Προς το περιεχόμενο

ektwr

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    10
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή ektwr

0

Φήμη

  1. Γεια σας και πάλι και Καλή Χρονιά! Απειρος και νέος στον τομέα μουσικής, αγόρασα ένα αρμόνιο τύπου yamaha psr3-423 το οποίο και θέλησα να συνδέσω στον Η/Υ μου μέσω της κάρτας DAW focusrite 24 dsp pro σε firewire. Μετά λύπης μου βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν διαπίστωσα ότι το αρμόνιο δεν έχει έξοδο midi 5 din (που έχει η κάρτα DAW), αλλά usb. Υπάρχει δυνατότητα να γίνει η σύνδεση αυτή με κάποιο τρόπο; Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια.
  2. Κοίτα δεν θέλω να παίζω λύρα με σαμπλερ αλλά να πειραματιστώ με ταλαντωτές τύπου moog. Η σκέψη μου είναι να δοκίμαζα συντονίζοντας στις αρμονικές τους κάποιους βασικούς ταλαντωτές αλλά δεν ξέρω σε τι μορφή είναι. Δηλαδή είναι σε τετραγωνικό, τριγωνικό ή ημιτονικό παλμό; και μια ακόμα πιο "τρελή" σκέψη να βάλω ένα sequencer να αλλάζει το ημιτόνιο στην βασική οκτάβα κατά 0,2% ανα ΒΙΤ για να πετύχω τον βαρύ ήχο με το ελαφρύ τρέμολο. Θα δοκιμάζω συνεχώς και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα.
  3. Γεια σας, σκέφτηκα αν υπάρχει τρόπος να εξομοιωθεί ο ήχος μιας λύρας (ποντιακή ή κρητική) με ηλεκτρονικό τρόπο. Πειραματίζομαι με κάποια VST plugins αναλογικά με όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα και σκέφτηκα μήπως έχει ασχολήθηκε κανείς περισσότερο με το θέμα. Παρακαλώ τους συντονιστές να μεταφέρουν το θέμα στη σωστή ενότητα. Ευχαριστώ.
  4. Τελικά προτίμησα να συνδέω την κάρτα στο PC μέσω PCI F/W. Για όσους ενδιαφέρονται βρήκα μία πολύ φτηνά 18€ και με VIA chipset παιζει άψογα. Για την λύση με το λαπτοπ μαλλον θα αργήσει αρκετά ακόμα. Οσο για το keyboard το συνδέω με 5 μετρο καλώδιο MIDI και είναι όλα εντάξει.
  5. Επιστρέφω και πάλι στο θέμα αφού σας ενημερώσω ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε με την αλλαγή της κάρτας με μια νέα. Είχα την τύχη να διαπιστώσω την πολύ καλή ποιότητα αλλά και το δυνατό software που το συνοδεύει. Σημειώστε ότι η 1394 που είχε η Μ/Β απλά ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ Αντί αυτής έβαλα μια κάρτα με 3 F/W θυρες με VIA chipset σε PCI slot. Σαν λειτουργικό έβαλα WIN XP PRO SP2. Στα WIN 7 pro παρουσίασε μια μεγάλη καθυστέρηση (latency) γεγονός που μάλλον οφείλεται στους drivers. Θα τη δοκιμάσω και στο λαπτοπ μου και θα σας ενημερώσω σχετικά. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.
  6. Λυπάμαι που άργησα να απαντήσω άμεσα. Όπως φαίνεται και στη φωτό έχει 2 θύρες F/W. Εγώ το σύνδεσα στην θύρα με 6 pins Αυριο θα δοκιμάσω μια κάρτα F/W PCI και θα σας ενημερώσω. Το λαπτοπ θα το δοκιμασω αργοτερα με μια καρτα expresscard 34mm me TI chipset. Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας
  7. Πράγματι αυτο δεν το σκέφτηκα ότι είναι στα 800 αντι 400 για το desktop και είναι ένα θέμα πρός διερεύνηση. Οσο για το laptop πρωτα εγκατέστησα το πιο πρόσφατο firmware focusrite και μετά σύνδεσα το καλώδιο και ακόμη σύνδεσα και το τροφοδοτικό αλλά καμία αντίδραση. Να πω ακόμη ότι σύνδεσα την κάρτα και το μανίσιο καλώδιο με και χωρίς τροφοδοτικό σε έναν MAC power στην μπροστινή θύρα. Μόνο με το καλώδιο άναβε απλά το φωτάκι power αλλά καμία άλλη αντίδραση. Δοκίμασα να τρέξω το λογισμικό του που είχα εγκαταστήσει στον MAC εννοείται. έλεγε συνεχώς NOT connected στο mixer software για MAC.
  8. Δευτερη θυρα δεν υπαρχει στην καρτα focusrite 24 dsp. Δοκίμασα και με σκέτο το καλώδιο και με τροφοδοσία από το μανίσιο τροφοδοτικό της κάρτας. Παλι τίποτα.
  9. Έβαλα το μανίσιο καλώδιο που είχε μέσα η κάρτα 6 προς 6 pin F/W αλλά τίποτα και πάλι εκτός από το λαμπάκι power όπως προανέφερα στο αρχικό ποστ μου.
  10. Χαιρετώ την παρέα σας. Νέος και γω στο φόρουμ αυτό και γι'αυτό συγχωρήστε τυχόν λάθη. Στο θέμα μας τώρα. Πρόσφατα αγόρασα μια κάρτα focusrite f/w 24 dsp. Προσπάθησα να την συνδέσω με καλώδιο 6-4 pin f/w στο laptop acer 5942g. Απολύτως καμία αντίδραση. Το παρατάω (προς το παρόν) για να το συνδέσω στο desktop με μια Μ/Β gigabyte ga-N81-SLI royal, που λέει ότι έχει Texas Instruments chipset. Το μόνο που κάνει είναι να ανάψει το power από την κάρτα αλλά τίποτε άλλο. Εγκατέστησα το δικό του αλλά και αργότερα το πιο πρόσφατο λογισμικό από το site της Focusrite, απεγκατέστησα την ενσωματωμένη κάρτα ήχου της Μ/Β, σύνδεσα ακόμα και το τροφοδοτικό του, αλλά και πάλι τίποτα, καμία απόκριση, καλώ το πρόγραμμα και λέει "NOT CONNECTED" Προτού το στείλω πίσω για έλεγχο θα ήθελα τη γνώμη σας. Στο laptop έχω το μανίσιο win 7 home prem. και στο desktop το win xp sp2. Ευχαριστώ προκαταβολικά
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου