Προς το περιεχόμενο

georgie

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    2
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή georgie

0

Φήμη

  1. Καλημέρα σε όλους/ες, έχω μια ερώτηση που αφορά ένα φίλο μου. Έχει για την κιθάρα του την κεφαλή crate blue voodoo 60 και σκέφτεται να πάρει την καμπίνα ppc112 της orange. Και οι δύο γράφουν ότι είναι 60W RMS κι αναρωτιέται αν η κεφαλή θα κάψει την καμπίνα. Το πώς συνδυάζονται τα watt της καμπίνας και του ενισχυτή έχει συζητηθεί (πχ στο 'Μεγάφωνα και watt...' εδώ http://www.noiz.gr/index.php?topic=158140.0), και απ'ότι έχω καταλάβει αφενός πρέπει το μεγάφωνο να αντέχει περισσότερα watt από αυτά του ενισχυτή, αφετέρου παίζει ρόλο και η ευαισθησία του μεγαφώνου. Επίσης, ότι ίσως μπορεί κανείς να έχει ίδια ή περισσότερα watt στον ενισχυτή απ'ότι στην καμπίνα, αρκεί να μην τερματίζει το volume. Αλλού (http://acapella.harmony-central.com/archive/index.php/t-295472.html, αν και είναι για μπάσσο) διαβάζω ότι δεν παίζει ρόλο πού είναι το volume, ότι ο ενισχυτής πρέπει να είναι τουλάχιστο όσα watt είναι η καμπίνα για να μην έχει πρόβλημα το μεγάφωνο, διακρίνουν μεταξύ peak και RMS και θέτουν θέμα headroom. Μην μπορώντας λοιπόν να καταλάβω τη γενική αρχή, θέλω να ρωτήσω για το συγκεκριμένο συνδυασμό τι νομίζετε (ως προς τα watt αρχικά, αλλά οτιδήποτε άλλο θα το μεταφέρω). Αν φυσικά έχετε όρεξη να μου εξηγήσετε τι συμβαίνει, ακούω ευχαρίστως :)
  2. Καλημέρα, Παρακολουθώ το φόρουμ λίγο καιρό τώρα, αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη γνώση και τις ευχάριστες ώρες, αλλά λόγω της ροής της συζήτησης θα κρατήσω τις συστάσεις στο μίνιμουμ :) Δε γνωρίζω γιατί απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις στο φόρουμ, αλλά δεν αισθάνομαι ότι μια συζήτηση περί διανομής της μουσικής* θα πρέπει να απαγορευτεί για λόγους συμμετρίας, καθώς είναι άλλο πράγμα. Η χθεσινή συζήτηση που φαίνεται να ξεκίνησε και τη σημερινή θα μπορούσε πολύ εύκολα να παρουσιάσει μια ροπή προς την πολιτική, αλλά αυτό δε συνέβη, πράγμα που δείχνει το βαθμό που τα μέλη του φόρουμ μπορούν να κρατήσουν το χαρακτήρα μέσα στα αποδεκτά όρια. Η συμμετοχή σε μια συζήτηση περί διανομής της μουσικής, αντιπαραβάλλοντας το τι λέει ο νόμος, το τι συμβαίνει, το τι θα έπρεπε να συμβαίνει και το πώς θα έπρεπε να είναι ο νόμος, είναι νομίζω πολιτική πράξη, χωρίς να είναι απαραίτητα συζήτηση περί πολιτικής. Ένα άλλο όριο φαίνεται να είναι αυτό της νομιμότητας. Εδώ θα συμφωνήσω με το φίλο theoctapus, που θέτει θέμα 'προτροπής σε παράνομη πράξη', κάτι που μια συζήτηση περί διανομής της μουσικής επίσης δεν κάνει απαραίτητα. Αν παρουσιαστεί μια τέτοια προτροπή, τότε μπορούμε να το επισημάνουμε και οι διαχειριστές να ενεργήσουν κατάλληλα. Βρίσκω νόημα στη χθεσινή συζήτηση, γιατί όπως πάλι το έθεσε ωραία ο theoctapus "Οι νόμοι δεν είναι θέσφατα. Αλλάζουν." Πρέπει να υπάρχει μια συζήτηση για τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων, του τρόπου που λειτουργεί η μουσική βιομηχανία, του τρόπου με τον οποίο αμείβονται οι μουσικοί, τη διανομή της μουσικής μέσω ίντερνετ κλπ. Πρέπει να υπάρχει, γιατί αν δεν συζητήσουμε αυτά τα θέματα μεταξύ μας, πώς θα διαμορφώσουμε απόψεις, ώστε να κρίνουμε και να επηρεάσουμε τους νόμους; Κι αν δε γίνει εδώ αυτή η συζήτηση, τότε πού θα γίνει; *Λέω 'διανομή της μουσικής' αντί για 'πειρατεία', γιατί η λέξη πειρατεία θεωρεί την εν λόγω πράξη καταδικαστέα, και σ'αυτό το ποστ θέλω να αποφύγω να πάρω θέση επί αυτού του θέματος.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου