συχνά όπου βλέπω insert και aux... Αλλά φαντάζομαι τι θα μπορούσα να κάνω αν μου έδινε την δυνατότητα να ρουτάρω άλλες εξωτερικές πηγές στην fx engine του...κρίμα που δεν γίνετε ούτε στο 3Κ, ίσως στο PC4 θα δούμε... Προς το παρόν πάντως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος... Εξαιρετική επιλογή. ´Οσον αφορά τώρα το λειτουργικό του τι να πω πιστεύω ότι είναι απο τα πιο λογικά "τοποθετημένα" που έχουν πέσει στα χέρια μου, όλα είναι εκεί που περιμένω να είναι κατά κάποιο τρόπο και οι μονάδες μέτρησης επίσης "μετράνε" πολύ για μένα. Μάλλον είμαι εξαίρεση αλλά μπορώ να πω ότι το βρίσκω αρκετά βολικό. Δεν θα με χάλαγε αν ήταν λιγο πιο μεγάλη η οθόνη βέβαια. Τα πλήκτρα του επίσης μου αρέσουν γιατί μου επιτρέπουν να μην καταβάλω τόσο μεγάλη προσπάθεια, όσο στα περισσότερα ακουστικά πιάνα που υπάρχουν ,στο παίξιμο (χωρίς όμως να είναι υπερβολικά ελαφριά η αίσθηση τους) με αποτέλεσμα να έχω προσαρμοστεί πλέον σε ένα πιο χαλαρό στυλ παιξίματος που παρεμπιπτόντως με βοηθάει όταν παίζω σε ένα ακουστικό πιάνο. Η καλή κατασκευή και στιβαρότητα όμως ζυγίζει 24.5 κιλάκια... Πήρα θήκη με ροδάκια... (και χωράει "γάντι")... q(:
  15. Τα περισσότερα απ'τα προβλήματα που αναφέρατε λύνονται απλά με τη χρήση ενός και μόνον ups. Ποτέ μην περιμένεις απο το ups όμως, όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε, να σου λύσει το πρόβλημα του καύσωνα ή της εν γένει ηλιθιότητας που κουβαλάς (αν έχεις ακριβό εξοπλισμό που τον έχεις ανάγκη και δεν έχεις κάποιου είδους προστασία ή απλά μια καλή ηλεκτρική εγκατάσταση τότε φίλε...) Μέ ένα in-line των 1000va έπαιζα ασταμάτητα για δυο ώρες περίπου σε διακοπή της γαμωΔΕΗ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Ευτυχώς τότε δεν είχε καύσωνα, δυστυχώς έχει εδώ και 4 μέρες. Καλό καύσωνα... καλό καλοκαίρι ήθελα να πω...η ζέστη βλέπεις.
  16. Εγώ πάντως για sampling workstation από kurz θα πάω μπάσο προς το παρόν και απλά θα περιμένω το επόμενο τραίνο απ`αυτούς εάν και εφ' όσον τους "κόψει" και το βγάλουν και σε συσκευασία (desktop-rack) module. Και το kontakt καλό είναι δε λέω,προς το παρόν...(εδώ θα βαζα σμάἰλι αλλά δε λέει ε...άντε καλά) 8)
  17. Γι' αυτό που το θέλεις καλύπτει και με το παραπάνω τις ανάγκες σου. 1200 καινούργιο; Αυτό λέγεται κλεψιά! (: Για μένα δεν τα αξίζει τα παραπάνω χρήματα το k8 αλλά αυτό το λέω εγώ... Πολλοί το βρίσκούν ιδιαίτερα περίπλοκο το μηχάνημα εγώ πάλι όχι, όλα τα μένου έχουν μια λογική σειρά η οθόνη είναι κάπως μικρούλα αλλά δεν με πειράζει, εξάλλου για τα λεφτά που δίνεις μην το σκέφτεσαι καν. Πολλοί έχουν κάνει παράπονα για τις εξόδους του οτι δεν βγαίνει προς τα έξω καλά δεν έχει πολλές μεσαίες και τέτοια, για μένα αυτά είναι προτερήματα όχι ελατώμματα έτσι πρέπει να είναι, άσε που μπορείς πάρα πολυ εύκολα να το κάνεις να "βγαίνει" μπροστά και να ενισχύσεις τις "μεσσαίες" κατα το δοκούν. Μόλις έκανα και update το λειτουργικό του (rev 2.01) και πέρασα το καινούργιο librarian/editor για PC. Η υποστήριξη απλά δεν παίζεται-συγκρίνετε!
  18. Καλησπέρα και πάλι, αρχικά να σου πω πως το PC3 ΔΕΝ χρησιμοποιεί physical modeling (αν και υπάρχει τρόπος να συνθέσεις ήχο με αυτή τη λογική αλλά θα μπλέξουμε, ας πούμε λοιπόν σωστότερα προς το παρόν ότι pm στα kurz ΔΕΝ παίζει). Πρακτικά είναι ενα rompler, αλλά αρκετά διαφορετικό από τα αντίστοιχα Yamaha-Korg-Roland κτλ διότι είναι πολύ πιο ευέλικτο-πολύπλοκο, αυτό βέβαια δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό εξαρτάτε κυρίως από "εσένα" και κατά πόσο θα σε βοηθήσει (ή θα σε δυσκολέψει) να δημιουργήσεις αυτό που επιθυμείς. Τα ορχηστρικά έγχορδα (όχι τα soli) για μένα είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει-παίξει σε hardware πάντως. Τα πιάνα είναι καλά (πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα Υ-Κ-R) αλλά δεν έχουν τις δυναμικές ενός Ivory ας πούμε πράγμα καθ'όλα εύλογο (Gbs>Mbs δειγμάτων). Υπάρχουν βέβαια και κάποιες non sample based κυματομορφές (το πολυδιαφημισμένο VA1) που μπορείς να επεξεργαστείς κανονικότατα μέσα στην v.a.s.t και να κάνεις "θάυματα" όσον αφορά το ηλεκτρονικό κομμάτι και το βασικότερο χωρίς aliasing! Πάντως αν σε ενδιαφέρει η πιστότητα στα ακουστικά όργανα ψάξου λίγο και με τα motif. Το kurz το επέλεξα όχι τόσο για την πιστότητα όσο για την ποιότητα και κυρίως τον χαρακτήρα που έχει ηχητικά και κυρίως για την ευελιξία του, για να μην σου πώ ότι η τιμή του (του PC3x ειδικότερα) γι'αυτά που προσφέρει είναι πραγματικά ξεφτίλα! Στο ηλεκτρονικό κομμάτι δε (αν και δεν το πασάρουν γι αυτό) στα σωστά χέρια γαμεί, είναι αλήθεια μοναδικό. Αυτά προς το παρόν.
  19. Δεν έχω ιδία εμπειρία από την σειρά Κxxxx αλλά πρόσφατα αγόρασα ένα PC3x. Αρχικά σχεδίαζα να πάρω το k8 λόγω της user sample memory αλλά η διαφορά στην τιμή για τα 128MiB που προσφέρει το νέο μοντέλο (κι αυτό μόνο σε .wav & .aiff format χωρίς φυσικές εισόδους για sampling-resampling όπως επίσης και χωρίς δυνατότητα για live proccessing με fx κτλ που με ενδιαφέρει περισσότερο) θεώρησα πως είναι υπερβολική συν το ότι θα έπρεπε να περιμένω κάποιο καιρό παραπάνω μέχρι να κυκλοφορήσει το νέο μοντέλο γενικά αλλά και ακόμη αργότερα στην Ελλάδα. Θα ήταν πάντως καλύτερα να μας αναφέρεις περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά το τι ψάχνεις εσύ προσωπικά γιατί στην τελική μπορεί κανένα από τα δυο που ανέφερες να μην σου κάνει. Πάντως η σειρά PC3 γενικότερα είναι πολύ πιο ισχυρή επεξεργαστικά από τα Κ26xx και σου προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές ποσοτικά και ποιοτικά σε σχέση ,αν και τα Κ26xx υποστηρίζουν full sampling. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν καμία αξία αν δεν δώσεις κι εσύ κι άλλες πληροφορίες. Υπ' όψιν ότι το k8 υποστηρίζει μεν .krz .k26 κτλ import-load αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις θα φορτώνει στην πραγματικότητα τα sample-keymaps και σχεδόν τίποτε παραπάνω που σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα χεράκια και το μυαλό σου για να "αναδημιουργήσεις" τους περισσότερους ήχους χωρίς να έχεις στην διάθεση σου παλιότερους αλγόριθμους (διάφορα εφφέ κτλ), αν και κατα γενική ομολογία οι πιο νέοι alg και καλύτεροι είναι και περισσότεροι είναι και αν δεν σε καλύπτουν... τότε μάλλον παραείσαι απαιτητικός και δεν σε σώζει ούτ' ο Κρόνος! Έρρωσθε.
  20. SysEx

    Korg KRONOS

    kurz PC3(x ή Κ προς το παρόν) και τα λεφτά στη τσέπη όπως λέει και ένας γνωστός σεφαραδίτης κιθαρέμπορας της Σαλονίκης. Αυτά απο μένα και μην ξεχνάτε ο Χρόνος τρώει τα παιδιά του (o Ζεύς ήταν ξύπνιος και την γλίτωσε). (:
  21. http://www.wallanderinstruments.com/ Τώρα τι πάει να πει καλύτερο δεν έχω ιδέα...
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου